Blamat de organizatorii festivalului de la Bonțida pentru momentul în care a pus o manea, DJ-ul Tommy Cash a rămas șocat pentru că i s-a interzis, de asemenea, să mai mixeze vreodată la acest eveniment.

 

 

Gluma DJ-ului a venit la scurt timp după ce la alt festival de muzică electronică, Neversea, DJ-ul suedez Salvatore Gonacci a decis să-i surprindă pe participanți cu aceeași manea, intitulată „Așa sunt zilele mele”.De data aceasta, la Cluj, organizatorii nu au gustat gluma, ba chiar au luat o măsură radicală în privința lui. „Mulțumim Tommy Cash! Pentru ultima ta prestație la Electric Castle”, a fost anunțul publicat pe pagina oficială de Facebook Electric Castle.

Artistul estonian consideră că este „înjositor, oribil și șocant” că „există oameni care cred că un stil de muzică e destinat săracilor și needucaților”.„Nu voi mai cânta niciodată la Electric Castle, până când promoterii nu se vor autoeduca să fie buni cu persoanele mai puțin norocoase și nu se vor opri din a înjosi oamenii pentru gustul lor muzical sau backgroundul cultural”, a adăugata acesta.

Sambata, 20 iulie 2019, bruneta si sotul ei au spus DA si in fata Domnului. Petrecerea a avut loc intr-un local de fite din Bucuresti.

 

 

Oana Roman, slaba la nunta Adelinei Pestritu! Sotia lui Marius Elisei a reusit sa aiba doua apariti complet diferite, in aceeasi zi. Pentru cununia religioasa de la biserica din Dorobanti, Oana Roman a optat pentru o rochie scurta.

Tinuta ei inflorata a fost una larga si scurta, care i-a lasat picioarele la vedere. Cu toate astea, in rochia de la biserica, Oana Roman nu a parut deloc mai slaba. Vedeta tine dieta de cateva luni, face sport si si-a schimbat alimentatia.A reusit sa slabeasca si acest lucru s-a vazut abia seara, la petrecerea de la local. Dupa ce slujba de la biserica s-a terminat, Oana Roman a dat fuga la salon. Acolo s-a coafat si s-a fardat special pentru petrecerea de nunta a Adelinei Pestritu si a lui Virgil Steblea.Dar la local, Oana Roman a atras toate privirile. Rochia ei bleo aprins, cu centura din pietre pretioase, a atras atentia invitatilor. Surpriza a fost silueta mult mai slaba a vedetei. Rochia de petrecere a Oanei Roman de la nunta Adelinei Pestritu i-a scos in evidenta talia si faptul ca, daca ai vointa, da, poti slabi la orice varsta.

La prezentarea trofeului pe care l-a câștigat la Wimbledon, ex-liderul WTA a purtat pe mână un ceas de… 60.000 de dolari! Modelul Hublot Fusion Tourbillon Skeleton este o “piesă” apreciată de către cunoscători.

 

 

Peste 20.000 de oameni au venit să o vadă pe Simona Halep, super-campioana de la Wimbledon. Pe Arena Națională, sportiva noastră a prezentat în faţa românilor trofeul cucerit. La festivitate au luat parte multe personalităţi din sport, care au venit să îşi arate admirația faţă de performanţa realizată, dar şi oameni simpli, fani declaraţi ai fostului lider WTA.Simona Halep a ținut un discurs emoționant. A venit îmbrăcată în alb și a fost aplaudată frenetic de toată lumea prezentă pe cel mai modern stadion din țară. Campioana de la Wimbledon a impresionat și grație ceasului pe care a ales să-l poarte la prezentarea trofeului. Ex-liderul WTA a apărut, la mână, cu o bijuterie Hublot Classic Fusion Tourbillon Ceramic Skeleton, care valorează nu mai puțin de 60.000 de dolari!Asta nu reprezintă, însă, o problemă. Pentru că Simona Halep îl merită cu prisosință. A muncit pentru fiecare bănuț câștigat și are tot dreptul să-și permită, când simte nevoia, diverse “aroganțe”.De precizat că Simona Halep este fană declarată a mărcii de ceasuri Hublot. În februarie, sportiva noastră a impresionat când a plecat spre Cluj alături de echipa de FED Cup. La momentul respectiv, a apărut, la mână, cu un accesoriu în valoare de “doar” 30.000 de euro. Tot de la producătorul elvețian amintit mai sus. Semn, clar, că se respectă, lucru normal pentru o campioană.

