Postul de 40 de zile al Paştelui a început astăzi şi este cel mai aspru de peste an, fără carne şi lactate, având doar două zile de dezlegare la peşte, în 25 martie, de Buna Vestire şi în 8 aprilie. Este cel mai lung post!

 

 

Postul Paştelui are loc înaintea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi este cel mai lung şi mai aspru dintre toate cele patru posturi importante. Oamenii mai numesc acest post şi Postul Mare. Postul Mare durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor.

Anul acesta Paştele va fi pe data de 16 aprilie
Conform calendarului ortodox, pe 26 februarie are loc Lăsatul secului în Postul Mare, iar de pe 27 începe postul.
Postul Paştelui 2017. În Postul Paștelui credincioșii se abțin de la alimentele interzise (carne, ouă, pește, brânză, lapte..), dar, totodată, trebuie să adopte o atitudine spirituală, fiind îndemnați la rugăciune și purificare sufletească. Pe parcursul întregului post există așa-numitele dezlegări la pește, când cei care postesc au voie să consume mâncăruri din pește. Zilele când au loc dezlegările la pește sunt de Praznicul Bunei Vestiri și de Florii.

Cine este scutit de la post
Se spune că de la postul propriu-zis pot fi scutiți copiii, femeile gravide, lăuzele și bolnavii, însă asta nu înseamnă că se pot lipsi de postul spiritual și de rugăciuni. Totodată, în Postul Paștelui nu se fac nunți, botezuri și nu se țin petreceri, practic zilele de naștere nu se serbează, iar distracțiile sunt interzise.

Vibraţia naşterii este singurul număr care nu se schimbă pe parcursul vieţii, reprezintă calea în viaţă şi ne dă ADN-ul nostru numerologic. Ne spune tot despre calităţi, defecte, profesii şi ne arată spre ce putem să tindem în viitor.

 

 

Adunăm toate numerele care compun data de naştere până ajungem la un singur număr de la 1 la 9. Acesta este vibraţia naşterii. Exemplu: dacă eşti născut pe data de 02.07.1995 vei calcula aşa: 2+7+1+9+9+5=33. Din nou aduni 3+3=6, deci 6 este vibraţia naşterii tale.

1 - În general este un număr destul de puternic. În anul 2017 ei sunt extrem de avantajaţi. Toţi cei care au vibraţia naşterii 1 vor avea un an excelent. Sunt predispuşi în viaţă să aibă meserii de conducere.

2 Este un număr care are o energie feminină. Este un număr al vibraţiei care predispune spre foarte multă cooperare. Persoanele vor avea ca meserii directori, administratori, în zona această. Sunt foarte buni parteneri pentru cei cu vibraţia 1.

3 este pentru oameni deschişi, luminoşi, care urmează o carieră în divertisment.Colaborează foarte bine cu vibraţia naşterii 1 pentru că sunt numere impare. Au foarte mare deschidere către oameni. Sunt predispuşi să facă tot felul de afaceri mici, distracţie, divertisment. E bine să aibă puţin grijă la tot ce reprezintă zona rinichilor, sunt predispuşi a avea anumite afecţiuni în această zonă.

4 este o vibraţie destul de grea. Sunt predispuşi spre foarte multă muncă fizică. Meserii: agricultori, grădinari sau alte activităţi fizice. Calea lor în viaţă este uşor aparte pentru că în prima parte a vieţii trec peste nişte obstacole, dar în partea a doua sunt în plin elan. Trebuie să fie atenţi la afecţiunile picioarelor.

5 este un număr comunicativ. Poate să facă o foarte bună carieră în tot ceea ce ţine comunicarea publică, indiferent de forma pe care o ia comunicarea. Sunt foarte buni sfătuitori. Sunt oameni la fel ca numărul 3. Sunt predispuşi spre călătorii, spre distracţii. Poate să transforme un hobby într-o carieră. E bine să fie atenţi în zona inimii: şi ca organ şi ca afecţiuni amoroase.

6 predispune la protecţie foarte multă, la zona căminului şi a familiei, a relaţiilor frumoase. Ei sunt cei care vor oferi foarte multă protecţie, sunt cei pe care ne putem baza oricând, la orice oră. Sunt extraordinar de săritori. Ca meserii: asistente, infirmiere, în zona aceasta. Simt nevoia în permanenţă de a avea grijă de ceilalţi.

