Cinci persoane, inclusiv un copil, sunt evaluate medical după un accident în care au fost implicate două maşini, produs sâmbătă dimineaţă, pe DN 1, în zona Câmpina.

”Pe DN 1, în zona localităţii Câmpina, judeţul Prahova, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme”, anunţă ​Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, informează News.ro.Cinci persoane, printre care un minor de 7 ani, sunt evaluate medical în ambulanţa trimisă la locul accidentului.

Momentan, nu se cunoaşte starea celor cinci persone.

Traficul rutier se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, valorile de trafic fiind în creştere.

S.C. BLACKSTONE DEVELOPMENT  SRL avand sediul in localitatea Bucuresti, Str Washington, nr 40-42, bl. Casah, et. 3, ap.7 titularul planului -„PUZ MODIFICARE PARTIALA REGLEMENTARI URBANISTICE DIN PUZ APROBAT CU HCL 44/2012 SI PUZ APROBAT CU HCL 17 / 2007 PENTRU MODIFICARE TRAMA STRADALA SI REALIZARE DRUM DE ACCES PROVIZORIU DIN DN 72 ”anunţă publicul asupra luării deciziei de emitere a avizului de mediu necesar adoptarii planului:

„PUZ MODIFICARE PARTIALA REGLEMENTARI URBANISTICE DIN PUZ APROBAT CU HCL 44/2012 SI PUZ APROBAT CU HCL 17 / 2007 PENTRU MODIFICARE TRAMA STRADALA SI REALIZARE DRUM DE ACCES PROVIZORIU DIN DN 72 ”,  amplasat în in localitatea Buda, com. Aricestii Rahtivani, amplasament identificat prin T70, parcelele A383/40, A383/41, A383/14, nr. cadastrale 25599 si 21759 si 21771, de a nu se supune evaluarii de mediu pentru planuri si programe.

Proiectul deciziei de emitere a avizului de mediu şi motivele care o fundamentează poate fi consultat la sediul Agentiei Pentru Protectia Mediului Prahova sau pe sit-ul: http://apmph.anpm.ro; office@apmph.anpm.ro, in termen de 10 zile de la data prezentului anunt.

Marți, 14 Decembrie 2021 09:03

Anunt public

PIK DEVELOPMENT IMPEX SRL avand sediul in localitatea Negoiesti, str. Piatra Craiului, nr. 13, titular al planului/programului intocmire PUZ-schimbare destinatie teren din zona unitati industriale in zona de institutii si servicii de interes general propus a fi amplasat in localitatea Ploiesti, str.Piata 1 Decembrie 1918, nr. 1 anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de obtinere a avizului de mediu pentru planul/programul mentionat si declansarea etapei de incadrare


          Prima versiune a planului/programului poate fi consultata la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova din Ploiesti, str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr. 306, de luni pana vineri intr orele 900- 1300.
Observatii/comentarii si sugestii se primesc in scris la sediul A.P.M Prahova, in termen de 15 zile de la data publicarii anuntului.

  PIK DEVELOPMENT IMPEX SRL avand sediul in localitatea Negoiesti, str. Piatra Craiului, nr. 13, titular al planului/programului intocmire PUZ-schimbare destinatie teren din zona unitati industriale in zona de institutii si servicii de interes general propus a fi amplasat in localitatea Ploiesti, str.Piata 1 Decembrie 1918, nr. 1 anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de obtinere a avizului de mediu pentru planul/programul mentionat si declansarea etapei de incadrare.


          Prima versiune a planului/programului poate fi consultata la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova din Ploiesti, str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr. 306, de luni pana vineri intr orele 900- 1300.
Observatii/comentarii si sugestii se primesc in scris la sediul A.P.M Prahova, in termen de 18 zile de la data publicarii anuntului.

Firma ELEMENT INVESTMENT SRL, titular al proiectului ,,desfiintare statie betoane C1 si construire centru logistic (sediu administrativ, spatii depozitare si anexe), drum acces, alei carosabile si pietonale, spatii parcare, utilitati, imprejmuire, bransamente si organizare santier (S-242.903,00)”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agentia pentru Protectia Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul ,,desfiintare statie betoane C1 si construire centru logistic (sediu administrativ, spatii depozitare si anexe), drum acces, alei carosabile si pietonale, spatii parcare, utilitati, imprejmuire, bransamente si organizare santier (S-242.903,00)”, propus a fi amplasat în Com.Aricestii Rahtivani, sat Buda, jud. Prahova.


1. Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului Agentia pentru Protectia Mediului Prahova din Ploiesti, Strada Ghe.Gr. Cantacuzino Nr. 306, Jud. Prahova, în zilele de Luni, Miercuri - Vineri între orele 0900 - 1300, precum și la următoarea adresă de internet http://apmph.anpm.ro/ .
Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.
2. Publicul interesat poate depune propuneri în ceea ce privește conținutul raportului privind impactul asupra mediului la sediul autorității competente pentru protecția mediului Agentia pentru Protectia Mediului Prahova din Ploiesti, în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.

Viitorul se clădește pe inovații și calitate, fără compromisuri. Soceram se ghideaza după aceste valori și investim atât în dezvoltarea produselor, a proceselor tehnologice, cât și în profesioniștii care se implică zi de zi.


Despre viitor și despre fabrica de BCA de la Cordun, județul Neamț, va vorbim și în acest reportaj din cadrul emisiunii Români care dezvoltă România, de la Antena 3.

