Salarii de 10.000 de lei pe lună în România. "Sunt peste 4.000 de joburi scoase la bătaie numai în ultima lună"

Publicat in Ştiri Naţionale 17 Octombrie 2022 460 ori
Google+ WhatsApp
Salarii de 10.000 de lei pe lună în România. "Sunt peste 4.000 de joburi scoase la bătaie numai în ultima lună"
Salarii de 10.000 de lei pe lună în România. "Sunt peste 4.000 de joburi scoase la bătaie numai în ultima lună"

Există domenii unde salariile sunt mari şi în România, în ciuda scumpirilor din ultima perioadă şi a facturilor crescute.IT-ul este de ani buni domeniul cu cele mai competitive salarii din România, în condiţiile în care media este de 6.000 de lei pe lună, în creştere cu 10% faţă de începutul acestui an, potrivit romaniatv.net.

Domeniul IT în care angajații au salarii și de 10.000 de lei pe lună. Datele furnizate de una dintre cele mai cunoscute firme de recrutare arată că o anumită categorie de angajați încasează lunar salarii cuprinse între 7.000 și 10.000 de lei.

Pragurile salariale crescute, chiar şi pentru începători, au făcut ca IT-ul să fie prima opţiune de reconversie profesională a celor care vor o schimbare de carieră.


"Candidaţii din IT sunt cunoscuţi drept privilegiaţii pieţei de recrutare – îşi găsesc foarte uşor job, sunt bine plătiţi, iar avansul tehnologic rapid le permite să aibă permanent oportunităţi de creştere.

Acest avans tehnologic, cât şi numărul insuficient de specialişti în IT le creează contextul de a fi extrem de selectivi atunci când vine vorba de angajare.

Cu un deficit de aproximativ 25.000 de IT-işti, companiile sunt nu doar generoase în ofertele financiare pe care le fac, dar şi foarte deschise la a primi candidaţi care au trecut printr-o reconversie profesională către acest domeniu.

Deşi aceştia pornesc de la un nivel de juniorat, angajatorii sunt dispuşi să investească mai departe în specializarea lor la locul de muncă", spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

În acest moment, IT-ul este al şaptelea cel mai important angajator din piaţă, cu peste 4.000 de joburi scoase la bătaie numai în ultima lună. Este, totodată, şi domeniul în care angajatorii manifestă cea mai mare flexibilitate privind munca remote.

"Este un tip de flexibilitate pe care o vedem nu doar în România, ci şi în străinătate. De altfel, din ce în ce mai mulţi IT-işti români lucrează din ţară pentru angajatori de peste hotare, la fel cum şi companiile de la noi importă specialişti din alte ţări fără a le condiţiona angajarea de prezenţa fizică la birou", completează Drăghici.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.