Final trist, în ton cu un sezon dezamăgitor

Publicat in Sport 25 Mai 2016 1869 ori
Google+ WhatsApp
Final trist, în ton cu un sezon dezamăgitor
Final trist, în ton cu un sezon dezamăgitor

Petrolul a încheiat cu un eşec seria meciurilor disputate pe teren propriu în acest sezon, 0-1 cu Concordia Chiajna. Dacă, în privinţa ploieştenilor, lucrurile erau clare înaintea jocului, retrogradarea nemaiputând fi evitată, în schimb ilfovenii şi-au asigurat, cu acest succes, conturat după golul lui Obide (16), locul de Liga I şi pentru viitoarea stagiune.

Cu multe absenţe în lot, cu portarul Iustin Popescu la debutul oficial în tricoul „galben-albaştrilor”, cu tânărul Roberto Alecsandru la primul său meci ca titular pentru Petrolul, cu juniorul Constantin Costache (18 ani) pe banca de rezerve şi trimis, în ultimul sfert de oră, pe teren, formaţia lui Ionel Gane s-a comportat mai mult decât onorabil în duelul cu un adversar ce părea, teoretic, mult mai motivat, atâta vreme cât pentru Chiajna chiar şi un singur punct obţinut la Ploieşti i-ar fi confirmat statutul de prim-divizionară şi pentru sezonul următor. Din păcate, petroliştii n-au reuşit să le ofere puţinilor dar, ca de obicei, inimoşilor suporteri prezenţi pe „Ilie Oană” şi un rezultat pozitiv, fie din cauza ratărilor sau, de ce nu, chiar şi a deciziilor controversate luate de Valentin Avram şi asistenţii săi, în câteva momente cheie ale întâlnirii.

O primă greşeală de arbitraj a putut fi invocată chiar la faza unicului gol al întâlnirii, atunci când, după un corner al oaspeţilor de pe partea dreaptă, Tincu l-a scos clar de pe traiectoria centrării pe Iustin Popescu, iar Obide (16) a avut şansa să trimită, cu capul, în poarta goală. Avram n-a fluierat nimic, dar a făcut-o ceva mai târziu, în minutul 35, la semnalizarea asistentului Grigoriu, răpindu-i lui Roberto Alecsandru, pentru o presupusă poziţie de ofsaid, bucuria primului gol în Liga I, reluările demonstrând că fundaşul „lupilor” se afla mai degrabă pe linie cu ultimul apărător al oaspeţilor decât în afara jocului.

Suficient, nu?, pentru a vorbi chiar şi despre o viciere de rezultat, într-un meci disputat, altfel, într-un ritm destul de alert, mai ales în prima repriză. Până la pauză, ocaziile mari au fost ale Petrolului, cu o lovitură de cap ratată de Alecsandru (3) dintr-o poziţie favorabilă, o minge trimisă în bara transversală de Paolucci (21) şi o paradă excelentă a lui Belgrădean (42), la şutul expediat, de la 18 metri, de către Astafei. Şi Chiajna a avut o şansă uriaşă, chiar în debutul întâlnirii, atunci când David a salvat de pe linia porţii la şutul lui Pena şi, în continuarea fazei, Popescu a respins mingea trimisă de Niasse (5).

La reluare, lucrurile s-au schimbat, Concordia părând decisă să „închidă” meciul. Şi o putea face la şapte minute după pauză, după ce Begeorgi, aflat într-un duel cu Feussi, i-a oferit prilejul lui Marius Avram să arate, prompt, punctul cu var. Milevskyi a executat penaltiul, dar Popescu a ghicit şi a respins, minge a revenit la atacantul ucrainean şi totul părea a fi doar o formalitate, însă reacţia portarului „lupilor”, completată de lipsa de inspiraţie a lui Milevskyi, a fost formidabilă, Popescu reuşind să se redreseze la timp şi să evite un gol ca şi trecut pe tabela de marcaj.

Finalul a mai consemnat debutul lui Constantin Costache şi încă o ocazie uriaşă trecută în contul lui Milevskyi (87), Petrolul luându-şi, astfel, la revedere de la suporteri cu o înfrângere, venită, parcă, să completeze un sezon total nefericit. La finalul săptămânii, cel mai probabil duminică, „galben-albaştrii” vor susţine ultimul joc al campionatului, pe terenul lui CS „U” Craiova.

Casetă

FC Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna 0-1 (0-1); Marcator: Obide (16).

FC Petrolul: Popescu – David, Mişelăricu, R. Alecsandru, Begeorgi (56 Beţa) – Mareş (75 C. Costache), Bucşa, Guerriero, Astafei (cpt) – Zoubir – Paolucci (64 Pacar). Antrenor: Ionel Gane.

Concordia: Bălgredean – Feussi, Tincu, Niasse, Obide, Bucurică – Cristescu (75 Roşu), Obodo (cpt), Purece (80 Grădinaru) – Pena (84 Mamele), Milevskyi. Antrenor: Adrian Falub.

Au arbitrat: Marius Avram (Bucureşti) – Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti) şi Marius Marchidanu (Brăila).

Arbitru de rezervă: Ionuţ Bogdan Anghelinei (Galaţi).

Observatori: Constantin Ştefan (Bucureşti) şi Constantin Stătescu (Bucureşti).

sursa: fcpetrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.