“Iubesc acest ceas!”, a scris, la momentul respectiv, Simona Halep.

Luni, 22 Iulie 2019 05:29

EUROPAfest la Sinaia

După succesul înregistrat de ediția cu nr. 26 a EUROPAfest – jazz, blues, pop și clasic, organizată în luna mai la București și Sibiu, jmEvents și Jeunesses & Dinu Lipatti realizează ediția de vară a festivalului la Sinaia, care se va desfășura până pe data de 30 iulie, anunță Hotnews.

 

 


Organizat în parteneriat cu Primăria Sinaia, Muzeul Peleș și Hotelul Mara, evenimentul a devenit deja o tradiție mult așteptată atât de localnici, cât și de turiști, în agendă fiind regăsite concerte de muzică clasică, jazz, dar și Summer Music Academy Sinaia – Dinu Lipatti. Festivalul, care are o durată de două săptămâni, prezintă artiști din Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Belgia, Polonia, Turcia, Brazilia, Bulgaria și România. În cadrul festivalului un loc aparte îl ocupă Summer Music Academy Sinaia – Dinu Lipatti, program de studii muzicale avansate și performanță.
Între profesorii invitați în cadrul academiei se numără Remus Azoiței, stabilit în Marea Britanie, produs de renume al școlii românești de vioară, unul dintre cei mai apreciați artiști ai timpurilor noastre, activând în prezent în elita muzicii londoneze, profesor la Royal Academy of Music în Londra. Din 2019, s-a alăturat echipei de profesori și Freddy Kafka, un nume cu rezonanță în aria educației muzicale și a managementului artistic din Germania.
Acesta conduce una dintre cele mai apreciate școli de muzică private, cu sediul in Stuttgart, pentru pian, keyboard, chitară, flaut, oboi, clarinet, saxofon și fagot. Summer Music Academy Sinaia- Dinu Lipatti este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Agenda festivalului este următoarea: 25 iulie, ora 19:00, Classic in the Park – Best of Classic – Casino Sinaia, Parcul “Dimitrie Ghica”; 27 iulie, ora 19:00, Summer Magic Dream – Sala King’s Valley, Hotel Mara; 28 iulie, ora 16:00, Gala EUROPAfest Summer Edition- Castelul Peleș; 29 iulie, ora 19:00, Before Sunset – Jeunesses in concert – Sala King’s Valley, Hotel Mara; până pe data de 30 iulie – Summer Music Academy Sinaia – Dinu Lipatti.
Accesul la concerte se face pe bază de invitații, dar se acordă și intrare liberă în limita locurilor disponibile.
Luigi Gageos, directorul festivalului, a ținut să declare: “Cu acest festival ne-am dorit să ieșim din sălile de concerte și să aducem muzica clasică și jazz în mijlocul publicului. Suntem bucuroși să vedem că am creat o tradiție în Sinaia, că oamenii își planifică vacanța sau petrecerea timpului liber în funcție de data festivalului. De asemenea, Academia a devenit un punct de referință pentru tinerii muzicieni care își doresc să lucreze cu profesori de la cele mai prestigioase facultăți de muzică din Europa și SUA”.

