Catania a fost retrogradată în liga a treia!

Publicat in Sport 20 August 2015 1124 ori
Google+ WhatsApp
Catania a fost retrogradată în liga a treia!
Catania a fost retrogradată în liga a treia!

Instanţa Federaţiei Italiene de Fotbal a decis, azi, ca echipa Catania să fie retrogradată în liga a treia şi să înceapă sezonul cu 12 puncte de penalizare, în urma implicării într-un caz de meciuri trucate, informează Gazzetta dello Sport.

Clubul sicilian, care trebuia să evolueze în acest sezon în Serie B, a primit şi o amendă de 150.000 de euro.

Preşedintele clubului Catania, Antonino Pulvirenti, a fost suspendat timp de cinci ani din orice activitate legată de fotbal şi a primit o amendă de 300.000 de euro.

Pulvirenti a recunoscut în faţa anchetatorilor, la sfârşitul lunii iunie, că a plătit pentru trucarea a cinci meciuri din sezonul precedent, în scopul evitării retrogradării în liga a treia. Cele cinci meciuri sunt Varese - Catania (0-3, în 2 aprilie), Catania - Trapani (4-1, în 11 aprilie), Latina - Catania (1-2, în 19 aprilie), Catania - Ternana (2-0, în 24 aprilie) şi Catania - Livorno (1-1, în 2 mai).

De asemenea, Tribunalul Federal Naţional a decis ca formaţiile Teramo şi Savona, care au evoluat în sezonul trecut în liga a treia, să fie retrogradate în cea de-a patra divizie, după ce au trucat meciul direct. În urma victorie de la Savona, echipa Teramo, unde este legitimat şi românul Vasile Mogoş, a obţinut promovarea în Serie B.

sursa: prosport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.