Sfânta Maria Mare este prăznuită de creştini pe data de 15 august, această zi fiind ziua în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului sau, mai exact, trecerea sa în nefiinţă. 

 

 

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare de tristeţe pentru creştini pentru că se cinsteşte moartea şi înălţarea Fecioarei Maria.  Urările de LA MULŢI ANI se spun pe 8 septembrie, de SFÂNTA MARIA MICĂ.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dintr-un Lemn, făcătoare de minuni, va fi adusă în pelerinaj la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală, marţea viitoare, cu prilejul hramului închinat Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

 

 Delegaţia care va purta icoana va ajunge în Capitală marţi, 14 august, în jurul orei 17.00, potrivit basilica.ro.

De la ora 17.15 va fi organizată o procesiune în jurul bisericii cu icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare şi moaştele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu.

Apoi, icoana şi moaştele sfântului vor fi aşezate spre închinare credincioşilor în pridvorul bisericii de la km 0 al Capitalei.

În cursul aceleiaşi zile va fi oficiată Slujba Privegherii şi Prohodul Maicii Domnului.

Icoana va rămâne în Bucureşti până în data de 16 august.

Potrivit site-ului crestinortodox.ro, Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, de la Mănăstirea Dintr-un Lemn, judeţul Vâlcea, „este una dintre cele mai cinstite icoane din ţară, atât pentru vechimea şi măiestria cu care este lucrată, cât mai ales pentru nenumăratele minuni săvărşite înaintea ei".

Mănăstirea Dintr-un Lemn, aflată în comuna Frânceşti, la aproximativ 25 de kilometri înspre sud de municipiul Râmnicu Vâlcea şi la alţi 5 kilometri de oraşul Băbeni, este una dintre cele mai mari mănăstiri din judeţul Vâlcea. 

EA - o bombă hot din showbiz - este satisfăcută şi dusă pe culmile plăcerii de EL - un milionar proaspăt intrat în lumea colorată a vedetelor de la noi.

 Cel mai mediatizat cuplu din lumea pestriţă a vedetelor de la noi s-a filmat, în dormitor, în timp ce făcea nebunii. Imaginile, realizate chiar de ea în timp ce el este în... plină acţiune, îi prezintă în cel mai intim moment.

Dar să vă mai dăm câteva detalii despre înfierbântaţii amorezi. Ea - o blondă focoasă, cu bani, pe care orice bărbat și-o dorește. A rupt recent legătura cu tatăl copilului său, dar nu a suferit prea mult, căci un milionar tinerel, cu mașini de lux cu foarte mulți cai putere, i-a luat mințile.

Nu sunt împreună de mult timp. Azi se iubesc, mâine se șicanează! Azi sunt împreună, mâine se despart! Numele lor se află pe buzele tuturor și sunt și admirați, dar și invidiați, pentru tot ceea ce dețin, dar și pentru modul în care știu să se expună și să-și vândă imaginea. Au fost recent într-o escapadă amoroasă de lux, acolo unde s-au răsfățat cu preparate delicioase și cu băuturi fine, dar s-au întors pe meleaguri românești.

Fără vreo lipsă de inhibiții, ea, blondina focoasă și tunată de sus până jos, l-a filmat pe el, în patul matromonial, în timp ce... își făcea treaba, acolo, jos! Ei bine, da! L-a filmat în timp ce o ducea pe culmile plăcerii. Sau ar fi trebuit să o ducă, pentru că - dacă ţinem cont de faptul că nu s-a despărţit de telefon nici în momentele fierbinţi - nu ştim ce să credem. Şi asta nu e tot, căci vedeta a simțit imediat nevoia să se dea mare și pe internet, așa că imaginile au ajuns rapid pe Instagram, spre uimirea tuturor celor care le urmăresc pe celebrele personaje. 

Atunci când a realizat că a făcut o gafă, tunata divă le-a șters rapid, dar pentru reporteri  au fost suficiente câteva secunde, pentru a pune mâna pe aceste imagini incendiare cu cuplul momentului din România, în timp ce întreține relații intime.

Anamaria Prodan îi duce dorul mamei sale. Ionela Prodan s-a stins din viață în urmă cu patru luni, iar acum soția lui Laurențiu Reghecampf a făcut un gest impresionant în amintirea celei care i-a dat viață.

