Ultima impresie n-a mai contat...

Publicat in Sport 29 Mai 2016 1630 ori
Google+ WhatsApp
Ultima impresie n-a mai contat...
Ultima impresie n-a mai contat...

Petrolul s-a despărţit de Liga I cu încă o înfrângere, 0-2 pe terenul lui CS “U” Craiova. Golurile oltenilor au fost reuşite de Herghelegiu (5 şi 36), Craiova ratând, însă, la mustaţă, biletul pentru preliminariile Europa League.

Cum doar pentru Craiova jocul din această ultimă etapă mai avea o miză, era de aşteptat ca întâlnirea de pe stadionul “Extensiv” să înceapă cu o echipă locală cât mai grăbită să facă diferenţa, în aşteptarea veştilor bune de la Timişoara. Şi n-a durat mult până când tabela de marcaj s-a modificat pentru prima dată, Herghelegiu (5) punctând la chiar prima ocazie a “alb-albaştrilor”, cu un şut imparabil, expediat de la 14 metri, după o cursă pe dreapta a lui Măzărache.

Continuarea le-a aparţinut “juveţilor”, cu mai multe ratări la poarta ploieşteană, trecute în dreptul lui Băluţă (6, 22), Ivanov (7) şi Măzărache (28), şi n-a lipsit mult ca ocaziile să se răbune, pentru că Astafei (30) a rămas singur, în colţul din stânga al careului mic, cu Laurenţiu Popescu, şutând, însă, în portarul gazdelor.

Cum, la Timişoara, lucrurile se aşezau în favoarea oltenilor, Craiova a căpătat şi mai mult “oxigen”, reuşind să se desprindă la 2-0, după reuşita aceluiaşi Herghelegiu (36), cel care, după o centrare venită de pe dreapta, a reluat fulgerător din faţa porţii, stabilind, totodată, şi scorul primei reprize.

Partea a doua s-a jucat, mai degrabă, la trecerea timpului, cu gândul la minutul 90 şi la ce va fi după el. Mulţumită cu victoria ce se contura, una care, coroborată, la acel moment, cu rezultatul de la Timişoara, îi asigura biletul pentru Europa, Craiova n-a mai forţat, cu atât mai mult cu cât nici Petrolul n-a arătat că ar avea puterea să schimbe cu ceva soarta jocului. Gane le-a dat minute şi juniorilor Costache şi Lambru, pentru ultimul meciul din Bănie însemnând şi debutul oficial pentru prima echipă, iar, altfel, finalul n-a mai adus nimic de consemnat, decât, poate, dezamăgirea gazdelor la aflarea faptului că Iaşiul a întors meciul la Timişoara.

Aşa s-a încheiat un sezon dureros, la capătul căruia Petrolul a retrogradat în eşalonul secund, după câţiva ani pe care i-a “ars” la intensitate maximă şi în care a visat frumos.

Casetă

CS „U” Craiova – FC Petrolul Ploieşti 2-0 (2-0). Marcator: Herghelegiu (5, 36).

CS „U”: L. Popescu – R. Petre, Popov, Ivanov, Vătăjelu – Mateiu (83 Hodea), Zlatinski (cpt), Surugiu (76 Manea) – Băluţă, Măzărache, Herghelegiu. Antrenor: Daniel Mogoşanu.

FC Petrolul: I. Popescu – David, Benga, Alecsandru, Beţa – Pacar (80 Lambru), Bucşa, Guerriero, Astafei (cpt) – Paolucci (58 Costache) – Michael (40 Mareş). Antrenor: Ionel Gane.

Au arbitrat: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj) – Gabriel Constantinescu (Bucureşti) şi Bogdan Velicu (Bucureşti). Adiţionali: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) şi Marian Balaci (Drobeta Tr. Severin).

Rezervă: Vlad Bârleanu (Bucureşti).

Observatori: Romulus Chihaia (Bucureşti) şi Sajtos Laszlo (Sibiu).

sursa: fcpetrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.