Sâmbătă, 05 Decembrie 2020 09:50

CUTREMUR! iohannis este, oficial, un PENAL!

Oricat ar parea de neverosimil, Parchetul General chiar s-a pus in miscare intr-un dosar penal pornit de la o plangere impotriva presedintelui Klaus Iohannis (foto 1), dupa ce regimul acestuia a practicat cenzura pe fata, fara nicio rusine, in ciuda faptului ca o asemenea masura este interzisa explicit de catre Constitutia Romaniei.

Miercuri, 2 decembrie 2020, procuroarele PICCJ Gabriela Zlata si Adriana Denisa Cristodor (sefa Sectiei de urmarire penala si criminalistica) l-au informat pe avocatul Dan Chitic (foto 3) – aparatorul jurnalistului Marius Albin Marinescu (foto 2), cel care a depus la Parchetul General plangerea impotriva lui Klaus Iohannis – ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem in data de 19 octombrie 2020.

Ne referim la binecunoscutul scandal din starea de urgenta, cand Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a inchis abuziv site-ul Justitiarul.ro – al lui Marius Albin Marinescu – pe motiv ca portalul ar fi publicat fake news. In realitate, dupa cum Lumea Justitiei a scris la momentul respectiv, Justitiarul.ro demasca dictatura politico-medicala instaurata in Romania si in alte tari sub pretextul pandemiei de coronavirus.

Abuz in serviciu si grup infractional organizat

Amintim ca Albin Marinescu nu a stat cu mainile-n san, ci la 31 iulie 2020 i-a dat pe mana Parchetului General atat pe Iohannis, cat si pe Sorin Grindeanu (presedintele ANCOM, adica fix institutia care a inchis efectiv Justitiarul.ro), precum si pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela (cel care a cerut inchiderea site-ului) si pe seful Grupului de Comunicare Strategica, Andi Manciu (cel care a propus marsavia). Alte trei persoane vizate de plangerea penala sunt Sorina Cosbuc, Iulian Dragoi si Adrian Cuturescu, despre care presa a scris ca faceau parte din GCS in acea perioada.

Fara sa reluam intreaga istorie (gasiti la final linkurile catre toate episoadele serialului), mentionam ca plangerea depusa de Albin Marinescu la PICCJ vizeaza fapte de abuz in serviciu si grup infractional organizat, cu aplicarea circumstantei agravante privind savarsirea faptelor in starea de urgenta – art. 77 lit. g Cod penal. In esenta, Marinescu ii acuza pe cei sapte oficiali ca prin inchiderea site-ului Justitiarul.ro au incalcat grav Constitutia, care la articolul 30 interzice explicit atat cenzura de orice fel, cat si suprimarea oricarei publicatii. De asemenea, ziaristul sublinia ca nici decretul presedintelui Klaus Iohannis privind instaurarea starii de urgenta, nici celelalte acte normative adoptate in aceeasi perioada nu prevedeau inchiderea unei publicatii, ci doar eliminarea acelor articole considerate stiri false („fake news"). Asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca o asemenea realitate – care ingradea libertatea de expresie – era reglementata prin acte infralegale, iar nu printr-o lege, dupa cum tot Constitutia dicteaza.

Prezentam principalul pasaj din adresa prin care PICCJ il anunta pe avocatul Chitic de stadiul dosarului nr. 122/P/2020 (vezi facsimil):

„In conformitate cu prevederile art. 81 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penala care reglementeaza dreptul persoanei vatamate de a fi informata cu privire la drepturile sale, referitor la situatia dosarului nostru cu numarul de mai sus va facem cunoscute urmatoarele:

1) Plangerea formulata de dvs. la data de 31.07.2020 impotriva Presedintelui Romaniei, Klaus Werner lohannis, ministrului afacerilor interne, Marcel Vela, presedintelui ANCOM, Sorin Mihai Grindeanu s.a., a fost inregistrata in evidenta cauzelor penale a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica sub nr. 122/P/2020; dosarul se afla in lucru la procuror.