 Lunile au trecut, iar dorul de mama sa este din ce în ce mai mare! Anamaria Prodan își trăiește, în continuare, viața, se ocupă de afacerile familiei, însă dorul de cea care i-a dat viață este din ce în ce mai aprig, scriecancan.ro. 

Vedeta a publicat astăzi pe contul ei de Instagram o fotografie cu ea din copilărie alături de Ionela Prodan, semn că amintirea mamei sale va rămâne mereu vie.

”Anamaria Prodan. Ionela Prodan. Mama perfectă. Îmi iubesc mama.”, a scris Anamaria Prodan în dreptul fotografiei publicate.

Melbourne a fost detronat de pe poziţia sa de oraşul cel mai ''locuibil'' din lume după şapte ani consecutivi, pierzând coroana în favoarea capitalei Austriei, Viena, relatează DPA şi Reuters.

 

Raportul întocmit de The Economist's Intelligence Unit clasifică 140 de oraşe din toată lumea în baza unor criterii precum stabilitatea, cultura, mediul educaţia şi infrastructura.

Restul poziţiile din top zece sunt împărţite între Australia (Sydney pe locul al 5-lea şi Adelaide pe al 10-lea), Japonia (Osaka pe locul al 3-lea şi Tokyo pe locul al 6-lea), Canada (Calgary pe locul al 4-lea, Vancouver pe locul al 6-lea şi Toronto pe al 7-lea) şi Danemarca (Copenhaga pe locul al 9-lea).

Viena şi Melbourne au fost separate de doar 0,7 puncte procentuale, capitala Austriei ameliorându-şi suficient stabilitatea pentru a urca pe primul loc al topului, potrivit raportului citat.

Documentul conţine o notă specială că Osaka şi-a îmbunătăţi transportul public şi că a înregistrat o scădere consistentă în rata criminalităţii, ceea ce a dus la obţinerea de scoruri mai mari în materie de infrastructură şi stabilitate şi la clasarea sa cu doar 0,7 puncte procentuale în spatele Melbourne.

Patru oraşe - Hamburg din Germania, Helsinki din Finlanda, Perth din Australia şi Auckland din Noua Zeelandă - au ieşit în acest an din top zece, dar nu din cauza deteriorării condiţiilor de trai, ci datorită ameliorărilor produse în oraşele concurente.

Stabilitatea relativă prelungită în vestul Europei le-a permis mai multor oraşe să-şi îmbunătăţească ratingul privind ameninţarea teroristă faţă de anii anteriori, cu excepţia capitalei Poloniei, Varşovia.

Între timp, printre cele mai puţin indicate oraşe în care să locuieşti din lume se află Damasc (Siria), Dacca (Bangladesh), Lagos (Nigeria), Karachi (Pakistan) şi Port Moresby (Papua Noua Guinee), conflictele fiind responsabile pentru multe dintre ratingurile scăzute obţinute. Sondajul nu include mai multe dintre cele mai periculoase capitale ale lumii, precum Bagdad şi Kabul.

 

"Deşi în ultimii ani oraşele din Europa au fost afectate de extinderea unei ameninţări percepute a terorismului în regiune, care a provocat măsuri sporite de securitate, în ultimul an s-a putut vedea o revenire la normalitate", se precizează într-un comunicat al EIU publicat marţi.

 

Viena, care era odată capitala unui imperiu mai mare decât mica republică alpină, nu a ajuns încă la populaţia de dinainte de Primul Război Mondial, de 2,1 milioane de locuitori. Viena are multe spaţii verzi, plaje populare şi podgorii, iar transportul public este ieftin şi eficient.

 

Pe lângă perspectiva generală de securitate îmbunătăţită pentru vestul Europei, Viena a beneficiat şi de rata sa scăzută de criminalitate, a declarat editorul studiului, Roxana Slavcheva.

 

"Una dintre subcategoriile la care Viena se descurcă foarte bine este incidenţa micii infracţionalităţi... S-a dovedit a fi unul dintre cele mai sigure oraşe din Europa", a spus ea. 