7 este printre numerele care poate să ducă spre două căi. Fie spre o specializare, ştiinţă, fie îndreptaţi spre latura psihologică. Cei apropiaţi cred că sunt mai distanţi, dar nu e aşa. Sunt oameni care au foarte mare protecţie divină. Sunt scoşi din anumite situaţii indiferent dacă sunt grele sau uşoare.

8 este un număr aparte. Este un număr de energie feminină, dar are foarte mari oscilaţii. Cei cu vibraţia naşterii 8 trebuie să înveţe lecţia echilibrului în toate planurile vieţii. Pot să facă foarte mulţi bani. E bine să fie uşor atenţi!

9 este cel mai frumos. Este numărul generozităţii, sunt oameni care au o maximă generozitate, care au grijă de ceilalţi, care se implică în zona comunităţii. Pot face o carieră culminantă în ceea ce ţine de voluntariat. Ei dăruiesc prin excelenţă. Sunt cei care pot să transforme voluntariatul într-o sursă de venit.

O asociaţie de fermieri români, furnizor al retailerului german Lidl, îşi va vinde pepenii în supermarketurile din Cehia. Opt camioane vor pleca în fiecare săptămână din Ialomiţa către consumatorii cehi, scrie economica.net.

 

 

Lidl Cehia va comercializa în această vară pepeni verzi produşi în România, în comuna Gheorghe Doja din judeţul Ialomiţa. Acesta este primul produs proaspăt românesc care ajunge în supermarketurile Lidl de peste graniţe, în condiţiile în care compania trimitea la export produse fabricate local şi comercializate sub mărci private. Î

"Cei care vor livra pentru Cehia au livrat anul trecut pentru Lidl Romînia şi am fost foarte mulţumiţi. Aşa că anul acesta, pe lângă cantităţile contractate pentru noi (magazinele Lidl din România n.red) am contractat opt camioane pe săptămână, per sezon, pentru Cehia", a declarat pentru ECONOMICA.NET Alexandru Mag, manager de achiziţii legume fructe Lidl România.

Livrările vor fi făcute pe perioada a aproximativ 2 luni şi vor însuma aproximativ 1200 de tone de pepeni.

Mihai Traistariu, Ilinka feat. Alex Florea, Ana Maria Mirica, Tavi Colen & Emma si Ramona Nerra se numara intre cei 10 finalisti ai selectiei nationale Eurovision 2017, alesi de juriul competitiei in semifinala care a avut loc duminica seara.

 

 

Finalistii au fost anuntati la sfarsitul semifinalei Eurovision Romania 2017, astfel: Tavi Colen & Emma, Maxim, Ramona Nerra, Eduard Santha, Instinct, Cristina Vasiu, Mihai Traistariu, Xandra, Ana Maria Mirica si Ilinka feat. Alex Florea.
Finalistii au fost alesi de juriul Eurovision Romania, alcatuit de Luminita Anghel, Ovi Jacobsen, Paula Seling, Andrei Tudor si Adrian Romcescu - care a ocupat functia de presedinte.
Castigatorul Selectiei Nationale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot, in finala competitiei, care va avea loc pe 5 martie.
Ordinea de intrare in concurs in semifinala a fost urmatoarea: Elize & No Stress - "Fara bariere", Cristina Vasiu - "Set the Skies on Fire”, Tudor Turcu - "Limitless", Ramona Nerra - "Save Me”, Instinct - "Petale”, Eduard Santha - "Wild Child, Tavi Colen si Emma - "We own the night”, Zanga - "Doua sticle", Ilinca feat. Alex Florea - "Yodel It", Alexandra Craescu - "Hope", Maxim - "Adu-ti aminte”, D-lema - "Adventure”, Mihai Traistariu - "I Won't Surrender”, Ana Maria Mirica - "Spune-mi tu” si Xandra - "Walk on By".

"Moonlight", regizat de Barry Jenkins, a castigat premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film”, la cea de-a 89-a gala de decernare a premiilor Academiei de film americane, dupa ce, initial, musicalul ”La La Land” fusese anuntat castigator al trofeului.