O investiție a Ministerului Mediului, prin Agenția pentru Protecția Mediului Prahova – care ar fi trebuit să fie finalizată de mai mulți ani – va fi continuată, în vârf de munte, pe Platoul Bucegi, lângă Babele.
Agenția pentru Protecția Mediului Prahova a lansat licitația pentru continuarea construirii clădirii Stației Regionale de Supraveghere a Radioactivității Mediului în zona cabanei Babele, ceea ce ar însemna că viitorul constructor ar trebui să efectueze atât lucrări de structură, electrice la interior și exterior, finisaje, instalații termice și utilități, plus reabilitarea termică. Fondurile destinate realizării acestor lucrări – estimate la circa 1,3 milioane de lei – au fost alocate de către Ministerul Mediului.

 


Investiția din vârf de munte este necesară, pentru că această stație de supraveghere a radioactivității mediului este atât de nivel regional, dar și național și european, dat fiindcă, prin activitatea desfășurată, contribuie la depistarea activităților aerosolilor atmosferei, a depunerilor atmosferice, vegetației, solului și apei și a radioactivităților de mediu.
Stația de la Babele a ajuns în prim-plan după explozia centralei nucleare de la Fukushima – Japonia, când a depistat iod radioactiv în atmosferă, la mii de kilometri depărtare de România.

În anul 2006, Primăria Bușteni a dat în folosință cu titlu gratuit terenul pe care a început construirea clădirii stației de monitorizare a radioactivității, aflată în vecinătatea stației de telecabină Bușteni-Babele / Babele-Cabana Peștera, dar și a Cabanei Babele.
De la începutul lucrărilor (în anul 2007) și până în 2011, clădirea a fost ridicată parțial, însă, din cauza litigiilor dintre beneficiarul lucrării, constructor și dirigintele de șantier, clădirea a intrat în conservare. Până la momentul întreruperii lucrărilor, fuseseră executate structura de rezistență subterană, respectiv fundațiile, pereții din zidărie de cărămidă cu planșee din beton armat, precum și structura din lemn a acoperișului mansardei, plus învelitoarea din tablă. S-au executat și unele lucrări la interioare, plus branșamente la rețeaua de alimentare cu energie electrică.
Problemele care au apărut însă de la abandonarea șantierului, în anul 2011, sunt destul de mari, astfel că va fi nevoie de reparații semnificative și refacerea lucrărilor deteriorate de timp sau executate defectuos.
Potrivit documentației de atribuire, clădirea neexploatată timp de opt ani a început să sufere avarii la învelitoare, care au produs infiltrații la camerele de la mansardă, dar și la etajul unu și chiar și la parterul imobilului.
Construcția de lângă Babele ar trebui, la finalizare, să cuprindă la parter trei încăperi destinate pregătirii probelor; analizei și măsuratorilor alfa și beta globale; analizei și măsurătorilor gamma spectometrice.
La etaj și la mansardă vor fi finalizate două apartamente dotate cu două băi, trei dormitoare, un living-room cu chicinetă.

În anul 2011, iod radioactiv de la centrala nucleară de la Fukushima a fost semnalat în Munții Bucegi

Norul radioactiv care a strabătut jumătate de lume, după accidentele de la reactoarele centralei nuclearoelectrice de la Fukushima (Japonia) a fost prezent, în ultimele zile ale lunii martie 2011, deasupra României.
La vremea respectivă, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a informat reprezentanții Ministerului Mediului că, în urma analizelor spectrometrice efectuate în perioada 27-30 martie 2011 asupra probelor de aerosoli prelevate la stațiile de mare altitudine – printre care se afla și cea de la Babele – s-a remarcat prezența I-131 (iod radioactiv) la Babele, în zilele de 29 și 30 martie 2011, „ca urmare a accidentului de la Centrala Nuclearo-Electrică Fukushima”, însă nivelul de radiații s-a situat sub limita admisă.
Sesizarea iodului radioactiv la stația de supraveghere a radioactivității aerului de la Babele a fost posibilă tocmai datorită altitudinii mari la care sunt prelevate probele, adică exact altitudinea la care s-a aflat deasupra teritoriului Romaniei norul radioactiv venit din Japonia, în primele două zile de tranzit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: ziarulprahova.ro

Cântărețul Pepe a comentat pe marginea scandalului care a avut loc de curând între Dan Alexa și impresara Anamaria Prodan.

