Cea mai înaltă şosea din ţară, Transalpina, a fost închisă aseară. Decizia a fost luată de autorităţile judeţene, care au informat şi conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

 

 

 

Propunerea a venit din partea Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, după ce şoseaua a fost acoperită cu zăpadă în zona de creastă. În zilele următoare se anunţă ninsori chiar şi în staţiunea Rânca, iar drumarii au decis că este momentul închiderii traficului rutier pe Transalpina. Este vizat tronsonul dintre Gorj şi Vâlcea, din DN 67C, respectiv Rânca – Obârşia Lotrului. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că turiştii erau puşi în pericol dacă se mai ţinea deschisă Transalpina. Ciprian Florescu a mai spus că l-a informat inclusiv pe prefectul de Vâlcea în legătură cu decizia luată. Astfel, de marţi dimineaţă, conducătorii auto nu mai pot tranzita Transalpina.Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu va amplasa la ieşire din Rânca, înspre zona de creastă, panouri de avertizare a şoferilor. Totodată, vor fi aşezaţi şi parapeţi pe carosabil. „Luni, 22.10.2018, începând cu ora 18.00, circulația rutieră pe Transalpina, DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului, km 34+800 – km 59+800, va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele trei nopți. Având în vedere specificul drumului – curbe foarte strânse și pante –, există riscul ca utilajele care acționează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viața deservenților. Atenționăm participanții la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală și se pedepsește conform legilor în vigoare. Facem apel la conducătorii auto să respecte indicațiile Poliției Rutiere, restricțiile și semnalizarea rutieră temporară instituită“, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Romanii interesati de monede digitale pot utiliza primul token Roncoin (RONC) ce ofera o paritate 1 la 1 cu leul romanesc (RON) si, implicit, protectie impotriva volatilitatii  preturilor.

 


 Fiecare unitate RONC este sustinuta de un RON, investitia fiind 100% bazata  pe activele reale din contul de rezerva al platformei Roncoin, ceea ce inseamna ca indiferent de miscarile din piata criptomonedelor, 1 RONC este intotdeauna echivalent cu 1 RON. Site-ul oficial al proiectului promite protectie juridica cu conturi Escrow si audituri periodice care garanteaza ca numarul de tokenuri disponibile corespunde cu fondurile disponibile in conturile companiei. Proiectul vine ca un instrument de protectie impotriva turbulentelor de pe pietele monedelor virtuale si este inspirat de moneda USDC, cu o paritate 1 la 1 cu dolarul american. Totusi, daca USDC este un mijloc de siguranta mult mai popular, se pune intrebarea daca investitorii vor avea motive sa apeleze la Roncoin, mai ales ca putine companii accept criptomonede.  Daca terminalele Zebrapay, operate tot de Bitcoin, permit achizitionarea bitocin (BTC) si Ethereum (ETH) direct cu cash, insa nu permit realizarea vanzarii criptomonedelor in lei (RON),  Roncoin (RONC) ar putea fi solutia la aceasta problema, cu atat mai mult cu cat bancomatele Bitcoin Romania, care permit acest lucru, sunt foarte rare in Romania. Sunt disponibile la tranzactionare un miliard de RONC, in valoare de 246 milioane de dolari, 25.000 de RONC aflandu-se deja in circulatie. “Echipa din spatele RONC a folosit tehnologia Blockchainului Ethereum, oferind siguranta si stabilitatea necesare intr-o piata crypto in continua schimbare. Fiind stocate in Blockchain, tranzactiile pot fi oricand verificate. Roncoin vine cu un portofel simplu, pe care il poti folosi pentru a trimite usor, rapid si in siguranta fonduri oricui, folosind ERC20 Token Standard Interface”, precizeaza  Bitcoin Romania.

Trei salvatori montani au reprezentat județul Prahova la una dintre cele mai importante evenimente organizate la nivel mondial – Congresul Internațional de Salvare Montană – care a avut loc, săptămâna trecută, la Chamonix-Mont Blanc.