2) In temeiul art. 305 din Codul de procedura penala, la data de 19.10.2020 in cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile prev. de art. 297 alin. 1 cu aplic. art. 77 lit. g din Codul penal si art. 367 din Codul penal cu aplic. art. 77 lit. g din Codul penal; incadrarea juridica a fost stabilita pe baza aspectelor descrise de dvs. in plangere".

Trimisi deja in judecata si inculpati in dosare penale instrumentate de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), si suspendati din functie, Lucian Onea si Mircea Neguelscu au incasat o noua lovitura vineri, 4 decembrie 2020. S-a intamplat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 

Concret, Lucian Onea si Mircea Negulescu au primit lovitura vietii lor de la ICCJ care le-a respins toate cererile depuse de acestia pe parcursul procesului la camera preliminara, astfel ca dosarele in care sunt cercetati penal au fost trimise in judecata. Sentinta de astazi este DEFINITIVA!

Cei doi sunt acuzati de fabricarea dosarului "Serghei Petrus", iar cea care le-a venit de hac a fost Adina Florea, sefa SIIJ. Onea si Negulescu au fost trimisi in judecata pentru represiune nedreapta, cercetare abuziva si participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare.

“Onea, cu sprijinul lui Negulescu, a ticluit probe nereale”.

Revenind, in dosarul trimis in judecata de SIIJ, procurorul Lucian Onea este acuzat de:

-participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare;

- represiune nedreapta;

-cercetare abuziva;

- instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.


Mircea Negulescu este acuzat de:

-participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare;

-complicitate la represiune nedreapta;

-instigare in forma continuata la comiterea fara vinovatie sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Iata comunicatul PICCJ din 15 iulie 2019 privind trimiterea in judecata a procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu:

“Procurorii Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Onea Lucian Gabriel, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta, cercetare abuziva, instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si Negulescu Mircea, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreapta, instigare in forma continuata la comiterea fara vinovatie sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

 

In rechizitoriul intocmit in cauza s-a retinut urmatoarea situatie de fapt:

 

Inculpatul Onea Lucian Gabriel, in calitate de procuror la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, in instrumentarea a doua dosare penale, in calitate de procuror de caz, impreuna cu inculpatul Negulescu Mircea, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in cursul lunii mai 2015, l-au determinat pe un martor denuntator sa plasmuiasca un denunt in numele unei persoanei imaginare, sa intocmeasca in fals, in format electronic, tabele care contin numele unor persoane - locuitori ai Republicii Moldova, care ar fi avut cetatenie romana in anul 2014, cu scopul de a dovedi infractiunea de coruperea alegatorilor pretins savarsita de persoana impotriva careia s-a formulat denuntul.

 

De asemenea, in calitatile mentionate anterior, inculpatul Onea Lucian Gabriel, cu ajutorul inculpatului Negulescu Mircea, la data respectiva procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, a dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru infractiunea de coruperea alegatorilor fata de o persoana despre care stia ca nu este vinovata. Totodata, inculpatul Onea Lucian Gabriel, cu sprijinul inculpatului Negulescu Mircea, in cursul lunii mai 2015, in solutionarea celor doua dosare penale, a ticluit probe nereale prin exercitarea de constrangeri asupra martorului denuntator.

 

In rechizitoriu, se mai retine ca inculpatul Onea Lucian Gabriel, in calitate de procuror la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, in mod repetat, impreuna cu inculpatul Negulescu Mircea, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in perioada aprilie – mai 2015, l-au determinat pe martorul denuntator sa contrafaca, prin exercitarea de constrangeri, a unui denunt si a unor tabele in format electronic continand nume de persoane din Republica Moldova care ar apartine unor cetateni romani imaginari.

Mentionam ca dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

 

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar nu vor putea fi mai mici de 100 de lei, potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobată în ședința Executivului de astăzi.

Se pare ca PNL si Iohannis s-au speriat de procentul mic de alegatori care sunt dispusi sa puna stampila pe liberali, la alegerile de duminica si au incercat o ultima fortare a norocului, dupa cea cu redeschiderea pietelor fix cu o zi inainte de alegeri.

În proiectul de HG pus în dezbatere publică de Ministerul Educației în august 2020, cuantumul minim era de 150 de lei.