 


Într-o postare pe care a făcut-o pe Youtube, Pepe a vorbit despre ce s-a întâmplat între Dan Alexa și Anamaria prodan, cea care l-a lovit pe fostul fotbalist în față. Pepe a fost întrebat cum ar fi reacționat el în locul lui Dan Alexa. „Hai, mă, mă întrebați numai de subicetul ăsta… Vorbim și de el că, într-adevăr, e subiect. Cum aș fi reacționat? Habar n-am. Astea sunt niște reacții… Din punctul meu de vedere, el a reacționat foarte bine, s-a întors și a plecat. Nu poți să te lupți cu o femeie. Există acel instinct de apărare pe care îl are un om în el și pe care îl descoperă atunci când este atacat și poți reacționa așa, la secundă. Baf, baf! Și i-o dai înapoi. Nu știu dacă aș fi făcut același lucru, habar n-am. Probabil aș fi imobilizat-o, să nu mi-l dea pe al doilea. Adică o prinzi de mână, i-o sucești, o pui la pământ și chemi poliția. Nu știu”, a spus el, izbucnind din nou în râs. „Nu mă mai întrebați din astea, n-aș fi făcut genul ăla de „dă-mi-o și pe partea cealaltă că nu m-ai nimerit bine”, „hai că închid ochii să mă nimerești, să nu mă feresc” Nu știu, nu e subiectul meu și nici nu știu din ce motiv a fost croșeul respectiv. Dacă mă întrebați, în niciun caz nu cred varianta aia cu transferul sau cu jocul și cred că nu o crede nimeni”, a spus Pepe, potrivit wowbiz.ro.

Meteorologii anunță că în cursul zilei de luni temperaturile vor atinge pragul caniculei în sudul țării și disconfortul termic va fi extrem de ridicat în această zonă.

 


Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Lunca Dunării, Oltenia şi Muntenia. „Luni se încălzeşte, o să avem o vreme călduroasă, caniculară în Câmpia Română – nu peste tot, ci doar local. Temperaturile maxime vor fi în general între 26 şi 36 de grade, cu cele mai mari valori în Lunca Dunării”, a explicat meteorologul de serviciu al ANM potrivit Mediafax. Temperaturile vor atinge luni 35 sau chiar 36 grade în Oltenia şi în Muntenia în cursul zilei de luni, în timp ce în restul țării maximele vor fi cuprinse între 25 şi 33 de grade Celsius. „Tot în sud, va fi prezent şi un disconfort termic mai ridicat, dar în acelaşi timp se vor înmulţi şi ploile. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de vânt, posibil chiar şi cu aspect de vijelie, ziua, în mare parte din Transilvania, Moldova, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Noaptea local în sud, în sud-est şi izolat în rest”, mai precizează meteorologul de serviciu. Marți, temperaturile vor scădea, dar de miercuri se va încălzi din nou și se va ajunge la media normală a acestei perioade. Cum vă protejați de caniculă 1. Faceți provizii: medicamente, alimente, băuturi nonalcoolice, astfel încât să nu fiți nevoiți să ieşi din casă pe căldură. 2. Organizați programul în aşa fel încât între 11:00 şi 15:00 să nu fiți afară. 3. Dacă sunteți nevoiți să ieşiiți, totuşi, în acest interval, purtați haine uşoare, de culoare deschisă, din materiale naturale (de preferat bumbac), purtați pălărie şi ochelari de soare, aplicați cremă de protecţie, beți multă apă şi mergeți tot timpul pe la umbră. 4. Faceți duş sau baie, cât mai des, sau stropiți-vă din când în când cu apă rece. 5. Beți multe lichide. Se recomandă un pahar la 20 de minute.

