In atentia utilizatorilor serviciului public de salubrizare (personae fizice si personane juridice) din localitatile:

 

 

- CAMPINA - COMARNIC - BAICOI - BANESTI - URLETA - BREAZA

Programul de colectare a deseurilor menajere, in ziua de 24 ianuarie 2019, se va desfasura normal.         

Ieri, 14 ianuarie, a avut loc ședința Consiliului Director al Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, la Chișinău, REPUBLICA MOLDOVA, la ora 16:00.

 

 

 

Ședința s-a desfășurat statutar, cvorumul fiind îndeplinit prin prezența a 7 membri din 9.
S-au aprobat următoarele:
1. Implicarea autorităților publice locale din Euroregiune pentru sprijinirea Comisiei interministeriale pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport și energetică (a rămas în discuție studiul de fezabilitate a podului care face legătura între raionul Fălești, REPUBLICA MOLDOVA și județul Botoșani, ROMÂNIA).
2. În domeniul social s-a stabilit contribuția cu o donație la construcția taberei din raionul Soroca, cu participarea raionului Soroca, REPUBLICA MOLDOVA și a județului Vaslui, ROMÂNIA;
3. S-a informat Consiliul Director despre oferta Patriarhiei Române de a găzdui 30 de copii pe serie la Mănăstirea Apostolache din județul Prahova, ROMÂNIA;
*Mănăstirea Aostolache a fost construită în anul 1595 și a fost reabilitată în două etape.
4. Secretarul de Stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, doamna Mihaela VOICILĂ a prezentat principiile oportunității de claborare cu firmele din REPUBLICA MOLDOVA și participarea în comun pe terțe piețe;
5. La propunerea doamnei Ludmila SFÎRLOAGĂ s-a aprobat achiziția casei în care s-a născut poetul Adrian PĂUNESCU, din localitatae Copăceni, raionul Sîngerei și s-a stabilit transformarea acesteia în Muzeul Literaturii Române Contemporane.
*Detaliile juridice vor fi discutate și stabilite ulterior.
6. S-a stabilit ca următoarea ședință de Consiliu Director să aibă loc în perioada 20-27 martie în ROMÂNIA.
7. Consiliul Director a hotărât să susțină și să sprijine demersul privind promovarea necesității autostrăzii Chișinău-Ungheni, demers inițiat de autorități publice din ROMÂNIA și REPUBLICA MOLDOVA și de ONG-uri.

Fostul mare tenismen Victor Hănescu și-a revenit destul de repede după divorț și a ”atacat” deja la o tinerică sportivă, alături de care petrece foarte mult timp.

 

 

 

Andreea și Victor Hănescu au decis anul trecut să divorțeze, după șapte ani de căsnicie. Anunțul a fost făcut de cei doi prin intermediul unui comunicat.„Decizia de a divorţa nu a fost uşoară, însă focusul nostru rămane pe menţinerea unui mediu armonios pentru copiii noştri şi de a le oferi iubirea şi sprijinul pe care l-au avut şi până acum. Ne dorim binele unul altuia şi vom rămâne dedicaţi creşterii copiilor noştri”, se precizează într-un comunicat. Andreea şi Victor Hănescu au doi copii, Luca şi David.

Între timp, se pare că fostul tenismen și-a refăcut viața sentimentală alături de o altă domnișoară pasionată de asemenea de sport.Cei doi au fost surprinşi împreună într-o zonă de fiţe din Capitală, chiar în timp ce coborau din maşina fostului jucător de tenis. Fără să stea pe gânduri, Hănescu şi misterioasa domniţă au mers într-un parc din apropiere.

Ceea ce părea a fi o plimbare romantică s-a transformat rapid într-o sesiune de alergat. Cum era de aşteptat, totul a început cu câteva mişcări de încălzire, iar misterioasa femeie a fost cea care a dat tonul exerciţiilor. Cei doi au făcut jogging mai bine de o oră, semn că sportul nu trebuie neglijat nici măcar atunci când fluturii din stomac nu îţi dau pace, relatează spynews.ro.Dupa 17 ani de tenis profesionist, dintre care 10 în Top 100 ATP, Victor Hănescu a trecut la o nouă provocare: proiectul Academia Victor Hanescu (AVH), născut din dorinţa de a transmite mai departe cunoştintele şi experienţa acumulată în cariera de sportiv de performanţă. Astfel, Victor Hănescu organizează pentru copiii din toată lumea tabere speciale de pregătire, cea de a patra ediţie a „Train Like a Pro” urmând să se dispute în luna august, la Târgu Jiu.