 
 

Șeful Serviciului Public Județean Salvamont – Daniel Banu, coordonatorul formațiilor salvamont din județ – Andrei Dascălu și șeful formației Salvamont Sinaia – Nicolae Cojanu s-au aflat în centrul problemelor ridicate în cadrul congresului de la Chamonix. Considerat cea mai mare acțiune de gen organizată la nivel mondial, la evenimentul din Alpii Francezi au participat 22 de salvamontiști români, care au făcut parte din toate comisiile constituite la nivelul congresului – tehnica terestră, avalanșe, salvare aeriană și acțiuni de natură medicală.
Salvatorii montani prahoveni – care se confruntă cu sute de acțiuni de recuperare a persoanelor accidentate, de căutare a persoanelor dispărute sau, din nefericire, și de recuperare a trupurilor celor care își găsesc sfârșitul pe cărări montane din diferitemotive – au fost reprezentați astfel la cel mai înalt nivel, având loc schimburi de informații în domeniu și de experiențe întâlnite pe cărări montane.

Salvamont România este una dintre echipele de elită ale organizațiilor de profil din întreaga lume, având 24 de ani vechime în cadrul Comitetului Internațional de Salvare Montană. Reprezentarea Prahovei la Chamonix, cu trei dintre salvatorii montani ai județului, arată atenția care le este acordată salvamontiștilor care acționează fie în Bucegi, fie în Baiului, fie în Ciucaș, aflate printre cele mai frecventate masive montane din România, de către turiști mai mult sau mai puțin experimentați. Tocmai această intensitate a “traficului” de pe cărările munților Prahovei conduce la intervenții dificile, care uneori le pun viața în pericol chiar și salvatorilor.
Congresul din Mont Blanc a cuprins și o sesiune de instruire a tuturor salvatorilor montani participanți la eveniment referitor la cele mai noi echipamente de salvare, dar și la tehnici de folosire a acestora, pentru a le veni în sprijin celor care au nevoie de ajutor în situații critice pentru sănătatea sau pentru viața lor.

Cătălin Botezatu nu este doar creator de modă, ci și creatorul mai multor oameni care au devenit mai celebri chiar decât el. Foștii lui manechini au ajuns medici, alții politicieni, iar unele, femei dorite în palmaresul milionarilor.

 

 

Aflat într-un cabinet stomatologic de lux, l-am pus pe Bote să deschidă gura și să spună totul despre fostul coleg de modeling, Marian Oprișan, cunoscutul politician din Vrancea. Despre Bianca Drăgușanu, Botezatu spune că nu l-a meritat pe Victor și că e normal să schimbe milionarii, nu fraierii.

Pe ce pune Botezatu mâna crește de nu se mai oprește. De-a lungul carierei i-au trecut prin mână manechini care au ajuns mari oameni în stat sau au devenit râvniți de cei cu gusturi rafinate. Printre ei, și Adrian Alexandrov, tânărul iubit al Elenei Udrea, care, înainte de a deveni om de afaceri, se fotografia în celebrii chiloți creați de Botezatu. În anii ’80, la începuturile modei românești, Botezatu a fost coleg cu cel care a devenit de ani buni liderul PSD din Vrancea, Marian Oprișan.

”Nimeni nu avea încredere în ea la început, lumea zicea că asta n-o să facă nimic. La ora 12 ea stătea tot timpul să vadă cum apare în presă. Și cum apărea presa, o băteai cu ziarul. Și dacă nu scria ceva de ea, era disperată. I-ai spart dinții cu ziarul sau cum zicea? Eh, a fost așa o chestie…”, zice Botezatu.