 

 

Decernarea Oscarului pentru ”cel mai bun film” a fost momentul cel mai asteptat si controversat al serii. Pentru a marca 50 de ani de la lansarea filmului ”Bonnie and Clyde”, actorii Faye Dunaway si Warren Beaty au fost invitati sa prezinte castigatorul acestui premiu.
Echipa filmului ”La La Land” a urcat pe scena pentru a primi trofeul si producatorii acestui musical au inceput sa multumeasca organizatorilor, dar s-au oprit dupa cateva momente, atunci cand si-au dat seama ca filmul ”Moonlight” era castigatorul real al trofeului.
”Nu stiu daca asta este adevarul, este mai presus de visele mele”, a spus regizorul filmului ”Moonlight”, Barry Jenkins, dupa ce a urcat pe scena.
Warren Beaty a spus ca a primit un plic gresit, pe care scria Emma Stone, din acest motiv anuntand ”La La Land” drept castigator.
”Nu stiu ce s-a intamplat, ma invinovatesc. Nu vreau sa vedem persoane dezamagite. Stiam ca o sa dau gres cu prezentarea asta”, a spus in final prezentatorul galei, Jimmy Kimmel.
Jordon Horowitz, unul dintre producatorii filmului ”La La Land”, si-a dat seama de acea eroare in timp ce se afla pe scena si a aratat spectatorilor plicul in care era mentionat faptul ca ”Moonlight” castigase Oscarul pentru cel mai bun film.
Cineastul Barry Jenkins, regizorul filmului ”Moonlight”, s-a declarat socat de aceasta victorie neasteptata. ”La La Land” era considerat marele favorit al categoriei, intrucat castigase unele dintre cele mai importante trofee atribuite la Hollywood in acest sezon al premiilor cinematografice, inclusiv Globul de Aur si premiile decernate de Sindicatul producatorilor americani (PGA) si Sindicatul regizorilor americani (DGA).
Cu toate acestea,”Moonlight” a castigat in ultimele luni principalele trofee atribuite de asociatiile de critici din Statele Unite, reprezentand un concurent de temut pentru ”La La Land”.
Lista complete a castigatorilor:
Cel mai bun film: “Moonlight”
Cel mai bun regizor: Damien Chazelle (”La La Land”)
Cel mai bun actor in rol principal: Casey Affleck
Cea mai buna actrita in rol principal: Emma Stone (”La La Land”)
Cel mai bun actor in rol secundar: Mahershala Ali (”Moonlight”)
Cea mai buna actrita in rol secundar: Viola Davis (”Fences”)
Cel mai bun film strain: ”The Salesman” (Iran)
Cel mai bun lungmetraj de animatie: ”Zootopia”
Cea mai buna regie artistica: ”La La Land”
Cel mai bun scenariu adaptat: ”Moonlight” (Barry Jenkins, Tarell Alvin McRaney)
Cel mai bun scenariu original: ”Manchester by the Sea” (Kenneth Lonergan)
Cea mai buna imagine: ”La La Land”
Cel mai bun montaj: ”Hacksaw Ridge”
Cea mai buna coloana sonora: ”La La Land”
Cel mai bun cantec original: "City of Stars" (”La La Land”)
Cel mai bun montaj de sunet: ”Arrival”
Cel mai bun mixaj de sunet: ”Hacksaw Ridge”
Cele mai bune efecte vizuale: ”The Jungle Book”
Cel mai bun machiaj/ cea mai buna coafura: ”Suicide Squad”
Cele mai bune costume: ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”
Cel mai bun scurtmetraj animat: ”Piper”
Cel mai bun scurtmetraj de fictiune: “Sing”
Cel mai bun lungmetraj documentar: ”O.J.: Made in America”
Cel mai bun scurtmetraj documentar: “The White Helmets”

O geanta cu aproape 1 milion de lire sterline a fost gasita pe bancheta din spate a unui "black taxi" din Londra.

 

 

Descoperirea a fost facuta de politisti, in timpul unei misiuni. Cand au oprit masina, ofiterii au gasit doar banii, dar persoanele disparusera, relateaza Metro.
Mai precis, in valiza se aflau 943.000 de lire sterline, iar in cadrul unei conferinte de presa politistii au spus ca suspecteaza ca banii apartineau unei retele criminale si ca urmau sa fie scosi din oras.
Captura a fost facuta in 2016, fiind cea mai mare suma de bani confiscata de politie intr-o operatiune.

