Ploiești, 20 mai 2019: Turneul programului Smart Start USA a ajuns, astăzi, la Ploiești. În amfiteatrul Universității de Petrol și Gaze și-au dat întâlnire peste 50 de antreprenori prahoveni cu echipa de proiect Smart Start USA.

La conferința “Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești” alături de Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul programului, au participat: rectorul Universității Petrol și Gaze, prof. univ. dr. ing. Mihai Pascu Coloja, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, ai Agenției Ploiești pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare Export și ai mediului de afaceri din județul Prahova.

Interesul afaceriștilor, prezenți la conferință, s-a axat pe oportunitățile concrete, existente pe piața americană și identificate în urma celor 3 misiuni economice organizate de Smart Start USA la Miami și New York, avantajele oferite de programul Smart Start USA, precum și condițiile și pașii de înscriere în platforma programului.

**********
Smart Start USA este șansa reală a antreprenorilor români de a depăși granițele române și europene și de a intra pe o piață cu foarte multe posibilități de dezvoltare, rămânând singurul program privat din România care contribuie concret la dezvoltarea Parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite. Smart Start USA sprijină dezvoltarea sectoarelor economice prioritare pentru exporturile românești, internaționalizarea companiilor autohtone, precum și consolidarea relațiilor comerciale româno-americane.

Mai multe informații despre condițiile, avantajele și oportunitățile oferite de program pot fi aflate accesând link-ul: https://smartstartusa.net și înregistrându-vă în comunitatea Smart Start USA.

Păstrând tradiţia ultimilor ani, autorităţile locale din Sinaia organizează, şi în 2019, o ceremonie dedicată eroilor americani.

 

 

Astfel, Primăria Sinaia, împreună cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, reprezentată de către ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, vor organiza astăzi, 20 mai, începând cu ora 11.30, ceremonia de comemorare a eroilor americani – „Memorial Day”. Evenimentul va avea loc în Piațeta ,,Vulturii Libertății’’ în fața Monumentului dedicat piloților americani căzuți la datorie în cel de-al Doilea Război Mondial. Subliniind că această acţiune reprezintă un omagiu adus “Vulturilor Libertății” pe care sinăienii i-au îngrijit în Hotelul Păltiniș, transformat în spital de campanie în acea vreme, primarul oraşului, Vlad Oprea, a ţinut să declare: „Trăim vremuri care necesită parteneriate solide. Pentru România, Statele Unite ale Americii au dat dovadă de susținere față de statul de drept și drepturile fundamentale ale omului. Sper că acest drum către democrație autentică să fie urmat cu la fel de multă încredere”.

La finalul lunii mai se împlinesc trei ani de la inaugurarea primului giratoriu suspendat din România – pasajul suprateran de la Păulești. Deși au existat voci care se declarau împotriva acestui proiect, în mai 2016, atunci când s-a dat în folosință giratoriul suspendat din județul Prahova, acum, chiar și cei mai vajnici adversari ai ideii construirii pasajului recunosc utilitatea acestuia.

 


Mai mult decât atât, oficialii din transporturi au preluat modelul sensului giratoriu suspendat de la Păulești pentru a fi folosit în cadrul unor proiecte importante de infrastructură rutieră. Trei asemenea lucrări de artă sunt în plan pentru a fi realizate, una dintre ele – giratoriul de la Domnești, de pe Centura Capitalei, fiind singura în lucru. De altfel, tot pe Centura Capitalei vor fi construite și celelalte două “copii” ale giratoriului de la Păulești, din județul Prahova.
Unul dintre cele mai ample obiective de infrastructură rutieră construite în ultimele decenii în județul Prahova, proiect al Consiliului Județean Prahova, giratoriul suspendat a devenit o adevărată modă în domeniu la nivelul întregii țări, după ce i s-a dovedit eficiența, prin scăderea drastică, aproape de zero, a numărului de accidente rutiere.

