Presa italiană scrie că românca și fetița ei se numără printre supraviețuitorii avalanșei care a lovit hotelul italian, miercuri noaptea. Nu se cunosc informații despre băiețelul acesteia.

 

 

Cele opt persoane găsite în viață, doi copii, trei femei și trei bărbați, au supraviețuit în zona bucătăriei hotelului, unde au reușit să facă focul și să se hrănească, scriu jurnaliștii italieni.
Salvatorii au cerut ajutorul mai multor elicoptere pentru a-i scoate cât mai repede pe surpraviețuitori.

Imaginile furnizate de echipele de prim ajutor arată o masă de zăpadă amestecată cu alte materiale şi copaci rupţi care a pătruns în hotel şi a umplut unele camere şi holuri până la tavan.

Un purtător de cuvânt al echipelor de salvare a declarat presei locale că avalanşa a avut o lăţime de 300 de metri şi a culcat la pământ o pădure, înainte de a lovi hotelul cu 45 de camere. Se pare că impactul a deplasat clădirea cu circa 10 metri.

Ambasada României în Italia dar şi Consulatul general de la Bologna sunt în permanentă legătură cu autorităţile locale şi sunt gata să ofere asistenţă consulară în cazul în care este nevoie.

Gata cu parcatul masinilor oriunde au chef soferii. De sambata intra in vigoare doua legi extrem de importante: codul rutier modificat, dar si legea privitoare la ridicarea masinilor parcate ilegal.

 

 

De sambata politia ii va amenda pe cei care parcheaza masinile pe trotuar. Singura exceptie care se va face va fi atunci cand pe strada vor exista placute care vor indica ca se poate parca regulamentar pe trotuar.
In ceea ce priveste legea ridicarii masinilor parcate ilegal, desi intra sambata in vigoare, fiindca a trecut o luna de la publicarea ei in Monitorul Oficial, nu se va intampla nimic, din doua motive.
Guvernul nu a oferit normele metodologice, cele care spun cum se aplica aceasta lege.
Pe de alta parte, cand aceste norme vor fi gata, aceasta lege trebuie sa treaca prin consiliul local al fiecare primarii care va stabili foarte multe lucruri importante: cu cat sa ii amendeze pe soferi, la cat sa se ridice costul transportului pana la un spatiu de parcare, unde sa fie acel spatiu de parcare, luminat si pazit non-stop, cum se va plati, daca soferii vor putea plati cu cardul si cum o sa ajunga acolo soferii.
Se mai pune problema cine va ridica masinile de pe strada, daca va fi un serviciu al primariei sau primariile vor externaliza acest serviciu si vor incheia parteneriate cu firme private si, evident, vor primi bani pentru serviciile prestate.
Deci, de sambata, daca veti parca masina pe trotuar, fara sa fie o placuta, politia locala o sa va amendeze. Totusi, tot de sambata, daca va lasati masina neregulamentar prin bulevarde, pe strazi, nu veti pati nimic, avand in vedere ca nu exista acele norme metodologice.
Nu uitati de un lucru extrem de important. Daca va parcati masina la intrarile in spitale sau in statiile RATB, aceasta va fi ridicata imediat si mutata cativa metri, iar daca blocati transportul in comun, precum o linie de tramvai sau de troilebuz, politia o sa va faca dosar penal, iar permisul va fi retinut pe toata durata anchetei.

Gerul de acum se suprapune cu deschiderea sezonului de gripa. 9 persoane si-au pierdut viata pana acum din cauza acestui virus periculos si in toata tara peste 100.000 de oameni au fost inregistrati cu viroze respiratorii acute.