 

Sursă: Agerpres

 

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere impune restricţii de circulaţie, în zilele de 14 şi 15 august, pentru camioanele de peste 3,5 tone şi 7,5 tone, pe două drumuri naţionale şi o autostradă.

 

 

 

Restricţiile sunt în vigoare pe Autostrada Soarelui, pe traseul Bucureşti (int.A2 cu CB) –Fundulea – Lehliu (int. A2 cu DN3) – Feteşti (int. A2 cu DN3B) – Cernavodă (int. A2 cu DN3) -Murfatlar (int.A2 cu DN3), astăzi între orele 16:00-22:00 şi mâine între orele 6:00-22:00, pentru camioanele de peste 3,5 tone. De asemenea, restricţiile sunt în vigoare DN7, între Piteşti (ieşire din municipiu) – Râmnicu Vâlcea – Vestem (int DN7 cu DN 1) şi pe DN39, între Agigea (int. DN39 cu DN 39A) – Mangalia (intrare municipiu), astăzi între orele 16:00-22:00 şi mâine între orele 6:00-22:00, pentru camioanele de peste 7,5 tone.
Fac excepţie de la restricţii autovehiculele destinate transporturilor de persoane.

Orașul prahovean Vălenii de Munte, care găzduiește în această perioadă și ediția din acest an a Universității Populare de Vară “Nicolae Iorga”, va fi în mare sărbătoare mâine, de Sfânta Maria. Autoritatea locală organizează, ca de fiecare dată, târgul de Sfânta Maria și parada portului popular, care îi vor încânta atât pe locuitorii orașului, cât și pe participanții la cursurile Universității Populare “Nicolae Iorga”.

 

 

 


La sărbătoarea anuală organizată cu ocazia Târgului Tradițional « Sfânta Maria Mare» participă ansambluri folclorice din județul Prahova, cântăreți de muzică populară și ușoară, programul artistic susținut în aer liber fiind însoțit de parada portului popular.
Pe de altă parte, însă, IPJ Prahova a anunțat că mâine, la Vălenii de Munte, în intervalul orar 10.00 – 11.00, traficul rutier pe tronsonul drumului național DN1A care tranzitează localitatea va fi închis între km 110+800 și km 112+600. În acest interval, vor fi disponibile rute ocolitoare. Pentru sensul de mers Ploiești – Brașov, pe DN 1 A la km 110+800: dreapta pe strada Ecaterina Varga (fosta centură de trafic greu) – strada Berceni – dreapta DN 1 A km 112+600. Pentru sensul de mers Brașov –Ploiești, pe DN 1 A la km 112+600: stânga pe strada Berceni – strada Ecaterina Varga – stânga DN 1 A km 110+800.

Daca iti doresti un copil, cu siguranta trebuie sa faci cateva schimbari in viata si in alimentatie.

 

Anumite mancaruri te pot impiedica sa ramai insarcinata. 

Un consum ridicat de grasimi trans - care se gasesc in produse coapte, pizza, chipsuri si alimente prajite - are un impact negativ asupra fertilitatii, ceea ce inseamna ca pot face ca ovulatia sa nu mai apara.Daca vrei sa ramai insarcinata, incearca sa consumi cat mai putine alimente de acest fel. Iti cresc riscul cu 73% de a avea probleme cu ovulatia. Atunci cand ai pofta de alimente ce contin grasimi trans, alege sa mananci banane, paine integrala, migdale sau iaurt cu fructe de padure.

Performantele firmelor celor doi iubiti arata ca Lidia Buble il umileste pe Razvan Simion la castiguri.Potrivit rezultatelor de la Ministerul de Finante, Lidia Buble ii da clasa lui Razvan Simion la castiguri.

 

 

 Lidia si-a infiintat, la sfarsitul lui noiembrie 2017, o firma prin care isi desfasoara activitatea muzicala, care a bifat, in luna decembrie 2017, un profit de 111.441 lei (aproximativ 24.000 euro).La randul sau, Razvan Simion, iubitul Lidiei, detine doua firme prin care isi deruleaza activitatea din domeniul televizunii, care au avut rezultate total opuse in 2017. Astfel, „Bigfoot Media Events SRL” a inregistrat o pierdere de 58.888 de lei, in timp ce „Vanatorii de zmeie SRL” a bifat un profit net de 373.653 de lei.