Au trecut trei ani de la darea în folosință a sensului giratoriu suspendat de la Păulești, 3-aconstruit într-una dintre cele mai problematice zone din punctul de vedere al accidentelor rutiere. Nu era zi de la Dumnezeu în care să nu fie cel puțin o tamponare în intersecția dintre DN1B și DJ 102 (care merge spre Păulești), iar acolo au murit de-a lungul timpului mult prea mulți oameni şi resturile din mașinile care intrau în coliziune deveniseră parte din peisaj.
Nici măcar semafoarele existente în intersecția DJ 102 cu DN1B nu mai reprezentau o opreliște pentru unii dintre șoferii grăbiți sau indiferenți care încălcau regulile elementare de circulație.
În cei trei ani de la construirea giratoriului suspendat de la Păulești, doar câteva tamponări s-au mai petrecut în zona respectivă, ceea ce înseamnă că obiectivul principal al proiectului primului pasaj suprateran de tip sens giratoriu – de reducere a pierderilor de vieți omenești – a fost atins cu succes.
Joia trecută, în timpul vizitei ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, la Ploiești, a fost adusă în discuție această investiție majoră de infrastructură a Consiliului Județean Prahova. Un proiect hulit la vremea proiectării și realizării sale, sensul giratoriu suspendat de la ieșirea 3-aadin Ploiești spre Păulești devine “la modă” și a fost preluat în alte trei proiecte similare de către reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Chiar unul dintre reprezentanții CNAIR a declarat, pentru ziarul Prahova, că modelul sensului giratoriu de la Păulești a fost preluat pentru Centura Capitalei. Unul dintre pasajele supraterane care urmează proiectul de la Păulești este deja în lucru – la Domnești, pe Centura Capitalei, iar celelalte două se află în faze premergătoare demarării lucrărilor.
Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, afirmă că, în ciuda tuturor celor care au fost împotriva construirii acestui sens giratoriu suspendat la ieșirea din Ploiești spre Păulești, pasajul suprateran respectiv și-a dovedit eficiența. “În intersecția respectivă erau foarte multe accidente rutiere, soldate deseori și cu persoane decedate. Era una dintre cele mai cunoscute zone de conflict în traficul rutier existent în județul Prahova, un “punct negru” care a fost eliminat odată cu darea în folosință, în urmă cu trei ani, a primului sens giratoriu suspendat din România, proiect al Consiliului Județean Prahova, finanțat din fonduri europene”, a precizat Bogdan Toader.

sursa: ziarulprahova.ro

Specialiştii susţin că roșiile și castraveții nu ar trebui asociate la aceeaşi masă.

 

 

Castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile sunt acidifiante.

Când le combinăm se formează săruri, spun nutriționiștii.Mai mult, castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece aceste legume au un proces diferit de digerare.

Combinația de ghimbir și lămâie este populară în întreaga lume pentru că elimină toxinele din corp și accelerează procesul de slăbire. Există mai multe formule și diete care propun utilizarea acestui mix, iar cei care consumă apă sau ceai adăugând aceste ingrediente pot confirma eficiența amestecului. Este o variantă eficientă de a scăpa de nesuferita grăsime de pe abdomen.

Ghimbirul este o rădăcină cunoscută pentru proprietățile curative, fiind un bun antiinflamator. Acesta îmbunătățește funcțiile digestive și are un efect termogenic, accelerând metabolismul. Lămâia este un alt „medicament” natural care influențează pierderea în greutate. Cu un conținut ridicat de vitamina C, acest fruct este antioxidant și luptă împotriva retenției de apă.

Cum integrăm această combinație în dietă?

Ceai de lămâie și ghimbir
Puneți la fiert o cană de apă. O dată ce apa a atins punctul de fierbere, adăugați o felie de ghimbir și acoperiți recipientul. După cinci minute, adăugați sucul de la o lămâie. Se recomandă să consumați acest ceai înainte de micul dejun.

 

 

Limonadă cu ghimbir
Pregătiți limonada în mod obișnuit, dar nu folosiți zahăr rafinat pentru a o îndulci. Adaugați o linguriță de ghimbir răzuit și, dacă doriți, câteva frunze de varză tocate. Varza are, de asemenea, proprietăți detoxifiante. Puteți bea amestecul înainte de prima masă a zilei.