 

 

Copiii si batranii sunt extrem de vulnerabili. In vreme ce varstnicii se pot proteja stand in casa, elevii sunt mult mai expusi virusilor, in scoala.
In Arges, Directia de Sanatate Publica a trimis medicii in clase, cu sfaturi, pentru a limita, pe cat posibil , raspandirea bolii.
Daca pana acum triajul epidemiologic se facea doar la inceput de semestru, gerul si cresterea alarmanta a cazurilor de viroza au facut ca regulile sa se schimbe.
Doctor Marcela Ivan, medic scolar: "Copiii trebuie controlati. Eu le prescriu tratament, ii izolez la domiciliu si revin in colectivitate dupa o noua verificare."
Cei mai afectati sunt copiii cu varsta cuprinse intre 5 si 14 ani. La spitalul de pediatrie se prezinta, zilnic, zeci de pacienti.
Nu de putine ori, o simpla raceala netratata la timp se transforma intr-o afectiune grava.
Doctor Cristina Dumitru Spitalul de Pediatrie Pitesti: "Cazuri insotite de complicatii ale bolilor, unele afectari pulmonare, otite, sinuzite si rudele, apartinatorii pacientului prezinta infectii de cai respiratorii superioare."
Medicii ne recomanda ca in aceasta perioada sa ne imbracam gros, sa bem suficiente lichide, sa mancam legume si fructe si sa ne ferim de spatiile aglomerate.

Vineri, 20 Ianuarie 2017 12:36

Noptiera Minions

  Pe magazinul online Cloe.ro gasesti mobilier de dormitor pentru copii, creat special pentru ei, de calitate superioara.

 

 

Mobilierul este foarte practic pentru camera copiilor. Modele se fac la comanda. Pentru mai multe detalii, click pe link: http://www.cloe.ro/catalog/noptiere-457/filtru-personaj-minions-1307  

SC AQUILA PART PROD COM SRL  ANGAJEAZA BUCATAR –Ploiesti

 


Descriere post;
- stabileste si pregateste meniul zilnic pentru angajatii firmei
- verifica zilnic starea igienico-sanitara a vaselor de preparat hrana
- mentine ordinea si curatenia in spatiul destinat pregatirii hranei

Cerinte
- studii medii
- cursuri de calificare bucatar /scoala profesionala de specialitate
- persoana serioasa,talentata,organizata,punctuala,pasionata de gatit
- experienta minim 3 ani pe o pozitie similara

CV-urile se transmit la adresa mail: hr@aquila.ro, fax. nr.0244/594793 sau se pot depune la sediul societatii din str. Malu Rosu nr. 105A
Tel de contact ; 0732190017

SC AQUILA PART PROD COM SRL
Companie de transport,logistica si distributie cu peste 2000 de angajati angajeaza :

 

GESTIONAR - PLOIESTI


Candidatul ideal
Cerinte
- studii medii;
- experienta in firma distributie constituie avantaj;
- experienta minim 1 an pe post;
- Fara antecedente in cazierul judiciar;
Descrierea jobului
Responsabilitati
- responsabilitati specifice de depozitare

CV-urile se pot transmite pe adresa de mail: hr@aquila.ro, fax. nr.0244/594793 sau depune la sediul societatii din str. Malu Rosu nr. 105A sau str. Poligonului 5

 


AMBALATORI
Locatia ; Aricesti - Prahova
Descrierea jobului
CERINTE:
- Studii medii finalizate
- Indemanare si rabdare
- Capacitatea de a desfasura sarcini repetitive
- Atentie la detalii

- Disponibilitate la ore suplimentare
- Corectitudine si seriozitate
- Domiciliul in Ploiesti sau in zonele limitrofe
- Contract perioada determinata 3 luni
CV-urile se pot transmite pe adresa de mail: hr@aquila.ro,
tel contact 0728104191 / 0732190017, fax. nr.0244/594793/int 152/
sau se depun la sediul societatii Aquila din str. Malu Rosu nr. 105A sau str. Poligonului 5

 