Până nu demult, fosta asistentă TV Loredana Chivu trăia o viață ca de prințesă. A venit, însă, o avalanșă de probleme. Anchetată de DIICOT într-un dosar de fraudă cu carduri bancare sau umilită de iubit – sunt doar două dintre neplăcerile de care a avut parte Loredana. Totul i s-ar trage după blestemele pe care i le-a aruncat fosta iubită a lui Nicolae Guță, Dana Roba, care și-a găsit o nouă cale în viață: credința.

 

 

 

 

Când își vâră necuratul coada între două… dansatoare, ies scântei și flăcări mai rău decât în cazanul cu smoală! După ce a devenit celebră în calitate de iubită a lui Nicolae Guță și s-a manifestat dezinvolt prin diverse emisiuni, Dana Roba și-a întors într-un final fața spre cer, pocăindu-se!Din apele botezului, Dana Roba a început să facă valuri în viața Loredanei Chivu, lovită din plin de blesteme: “Am să mă rog la Dumnezeu pentru Loredana Chivu ca Dumnezeu s-o scoată din preacurvie și păcatele pe care le face. Așa cum a murit pentru mine, Hristos a murit și pentru păcatele ei. Tot ce i se întâmplă, este un Dumnezeu care pe mine mă iubește. Nu poate ea, care trăiește într-o viață destrăbălată, Dumnezeu s-o asculte. Este normal ca atunci când vii și te iei de copiii lui Dumnezeu, să-ți întoarcă înapoi nuiaua. Dumnezeu are nuiele pentru fiecare”.“La un simplu search pe google, aflați cine a fost această doamnă evlavioasă care mai nou se roagă pentru răul oamenilor pe care-i cunoaște. Vezi că dacă dai în mine o să-ți fie mai rău de acum încolo. Tu nu dai în mine, dai în Hristos! De acum încolo dacă vreți să faceți rău cuiva, apelați aici la …… omul diavolului ești tu!”, spunea Loredana Chivu despre rivala sa.
Dana Roba: “Dumnezeu îi poruncește, nu o roagă frumos să se pocăiască. Doamne, da’ ce pocăită erai cu asta în gură… dar eu nu mă supăr”.

Loredana: “Eu n-o sa mă pocăiesc niciodată, cred în Dumnezeu, îl iubesc pe Dumnezeu, dacă n-aș avea credință probabil n-aș mai fi aici”.

După principiul “ce e frumos, și lui Dumnezeu îi place”, cele două și-au făcut și pomelnicul operațiilor estetice.

Dana Roba: “Hai s-o auzim și pe ea cu numele lui Dumnezeu. Ea m-a acuzat că am botox și silicoane, eu nu am”.
Loredana Chivu: “N-am acuzat-o, ea mi-a zis că îmi fuge gura. Mă jignea pe mine că am eu gura strâmbă și voia să ajungă să se laude că are sânii naturali, de parcă ne interesează pe noi de cât are țâțele pocăita asta, că așa fac pocăitele, se lauda la TV cât au țâțele”.

Dana Roba: “Când îți bați joc de pocăiți… eu nu-mi bat joc de tine, Dumnezeu și-a bătut joc de tine”.

Loredana: “Dumnezeu și-a bătut joc de mine??? De tine își bate joc diavolul, fii atentă!”

Alina Vidican își revine greu după despărțirea de Cristi Borcea. Fosta soție a omului de afaceri se simte trădată de Valentina Pelinel, despre care a spus că nu se aștepta să râvnească la soțul ei.

 

 

 

Cele două se cunoșteau de dinainte, ba chiar își petreceau vacanțele împreună. Alina a oferit o scurtă reacție în care a vorbit despre relația ei cu Valentina Pelinel.

„Valentina și soțul ei mergeau în vacante cu mine și cu Cristi. Am petrecut câteva zile la San Juan, mai multe vacanțe la Miami. Nu am crezut că râvnește la soțul meu. Am avut o părere foarte bună despre ea. Eram toți prieteni de familie și ea îmi era dragă”, a spus Alina Vidican pentru wowbiz.ro.

Valentina Pelinel a fost căsătorită cu Cristian Boureanu, în timp ce Cristi Borcea a mai fost căsătorit cu Mihaela Borcea, înainte de a divorța pentru a fi împreună cu Alina Vidican. Fostu acționar dinamovist s-a despărțit și de aceasta, iar acum e cu Valentina.

Meteorologii au emis o avertizare de vreme rece pentru următoarele două zile. Noaptea de luni spre marți va fi cea mai rece din săptămâna ce urmează. În București, temperatura nu va depăși 0 grade.

