“Consilierii să fie uniți pentru binele Petrolului, așa cum suntem și noi!”

Publicat in Sport 06 Iulie 2016 1978 ori
Google+ WhatsApp
“Consilierii să fie uniți pentru binele Petrolului, așa cum suntem și noi!”
“Consilierii să fie uniți pentru binele Petrolului, așa cum suntem și noi!”

În această seară, la sala de conferințe a stadionului “Ilie Oană”, reprezentanți ai suporterilor Petrolului au prezentat Uniunea Suporterilor Petrolisti (U.S.P.), entitate care va reuni toate grupările organizate, precum și ligiile suporterilor petroliști oficial recunoscute.

Cei mai reprezentativi dintre fanii Petrolului, practic reprezentanții grupărilor U.S.P., au luat loc în fața mass-media: George Andone şi Alexandru Irimioiu (Asociaţia Diaspora Galben-Albastră), Cosmin Vasile (Gruparea Bari Boca), Ionuţ Truţă (Gruparea Uniţi Pentru Ploieşti), Mugur Oprescu (Liga Suporterilor „Constantin Tabarcea”), Dragoş Machiţescu (Asociaţia „Nodul Petrolist”), Toma Ozkan (Gruparea Young Boys), Octav Preda (Liga Suporterilor „Lupii Galbeni”), Robert Burlacu (Hooligans) şi Andrei Pană (Gruparea „United”). În total, nouă grupări cu destui alți membri simpatizanți aflați în planul doi al sălii de conferințe.

Am aflat că Uniunea Suporterilor Petrolişti acţionează, la acest moment, în baza unui protocol dar va avea personalitate juridică, acționând momentan în baza unui protocol, dar va avea în curând personalitate juridică. Mai exact, se va ajunge la un consiliu de conducere în care vor exista câte doi reprezentanţi din fiecare grupare. Suporterii așteaptă ca, pe lângă Adrian Nistoroiu și Costin Ene – singurii care și-au arătat disponibilitatea de a sprijini pecuniar Petrolul - şi alţi investitori să vină și să-și arate atașamentul financiar, măcar într-o primă fază. Chiar, mai mult decât atât, se speră ca „niciun consilier local să nu vrea să-și pună tot oraşul în cap”! Iar vocea comună a vrut să rezoneze și mai profund: „consilierii locali să fie uniţi şi ei pentru binele Petrolului, cum suntem și noi!!”     

Cel mai mult au vorbit Mugur Oprescu, Octav Preda și Dragoș Machițescu, din vocea comună rezonând câteva segmente “imperios necesare” pentru bunul mers al lucrurilor.

În primul rând, stabilirea celui mai bun proiect pentru echipă, varianta finală rămânând pentru USP, neapărat, acel proiect care va deține marca Petrolului. Condiţionat de prezenţa reprezentanților fanilor la discuţiile premergătoare constituirii acestei entităţi, indiferent cum va fi ea, SRL, Asociaţie Sportivă, SA. S-a specificat cu claritate că nu va exista nicio imixtiune vizavi de marile decizii dar, o participare măcar simbolică în structura clubului, tot ar trebui să existe! S-a vorbit și despre implicarea financiară a fanilor, așa cum s-a mai procedat și de-a lungul ultimilor ani.

Un punct important a fost acela al Centrului de Copii şi Juniori al Petrolului, un capitol pe care suporterii îl vor trata cu toată seriozitatea, un prim exemplu fiind dat când s-a adus referire la donaţiile din finalul sezonului, atunci când o parte din sume au ajuns la asociaţia condusă de Cristi Vlad

Întrebați despre posibile schisme din interior, reprezentanții suporterilor au spus că important ar fi să existe înţelepciunea de a trece peste micile fricțiuni care ar putea apărea. “Noi ne dorim să avem succes, să mergem cât mai mulţi ani în această formulă. Să trecem peste anumite orgolii care pot ieşi la suprafaţă în anumite momente, să trecem peste divergenţele ce pot apărea în timp. Să rămânem uniţi, acum, la greu, precum şi atunci când Petrolului îi va fi bine”.

Nu a fost ocolit nici proiectul fostelor glorii, Petrolul ’52, concluzia fiind clară: nu ni-l dorim, problema principală fiind legată de denumire! Exemplificând că nimeni nu are nimic cu fostele glorii, ba din contră, și că dorința lor, unanim exprimată, ar fi ca proiectul lor să vină alături de doleanța unică a fanilor.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.