”E bine că schimbă milionarii și că nu schimbă fraierii. Victor n-a fost milionar… Nu, Victor e un băiat extraordinar, dar e important pentru o femeie să schimbe milionarii, nu fraierii. Măcar să fie cineva cu bănuți. Dacă-i schimbă așa, o să fie catalogată ca o femeie ușoară, care umblă doar după bani. Când ești o femeie frumoasă, inevitabil, vei avea iubiți, amanți, soți cu bani, n-ai cum. Dacă ești o nașpetă, aia e. Deși, și alea nimeresc uneori bine. Acuma, dacă ai 10 bărbați în viața ta nu înseamnă că ești curvă”, a încheiat Botezatu capitolul Bianca.

Monoglutamatul de Sodiu sau E621 ajută anumite alimente, cum sunt de exemplu crenvurștii, obtinuți din resturi bizare de carne pe care oricine le-ar arunca la gunoi, să fie un produs atât de delicios, încât să mai ceri încă unul. Te face să mai vrei, să mai ceri și să-l preferi altor alimente. Este ceea ce se cheamă dependență.

 

 


Se mai numește al cincilea gust, parafrazând titlul unui film celebru. În momentul în care papilele gustative intră în contact cu acest gust, creierul va fi păcălit cu o senzație de plăcere euforică. Și-ți mai cere.

Cei care mănâncă des alimente procesate și îmbogățite cu monoglutamat de sodiu vor ajunge să dezvolte o așa mare dependență încât fructele și legume în stare crudă li se vor părea alimente care nu le aduc niciun pic de satisfacție.

Problema e că acești oameni nu sunt cu nimic vinovați pentru această alegere alimentară. Ei sunt victime ale unei manipulări la nivel biochimic.

Monoglutamatul de Sodiu sau E621 dăunător pentru organism
Din punct de vedere științific monoglutamatul de sodiu este un aditiv alimentar denumit și “potențiator de gust” format din 79% Acid Glutamic si 21% sare. Acidul glutamic este cel mai abundant neurotransmițător excitator din sistemul nervos. Această substanță este una deosebit de dăunătoare pentru sănătate. În timp, și consumată cu regularitate, prin alimentația de tip fast-food, ea provoacă Alzheimer și Parkinson, deficit de atenție, oboseală cronică, depresie și tulburări de comportament.

Monoglutamatul de Sodiu sau E621 este responsabil cu obezitatea deoarece crește cu 40% -50% pofta de mâncare. Te va face să-ți dorești să mănânci chiar dacă nu îți este foame. Provoacă dependență și are un efect vasoconstrictor asupra sistemului circulator, îngustând vasele de sânge.

Ce-i de făcut?
Simplu! CITEȘTE ETICHETELE ALIMENTELOR ȘI NU MAI MÂNCA LA FAST FOOD. Cea mai bună alegere rămâne hrana vie, legumele și fructele bogate în fibre, vitamine și minerale esențiale organismului.

Ni se întâmplă de multe ori să întâlnim oameni cu care este o adevărată plăcere să porți o discuție. Par să cunoască detalii din orice domeniu, știu când să își impună punctul de vedere, dar și când să se retragă pentru a-i asculta pe ceilalți. Zodia în care s-au născut pare să îi ajute foarte mult, astfel că există trei zodii care reușesc să îi atragă pe cei din jur cu inteligența de care dau dovadă.

 

 

 

Pe lângă multitudinea de informații pe care le cunosc, acești nativi se pot lăuda și cu o inteligență emoțională aparte, ceea ce îi ajută să iasă din cele mai dificile situații. Despre aceste zodii se spune că sunt cele mai inteligente și că au capacitatea de a înțelege mult mai rapid lucruri care pentru alții ar putea părea complicate la prima vedere.

 

 

Cele mai inteligente zodii

1. Vărsător
Vărsătorul posedă acea inteligență care îl ajută să vadă tot timpul părțile pozitive, indiferent de situație. El are întotdeauna încredere în el și știe că va face față cu bine provocărilor care pot să îi iasă în care. Cei născuți în această zodie sunt foarte ambițioși și au o gândire care îi determină să nu se oprească până când nu își ating cele mai înalte obiective.

