Filarmonica Ploiesti: Concert Simfonic – “Marele 5 în creația lui Beethoven”

Publicat in Unde Mergem? 18 Septembrie 2017 1381 ori
Google+ WhatsApp
Filarmonica Ploiesti: Concert Simfonic – “Marele 5 în creația lui Beethoven”
Filarmonica Ploiesti: Concert Simfonic – “Marele 5 în creația lui Beethoven”

Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești vă invită joi, 21 septembrie, de la ora 19:00, la Concertul Simfonic -“Marele 5 în creația lui Beethoven”, eveniment ce se desfășoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Rusiei în România.

Programul, ce aparține în întregime geniului Ludwig van Beethoven, unul dintre cei trei mari clasici, este alcătuit din doua lucrări colosale ale compozitorului, ambele având cifra „5” ca și număr de referință.

Astfel, în prima parte a serii, publicul va putea asculta Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră, în Mi bemol major - „Imperialul”, în interpretarea virtuozului solist - Eduard Kunz (Rusia) și sub bagheta mastrului dirijor – Cristian Brâncuși, alături de orchestra simfonică a filarmonicii.

De o maiestuozitate incomparabilă și reprezentând unul dintre cele mai remarcabile concerte de pian din biblioteca de specialitate, “Imperialul” este ultimul concert compus de “Titan”. Cu o scriitură amplă și dramatică a partiturii, lucrarea constituie un model pentru urmașii genului romantic și chiar modern.

În partea a doua a parte a serii, în sala de concerte “Ion Baciu” a filarmonicii ploieștene va răsuna o altă lucrare beethoveniană strălucitoare, Simfonia a V a in do minor. Fiind cea mai cunoscută simfonie a celebrului compozitor german și supranumită „Simfonia destinului”, lucrarea reprezintă un autentic exemplu de genialitate componistică, primele patru tonuri ale partiturii fiind de referință atunci când spui “Beethoven”.

Vă așteptăm, așadar, la un adevărat regal beethovenian în cea de-a doua săptămână a Stagiunii Aniversare 65 a filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești.

Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât şi la Casa de Bilete a Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploieşti şi la Agentia Teatrală Ploieşti, la prețuri de la 15 la 30 de lei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.