Declinul Bitcoin continuă: Valoarea la care ar putea ajunge criptomoneda

Publicat in Business 25 Mai 2021 730 ori
Google+ WhatsApp
Declinul Bitcoin continuă: Valoarea la care ar putea ajunge criptomoneda
Declinul Bitcoin continuă: Valoarea la care ar putea ajunge criptomoneda

Analiştii de pe Wall Street se confruntă cu o sarcină aproape imposibilă când încearcă să prezică traseul efectuat de Bitcoin, scrie Bloomberg. O echipă de strategi condusă Nikolaos Panigirtzoglou, senior member al gigantului bancar JPMorgan, spune că selloff-ul Bitcoin încă nu a ajuns la final.

Între timp, banca de investiţii Goldman Sachs semnalează că declinul din ultimele săptămâni ridică semne de întrebare pentru investitorii instituţionali, iar agenţia de informaţii financiare Medley Global Advisors a avertizat că Bitcoin ar putea scădea sub pragul de 20.000 de dolari.

„Este mult prea devreme pentru a declara sfârşitul scăderilor suferite de Bitcoin”, spun analiştii JPMorgan, citând lipsa de achiziţionare a fondurilor în Bitcoin şi contractelor futures reglementate.

Piaţa criptomonedelor a pierdut 1.000 de miliarde de dolari

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a crescut luni cu 9% la 36.800 dolari, după un weekend care a dus activul digital la 40% sub recordul înregistrat în urmă cu o lună.

Piaţa crypto a suferit o serie de lovituri în ultimele săptămâni, în mare parte din cauza criticilor lansate de Elon Musk cu privire la cantitatea imensă de energie necesară minării de Bitcoin şi noilor serii de reglementări ale autorităţilor chineze.

Recent, indicele Bloomberg Galaxy Crypto, care include Bitcoin-ul şi alte criptomonede, s-a prăbuşit cu 40%, cel mai slab rezultat de la începutul pandemiei. Totodată, valoarea monedelor virtuale a scăzut cu aproximativ 1.000 de miliarde de dolari, de la un maxim de 2.600 de miliarde luna aceasta.

Un raport al firmei de analiză blockchain Chainalysis arată că, în ultimele 12 luni, au fost cheltuiţi 110 miliarde de dolari pentru a cumpăra Bitcoin la o medie de preţ de 36.000 de dolari per monedă. Astfel, marea majoritatea a investiţiilor nu reuşesc să obţină profituri în situaţia în care moneda nu este tranzacţionată la peste 36.000 dolari.În ultimul an au fost cheltuiţi la nivel global peste 200 de miliarde de dolari pentru a achiziţiona Bitcoin, peste jumătate din totalul banilor lansaţi către criptomonedă. La jumătatea lunii aprilie, Bitcoin-ul se tranzacţiona la aproape 65.000 de dolari.

Ben Emons, managing director al Medley Global Advisors, spune că posibilitatea unei scăderi sub pragul de 20.000 dolari nu poate fi „scoasă din calcule”.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.