 

 


Temperatura maximă va fi între minus 9 și 1 grad Celsius, au precizat reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie. „Prima jumătate a săptămânii va aduce temperaturi specifice perioadei în care ne aflăm, adică temperaturi de luna ianuarie, cea mai reprezentativă lună de iarnă. Luni şi marţi va fi o vreme rece cu temperaturi preponderent negative în timpul zilei. De exemplu, marţi după-amiază maximele se vor situa între -9 şi 1 grad, iar în noaptea de luni spre marţi va fi ger în majoritatea zonelor. Ne aşteptăm să fie cea mai rece noapte din săptămâna care urmează, vor fi între -16 şi -6 grade Celsius„, a declarat Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), conform Mediafax.
Potrivit meteorologilor, miercuri și joi vremea se va încălzi ușor. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 2 și 6 grade. „Dacă pe parcursul zilei de luni în jumătatea de Est a ţării va mai ninge puţin, marţi este o zi de pauză. În noaptea de marţi spre miercuri ne aşteptăm la ninsori aproape în toate regiunile, mai puţin în Sud-Estul României unde va apărea lapoviţa sau ploaia şi va creşte riscul de polei„, a mai spus meteorologul.
Şi în Capitală vremea va fi rece. Luni şi marţi maximele nu vor depăşi 0 grade Celsius. De asemenea, luni temporar va ninge şi în Bucureşti.

Luni, 07 Ianuarie 2019 07:07

Tradiții de Sfântul Ion

Azi e sărbătorit sfântul care a dat cel mai răspândit nume de pe glob: Ioan. John, Jon, Iohan, Giovanni, Ivan, Ian, Juan, Iannis, peste tot în lume, în toate țările se regăsește un nume derivat din ebraicul Iehohanan, iar azi, toți cei care le poartă își serbează onomastica.

 

 

 


Peste două milioane de români – aproape 650.000 de femei și peste 1,3 milioane de bărbați – poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul. Cele mai populare sunt Ioan, Ion, Ioana și Ionela, dar sunt destul de întâlnite și derivate ale acestora – Ivan, Nela, Nelu și Onuța. Ziua Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătorită pe 7 ianuarie, reprezintă încheierea oficială a sărbătorilor de iarnă deschise la Sfântul Nicolae pe 6 decembrie. Sărbătoarea Sfântului Ion mai este cunoscută și sub numele de „Sânt-Ion”, „Înaintemergătorul Domnului” sau „Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”. E o zi care, mai ales la țară, e legată de o mulțime de obiceiuri și superstiții. Se spune că azi e musai să fii vesel și să petreci, altfel, vei fi trist tot anul. În anumite zone, mai ales femeile petrec! Acest obicei, care se numește „Iordănitul femeilor”, presupune ca nevestele să se adune în casa uneia dintre ele. Fiecare aduce de mâncare și de băut și cheful se întinde până spre dimineață.
Citeşte întreaga ştire: Astăzi chefuiesc femeile! Tradițiile de Sfântul Ion spun că nevestele trebuie să petreacă până la zi și toată lumea trebuie stropită cu agheasmă, ca să fie ferită de boli.
Un alt obicei de Sfântul Ion este „Iordăneala” (numele acestor obiceiuri vine de la Iordan, râul în care Sfântul Ioan boteza credincioșii – n.r.), care presupune ca tinerii să stropească cu agheazmă oamenii care ies de la slujbă, în dimineața zilei de 7 ianuarie, ca să-i ferească de boli de-a lungul întregului an. Oamenii „iordăniți” trebuie să-i răsplătească pe urători cu bani, exact ca în cazul cetelor de urători din timpul Sărbătorilor de iarnă. În credința populară, Sf. Ion este protectorul pruncilor, iar oamenii petrec pe 7 ianuarie tocmai ca să li se nască bebeluși sănătoși. În alte zone, se crede că sfântul păzește gospodăriile de foc și animalele de fiarele sălbatice, dacă îi serbezi ziua cum se cuvine. Tot din vechime se crede că de Sfântul Ion se botează gerul, adică se înmoaie frigul și începe să se facă mai cald.

De Anul Nou se întâmplă adesea tot soiul de lucruri frumoase și iată că s-a întâmplat și în casa din Malibu a Monicăi Gabor. Aflată zilele acestea în vizită în America, micuța Irina Columbeanu a apărut într-o fotografie alături de mama sa și de partenerul acesteia, Mr Pink.