Dressing pentru salată pe bază de lămâie și ghimbir
Utilizați un blender pentru a pregăti acest dressing. Mixați o rădăcină de ghimbir și sucul de la o lămâie. Asezonați salata preferată cu „sosul” obținut.

Alternativă la dieta „MasterCleanse”
Dieta MasterCleanse a devenit populară în întreaga lumea după ce Beyonce a slăbit drastic în numai 10 zile. Deși nu este recomandabil, curajoșii pot încerca acest detox, folosind miere în locul siropului de arțar și ghimbir, pentru a înlocui piperul cayenne. Trebuie să consumați cel puțin 8 pahare de limonadă pentru a vă asigura necesarul caloric.

Alte beneficii ale mixului lămâie-ghimbir
• Curăță sângele;
• Întărește sistemul imunitar;
• Stimulează digestia;
• Îmbunătățește aspectul tenului.

Sfanta Lidia din Filipi este cinstita pe 20 mai. Este cunoscuta drept prima crestina din Europa. Din Faptele Apostolilor (capitolul al 16-lea) aflam ca dupa ce Pavel predica mai multor femei adunate la un rau din apropierea cetatii Filipi, Lidia, o femeie vanzatoare de porfira, din cetatea Tiatirelor, a crezut in Hristos si a marturisit ca vrea sa devina crestina. Din Scriptura aflam ca "Acesteia Dumnezeu i-a deschis inima ca sa ia aminte la cele graite de Pavel" (Faptele Apostolilor 16, 14). Primeste botezul de la Sfantul Apostol Pavel, iar in casa ei se formeaza prima comunitate crestina europeana.

 

 

CALENDAR ORTODOX 20 MAI. Sfantul Talaleu a trait in vremea imparatului Numerian (283-284). Tatal lui se numea Veruchie, iar mama sa, Romilia. Ajunge medic, tamaduind bolnavii fara a cere nimic in schimb. In momentul in care Il marturiseste pe Hristos, judecatorul porunceste celor doi tortionari, Alexandru si Asteriu, sa-i perforeze genunchii si sa-l atarne de un copac.

CALENDAR ORTODOX 20 MAI. Dumnezeu, prin purtarea Sa de grija, i-a orbit pe tortionari, iar acestia in loc sa-l mutileze pe Talaleu, au gaurit o scandura. Tortionarii au fost biciuiti, pentru ca s-a crezut ca au facut acest lucru intentionat. In urma acestei minuni, cei doi au devenit crestini si au primit moartea prin taierea capului.

Sfantul Talaleu a fost supus mai multor chinuri, iar in cele din urma, a primit cununa muceniciei prin taierea capului. Moastele Sfantului Talaleu sunt prezente in biserica Sfantul Agatonicu din Constantinopol. Mentionam ca Sfantul Talaleu este invocat atat in rugaciunile de la Sfantul Maslu, cat si in cele de la sfintirea apei.

CALENDAR ORTODOX 20 MAI. Troparul Sfantului Mucenic Talaleu

CALENDAR ORTODOX 20 MAI. Mucenicul Tau, Doamne Talaleu, intru nevointa sa, cununa nestricaciunii a dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta pe chinuitori a invins; zdrobit-a si ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugaciunile lui mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

CALENDAR ORTODOX 20 MAI. Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

- Sfantului Mucenic Ascla;

- Sfintilor Cuviosi: Nichita, Ioan si Iosif, ctitorii Manastirii Hios;

- Sfantului Cuvios Marcu Pustnicul;

- Sfantului Cuvios Talasie.

O tânără de 19 ani a fost găsită moartă, ieri dimineaţa, într-o pădure din zona localităţii prahovene Râfov. Principalul suspect este un cioban (23 de ani) de la o stână din apropiere, fiind deja reținut și audiat, în cursul serii, de procurori ai Tribunalului Prahova şi poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

 


