SC ELEMENT INVESTMENT SRL anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul:


- MODERNIZARE DE213 SI AMENAJARE INTERSECTIE ACCES DN72 CU DE 213, propus a fi amplasat in judetul Prahova, com. Aricestii Rahtivani, sat BUDA, NC 25000 (De213), CCN212, NC22202 (tarla T70, parcela A383/41, 383/40) NC 24614 (tarla 70, parcela A383/36), NC 24616 ( Tarla 70, parcela A383/37) NC 24618 ( Tarla 70, parcela A 383/38), DN72, mun. Ploiești, DN72.
- DESFIINTARE STATIE BETOANE (C1) SI CONSTRUIRE CENTRU LOGISTIC (SEDIU ADMINISTRATIV, SPATII DEPOZITARE SI ANEXE), DRUM ACCES, ALEI CAROSABILE SI PIETONALE, SPATII PARCARE, UTILITATI, IMPREJMUIRE, BRANSAMENTE SI ORGANIZARE DE SANTIER , propus a fi amplasat in judetul Prahova, com. Aricestii Rahtivani, sat BUDA, nr. cadastral 24616 tarla 70, parcela A383/37; 24618, tarla 70 parcela A383/38, 24617, tarla 70 parcela A383/38; 25000(De213); 25598, tarla 70 parcela A383/40, A383/41; 23638, tarla 70 parcela A383/40, A383/41; 22202; 25600, tarla 70, parcelele A 383/40, A 383/41; CCN212.

Informatiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul autoritatii competente pentru protectia mediului PRAHOVA, Str. Gh. Gr. Cantacuzino nr. 306 și la sediul SC ELEMENT INVESTMENT SRL, Sector 1, Calea Floreasca, nr.165, Cladirea One Tower, in zilele de Luni-Vineri, intre orele 09:00 – 13:00.
Observatiile publicului se primesc zilnic la sediul autoritatii competente pentru protectia mediului PRAHOVA.

Viceprimarul Ploieștiului, Daniel Nicodim, a fost reprezentantul administrației locale la festivitatea de premiere a Campionatul Național de Gimnastică Ritmică Junioare II și III, desfășurat în acest weekend la Sala Sporturilor Olimpia.

„Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești a găzduit, în acest weekend, Campionatul Național de Gimnastică Ritmică Junioare II și III. Excelenta organizare a acestui important eveniment sportiv reprezintă  rodul efortului unor oameni minunați, care iubesc necondiționat fenomenul sportiv. Le adresez sincere mulțumiri și felicitări atât lor cât și sportivilor participanți!

Talentul celor mici, însuflețirea cu care muncesc pe altarul sportului, reprezintă un model de inspirație pentru noi toți! Vă mulțumesc, în numele tuturor ploieștenilor și vă asigurăm că Ploieștiul vă va primi, mereu, cu brațele deschise”, a transmis viceprimarul Ploieștiului, Daniel Nicodim.

Detalii aici: https://www.facebook.com/233979025197015/posts/234324618495789/?d=n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : actualitateaprahoveana.ro

Regulamentul Rutier nu mai permite anumite tipuri de combinații pentru numerele de înmatriculare. Sunt peste 1.500 de combinații care nu sunt permise a fi utilizate în România, potrivit Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Autorităţile au eliminat toate combinaţiile de litere care încep cu „I”. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu litera „O”, iar explicația a fost că ambele litere seamănă foarte mult cu cifrele „1” şi „0” şi ar pot fi confundate cu acestea în condiţii de vizibilitate redusă, potrivit Autovit. Interzise sunt și combinațiile „III” şi „OOO”, care pot crea probleme de identificare în trafic. Alte combinaţii de litere interzise sunt și: DAI, PIX, TOV, ROM, COW, POC.
Sunt interzise toate combinaţiile care au conotaţii sexuale sau obscene. Ele nu vor putea fi niciodată alese de proprietarii mașinilor pentru plăcuțele de înmatriculare. Regulamentul de aplicare a Codului Rutier interzice utilizarea acestora pe numerele de înmatriculare: PUL, CUR, COY, PZD, PLM, MUI, FUT, SEX, XXX.
De-a lungul timpului, unii șoferi au avut ghinionul să primească din oficiu numere cu o anumită conotaţie în limba română şi pur si simplu le refuză. Aceste refuzuri frecvente au determinat autorităţile să adauge aceste combinaţii de litere pe lista celor interzise şi care nu mai pot fi alese nici de cei care le doresc. Între aceste combinații sunt : BOU, BOY, GAY, JAF, JEG etc.
Persoanele care deţin vehicule înmatriculate cu numere restricționate ulterior noii legislații pot utiliza în continuare numerele în cauză doar până la înstrăinarea vehiculului sau radierea mașinii. În cazul vânzării unui autovehicul, numărul de înmatriculare şi plăcuţele sunt transferate automat, fără plată, noului proprietar, dacă acesta are domiciliul sau sediul în acelaşi judeţ. Se aplică o excepţie, în cazul în care fostul proprietar optează pentru păstrarea numărului de înmatriculare respectiv. La rândul lui, noul proprietar poate solicita atribuirea unui număr preferenţial, odată cu plata taxei menţionate mai sus.