Rompetrol Rafinare anunţă continuarea programului de remediere și ecologizare a batalelor istorice din cadrul rafinăriei Vega Ploieşti şi trecerea în etapa cea mai importantă – neutralizarea şi eliminarea efectivă a gudroanelor acide și a reziduurilor petroliere.

 

Termenul de finalizare a lucrărilor este prognozat pentru 2022, efortul investiţional ridicându-se la câteva zeci de milioane USD.
“Este un proiect important pentru Rompetrol Rafinare şi acţionarul său majoritar – KMG International şi demonstrează angajamentul nostru pentru reducerea continuă a impactului activităţilor şi operaţiunilor asupra mediului înconjurător şi a sănătăţii comunităţilor locale, dar şi eforturile pentru alinierea la cele mai exigente prevederi din legislația națională și europeană în domeniu. Realizarea acestui program complex implică nu doar alocarea unor resurse financiare extraordinare, ci şi adoptarea celor mai bune tehnologii disponibile, luarea celor mai riguroase măsuri de siguranţă şi o conlucrare permanentă cu toti cei implicaţi“ declară Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare.
Batalele reflectă evoluţia industriei de rafinare de peste 160 de ani, gudroanele acide și reziduurile petroliere fiind rezultate și depozitate în proporţie covârşitoare în perioada anterioară privatizării rafinăriei Vega Ploieşti (1905-1999).
În momentul privatizării - 1999, cantitatea de deşeuri pe care viitorul acţionar urma să o preia în vederea ecologizării era estimată la circa 62.000 tone, ulterior constatându-se că volumul existent în batale este de cel puţin 4 ori mai mare. Până în prezent, a fost eliminată o cantitate de peste 80.000 tone, costurile aferente ridicându-se la circa 17.4 milioane USD.
Etapa actuală implică două direcții principale: tratarea gudroanelor și transformarea acestora într-un deșeu solid, care va fi depozitat on site fără pericol pentru sănătate și mediu, precum și valorificarea prin co-incinerare în unități autorizate (fabrici de ciment). Reziduurile petroliere au proprietăți și caracteristici fizico-chimice diferite, cum ar fi nivelul de aciditate sau densitate, diferențele fiind generate de modalitățile de procesare a țițeiului care au fost utilizate în trecut precum și de produsele rafinate obținute.
Pentru protejarea comunităţilor locale din Blejoi şi Ţânţăreni, rafinăria a dezvoltat și implementat un program de măsuri, prin care se numără crearea unei perdele verzi în jurul batalelor, monitorizarea constantă a pânzei freatice prin intermediul a peste 20 foraje, amplasarea de stații de monitorizare a aerului, montarea de panouri fonoizolante pentru reducerea zgomotului, exhaustoare/„aspiratoare” industriale pentru reținerea prafului și gazelor, stații de desprăfuire, precum și de spălare utilaje si autovehicule, dar și utilizarea perdelelor de apă pentru reținerea particulelor.
Operațiunile vor fi monitorizate prin măsurători on-line ale parametrilor de mediu şi prin măsurători perimetrale pentru respectarea limitelor maxime de zgomot admise prin lege. În plus, rafinăria va monta în perioada următoare un panou electronic de afișaj la limita perimetrului său, care va oferi în timp real celor interesați principalii parametri de mediu.
Pentru aprovizionarea cu produsele necesare, precum și pentru evacuarea către punctele autorizate de valorificare a gudroanelor tratate, s-a stabilit o cale de acces dedicată către DN1B – centura Ploiești. Traseul a fost ales și agreat împreună cu autoritățile locale, pentru reducerea impactului asupra zonelor rezidențiale.
În prima fază, traficul zilnic este estimat la circa 5 camioane, acesta urmând să se modifice, după caz, în funcție de volumul și necesarul de produse/materiale. Programul de lucru aprobat pentru desfășurarea operațiunilor de remediere a batalelor este de luni până vineri, 10 ore pe zi, cu pauză de o oră.
“Cu sprijinul comunităţilor locale şi al autorităţilor de resort ne dorim să finalizam cu succes acest amplu proiect de mediu - unul dintre cele mai ample de pe teritoriul României. Un criteriu major în alegerea soluţiei tehnologice l-a reprezentat și sustenabilitatea acesteia, compania urmând să asigure monitorizarea zonei și a surselor de apă pe o perioadă de 30 de ani de la încheierea lucrărilor” adaugă Yedil Utekov.
Eliminarea gudroanelor acide istorice nu este singura investiţie de mediu în derulare pentru rafinaria Vega. În acest an, Rompetrol Rafinare are în derulare investiţii de circa 8 milioane de dolari pentru a menţine rafinaria Vega la cele mai înalte standarde de calitate, de mediu şi pentru siguranţa angajaţilor şi a oraşului Ploieşti.
Cu o capacitate de prelucrare de circa 400.000 tone/an, unitatea din Ploiești funcţionează în sinergie perfectă cu rafinăria Petromidia Năvodari, care ii asigura materiile prime/semifabricate necesare obținerii de produse și soluții speciale (solvenți ecologici, bitum cu destinație specială, combustibili ecologici pentru încălzire, alte produse dedicate – white – spirit, n-hexan etc).
În prezent, Rompetrol Rafinare operează Petromidia Năvodari - cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne și complexe din regiunea Mării Negre, Vega Ploiești - cea mai longevivă unitate de prelucrare în funcțiune (1905) și singurul producător intern de bitum și hexan, dar și divizia de petrochimie - unicul producător de polimeri.
Compania este deținută în principal de KMG International (54,63%; direct si indirect) și statul român prin Ministerul Energiei (44,69%). 