 

 

 

Iată că ceea ce părea acum câțiva ani imposibil a devenit realitate.Irina Columbeanu și-a vizitat mama de Sărbători în America, acolo unde aceasta locuiește din 2012 într-o vilă luxoasă din Malibu alături de partenerul său, Mr Pink.Fetița în vârstă de 11 ani a avut parte de o vacanță de vis, de vizita lui Moș Crăciun, care a venit, desigur, încărcat cu daruri și de compania mamei sale, Monica Gabor. Semn că lucrurile merg bine și că Irina e posibil să se stabilească la un moment dat definitiv în America, așa cum a lăsat și tatăl ei de înțeles, Irinel Columbeanu, fetița apare într-o fotografie alături de mama ei și de Mr Pink.Irina nu este la prima vizită în America. Micuța și-a vizitat prima dată mama în Malibu în vara lui 2016, alături de tatăl ei. Irinel Columbeanu a făcut atunci cunoștință cu Mr Pink, pentru ca un an mai târziu, la finalul lui 2017, Irina să își întâlnească fratele vitreg, pe fiul lui Mr Pink dintr-o relație anterioară.

Astăzi, 19 decembrie 2018, Instiuția prefectului județul Prahova a organizat evenimentul de lansare a albumului ”Contribuția județului Prahova la Războiul de Întregire a Neamului”, lucrare apărută cu sprijinul ministerului culturii și Identității Naționale în cadrul manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri. 

 

 

 

Albumul ”Contribuția județului Prahova la Războiul de Întregire a Neamului” a fost scris și documentat de colegul nostru, domnul Darie Codruț Constantinescu, consilier în cadrul compartimentului Afaceri europene, eelații internaționale, strategii și programe de dezvoltare economică, sprijinit în acest demers de către Asociația Județeană ”Cultul Eroilor” Prahova, Biblioteca ”Nicolae Iorga” Ploiești, Arhivele Naționale Serviciul Județean Prahova, Asociația pentru educație și dezvoltare urbană (A.E.D.U.) și Muzeul Național de Istorie a României care a pus la dispoziție fotografii relevante publicate în cadrul Expoziției Marele Război 1914-1918. 
Autorul și-a dorit ca prin această lucrare să ofere o imagine de ansamblu a contribuției pe care au adus-o prahovenii la realizarea României Mari prin pierderile umane, suferințe și pagube materiale. Albumul cuprinde fotografii de pe front, imagini ale unor clădiri care acum nu mai există, pagini din ziarele acelor vremuri, imagini ale rafinăriilor ploieștene în timpul ocupației germane sau acte administrative semnate de prefecții și subprefecții prahoveni din timpul Primului Război Mondial. În afară de elementele istorice foarte cunoscute, lucrarea cuprinde și mărturii ale prahovenilor sau informații despre cazuri particulare care au ajuns prin petiții la prefecți. De exemplu, în 1919, o femeie din Bușteni, îi scria prefectului, care i-a alocat 200 de lei, o sumă modestă chiar și atunci, pentru a se descurca: ”Sunt văduvă de război, refugiată aci din Bușteni, când m-au gonit bombele în miezul nopții ploioase din 26 septembrie 1916 dimpreună cu toți ai mei. Am plecat din gospodăria mea cea întemeiată de 20 de ani numai cu un cufăr, pentru a nu mă mai întoarce niciodată, lăsând totul pradă jefuitorilor și bombelor. În 917 mi-am pierdut soțul în răsboiu-singurul sprijin al vieții noastre…Sunt și eu o româncă care am contribuit, deși cu puțin, dar cu tot sufletul și atunci când trebuia, la mărirea idealului national”. Astfel de mărturii sunt multe și la fel de emoționante, scrise de prefecți, de soldați. Toma N. Socolescu, arhitectul Ploieștiului, a consemnat aspect, atât de pe front, cât și de la întoarcerea sa în oraș, când și-a găsit locuința jefuită. 
Primăriile prahovene din mediul rural au ajutat cu informații relevante, având în vedere că majoritatea soldaților români erau țărani.

Sora mai mică a Deliei Matache, Oana, se află în șase luni de sarcină. Oana a postat o fotografie cu ea și fetița ei, Jess.

 

 

 

Sora Deliei, Oana, este însărcinată cu cel de-al doilea copil. Gravidă în șase luni, Oana va aduce pe lume un băiețel. Ea mai are o fetiță, Jessie, din mariajul cu Răzvan Miheț.Oana a postat, pe contul ei de socializare, o fotografie în care apare așa cum este acum, la șase luni de sarcină.„O poză care clarifică situația?. Cum să vă spun, dar pozele cu mine însărcinată din ultima vreme nu sunt „tbt” și nici cură cu burgeri n-am ținut. I really am pregnant again! 6 luni, băiețel ??. Se pare ca Jess nu m-a extenuat suficient cât să stau departe de tati ( haha, Lame joke) ?”, le-a transmis Oana prietenilor virtuali.

Pagina 1 din 373