La Ploiești au fost anulate toate concertele de sărbători.

 

 

 

Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu naţional sunt stabilite prin hotărâre de guvern. Actul normativ mai stabileşte că, în zilele de doliu naţional, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României şi drapelul Uniunii Europene.

De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

O petiţie pentru instalarea de „scuturi antisuicid“ pe marginea peroanelor de metrou a fost iniţiată online, după incidentul de marţi seară, în care o tânără a fost împinsă în faţa garniturii de metrou în staţia Dristor 1 şi a murit.

 

 

 

 

Petiţia a fost semnată deja de aproape 10.700 de persoane, scrie Adevărul.
Semnatarii solicită Primăriei Capitalei şi Metrorex instalarea unor „scuturi anti-suicid”, transparente, pe toată lungimea peronului, cu uşi care se deschid doar când trenul este în staţie, blocând, astfel, persoanele să ajungă în zona de rulare a metroului şi, deci, tentativele de omor, suicid sau accidentele.

Mai mulți români s-au trezit cu conturile goale după ce un număr de 12 bănci din România au fost atacate cibernetic.

 

 

 

 

Totul s-a petrecut la sfârșitul anului 2015, potrivit lui György Rácz, directorul IBM Security, responsabil pentru 29 de țări din Europa Centrală și de Est, scrie Libertatea.Codul-sursă utilizat în cadrul atacurilor a fost scris special pentru România, iar atacul a fost parte a unui val global, cauzat de un malware numit Tinba.
Numele băncilor nu au fost făcute publice până acum, nici faptul că unii clienți au pierdut bani. Teoretic, aceștia ar fi trebuit să fie despăgubiți de către băncile în cauză, însă nu se știe dacă acest lucru s-a întâmplat, în condițiile în care nimic nu a fost făcut public.

Conform oficialului IBM, trendul este de trecere a atacurilor dinspre bănci spre companii, fiind vizate în special baze de date medicale și atacarea fondurilor de pensii, inclusiv în România.

O mică escapadă europeană pare a fi antidotul perfect împotriva depresiei post-sărbători. Destinaţiile europene în afara sezonului ar putea fi cea mai bună alegere.

 

 

 

 

Dublin, Irlanda - Cu hoteluri cu 20-30% mai ieftine decât tarifele de vară şi oferte excelente pentru zboruri, lunile ianuarie-martie sunt excelente pentru o vizită la Insula de smarald.Lisabona, Portugalia - Chiar dacă în lunile de iarnă nu vei avea parte de vreme pe plajă, arhitectura incredibilă, siturile de patrimoniu mondial UNESCO şi restaurantele cu stea Michelin sunt acolo pe tot parcursul anului.
Veneţia, Italia - Veți avea parte de un acces mai facil la partea autentică a oraşului cum ar fi sălile neconvenţionale de artizanat şi galeriile, restaurante neconvenţionale.

Barcelona, Spania - În timp ce temperaturile nu sunt potrivite pentru plajă, ele sunt perfect moderate, potrivit huffingtonpost.com.

Cuptorul cu microunde este un accesoriu din bucătărie, pe care aproape orice casă îl deține, dar lumea nu realizează la ce pericole se expune dacă pune anumite alimente în el.

 

 

 

 

Pentru a te proteja pe tine și familia ta, ai grijă ca următoarele alimente să nu ajungă niciodată în cuptorul cu microunde.

1. Fructele

Anumite fructe, precum merele și bananele, își vor pierde doar un pic din textură și gust, dar altele, precum strugurii, vor exploda și fuctele uscate, ca de exemplu stafidele sau prunele, îți vor afuma bucătăria.

2. Cutiile de carton, cu mâncare la pachet

Pe cât sunt de utile aceste cutii preluate de la chinezi, pe atât de periculoase sunt în cuptorul cu microunde, deoarece pot lua foc. Dacă le folosești în schimb pe cele cu mânere de metal, acestea scot scântei care pot strica cuptorul definitiv.

3. Folie de aluminiu

Orice metal îți va prăji circuitele cuptorului cu microunde, deci nu trebuie să introduci în el niciun recipient sau folie. În cazul caserolelor, dacă au pereții mai groși, mâncarea pur și simplu nu se va încălzi, pentru că metalul reflectă microundele, care nu pot trece de acest material, dar metalul se încălzește de la curentul electric care circulă prin interior și astfel există riscul unui incendiu.

4. Plastic

95% din plasticul încălzit eliberează chimicale periculoase. Deși unele recipiente sunt marcate ca fiind sigure de folosit în cuptorul cu microunde, încearcă să eviți orice recipient de plastic.

5. Ouă întregi

Dacă nu știi deja, încălzirea rapidă va produce foarte mult abur sub coajă și pentru că nu are unde să se elimine, va face oul să explodeze. Nu se va strica neapărat cuptorul, dar îți va fi destul de greu să-l cureți. Dacăț vrei neapărat să fierbi ouăle în cuptorul cu microunde, fă întâi o mică gaură în coajă, ca să poată ieși aburul.

6. Cănile de călătorie

Există modele de căni care pot fi bine mersi încălzite la cuptorul cu microunde, dar trebuie să fii atentă, deoarece majoritatea cănilor de călătorie au componente metalice care îți pot distruge cuptorul. În cel mai bun caz, conținutul lor nu se va încălzi prea tare, pentru că designul este făcut de așa natură încât să nu lase căldura să se evapore.

7. Carne congelată

Carnea congelată, chiar și la o temperatură indicată ca fiind în siguranță, se va face neuniform. Interiorul va rămâne rece, în timp ce marginile se vor găti.