2. Scorpion
Cu toate că se pricep la o mulțime de lucruri, Scorpionii nu își doresc ca cei din jur să observe asta, potrivit soulpost.me. Preferă să rămână în umbră și să îi inspire pe cei din jur, ba chiar să îi ajute să se dezvolte. De cele mai multe ori, cei născuți în această zodie îți folosesc propria inteligență pentru a-i ajuta pe ceilalți să se facă remarcați.

3. Gemeni
Gemenii se bazează foarte mult pe logică. Acești nativi au capacitatea de a învăța orice lucru nou rapid și niciodată nu iau decizii înainte să fie siguri că lucrurile se vor îndrepta în direcția cea bună. Inteligența îi ajută să găsească tot timpul soluțiile potrivite pentru problemele importante cu care se confruntă.

De când Angelina Jolie a anunțat că divorțează de Brad Pitt, tabloidele americane au scris că aceasta ar fi încercat să-și refacă viața alături de alți bărbați celebri. Însă, se pare că ultima ei cucerire ar fi nimeni altul decât Keanu Reeves, unul dintre cei mai iubiți actori din lumea.

 

 

 

Potrivit revistei New Weekly, Keanu și Angelina Jolie ar forma un cuplu de un an de zile, din iulie anul trecut. În plus, cei doi se pare că se înțeleg perfect și chiar au fost împreună, în mare secret, într-o vacanță în Grecia.
„Nu au lucrat niciodată împreună și nu au apucat să se cunoască până anul trecut. El adoră copiii și are o influență bună adupra lui Angie. Este atât de bun, de darnic și de sincer, având toate calitățile pe care Ange le vrea acum la un bărbat. A terminat cu drama”, a declarat un apropiat al actriței pentru publicația menționată.
Angelina Jolie și Keanu Reeves au fost împreună în vacanță în Grecia
Angelina Jolie și Keanu se pare că vor să-și țină relația secretă, însă mama actorului este extrem de încântată de noua parteneră de viața a fiului ei și nu înțelege de ce cei doi vor să se ascundă. „Keanu este foarte apropiat de mama lui și o vizită foarte des. Își dorește foarte tare să-l vadă pe Keanu, în sfârșit, la casa lui și consideră că Angie e foarte potrivită pentru el”, a mai spus sursa.Mai mult, se pare că cei șase copii ai actriței l-au acceptat deja pe Keanu, iar starul de la Hollywood adoră să-și petreacă timpul cu ei.

Cu toate acestea, nici Keanu și nici Angelina Jolie nu au confirmat știrea, iar unele site-uri de peste Ocean susțin că informația ar fi falsă.

Anca Serea a etalat recent, la evenimentul de lansare a unei noi colecții de bijuterii, un superb inel din aur cu diamant. Nu e o bijuterie modernă, cum au crezut mulți, ci una veche, cu o poveste specială, cu valoare sentimentală, dar și materială.

 

 

Anca Serea este o femeie elagantă, atentă la detalii, care își accesorizează ținutele cu bijuterii pe măsură. Multe dintre ele sunt moștenire de familie, în timp ce altele sunt primite de la soțul ei, Adrian Sînă. Artistul a demonstrat că se pricepe la alegerea podoabelor, darurile lui fiind de bun gust și care au surprins-o plăcut pe fosta prezentatoare TV.