Rețelele de magazine Carrefour, Metro, Auchan și Selgros retrag produsul Alpro Cocos BIO, 1 l, din cauza prezenței oxidului de etilenă, conform informărilor trimise ANSVSA.

Într-unul dintre produsele noastre, aflat sub marca Alpro, și anume Alpro Cocos BIO, 1L, a fost utilizată guma de guar (E412), agent de îngroșare, care a fost contaminat, prin alăturare, în timpul transportului, din cauza unui lot transportat anterior de plante tratate cu oxid de etilenă, o substanță interzisă în alimentele din Europa.

Loturile menționate sunt izolate și bine identificate, arată informarea. Având în vedere cantitățile extrem de mici utilizate din acest agent de îngroșare, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi am decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora.

Rechemarea se aplica pentru loturile: 22.11.2021; 29.11.2021; 03.01.2022; 17.01.2022. Consumatorii sunt sfătuiți să returneze produsul, la magazinul de la care a fost cumpărat, până la data de 18.09.2021. Contravaloarea va fi restituită prin prezentarea bonului fiscal.

Meteorologii spun că în septembrie temperaturile vor fi în scădere şi uneori vor fi sub valorile normale din prima luna de toamnă.

Specialiştii mai anunţă că va ploua în toată ţara, dar cantităţile de apă nu vor fi foarte mari.

În săptămâna 30 august- 06 septembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Cel mai mult temperaturile vor coborî în regiunile intracarpatice. În ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii, acestea vor fi în cantităţi normale pentru acest interval, în toate regiunile. În săptămâna 06 septembrie-13 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. În săptămâna 13 septembrie-20 septembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile. În săptămâna 20 septembrie-27 septembrie mediile valorilor termice şi cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, precizează reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie, citați de ZF.ro.

Comuna Poienarii Burchii anunţă publicul asupra luării deciziei de emitere a avizului de mediu necesar adoptarii planului:
- PUZ “ Construire statie de epurare, propusa a se realiza in localitatea Pioresti, T44, A140/87 si T85, A85, A471, DJ 101E(strada General Alexandru Angelescu), Dc 139(strada Garii), , Comuna Poienarii Burchii, Judetul Prahova, de a nu se supune evaluarii de mediu pentru planuri si programe.


- PUZ “MODIFICARE REGLEMENTARI URBANISTICE SI PARCELARE TEREN PENTRU LOCUINTE INDIVIDUALE SI DOTARI COMPLEMENTARE”, amplasat în T85 A473, T85 A471, Str. Zarzarului, Sat Ologeni, Comuna Poienarii Burchii, Judetul Prahova, de a nu se supune evaluarii de mediu pentru planuri si programe.

Proiectul deciziei de emitere a avizului de mediu şi motivele care o fundamentează poate fi consultat la sediul Agentiei Pentru Protectia Mediului Prahova sau pe sit-ul: http://apmph.anpm.ro; office@apmph.anpm.ro, in termen de 10 zile de la data prezentului anunt

"Cu o voce de exceptie si personalitate spontana, Theo Rose vine pe 21 august la Xs by the Lake sa petrecem o noapte memorabila. 

Intrarea se face pe baza unei bratari care poate fi achizitionata de la Xs Cafe sau in seara evenimentului, direct de la locatia Xs by the Lake. Pretul este de 100 ron.

Participa la giveaway-ul oferit de Xs Lounge pe pagina de instagram si poti castiga 2 bratari + 1 sticla de Moet.  Pentru detalii, accesati https://www.instagram.com/xslounge.ro/?hl=ro .

Pentru rezervari, sunati la nr de telefon 0724979773 . "

Când ne alegem asiguratorul RCA trebuie să analizăm foarte bine ofertele. În același timp, trebuie să fim atenți și la prețuri. În prezent, putem schimba asiguratorul doar dacă vindem mașina sau dacă devine daună totală după un accident.
O persoană de 30 de ani care și-a cumpărat o mașină standard și dorește să-și facă acum o poliță RCA fără să fi avut o daună în ultimii 4 ani, ar găsi cea mai ieftină ofertă de pe piață la 400 de lei, fără decontare directă și 520 de lei cu decontare directă.

 

Cea mai scumpă ofertă de pe piața este de 1000 de lei fără de contare directă și 1200 cu decontare directă.

Specialiștii spun că ar trebui să existe o decizie legislativă care să dea dreptul persoanelor asigurate să anuleze polița veche de asigurare pentru a putea face o poliță în altă parte, deoarece în prezent nu se poate schimba asiguratorul decât dacă autoturismul este vândut sau a suferit daună totală după un accident.
De asemenea, specialiști spun faptul că ofertele asiguratorilor ar trebuit foarte bine analizate pentru a înțelege de ce sunt diferențe de preț între oferte.