 

https://youtu.be/T6u7XSHvIRg

Miercuri, 24 Noiembrie 2021 09:43

Pas cu pas spre turneul final!


Toate cele 3 echipe de baschet ale CSM Ploiesti sunt in grafic pentru calificarea la Turneul Final .
Campionii nationali de la categoria U12M, actuala echipa de U13M a clubului , au obtinut inca 3 victorii la scor in turneul 2 al campionatului national, avand la momentul actual un bilant de 6 victorii din 6 meciuri.

In turneele 3 si 4 vor intalni pe Leii, Soimii Albi si ABC Play, toate din Bucuresti.
Vicecampioanele sezonului trecut la categoria U15 si-au respectat blazonul si au castigat  la diferente mari  toate meciurile turneului 3al categoriei U16F, desfasurat la Pitesti in weekendul trecut .
Echipa de U18M pleaca din postura de cap de serie  la Piatra Neamt pentru turneul 3 din campionatul national, dorind sa-si pastreze invincibilitatea .

Daca vrei sa devii partener si sa sustii cele mai bune echipe de baschet din Ploiesti , te asteptam alaturi de echipele de baschet ale CSM Ploiesti in drumul spre medalii. 

Contact pentru echipele masculine U13 si U18 - Nica Cristian tel 0723-633635, pentru echipa feminina de U16 - Munteanu Robert 0728-660782 .

Forţele de ordine trimise, joi dimineaţă, la sediul secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au împiedicat accesul în curtea spitalului al managerului unităţii medicale, Bogdan Nica.

Medicul a fost nevoit să aibă un schimb de replici cu cei de la pază şi cu jandarmii, cărora le-a explicat că este manager şi că nu poate să îşi lase autoturismul în poarta unităţii medicale pentru a intra să semneze, împreună cu cei de la ISU, procesul verbal încheiat în urma intervenţiei la incendiu. Ajuns cu autoturismul personal în faţa porţii de intrare în curtea secţiei de boli infecţioase, managerul spitalului a aflat că poliţia a dispus ca nimeni, nici măcar angajaţii unităţii medicale, să nu intre cu autovehicule în curtea unităţii „Lăsaţi-mă să intru. (..) Chemaţi-l pe băiatul de la jandarmi să mă lase să intru în curtea spitalului, sunt director, vă rog!”, le-a transmis managerul Bogdan Nica.

În replică, o persoană de la pază i-a spus: „De la poliţie nu ne dă voie să dăm drumul la nicio maşină străină”. Managerului i s-a explicat că există o dispoziţie de la poliţie în acest sens. „Sunt directorul spitalului”, a replicat managerul. Acesta a întrebat dacă trebuie să îşi lase autoturismul la partea unităţii medicale pentru a intra în curte să semneze, alături de reprezentanţii ISU, procesul verbal. „E spitalul unde sunt eu director. Cui să cereţi aprobare? Lăsaţi-mă să intru! Am treabă. Sunt cu colegii de la ISU să încheiem procesul verbal. Deschideţi-mi poarta!”, a mai spus el.

În cele din urmă el s-a dat jos, a explicat că e persoana care conduce acel spital şi a fost lăsat în interior. Surse din IPJ Prahova au declarat că poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului.

Consiliul Județean Prahova a alocat Spitalului Județean de Urgență Ploiești, cea mai mare unitate medicală din județ, unde sunt preluați și tratați cei mai mulți și cele mai grave forme ale pacienților cu SARS-CoV2, suma de 37,312 milioane lei în acest an, anunță Prefectura Prahova.

Din această alocare bugetară, 22,525 milioane au fost direcționate pentru funcționarea spitalului, iar 14,787 milioane de lei au mers către investiții (aparatură și reparații capitale), precizează un comunicat al instituției.

Ultima alocare, în valoare de peste patru milioane de lei, a fost aprobată în ședința ordinară a Consiliului Județean, din data de 29 septembrie, fiind direcționată pentru gestionarea noului val al pandemiei de Covid-19 și achiziția de aparatură medicală.

Prefectura spune că la spital au fost realizate lucrări de renovare, instalația electrică era nouă și verificată, iar rampele de oxigen au fost montate anul trecut, înainte de declanșarea celui de-al treilea val pandemic.

Doi bărbați, de 74 și 75 de ani, au încetat din viață într-un incendiu care a avut loc în această dimineață la spitalul suport COVID din Ploiești. 15 pacienți au fost evacuați. O angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, a fost transferată la Spitalul Floreasca din București. Incendiul s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

Incendiu izbucnit, joi dimineață, la parterul spitalului suport COVID Movila din Ploiești. Doi pacienți în vârstă de 74 și 75 de ani au murit. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Incendiul a fost anunțat  la ora 4.16. Secretarul de stat, Raed Arafat este și el la locul tragediei. La fel, primarul Andrei Volosevici. Echipele de intervenție au ajuns în 10 minute la fața locului, fiind mobilizate 7 ambulanțe de multiple victime și alte 7, trimise din București,  de prim ajutor.

O angajată a spitalului, infirmieră, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, fiind transportată la Spitalul Floreasca din Capitală. 15 pacienți au fost evacuați și trimiși la SJU pentru evaluare. 3 au refuzat să fie transferați la alt spital. Incendiul a fost lichidat în trei minute. Urmează să să facă o anchetă pentru a se stabili cauzele tragediei.

Pagina 1 din 503

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.