„Mi-a luat foarte multe de-a lungul timpului, dar nu asta ar fi important. Chiar la începutul relației – cred că aceea este cea mai importantă bijuterie, exceptând verigheta – mi-a luat, la prima lui plecare fără mine în America, o cheiță foarte frumoasă, din aur, pe care o port aproape tot timpul cu mine. Lanțul de la gât este cumpărat acum, de la Milano și are inițiala lui, are un A, cu un mic briliant negru”.
Înainte să-i cumpere soțul bijuterii, o făcea mama ei. Încă din adolescență, frumoasa brunetă s-a ales cu podoabe-unicat! „Mama mea obișnuia să îmi cumpere, la sărbătorile importante, mai ales după ce m-am făcut domnișoară, bijuterii de la ruși, pentru că nu se găseau pe vremea comuniștilor. Am și acum niște cercei cu rubine pe care îi păstrez. Am multe bijuterii de la mama mea”, ne-a povestit ea.

Pe inelarul ei de la mâna dreaptă toată lumea a observat cum strălucea un inel deosebit. Este o bijuterie cu o poveste specială, pe care vedeta vrea să o păstreze pentru ea. Se pare că ar fi fost primit de la omul de afaceri Filip Poplingher, tatăl primilor ei doi copii, care s-a stins din viață de tânăr, răpus de o boală nemiloasă.<br />

Întrebată care este bijuteria ei de suflet, de care nu se desparte niciodată, soția lui Adrian Sînă ne-a indicat tocmai inelul, evitând să menționeze însă circumstanțele în care a fost primit: „E o poveste particulară, intimă, nu vreau să o spun. Acesta este un inel vechi de 200 de ani, a fost făcut de un bijutier rus, diamantul are multe carate și este de culoarea șampaniei. Este primit”.

Luni, 22 Octombrie 2018 13:34

Metode de incalzire in locuinta

Ce e mai placut toamna si iarna decat un ceai cald, savurat langa o soba, un semineu sau un calorifer care duduie? Sezonul rece nu e de obicei cel mai iubit, insa aduce cu sine multe ocazii de rasfat, pentru care nici nu este nevoie sa iti parasesti casa. Ce faci, insa, ca sa te asiguri ca nu iti lipseste caldura, atat de necesara pentru o toamna frumoasa? Simplu: te apuci de cautat cele mai bune solutii de incalzire.

 

Sunt cunoscute in special pentru capacitatea lor de racire, insa isi fac foarte bine treaba si cand vine vorba de incalzire, ba chiar functioneaza la un consum mai mic decat atunci cand sunt pornite vara, pe aer rece. In plus, actiunea lor este una foarte rapida, aparatul incalzind aerul din camera, ceea ce face ca organismul sa perceapa rapid cresterea temperaturii.

Toamna e anotimpul perfect sa il instalezi, intrucat temperatura nu este una extrema, iar instalatorii sunt mai liberi decat in timpul verii. Echipa va fi de cele mai multe ori la tine imediat ce o soliciti, astfel incat sa te poti bucura de aer conditionat fara sa astepti prea mult. Temperatura aparatului se regleaza usor din telecomanda, iar in cazul in care vrei sa adormi cu aerul pornit, nu este cazul sa iti faci griji pentru consumul energetic: datorita termostatului, acesta se regleaza automat, astfel incat sa asigure temperatura ideala corpului uman si in acelasi timp sa nu iti faca gaura in buget.

Caloriferele electrice
Ieftine si eficiente, caloriferele electrice sunt la mare cautare, atat datorita pretului lor scazut, cat si a faptului ca instalarea acestora nu presupune efort. Nu vei avea nevoie de mult spatiu pentru un astfel de aparat si il vei putea muta usor dintr-o camera in alta, mai ales daca alegi un model cu rotite, astfel incat sa incalzesti exact zona in care petreci cel mai mult timp.

Datorita faptului ca uleiul de incalzire este cel care asigura caldura in calorifer, iti garantam faptul ca vei avea o temperatura crescuta in camera chiar si dupa ce ai oprit aparatul, aceasta mentinandu-se un timp indelungat. Odata ce caloriferele electrice ajung la temperatura pe care ai setat-o chiar tu, termostatul recunoaste acest lucru si impiedica un consum suplimentar de curent.

