KMG International va acorda 100 de burse elevilor de liceu şi studenţilor cu performanţe remarcabile din Bucureşti, Constanţa şi Prahova. Elevii şi studenţii pasionaţi de industria de petrol şi gaze îşi pot trimite candidaturile la adresa dedicată programului între 16 septembrie şi 20 octombrie, urmând ca pe 1 noiembrie să fie anunţate rezultatele procesului de selecţie. 
 
 
 
“Programul de burse KMG International este unul dintre proiectele dezvoltate de compania noastră pentru susţinerea educaţiei de calitate în România. Ştim că educaţia este cheia către dezvoltarea durabilă a comunităţilor şi credem că tinerii performanţi trebuie susţinuţi, mai ales atunci când resursele nu sunt suficiente. De aceea, continuăm programul de burse, tocmai pentru a contribui la creşterea viitoarei generaţii de profesionişti din domeniul de petrol şi gaze.” Alexey Golovin, director departament juridic şi afaceri corporative, KMG International. 
Bursele, în valoare de USD 1000 fiecare, sunt oferite pentru un an de studiu şi vor fi acordate în urma unei jurizări riguroase: 50 vor fi acordate studenţilor înscrişi în programul de practică al companiei, pe baza evaluării performanţei lor, iar restul de 50 vor fi oferite printr-un proces de evaluare. 
Printre criteriile de eligibilitate, menţionăm: media academică peste 8 (pentru toţi anii de studiu), implicarea în activităţi de voluntariat şi dorinţa puternică de a-şi dezvolta cariera în domeniul energetic (descrisă într-un eseu de motivaţie). Specializările vizate sunt chimia, ingineria mecanică şi electrică, energetică, petrol şi gaze (ingineria petrolului şi gazelor, tehnologia petrolului şi petrochimie, prelucrarea petrolului si petrochimie), construcţii. Evaluarea candidaturilor se va face de către un juriu mixt, compus din reprezentanţi ai companiei şi ai universităţilor partenere, cu expertiză vastă în sectorul energetic. 
Pentru a se înscrie în programul de burse, studenţii şi elevii interesaţi sunt invitaţi să consulte pagina oficială a programului pentru a descoperi daca sunt eligibili şi care sunt documentele ce trebuie transmise. Mai multe detalii: https://kmginternational.com/ro/cariere/burse. 
KMG International, prin companiile membre cu sediul în Constanţa, Bucureşti, Ploieşti, menţine tradiţia de a organiza stagii de practică şi internship, parte din strategia de a investi în dezvoltarea de resurse umane şi de a transfera cunoştintele de la profesioniştii lor către elevi, studenţi şi proaspăt absolvenţi. În 2019, 88 de elevi şi studenţi au fost selectaţi pentru a participa în programul de internship din companiile de pe platformele Petromidia şi Vega, precum şi in cadrul companiei Rompetrol Well Services. În luna noiembrie şi în Bucureşti, la sediul central al companiei, se vor alătura 15 studenţi. Începând cu 2001, peste 1300 de stagiari au participat în program, cei performanţi începându-şi cariera în KMG International. 
“În ultimii 10 ani, am dezvoltat numeroase proiecte de educaţie şi orientare profesională pentru a sprijini aspiraţiile generaţiilor viitoare. Prin programele noastre de internship şi colaborările ample cu universităţi din toată ţara, am adus mai aproape de elevi şi studenţi industria de petrol şi gaze şi am contribuit la transferul de cunoştinţe de la generaţia experimentată la cea tânără. Continuăm eforturile noastre printr-un sprijin material către tinerii performanţi ce îşi doresc o carieră în domeniul energetic.” Simona Popovici, director resurse umane, KMG International. 

<p style="text-align: center;"><span style="font-size: 12pt; font-family: 'Source Sans Pro', Arial, sans-serif;">REGIO: Anunț începere proiect : ”Dezvoltarea societăţii PACOS ECO COLECTARE SRL printr-o investiţie iniţială în Orașul Băicoi, județul Prahova”&nbsp;</span></p>
<p>

</p>">http://static.ph-online.ro/images/files/pacos.pdf|100%|800|google}</p>

REGIO: Anunț începere proiect : ”Dezvoltarea societăţii PACOS ECO COLECTARE SRL printr-o investiţie iniţială în Orașul Băicoi, județul Prahova” 

REGIO: Anunț începere proiect : ”Dezvoltarea societăţii PACOS ECO COLECTARE SRL printr-o investiţie iniţială în Orașul Băicoi, județul Prahova” 

Prahovenii sunt așteptați la finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, în centrul municipiului Ploiești, la o nouă ediție a festivalului folcloric “Prahova iubește Basarabia”, care se va desfășura pe scena ce va fi amplasată lângă Palatul Culturii.

