Răzvan Lucescu: “Trebuie să ne așteptăm la un meci dificil!” (galerie foto)

Publicat in Sport 20 August 2014 2074 ori
Google+ WhatsApp
Răzvan Lucescu: “Trebuie să ne așteptăm la un meci dificil!” (galerie foto)

În această după-amiază au avut loc activități de presă premergătoare meciului de mâine seară, Petrolul – Dinamo Zagreb, “lupii” fiind primii, cu Răzvan Lucescu și Sony Mustivar la pupitrul conferinței de presă, iar croații, cu antrenorul Zoran Mamici și fotbalistul Ivo Pinto, la o oră după.

 

Zâmbitor, ca de fiecare dată când junge în fața mass-media, Răzvan Lucescu a făcut o analiză succintă asupra partidei de mâine seară, declarând că Petrolul trebuie sa fie extrem de atentă în meciul contra croaților: “Avem un meci greu, cu o echipă care nu trebuie neglijată deloc! Noi trebuie să fim atenți și să încercăm să nu greșim, orice eroare putând să ne fie chiar fatală!” Imediat, acesta a punctat pe marginea unor aspecte pe care echipa ar trebui să le trateze cu maximă seriozitate. În primul rând, nu trebuie sa le lăsăm spații în defensivă, pentru că Dinamo are jucători cu o calitate individuală foarte bună și fiecare acțiune se poate transforma în gol. Apoi va trebui șă fim concentrați la baloanele pierdute în zona centrală, de unde croații pot declanșa contraatacuri foarte periculoase. Mai este și un al treilea punct, acela al blocării părților laterale, deoarece fundașii croaților ajung foarte des și rapid în ofensivă! Trebuie să ne așteptăm la un meci dificil”!

 

Lucescu a mai spus că soarta calificării se va decide în returul din Croația, fiind imperios necesar ca Petrolul să nu primească gol în partida de mâine seară.

 

La conferința de presă a participat și mijlocașul Sony Mustivar, cel care a declarat că partida cu Dinamo Zagreb este una extrem de importantă pentru viitorul “lupilor”, mai ales că participarea în grupele Europa League este unul dintre obiectivele acestui sezon.

 

Mamici: Vrem să câștigăm!”

 

La fix un ceas după conferința Petrolului a avut loc acțiunea în oglindă a croaților. Iată ce a declarat antrenorul Zoran Mamic:

 

”Pentru noi, ar fi tragică o eliminare, pentru că timp de 9 ani am jucat în grupele cupelor europene! Nu vom permite acest lucru! Chiar vom face tot posibilul să nu se întâmple asta! Vrem să câștigăm meciul de mâine seară!

 

Acesta a rămas impresionat de partida Petrolului din deplasare, cu Flamurtari, în contextul în care ”lupii” au învins cu 4-1 la Plzen, într-un joc cu mult mai consistent decât cel din Albania, şi a dezvăluit că jucătorii săi nu-l vor marca special pe Adrian Mutu. ”Cel mai mult m-a impresionat meciul Petrolului din deplasarea de la Flamurtari. Adversarul nostru are jucători extraordinari, care exercită presiune pe adversar. Ei îşi doresc enorm să câştige, dar nu pot învinge bazându-se pe un singur jucător, adică Mutu. Da, Adrian este un jucător periculos, dar nu-l vom marca în mod special, pentru că Petrolul nu se bazează pe individualităţi”, a adăugat Mamici.

 

Provocat de jurnaliști, aceștia insistând pe explicațiile pe care Mamici ar trebui să le dea fratelui său, Zdravko - care este preşedintele clubului! – în cazul unei eliminări din această fază, coach-ul a spus: ”Trebuie să învăţăm să şi pierdem! Dacă vom pierde, va trebui să-i explic înfrângerea fratelui meu! Nu am avut ocazia prea des să fac acest lucru, la noi în campionat având multe victorii!”, a încheiat tehnicianul croaţilor.

 

La rândul său, Ivo Pinto – fost component al CFR-ului Cluj – a declarat că meciul pare a fi extrem de echilibrat, el cunoscând forța Petrolului de când evolua pentru ardeleni: “Nu va fi deloc simplu să-I învingem pe ploieșteni! Alcătuiesc o echipă redutabilă și chiar nu ne va fi ușor! Se va califica echipa care va greși cel mai puțin, asta este foarte clar! Apreciez atmosfera de aici, este o plăcere săjoci în fața publicului din Ploiești!” a încheiat fotbalistul trupei croate.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.