DISPATCHER TRANSPORT EXTERN - PLOIESTI

Candidatul ideal
Responsabilitati post:
- desfasoara activitati in cadrul dispeceratului transport extern
- urmareste si centralizeaza datele referitoare la situatia masinilor, status, pozitie, eventuale intarzieri la incarcare sau livrare
- analizeaza comenzile de transport primite de la clienti, verifica rutele de deplasare, km alocati pentru dislocare si cursa si daca nu sunt probleme confirma comenzile la clienti
- primeste raportari de la conducatorii auto referitoare la : programul si graficul de conducere ; starea tehnica a autovehiculului ; probleme la descarcarea/incarcarea marfii
- urmareste si analizeaza centralizarea curselor efectuate in ziua respectiva
- raporteaza catre dispecerul sef situatia zilnica privind activitatea de transport extern
Descrierea jobului
Cerinte:
- studii superioare
- experienta de vanzari in transport extern (avantaj)
- cunoasterea tehnicilor de vanzari, negociere, comunicare si prezentare
- cunostinte operare calculator, internet, Microsoft Office
- limba engleza (citit, vorbit, scris) foarte bine;
- cunoasterea unei a doua limbi straine constituie avantaj
- permis de conducere cat. B (C, E constituie avantaj )
Oferta (bonusuri, beneficii) - pachet salarial motivant
CV-urile se pot transmite pe adresa de mail: hr@aquila.ro, fax. nr.0244/594793 sau depune la sediul societatii din str. Malu Rosu nr. 105A sau str. Poligonului 5

Andreea Bălan are o carieră de succes, dar a muncit din greu ca să ajungă unde este astăzi. A început să cânte de la zece ani şi din acel moment nu a mai avut copilărie.

 

Artista a povestit că relaţia cu tatăl ei s-a degradat şi s-a transformat într-una strict profesională, de manager-artist, iar acest lucru a afectat-o profund. Solista a suferit mult pentru că era umilită în culise de tatăl ei şi intra pe scenă cu microfonul închis fără să poate să salute publicul sau să cânte live.

Andreea Bălan a făcut mărturisiri sfâşietoare despre perioada "Andre". Artista a declarat că tatăl ei, care la acea vreme îi era manager, o plimba la zeci de concerte prin ţară, iar copilăria ei nu a mai existat. De frică să nu se transforme într-o mamă care mai târziu să primească reproşuri din partea fiicei ei, Andreea a rememorat clipele îngrozitoare pe care le-a trăit la vârsta de 10-12 ani.
"Îmi revin foarte multe în minte acum pentru că am un copil. Mă uit la Ella şi sunt foarte emoţionată. Mi-e frică să nu greşesc în educarea ei. Să nu se transforme într-un adult cu diverse probleme emoţionale, aşa cum sunt eu. Eu am trecut prin nişte lucruri absolut dramatice. Erau şi răutăţi şi greşeli şi nişte lucruri pasive. Tatăl meu care trebuia să-mi ia apărarea nu o făcea! Am început să cânt la 10 ani. Mă obligau să intru cu mucrofonul închis pe scenă pentru că îmi spuneau că eu sunt mică şi nu ştiu să vorbesc. Nu puteam să zic nici măcar «bună seara». Tu nu ştii să cânţi, trebuie să stai acolo!", îmi ziceau. Ei ştiau că mă deranjează, tatăl meu şi al Andreei Antonescu, pentru că mă vedeau plângând", a povestit Andreea Bălan la X-tra Night Show de la Antena 1.

