Ziua europeană a parcurilor naționale este marcată, anual, la data de 24 mai.

 Celebrarea acestei zilei îşi propune să aducă oamenii mai aproape de natură şi să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanţa păstrării frumuseţii naturale în zonele protejate (ariile naturale mari protejate, parcurile naturale şi naţionale) şi importanţa conservării şi gestionării durabile a acestor locuri.

Tema pentru 2018 este: „Call for a joint celebration with the European Year of Cultural Heritage.”

Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naţionale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naţionale în Suedia (mai 1909). Iniţiativa a aparţinut Federaţiei EUROPARC, organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1973, ce reuneşte 365 de organizaţii din 36 de ţări europene.

În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naţionale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificaţie deosebită în domeniul protecţiei naturii şi al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a altor instituţii.

Un român a fost condamnat la şase luni de închisoare în Austria, după ce i-a trimis fostei sale soţii nu mai puţin de 7.648 de SMS-uri într-o perioadă de şase săptămâni.

 

 

El a fost găsit vinovat de hărţuire şi proferare de ameninţări de un tribunal din oraşul austriac Klagenfurt, relatează Agerpres.
Românul în vârstă de 33 de ani a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru faptele sale. El s-a despărţit, la începutul anului, de soţia sa, după o căsnicie care a durat şase ani. Se pare că bărbatul nu a putut să depăşească uşor acest divorţ, căci a început să-i trimită mesaje fostei sale soţii fără oprire. În total, în şase săptămâni, el i-a trimis 7.648 de mesaje acesteia, dintre care 50 erau ameninţări la adresa ei.

Judecătorul  la pus pe acesta să îi explice modul în care a reuşit să expedieze atât de multe SMS-uri – în medie 190 pe zi – şi să îşi păstreze în acelaşi timp locul de muncă. Bărbatul i-a spus că a trimis cele mai multe dintre SMS-uri în timpul nopţilor. Judecătorul a decis ca pedeapsa să fie cu suspendare, întrucât pârâtul şi-a recunoscut vinovăţia şi a încetat să o hărţuiască pe fosta lui soţie, după ce aceasta a depus o plângere la Poliţie.

Polițiști din Prahova și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează, joi dimineață, 23 de percheziții, pe raza județului Prahova, la persoane bănuite de furturi din tiruri.

 

 

29 persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri.Din cercetări, au rezultat indicii că, în perioada februarie – mai a.c., cei în cauză ar fi sustras bunuri din tiruri, care transportau marfa de la depozitele unor centre comerciale.

Ulterior, vindeau bunurile către diverse magazine din județul Prahova sau către diverse persoane.

Dezvăluiri „bombă” ies la iveală după ce Lucian Onea și Mircea Negulescu au aflat că sunt urmăriți penal. Surse din Parchetul General au declarat pentru revista Q Magazine, că în timp ce Lucian Onea, șeful DNA Ploiești a fost deja pus sub acuzare, ceea ce a determinat demisia acestuia luni seara, procurorul Mircea Negulescu a devenit martor sub acoperire, colaborează cu procurorul de caz și a scris deja 50 de pagini în care o denunță pe Laura Codruța Kovesi.

 

 


Negulescu a descris cu lux de amanunte absolut toate detaliile intervențiilor pe care Kovesi le-a făcut în dosarele instrumentate de acesta.
Mircea Negulescu a fost confruntat cu perspectiva unei posibile condamnări cu închisoare la 25 de ani pentru represiune nedreaptă și pentru fabricarea unor probe false care au indus în eroare judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. A fost motivul pentru care acesta a decis în final să colaboreze cu anchetatorii.

Consiliul Superior al Magistraturii are datoria de a se autosesiza și de a garanta nu doar independența judecătorilor, ci și a procurorilor.

Tinerii din județul Prahova se confrunta cu multe probleme care ii împiedica sa participe activ și eficient la dezvoltarea profesională și socială.
 
 
 
               Unele dintre principalele probleme pe care acestia le semnalează sunt lipsa locurilor de munca pentru tineri, dezinteresul autorităților in implicarea tinerilor in responsabilitățile societății, lipsa informării, discriminarea, anturajul, necunoașterea conceptului de voluntariat și, nu in ultimul rând, lipsa posibilității deținerii unei locuințe care sa le asigure stabilitate.
         Constructia de locuinte pentru familiile tinere cu facilitati de chirie si posibilitate de cumparare este o preocupare permanenta a PSD, in special a organizatiei de tineret .
         Ca reprezentant al tinerilor social democrati prahoveni, am facut o vizita pe santierele de locuinte pentru tineret de la Valenii de Munte si Paulesti .
           Daca la Valenii de Munte am participat la finalizarea lucrarilor pentru apartamentele  acordate deja tinerilor, la Paulesti, insa, situatia este foarte grea, deoarece lucrarile sunt blocate.
            In acest sens, impreuna cu primarul localitatii, m-am adresat directorului general A.N.L., Dl.dr.ing. Andrei Turcanu, pentru a ne oferi detalii in legatura cu stadiul lucrarilor.
           Acesta ne-a informat ca a convocat constructorul la sediul A.N.L. si a luat masuri pentru rezilierea contractului cu acesta si organizarea unei noi licitatii pentru reinceperea lucrarilor de constructie a blocurilor de locuinte, intrucat lucrarile actuale treneaza de 3 ani.
              In saptamana care urmeaza, vom face impreuna cu A.N.L. o analiza a stadiului constructiilor destinate tinerilor in intreg judetul, cu participarea tuturor celor implicati.
             Directorul general A.N.L. ne-a asigurat de intreaga sa participare .
IMPLICANDU-NE, VOM REUSI!
Va prezint imagini de pe santierele mentionate.
 