Razvan a avut profit de peste 300.000 de lei intr-un an

Cifrele demonstreaza ca Lidia Buble ii da clasa lui Razvan Simion la castiguri. In 2017, Razvan Simion a castigat 314.765 de lei de pe urma activitatii celor doua firme, ceea ce inseamna ca, in medie, in fiecare luna a produs 26.230 de lei. Suma este de aproximativ de patru ori mai mica decat cea castigata de Lidia Buble in luna decembrie 2017, prima de activitate a firmei „Lidia Buble Art SRL”

Luni, 13 August 2018 08:57

Ce sfinți sunt pomeniți luni

Ortodoxe
Mutarea moaştelor Sf. Cuv. Maxim Mărturisitorul; Sf. Cuv. Dorotei şi Dositei

 

 


Greco-catolice
Aducerea moaştelor Sf. Maxim Mărturisitorul la Constantinopol

Romano-catolice
Ss. Ponţian, pp. m. şi Hipolit, pr. m.; Ioan Berchmans, student


Mutarea moaştelor Sfântului Cuvios Maxim Mărturisitorul este pomenită în calendarul creştin ortodox în ziua de 13 august.

Sfântul Cuvios Maxim Mărturisitorul s-a născut la Constantinopol, în anul 580, într-o familie aristocratică. A deţinut slujba de secretar imperial în vremea împăratului Eraclie (610-641). În jurul anului 613 a părăsit slujba împărătească şi s-a retras la Mănăstirea Chrysopolis (Scutari), aproape de Constantinopol, îmbrăcând haina monahală.

Sfântul Maxim se numără între acei mărturisitori care au apărat dreapta credinţă în faţa marilor erezii ce-au tulburat Biserica.

S-a aflat în fruntea luptei împotriva ereziei monotelite, susţinută de patriarhii Constantinopolului care s-au succedat în acea vreme şi de însuşi împăratul Eraclie. Erezia monotelită considera că în Iisus Hristos nu a existat şi o voinţă umană, ci numai una divină, desfiinţând prin aceasta dogma Sfintei Treimi, potrivit Sfântului Maxim.

Sfânta Treime este adevărul fundamental al creştinismului, după care dumnezeirea sau esenţa lui Dumnezeu subzistă ca treime de persoane sau ipostasuri.

În anul 648, împăratul Constantin al II-lea (641-668), succesorul lui Eraclie, a emis un document, "Tipos", prin care impunea erezia monotelită, însă nu în mod direct ci prin interzicerea controverselor pe acest subiect.

Pentru că nu a vrut să se supună poruncii împărăteşti, îndemnat de conştiinţă să mărturisească adevărul, Sfântul Maxim şi-a continuat eforturile de propovăduire a adevăratei credinţe. A fost arestat în anul 655 şi exilat în Tracia. În anul 662 a fost adus la Constantinopol pentru judecată, împreună cu doi ucenici Anastasie şi Anastasie apocrisiarul. Rămânând neînduplecaţi în mărturisirea dreptei credinţe, Sfântului Maxim şi primului ucenic, Anastasie, le-au fost tăiate limbile şi mâinile drepte şi au fost exilaţi pe viaţă în Caucaz. Ucenicul Anastasie a murit pe drum, de multă suferinţă, iar Sfântul Maxim a murit după trei luni, în exil.

Erezia Monotelismul a fost condamnat la Sinodul al VI-lea Ecumenic de la Constantinopol, din 680-681. La acest sinod, în prezenta împăratului, s-a publicat în mod solemn mărturisirea de credinţă care restaura adevărul în privinţa celor două firi al Mântuitorului Iisus Hristos "neamestecate şi neschimbate, neîmpărţite şi nedespărţite, precum şi neopuse una alteia, cea omenească urmând întru totul voinţei şi lucrării celei divine". Mărturisirea de credinţă alcătuită de cei 174 de episcopi participanţi a fost semnată de împăratul Constantin al IV-lea Pogonatul.

Cuviosul Maxim Mărturisitorul este unul dintre marii teologi ai Biserici, autor a numeroase scrieri exegetice, ascetice şi dogmatice, multe dintre lucrările sale fiind introduse în culegerea de texte patristice "Filocalia". 

Pagina 1 din 346