Victor Slav ramane legat in continuare de Anda Adam, cu toate ca este impreuna de ceva vreme cu Bianca Dragusanu.

 


Victor Slav si Anda Adam raman legati printr-o serie de acte care nu au putut fi anulate nici macar cu ajutorul instantei. Este vorba despre un credit de 170.000 franci elvetieni facut de Slav, pe baza caruia Anda Adam a obtinut un apartament in care locuieste in prezent cu actualul sot si cu fetita pe care o au impreuna. In urma cu mai bine de un an, Victor Slav a actionat banca in judecata pentru clauze abuzive, pentru ca ratele platite in prezent de Anda Adam, in numele lui, au ajuns la peste 1.000 de euro pe luna. Initial, tribunalul i-a dat dreptate lui Slav si a dispus ca banca sa-i returneze toate diferentele provenite din cresterea francului, insa lovitura de teatru a venit in urma cu cateva saptamani, la Curtea de Apel.
Banca a facut apel la sentinta data de Tribunal, iar procesul s-a impotmolit pur si simplu pe motiv ca in trecut au existat solutii diferite date de instanta pentru acelasi tip de problema. Judecatorii au decis sa suspende pur si simplu cauza pana la solutionarea unui alt dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, acolo unde magistratii au solicitat un punct de vedere din partea Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Pana atunci, Slav ramane in continuare cu creditul, iar Anda cu ratele marite.

In urma cu un an, Anda Adam declara pentru WOWbiz.ro ca va merge la banca pentru a trece creditul pe numele ei, pentru a nu-l mai incurca pe Victor. „Singurul lucru pe care trebuie sa-l fac este sa iau creditul pe numele meu. Ar fi trebuit s-o fac mai demult, insa atunci cand esti insarcinata este mai greu sa alergi dupa hartii pe la ANAF”, spunea Anda Adam.

Olimpicii români ar putea primi de la stat burse de până la 3.500 de euro pe an ca să rămână să studieze la o universitate din ţară, după absolvirea liceului.

 

 

Pentru asta, Ministerul Cercetării intenţionează să înfiinţeze programul „Grantul CDI Carol I”.

Totodată, pentru a beneficia de granturile acordate, tinerii vor fi obligaţi ca, după terminarea studiilor de licenţă, să urmeze studii doctorale în România şi să lucreze cel puţin patru ani în activităţi de cercetare într-un institut sau universitate din ţară.

Decizie în premieră a unei instanţe din România în cazul creditelor în franci elveţieni. Judecătorii au decis echilibrarea cursului valutar, astfel încât banca şi datornicul să împartă povara. Verdictul le-ar putea da speranţă şi celor împrumutaţi în alte valute.

 

 

Decizia instanţei aduce cursul valutar la un echilibru care împarte povara între împrumutat şi bancă.

Atunci când clientul a luat creditul, cursul francului elveţian era de 1,8 lei. intre timp, cursul a sarit la 4,2 lei. Printr-o formula, instanta a decis ca ratele viitoare sa fie platite la un curs de 3 lei pe franc, iar orice a platit clientul peste acest curs de-a lungul timpului sa ii fie returnat.

Reprezentanţii băncii au transmis că vor ataca decizia judecătorului. Aproape 700 de mii de români au întârzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor la împrumuturi.

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Previziuni, realizată de Nadina Câmpean și Adrian Ursu, detaliile din spatele acestei decizii.

Gripa face noi victime. Încă două persoane au murit din cauza virusului.

 

 

Potrivit Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, bilanţul a ajuns până acum la 25 de decese. Mai mult, în perioada 13-19 februarie s-au înregistrat nu mai puţin de 13 cazuri cu Infecţii Respiratorii Acute Severe.

Cele mai multe decese au fost în Bucureşti, Cluj, Olt şi Iaşi, fiind afectate în general persoanele de peste 60 de ani. Niciuna dintre persoanele decedate nu a fost vaccinată.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute, mai exact infecţii virale ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii de la nivel naţional, este de peste 89.000.

Pagina 1 din 235
loading...