Un alt plus al acestei solutii de incalzire este faptul ca un calorifer electric se dovedeste suficient de silentios incat sa il poti folosi fara probleme pe tip de noapte. Avand si protectie contra supraincalzirii, vei dormi fara teama de posibile accidente.

Aerotermele si convectoarele
La o prima vedere, aceste aparate iti aduc aminte de resourile pe care le aveau cei mai multi dintre noi in casa in vremea copilariei. Pe atunci, daca le tineai langa pat si aveai rabdare, incepeai sa simti caldura si pe moment totul parea sa devina perfect. Totusi, tii minte probabil ca nu aveai voie sa adormi cu ele pornite, existand oricand riscul producerii unui scurticircuit.

Solutiile moderne si sigure care le-au inlocuit sunt aerotermele si convectoarele. Aerotermele au ca principal avantaj faptul ca sunt foarte usor de transportat si de pozitionat in camera, ocupand putin spatiu. Capacitatea lor de incalzire este destul de mare, iar problema supraincalzirii dispare. De asemenea, cu ajutorul termostatului instalat te poti asigura ca mentii un control eficient al temperaturii si automat al energiei electrice consumate. Utila in tot timpul anului, aeroterma se poate folosi si vara pentru ventilatie.

De asemenea, in afara de mobilitate, aceste tipuri de sisteme de incalzire sunt si avantajoase din punct de vedere financiar. Ca minusuri, suprafata pe care o pot incalzi este ceva mai mica decat atunci cand folosesti aparatul de aer conditionat sau caloriferul electric, iar caldura se mentine o perioada mai scurta de timp in camera, odata ce ai oprit aparatul. Pe de alta parte, sistemul prin care functioneaza aerotermele permite ca incalzirea locuintei sa se faca rapid.

Convectoarele nu ocupa nici ele mult loc si le poti pozititiona usor langa unul dintre peretii camerei – oricum se aseamana foarte mult ca aspect cu caloriferele. Sunt si ele o solutie rapida de generare a caldurii, dar fata de aeroterme se dovedesc in general mai silentioase.

Sunt eficiente atat cand vine vorba de camere mici, cat si de cele de dimensiuni medii si au setari ajustabile. Cu ajutorul termostatului incorporat vei avea posibilitatea de a le regla temperatura, astfel incat sa nu consumi curent in exces. Ca preturi, convectoarele sunt produse accesibile, pe care le vei putea achizitiona fara sa stai pe ganduri ca depasesti bugetul.

La aproximativ patru luni după ce s-a despărțit de mama fetiței lui, Bianca Drăgușanu, prezentatorul de la Kanal D pare că este mai hotărât ca oricând să-și refacă viața sentimentală.

 

 

 

Zilele trecute, celebrul bărbat a fost fermecat de o frumusețe autohtonă ce seamănă leit cu Bianca Drăgușanu și cu care a fost surprins în ipostaze tandre.După mai bine de patru luni de când s-a despărțit de Bianca Drăgușanu, Victor Slav pare că vrea să își refacă viața amoroasă și nu stă pe gânduri atunci când vreo frumusețe autohtonă îi dă târcoale.

Recent, o tânără domnișoară blondă, l-ar fi prins în mrejele iubirii pe celebrul barbat.Din câte se pare, zilele trecute,Victor Slav a fost fermecat de formele bine definite ale unui animatoare, ce seamănă izbitor cu Bianca Drăgușanu, dintr-un renumit club din Sibiu, acolo unde a petrecut alături de bunul său prieten Bogdan Vlădău.La un moment dat, fostul iubit al Biancăi Drăgușanu nu a mai rezistat și a dat frâu liber sentimentelor. Cei doi au fost surprinși  în ipostaze tandre. Blondina care pare să fie lipsită de orice fel de inhibiție, l-a sărutat tandru pe obraz, în timp ce Victor o strângea puternic în brațe.

Pagina 1 din 356