Peste 43000 de doze de vaccin antigripa pentru Prahova

Publicat in Eveniment 06 Decembrie 2017 212 ori
Google+ WhatsApp
Peste 43000 de doze de vaccin antigripa pentru Prahova
Peste 43000 de doze de vaccin antigripa pentru Prahova

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a încheiat contractul cu câştigătorul licitaţiei privind achiziţionarea de vaccin antigripal, livrarea urmând să se facă direct în teritoriu, la direcțiile de sănătate publică.

 

 

 

Astfel, s-a precizat că în Prahova vor ajunge 43.465 de doze. Pentru sezonul rece, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova a solicitat Ministerului Sănătăţii aproximativ 74.000 de doze de vaccin antigripal, din cantitatea solicitată, până la jumătatea lunii trecute fiind primite doar 494 de doze. La nivel naţional, Ministerul Sănătății a anunţat că va achiziționa peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc. Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat pentru această perioadă. Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis cele cu vârsta peste 65 de ani – una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, cele cu boli cronice (în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice), copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide. În acest context, ministerul de resort reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit. De asemenea, măsurile de igienă personală – spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos, prin alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare – sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă.

sursa: ziarulprahova.ro

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.