RCA-ul devine important şi pentru şoferul care încheie poliţia datorită decontării directe.

Practic, cel asigurat nu va mai depinde de poliţa altei persoane, ci va putea deconta reparaţiile la asiguratorul propriu.

În cazul falimentului unui asigurator, Fondul de Garantare al Asiguraţilor va prelua îndatoririle. Asiguratul va putea cere despăgubiri în limita a 450 de mii de lei.

În România, una din trei mașini nu dispune de asigurare RCA.

Un bebeluş considerat cel mai mic din lume la naştere a fost externat dintr-un spital din Singapore după 13 luni de tratament intensiv, informează luni BBC, potrivit Agerpres. Când a venit pe lume, bebelușul avea greutatea unui măr (212 grame). Fetiţa s-a născut la mai puţin de 25 de săptămâni.
Kwek Yu Xuan s-a născut prin cezariană de urgenţă cu patru luni înainte de termen, după ce mama sa fusese diagnosticată cu preeclampsie - o afecţiune manifestată prin hipertensiune arterială periculoasă care poate afecta organele vitale şi poate fi fatală atât pentru mamă, cât şi pentru copil.


Yu Xuan avea o "şansă limitată de supravieţuire", potrivit Spitalului Universitar din Singapore (NUH), unde aceasta s-a născut. În timpul petrecut în spital, Yu Xuan a primit mai multe tipuri de tratament şi a depins de mai multe aparate pentru a supravieţui. Medicii susţin că starea de sănătate a fetiţei este în prezent suficient de bună pentru a fi externată.

Fetiţa cântăreşte în prezent 6,3 kilograme.

Micuţa are încă afecţiuni pulmonare cronice şi va avea nevoie şi acasă de un dispozitiv medical pentru a putea respira. Părinţii săi au putut plăti pentru lunga ei şedere în spital printr-o campanie de crowdfunding care a strâns 366.884 de dolari singaporezi (270.601 de dolari americani).

Recordul anterior fusese stabilit de o fetiţă din SUA, care, la naşterea sa, în 2018, cântărea doar 245 de grame, conform Registrului celor mai mici bebeluşi, întocmit de University of Iowa.

Utilizatorii platformei Publi24.ro sunt vizate de o tentativă de fraudă online, prin care hackerii solicită datele de card, pe modelul campaniei derulate până nu demult pe site-ul OLX România, atrag atenţia experţii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), anunță Agerpres.


"Schema prin care utilizatorii platformei sunt atraşi de atacatori în capcană pentru a-şi introduce datele de card funcţionează similar cu cea de pe OLX. Potenţialele victime sunt de obicei persoane care publică un anunţ pe platformă cu un anumit produs/serviciu oferit spre vânzare. La scurt timp după publicare, aceştia sunt contactaţi în afara platformei, pe WhatsApp, de către atacatorii care pozează în clienţi interesaţi de acel anunţ. După ce pun câteva întrebări generale referitoare la condiţia produsului, atacatorii din spatele acestor mesaje sunt de acord să facă plata, inclusiv livrarea coletului, deşi pe platforma Publi24 serviciul de transport este gratuit! Următorul pas este transmiterea în cadrul conversaţiei a unui link către un instrument de plată FAN Courier, care de fapt este un link către o pagină de phishing, unde atacatorii colectează datele de card ale utilizatorilor. În acest caz, pentru a primi o sumă de bani în cont nu este nevoie de furnizarea datelor de card, ci a IBAN-ului, care reprezintă secvenţa de numere şi cifre care identifică acel cont", precizează specialiştii.

CERT-RO subliniază că "atacatorii încearcă apoi să extragă sume de bani de pe acel card în timp real".

"Practic, vorbim despre un atac de tip real-time phishing, deoarece atacatorii vor cere mai departe interlocutorului pe #WhatsApp inclusiv eventuale coduri venite pe sms sau prin aplicaţia de internet banking, pentru validarea tranzacţiilor. Pentru a da acel fals sentiment de încredere potenţialei victime, atacatorii au integrat pe acel site de phishing şi un serviciu de tip chat, care are rolul de a ajuta utilizatorul să efectueze plata. De fapt, în realitate acea coversaţie este purtată tot cu atacatorii", avertizează specialiştii în securitate cibernetică.

Pe data de 17 februarie a acestui an, CERT-RO anunţa descoperirea unei noi campanii frauduloase pe platforma OLX, fiind vorba despre crearea de conturi false şi publicarea de anunţuri cu produse extrem de căutate pe piaţă, oferite la preţuri avantajoase.
Anunţul venea după ce, cu nicio săptămână înainte, aceeaşi specialişti avertizau în legătură cu o tentativă de fraudă pe OLX, în care atacatorii, pentru a convinge mai rapid utilizatorii să cadă în capcană, se folosesc de o imagine creată în ton cu identitatea vizuală a platformei online.

Pagina 1 din 492

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.