 

Departamentul de Comunicare și Relații Publice
KMG International

Autorităţile egiptene au decis să permită accesul turistic în două piramide aflate la sud de Cairo, pentru prima oară din 1965 şi până în prezent. Cele două monumente deschise pentru turişti sunt piramida faraonului Sneferu, cunoscută drept "piramida înclinată" şi o piramidă satelit a acesteia din necropola Dahshur de pe Platoul Giza .

 

 


Ambele monumente au fost închise pentru lucrări de restaurare care, în prezent, au luat sfârșit, conform unui comunicat al Ministerului pentru Antichităţi, informează duminică DPA. Cele două piramide fac parte dintre monumentele aflate pe lista World Heritage a UNESCO, notează Agerpres.
„Piramida înclinată” are 101 metri înălţime şi reprezintă un exemplu unic al modului în care erau construite iniţial aceste monumente funebre. Această piramidă a fost construită de faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a Patra Dinastii regale din Egiptul Antic, în perioada Vechiului Regat (2600 î.Hr.).
În această regiune arheologii au descoperit recent o serie de sarcofage din piatră, lemn şi lut în care se află mumii în stare foarte bună de conservare. Egiptul continuă prin deschiderea accesului public în aceste două piramide face parte din strategia de revitalizare a sectorului turistic. Autorităţile egipte şi-au consolidat considerabil comunicarea în legătură cu descoperirile arheologice, după ce ţara a fost adesea acuzată de neglijenţă şi lipsă de rigoare ştiinţifică.

Adelina Pestrițu și tatăl copilului ei se vor căsători săptămâna viitoare, iar pregătirile sunt în toi. În acest weekend, fosta prezentatoare tv a avut parte de o petrecere pe cinste, organizată de prietenele ei.

 

 

Fetele au organizat petrecerea burlăcițelor, iar bruneta a mărturisit că nu se aștepta să aibă parte de așa momente frumoase. Vedea le-a mulțumit pentru idee.
„Astăzi am avut parte de o super surpriză ?? Înainte cu o săptămână de nuntă, fetele mele s-au gândit să organizeze petrecerea burlăcițelor și au reusit să-mi facă inima să vibreze de bucurie. Va iubesc, fetelor!!! ?? Mulțumesc că v-ați gândit la mine!!”, a scris Adelina pe contul de socializare.

Pagina 1 din 405