Artista alăsat să se înţeleagă că lucrurile a fost mult mai grave de atât, dar nu le poate povesti la televizor.
"M-a afectat foarte mult, pentru că se întâmplă să creşti şi la 20 de ani eu am muncit mai mulţi decât alţi oameni ca să-mi depăşesc aceste frici, pentru că am rămas cu traume din copilărie. Mulţi ani mi-a fost frică să cânt. Ajungi să crezi că nu poţi să faci acele lucruri. Orice mică chestie poate traumatiza. Orce îi spui copilului tău rămâne în subconştientul lui pentru că asta e o rană. În concerte mergem doar cu tatăl meu, mama lucra. E tardiv să-l învinuiesc pe el de ceva acum, pentru că îmi spune că aşa a gestionat el problema atunci. Am avut o copilărie drăguţă până la 10 ani, dar s-a terminat totul când am început să cânt! Apoi eram un roboţel, care era pus să execute să danseze aşa cum i se spune. Foarte multe lucruri au existat în spate, certuri şi discuţii. A trebui să fac ani de tarapie pentru că rămăsesem blocată emoţional în trecut. Erau două personalităţi, copilul din mine şi adultul, adică artista Andreea Bălan, care crescuse peste noapte. Intram în contradicţie. Eu am bani să-mi cumpăr păpuşi acum, dar e târziu. Nu am avut păpuşi! El a fost tată până la 10 ani, după aceea s-a transformat într-un manager, relaţia era impresar-artist! Eu trebuia să execut şi dacă nu făceam, mai primeam şi o palmă. Am fost trasă de păr. Şi Andreea Antonescu era bătută cu furtunul! Dacă îl întrebi pe tatăl meu, el va spune că nu îşi aduce aminte. Nu vă duceţi copiii la concursuri, pentru că îi traumatizaţi. Mai am mult de lucru cu mine. Trebuie să mă relaxez mai mult", a completat artista.

Relaţia Andreei Bălan cu tatăl ei nu este nici acum una dintre cele mai bune, artista detaşăndu-se de el cu mulţi ani în urmă.

Multe persoane devin victime ale criminalilor care scaneaza informatiile de pe card, folosind dispozitive speciale pentru a fura banii. Chiar si cand iti folosesti cardul la restaurant poti cadea in capcana.

 


Ingenico, un producator de terminale pentru carduri de credit, prezinta ub ghid care te invata cum sa identifici un aparat de falsificat intr-unt erminal standard.

Terminalul fals este mai mare ca in mod normal - Acesta trebuie sa fie mai mare pentru a putea fi asezat peste terminalul normal.
Butoanele nu stralucesc - Un dispozitiv fals care a fost inserat prea repede poate bloca luminarea butoanelor terminalului real.

Erori frecvente de operare - Dispozitivele false blocheaza de multe ori benzile magnetice cand scaneaza datele. De aceea, operatiunea este solicitata de mai multe ori.

Nu au atasat stiloul pentru semnatura electronica - Un dispozitiv fals nu mai lasa loc pentru atasarea unui astfel de stilou.

Cel mai scump divorţ din toate timpurile e pe cale să se producă! La mijloc sunt miliarde de dolari! A suportat cât a suportat, dar gata, Beyonce pune punctul pe „i” şi vrea să divorţeze de Jay Z.

 

 

Artista a luat foc când a aflat că bărbatul lângă care şi-a petrecut o mulţime de ani din viaţă a trădat-o în cel mai urât mod cu putinţă. Această aventură amoroasă i-a pus capac lui Beyonce! Nu doar că a zguduit din temelii relația cu faimoasa cântăreață, ci mai ales că mama presupusului său copil îl târâie prin tribunale ca să-și recunoască paternitatea.

O slujbă în serviciu inteligenţei britanice, locul naşterii agenţiilor moderne de spionaj, poate fi incitantă, stresantă şi provocatoare.

 

Cu toţii am văzut aventurile agentului ficţional 007 şi ce maşini conduce, însă se pare că meseria de spion nu este şi una bănoasă, scrie businessmagazin.ro.

Potrivit presei americane, salariile de spion încep de la 30,490 de lire sterline pe an. De aceea, după câţiva ani de muncă, mulţi agenţi părăsesc munca în serviciul Majestăţii pentru sectorul privat. Renunţă să vâneze terorişti şi stă la pândă să prindă soţul sau soţia înşelând sau previne furtul intelectual.

În jur de 12,000 de oameni lucrează în agenţiile de spionaj MI5, MI6 şi GCHQ, iar headhunterii susţin că mulţi spioni nu lucrează mai mult de 10 ani.

Foştii spioni care intră în sectorul privat pot câştiga bani frumoşi investingând pentru corporaţii foşti angajaţi, colaboratori sau chiar actuali angajaţi. Aceştia pot câştiga până la 1200 de dolari pe oră.

Pagina 1 din 217
loading...