8. Vesela veche

Porțelanurile vechi ar trebui să rămână doar ca veselă de servire, nu și de încălzire. Anumite căni și farfurii produse înainte de 1960 dau peste cap radiațiile și pot fi placate cu metale grele.

9. Pungile de hârtie

Deși pungile de hârtie maro par inofensive, ele sunt nesănătoase, deoarece produc fum toxic și la temperatură mare ard.

Vodafone angajează în mai multe oraşe pe postul de sales advisor. Candidatul potrivit pentru acest post are cel puţin diplomă de bacalaureat, cunoştinţe medii de lucru în MS Office, foarte bune abilităţi de comunicare, e orientat către clienţi şi pasionat de vânzări.

 

 

 

Vodafone angajează pe postul de store manager. Candidatul potrivit pentru acest post are cel puţin doi ani experienţă în retail, minimum un an experienţă în coodonare, bune abilităţi de vânzare şi negociere, poate gestiona conflictele, are abilităţi de comunicare la toate nivelurile, dar şi cunoştinţe medii de engleză.

Vodafone angajează pe postul de account manager pentru clienţi business. Candidatul potrivit pentru acest post are doi ani experienţă în achiziţie de conturi/vânzări directe (FMCG, servicii, de preferat IT&C), 1-2 ani experienţă în postul de account manager pentru clienţi business, permis de conducere categoria B, diplomă universitară.

Vodafone angajează business consultant SME/ SoHo - achiziţie. Candidatul potrivit pentru acest post e pasionat de vânzări, e bun negociator, are 1-2 ani experienţă în vânzări, e bun comunicator şi ştie să lucreze la PC.

Vodafone angajează pe postul de agent de vânzări consumer. Candidatul potrivit pentru acest post are diplomă de Bacalaureat, experienţă în vânzări B2B, abilităţi de comunicare, de vânzare, negociere, convingere, de organizare, planificare şi rezolvare a problemelor, vorbeşte fluent engleza.

Vodafone angajează pe postul de reprezentant relaţii clienţi. Candidatul potrivit pentru acest post are studii medii absolvite, foarte bune abilităţi de comunicare şi relaţionare, e orientat către soluţii, ştie să lucreze în MS Office.

Uber oferă, începând de miercuri, posibilitatea pasagerilor din România de a recompensa șoferii cu care au călătorit, operațiunea realizându-se digital, direct din aplicație sau pe email. Sumele vor fi impozitate.Această opțiune aparea numai pentru pasagerii care acordă un rating de cinci stele șoferului, semnalizând că au fost mulțumiți de serviciul prestat.

 

 

 


Bacșișul este opțional și anonim, iar cei interesați pot alege între sumele recomandate, de 1 leu, 3 lei sau 5 lei, sau poate fi adăugată o altă sumă pe care o doresc ei.
Opțiunea de a acorda bacșiș șoferului va fi disponibilă timp de 30 de zile după finalizarea cursei. Recompensa se poate acorda direct din contul Uber sau de pe email, din sumarul cursei.

Vremea va intra într-un proces de încălzire accentuată, urmând să devină deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie în toate regiunile țării.Vântul va sufla în general slab până la moderat în majoritatea regiunilor țării, cu unele intensificări în zonele montane, la altitudini mari.Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 18 grade.

 

 

 


Prognoza meteo pentru miercuri, 13 decembrie

Aria ploilor din vest se va extinde spre centru și nord, însa precipitațiile vor fi slabe cantitativ.

Vântul va sufla slab în majoritatea zonelor țării, cel mult slab până la moderat în sud-est.

Prognoza meteo pentru joi, 14 decembrie

Vremea se va menține caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în jumătatea sudică a țării. În interiorul arcului carpatic, seara și noaptea, cerul va fi mai mult acoperit și va ploua.

De la 1 ianuarie 2018, Inspecţia Tehnică Periodică ar urma să devină obligatorie în fiecare an pentru maşinile mai vechi de 12 ani.

 

 

 

Este principala prevedere a unei legi votată recent în Parlament şi care se află în prezent în faza de promulgare la Administraţia Prezidenţială.De asemenea, legea modifică şi primul ITP pentru maşinile noi, care va trebui făcut o dată la trei ani, scrie romania-actualitati.ro.

Părinţii care îşi pregătiseră copiii pentru serbările şcolare dedicate Sărbătorilor de Iarnă și stabilite pentru săptămâna în curs, trebuie să ştie că aceste acţiuni vor fi amânate, reprogramarea lor urmând să aibă loc sau nu, în funcţie de opţiunile fiecărei instituţii de învăţământ.

 

 

 

Motivul este instituirea doliului naţional în memoria regelui Mihai I al României, conform programului, funeraliile având loc în perioada 13-16 decembrie 2017. De altfel, confirmarea amânării serbărilor şcolare a venit chiar din partea Ministerului Educaţiei, un document în acest sens fiind transmis recent către toate inspectoratele şcolare judeţene din ţară.
„Având în vedere adoptarea de către Guvernul României a HG 870/2017 privind declararea zilelor de 14,15 şi 16 decembrie 2017 zile de doliu naţional pe teritoriul României, în memoria majestăţii sale Regele Mihai I al României, şef al statului român între anii 1927-1930 şi 1940-1947, vă rugăm să luaţi măsurile ce se impun pentru respectarea acestora, recomandând unităţilor de învăţământ amânarea manifestărilor culturale, artistice şi sportive programate în aceste zile”, se arată în documentul Ministerului Educaţiei, semnat de Oana Bucur, secretar de stat.

 

 

 

 

sursa: ziarulprahova.ro

Pagina 1 din 317