Potrivit IPJ Prahova, în urma cercetărilor s-a stabilit că tânăra ar fi fost violată înainte de a fi ucisă. „Astăzi (duminică -n.r.), în jurul orei 11.00, am fost sesizaţi, prin 112, despre faptul că într-o pădure din zona localităţii Râfov, a fost găsit cadavrul unei femei. Aceasta era dezbrăcată de la brâu în jos şi prezenta mai multe urme de violenţă pe corp. În urma cercetărilor s-a stabilit că persoana în cauză, în vârstă de 19 ani, ar fi fost iniţial violată şi apoi ucisă de un bărbat de 23 de ani, cioban la o stână din apropiere”, potrivit IPJ Prahova.
Fata era din localitatea prahoveană Buda, iar suspectul din localitatea Sicrita. Este recidivist și a ieșit din închisoare înainte de termen, anul trecut, pe baza recursului compensatoriu. El executa o pedeapsă pentru tâlhărie. Cei doi aveau o relație, iar ieri adolescenta s-ar fi împotrivit atunci când el a dus-o în pădure și a lovit-o. După ce a abuzat-o, a ucis-o cu mai multe lovituri de cuțit, spun surse din anchetă, citate de Observator TV. Cadavrul prezenta răni în zona gâtului.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi viol, a mai menţionat sursa citată.

Bonurile fiscale emise în data 24 aprilie 2019, cu o valoare de 914 lei, au ieşit câştigătoare la extragerea Loteriei bonurilor fiscale de duminică.

 


La această extragere au participat bonurile fiscale emise în perioada 1 – 30 aprilie 2019, iar fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Dacă numărul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizată cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri câştigătoare.
Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al C.N. „Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minim 30 de zile. Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câştigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), copia actului de identitate şi o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF. Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).
Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenţei, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF. În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare. Dacă în urma centralizării se constată depăşirea numărului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câştigători.

Sfantul Andronic a fost unul dintre cei Saptezeci de Apostoli si ruda a Sfantului Apostol Pavel. Despre Andronic, Sfantul Apostol Pavel in Epistola catre Romani, spune: "Imbratisati pe Andronic si pe Iunias, cei de neam cu mine si impreuna inchisi cu mine, care sunt vestiti intre apostoli si care inaintea mea au fost in Hristos“ (16, 7).

 


Sfantul Andronic a fost hirotonit episcop al Panoniei, fara a avea tronul episcopal intr-un loc anume. El calatorea si predica Cuvantul pe intreg cuprinsul Panoniei.

Impreuna cu Sfanta Iunia, a luptat impotriva inchinarii la idoli si vindecau prin Sfantul Duh toate bolile si suferintele din popor.
Sfintele lor moaste s-au descoperit in regiunea Evgheniei, iar Sinaxarul face pomenire de ele pe 22 februarie.

Troparul Sfantului Apostol Andronic

Apostole sfinte Andronic, roaga pe milostivul Dumnezeu, ca sa dea iertare de greseli sufletelor noastre.

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

- Sfantului Nicolae din Metsovo;

- Sfintei Iunia;

- Sfantului Mucenic Solohon;

- Sfintilor Mucenici Pamfamir si Pamfilon;

- Sfintilor Cuviosi Nectarie si Teofan, ctitorii Manastirii lui Varlaam, din Meteora.

Iulia Albu a comentat una dintre cele mai recente apariții ale vedetei de televiziune Andreea Marin. Fashion-editorul nu a apreciat apariția fostei zâne a surprizelor.
Andreea Marin apare îmbrăcată într-o ținută strălucitoare și cu o perucă argintie în două fotografi pe care le-a postat de curând în mediul online. Apariția vedetei a fost comentată de fashion-editorul Iulia Albu, pe blogul său.

 


„Andreea Marin începe să semene suspect de mult cu Sânziană Buruiană. „Zâna Pătrunjel”, numită așa după celebra pățanie cu frunzulița dintre dinți, este toată un argintiu cu negru și o perucă. Mai nou, „colegele ei de endorsement” sunt Andreea Bălan, la fel de neinspirată din păcate, Oti (Bravo aveai stil) și Raluca Pastramă. Superb! Niciodată nu purtați rochii/salopete/bluze/trențe cu inserții din tulle elastic. Arată ieftin și made în China… Perucile blond platinat nu pot fi purtate cu orice nuanța a pielii și în niciun caz așezate pe ceea ce pot doar să suspectez că este un pig tail în vârful capului. Voi unde credeti că merge totuși? BAU”, a scris Iulia Albu.

Pagina 1 din 384