Controale în urma confirmării focarelor de pseudopestă aviară

Publicat in Eveniment 19 Aprilie 2016 442 ori
Google+ WhatsApp
Controale în urma confirmării focarelor de pseudopestă aviară
Controale în urma confirmării focarelor de pseudopestă aviară

Cele două focare de pseudopestă aviară apărute în Prahova au impus verificări la nivelul tuturor exploatațiilor comerciale de păsări din Prahova.După confirmarea celor două focare de pseudopestă aviară din zona Măgurele și Gornet au fost instituite verificări la toate cele 18 exploatații comerciale de păsări din Prahova.

 

Verificări au fost efectuate și la nivelul fermelor din țară, direcțiile sanitar-veterinare fiind înștiințate de confirmarea pseudopestei aviare din cele două ferme de pui din Prahova.

Reamintim faptul că săptămâna trecută au fost sacrificați 150.000 de pui. Ca măsuri au fost efectuate dezinfecții, iar în termen de 72 de ore au fost efectuate operațiuni de curățare mecanică, urmând ca după 21 de zile să fie introduși pui santinelă, urmând ca fermele să fie populate în cazul în care nu se mai confirmă apariția bolii.

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: Observatorul Prahovean

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.