 


Sâmbătă, 31 august, începând cu ora 17.45, se va desfășura parada portului popular pe Bulevardul Independenței, începând de la rondul II spre Palatul Culturii.
Orchestra „Flacăra Prahovei” a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, soliști consacrați de muzică populară din județul Prahova, împreună cu Ansamblul Folcloric „Perinița” al Centrului Județean de Cultură Prahova, Ansamblul folcloric „Doina Prahovei”, soliști și ansambluri folclorice din Basarabia și Cernăuți – Ucraina, se vor reuni pe scena festivalului, iar cele două seri se vor încheia cu recitaluri de excepție susținute de Laura Lavric (sâmbătă) și trupa Zdob și Zdub (duminică). În cadrul evenimentului se va organiza și o zonă cu produse culinare și gastronomie tradițională. Pentru buna desfășurare a evenimentului, se va lua măsura restricționării traficului rutier în ziua de sâmbătă, 31 august, în intervalul orar 17:30 – 19:00, pe Bd. Independenței, pe tronsonul cuprins între Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud și statuia lui Radu Stanian de la rondul I, în timp ce accesul auto în parcarea Palatului Culturii va fi restricționat de vineri, 30 august, de la ora 6.00 și până luni, 2 septembrie, la ora 7.00.

Un bărbat în vârstă de 82 de ani a fost călcat de tren azi-dimineață în Halta Bobolia, în apropiere de gara din Poiana Câmpina.

 

 

 

Bărbatul era de loc dintr-o comună alăturată, Măgureni, dar, de câțiva ani, se stabilise în cătunul Bobolia, a notat campinatv.ro.

Bărbatul era cunoscut de localnici ca fiind foarte activ și genul de om care nu-și arăta vârsta. Avea însă probleme cu auzul și poate tocmai din această cauză n-a auzit semnalul sonor al trenului regio București – Brașov.

Miercuri, 28 August 2019 05:21

Zi decisivă în ancheta de la Caracal

Zi decisivă în ancheta de la Caracal. Criminaliştii continuă cercetările şi ar putea decide dacă sparg peretele proaspăt zidit din casa lui Dincă.

 

 

Casa ororilor dar şi camera unde a fost ţinută sechestrata Alexandra Măceșanu vor fi scanate din nou.

Şi toaleta presupusului criminal Gheorghe Dincă ar urma să fie cercetată.

Românii din Regatul Unit nu vor avea de suferit de pe urmă Brexitului. Vestea buna de la Londra a venit după ce Boris Johnson l-a sunat pe Klaus Iohannis, după cum se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

 

Johnson l-a asigurat pe Klaus Iohannis că protejarea drepturilor cetăţenilor români din Regatul Unit, după Brexit, reprezintă un aspect foarte important pentru guvernul pe care îl conduce, iar acţiunile autorităţilor de la Londra vor viza cu prioritate acest obiectiv.

Anterior, preşedintele României i-a spus premierului Regatului Unit că prioritatea majoră a ţării noastre este protejarea drepturilor cetăţenilor români aflaţi acolo.

Producatorul de materiale de constrcutii Soceram SA, construieste o noua fabrica pentru producerea de BCA, amplasata in localitatea Cordun, judetul Neamt.
Investitia este realizata in proportie de 90%. Capacitatea de productie a unitatii va fi de 300.000 mc/an cu posibilitatea de extindere la 450.000 mc/an.

 

 


Valoarea investitiei de la Cordun, se ridica la 20 milioane euro.
Utilajele si echipamentele utilizate in cadrul procesului de fabricatie BCA au fost achizitionate de la furnizorul Wehrhahn GmbH Germania.
Se estimeaza ca noua fabrica va fi pusa in functiune in luna aprilie 2020.

Un bărbat român domiciliat în Roma a fost reținut duminică seara de carabinieri după ce soția sa s-a plâns autorităților că acesta le-a agresat pe ea și pe fetița lor de numai 18 luni cu o curea.

 

 

Agresiunea a avut loc în locuința familiei din zona Tor din Valle, a notat rotalianul.com. Bărbatul de 32 de ani a fost pârât de soția lui, o femeie în vârstă de 37 de ani, că a devenit foarte agresiv.

Oamenii legii au observat că micuța de numai un an și jumătate avea mai multe vânătăi pe picioare și au chemat imediat ambulanța.Recalcitrantul s-a baricadat în locuință cu fiul în vârstă de 3 ani, iar când carabinierii au dat buzna în casă, l-au găsit pe bărbat cu cureaua încă în mână.

Pagina 1 din 408