 
 
 
Programul Centenar derulat la nivel national prin busturi si statui de catre Societatea Cultural-Istorica " Mihai Viteazul" Ploiesti in colaborare cu Fundatia "Constantin Stere" Bucov continua in trimestrul al doilea al anului 2018 prin realizare de monumente,  reprezentate de statui si busturi:
 
 
 
-26 mai 2018 la Nisporeni(Basarabia)bustul lui Alexandru Cel Bun
-27 mai 2018 la Calarasi(Basarabia) bustul lui Alexandru Ioan Cuza
-29 mai 2018 la Aleșd(Jud.Bihor)bustul lui Mihai Viteazul
-11 iunie 2018 la Lugoj(Jud.Timis) bustul lui Mihai Viteazul
 
Astazi,16 mai,conducerea Societatii Cultural Istorice "Mihai Viteazul" a receptionat,impreuna cu sculptorul George Dumitru,busturile care pleaca la Lugoj si Aleșd.
La toate manifestarile vom fi prezenti cu diferite publicatii si insigne.Totodata,Societatea Cultural Istorica "Mihai Viteazul" va acorda placheta Centenar "Romania 100" primarilor fiecarei localități.

Peste 30 de tineri s-au strâns la Câmpina sub coordonarea lui Andrei Duran, la o ampla acțiune de ecologizare, marca TSD Prahova.

 

 

Tinerii, majoritatea din Câmpina, au luat cu asalt de la primele ore ale dimineții zona izvorului, denumit popular “sub fântâni”, din cartierul Slobozia.
Acțiunea a început la ora 09.30 și a luat sfârșit în jurul orei 12.00, timp în care s-au strâns peste 50 de saci cu deseuri menajere
“Aceasta problema ecologica este una de notorietate, fiind prilej de dispute aprinse în mai multe ședinte de consiliu local. Zona a mai fost o data curățată de gunoaie dar iată că doar dupa câteva luni focarul de infecție a reaparut. Acest izvor era odinioara unica sursa alternativă de apă potabilă a cartierului Slobozia. Scopul nostru astăzi este să punem umarul la eforturile făcute de administrația publică locală și totodata să tragem un semnal de alarmă care are drept scop responsabilizarea cetăţenilor cu privire la importanța protejării mediului inconjurator” ne-a declarat Andrei Duran.

"Furtunile din această vară vor fi mai intense, precipitatiile deja sunt mai intense. Valurile de caldura vor fi si ele mai intense si mai frecvente si ele vor fi punctate de aceste furtuni de vara mult mai intense. Sistemul climatic este perturbat. Arctica se incalzeste de două ori mai mult decat media globala ori lucrul asta introduce neechilibre in sistem. Primavara se declanseaza mai repede. Verile vor fi mai lungi. Vedeti si acum, contraste termice foarte mari!", a explicat climatologul Roxana Bojariu.

 

 Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a declarat pentru Agerpres, că scenariile climatice indică o diminuare a cantităţilor de precipitaţii în viitor, în medie cu 15-20%, în lunile de vară, iar zonele cel mai afectate de secetă vor fi sudul, sud-estul, estul, vestul României, dar şi Câmpia Transilvaniei.     

"În condiţiile în care scenariile vor indica o diminuare a cantităţilor de precipitaţii mai ales în lunile de vară, în medie cu 15-20%, aşa cum arată scenariile climatice viitoare, este posibil ca în acele zone pe care astăzi le cunoaştem ca fiind cele mai vulnerabile la fenomenul de secetă, respectiv sudul, sud-estul, estul şi vestul României, dar şi Câmpia Transilvaniei este posibil să înregistreze temperaturi mai scăzute, iar lunile de vară să fie din ce în ce mai călduroase în viitor şi din ce în ce mai secetoase. De aceea adaptarea, cel puţin pentru agricultură — pentru că primul impact de creştere a temperaturii aerului sau reducerea precipitaţiilor în lunile de vară, considerate luni critice — să determine adaptarea tehnologiilor la ceea ce înseamnă schimbarea climei în viitor", a arătat Elena Mateescu, la începutul anului.

Catre locuitorii municipiului Campina,

 

PRIMARIA MUNICIPIULUI CAMPINA, FLORICON SALUB SRL SI CCR LOGISTICS SYSTEM, organizeaza sambata - 02.06.2018, intre orele 09:00 - 12:00, campania trimestriala  de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Astfel, cine doreste sa predea echipamente electrice sau electronice nefunctionale sau depasite tehnic, le poate aduce direct la Centrul de colectare din str. Milcovului FN (fosta CT 6) sau pentru deseurile voluminoase (frigidere, masini de spalat, televizoare), poate solicita telefonic la nr. 0728 256 899  ridicarea acestora  de catre autovehiculele Floricon Salub SRL.

Cine preda deseuri de echipamente electrice si electronice, in data de 02.06.2018, va putea castiga prin tragere la sorti un aparat electrocasnic nou!

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Prahova au luat măsura opririi temporare a activității unei fabrici de cuburi de gheață din Ploiești, după ce în urma analizelor de laborator s-a constatat existența bacteriei E-coli în produsele comercializate.

 

 


În urma acțiunii de control, precizează reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, pe lângă măsura închiderii temporare, a fost aplicată sancțiunea contravențională de 40.000 de lei, oprirea definitivă de la comercializare a cantității de 12.000 de kilograme de cuburi de gheață în valoare totală de 20.000 de lei și retragerea din rețeaua comercială a două loturi de asemenea produse.
În afara problemelor constatate în fabrică, comisarii CJPC au mai depistat și că unitatea funcționa fără autorizație de la Direcția de Sănătate Publică.

 

 

Sursa: ziarulprahova.ro

Pagina 1 din 337