„Suntem pregătiți să introducem pe lista suplimentară a ordinii de zi a ședinței de astăzi a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, pentru elevii din învățământul preuniversitar, burse care se acordă în anul școlar 2020 – 2021.

Pentru prima dată stabilim un cuantum minim de 100 de lei, autoritățile publice locale putând să suplimenteze pentru acordarea buselor acest cuantum", a spus ministrul Educației, Monica Anisie, la începutul ședinței.

„E importantă decizia. Chiar era o măsură așteptată. Am și avut discuții cu asociații ale elevilor privitoare la această temă și și ei susținut de adoptarea acestui sistem de a avea un cuantum minim al bursei astfel încât să nu existe toate discriminările care există la ora actuală de la localitate la localitate", a declarat premierul Orban

Astăzi, în jurul orei 15:15, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Iodăcheanu, s-a produs un accident rutier.

În eveniment au fost implicate două autoturisme, respectiv un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani și un autovehicul condus de un bărbat de 38 de ani.

Bărbatul de 38 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier și luarea măsurilor legale în consecință.Infracțiuni la regimul rutier.

Sursa IJP PRAHOVA

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a prezentat detalii din strategia de vaccinare aprobată ieri de CSAT. Vor fi între 850 și 900 de centre de vaccinare în toată țara, plus caravane mobile, iar ținta este ca în 6 luni să avem 13 milioane de români vaccinați, ceea ce ar asigura imunizarea colectivă.

„Vaccinarea e un drept, nu o obligație", a precizat Gheorghiță, adăugând că în România se vor folosi doar vaccinuri autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, care vor îndeplini toate standardele de siguranță și eficacitate.

„Strategia de vaccinare din România este perfect compatibilă cu toate recomandările de la nivelul UE şi OMS. Campania de vaccinare şi cea de comunicare sunt în deplin acord cu toate recomandările de la nivelul UE. Avem datoria să derulăm o activitate de comunicare şi informare transparentă şi onestă pentru ca toate persoanele să aibă toate informaţiile pentru a hotărî dacă se vaccinează sau nu se vaccinează", a spus el.

Gheorghiță a precizat că vor exista trei etape ale campaniei de vaccinare. Prima va fi destinată personalului medical și al celor care lucrează în domeniul asistenței sociale, în a doua etapă vor fi vaccinați cei din categoriile de risc – persoanele cu vârsta peste 65 de ani și cei cu boli cronice, plus angajații din activitățile esențiale. Cea de-a treia etapă va fi destinată populației generale.

Pentru personalul medical vor fi înființate centre de vaccinare în spitalele județene și municipale. Pentru populația generală, vor fi în toată țara circa 850-900 de centre de vaccinare. Gheorghiță a spus că scopul este ca în fiecare astfel de centru să poată fi vaccinați câte 5000 de oameni pe lună, astfel încât în 6 luni, numărul românilor vaccinați să ajungă la 13 milioane. Ar însemna astfel că 60-70% din populație ar fi vaccinată, ceea ce ar asigura imunitatea colectivă și, implicit, revenirea la normalitate.

„Vor fi şi caravane mobile care vor asigura vaccinarea persoanelor cu un acces limitat de vaccinare cum sunt cei din cămine, precum şi altă populaţie din anumite localităţi, unde deplasarea se face cu dificultate. Vor fi și centre de tip drive-through organizate în marile aglomerări urbane şi care deserveasc populaţia tânără, sănătoasă. Vor fi identificate spații în ideea de a asigura un flux cât se poate de mare pentru a putea asigura vaccinarea unui număr mare de persoane, pentru a ajunge astfel la limitarea substanţială a răspândirii virusului pe teritoriului României", a spus Gheorghiţă.

El a precizat că va exista un registru unic pentru persoanele care vor fi vaccinate. Programările se vor face electronic, prin telefon și prin intermediul medicilor de familie. Gheorghiță a precizat că, în momentul programării, va fi făcută automat și programarea pentru cea de-a doua doză.

Primăria Municipiului Ploiești va derula activități de deratizare pe domeniul public, în perioada 08 – 16 decembrie 2020.

Operatorul S.C. CORAL IMPEX S.R.L va executa aceste servicii, iar produsul utilizat pentru combaterea rozătoarelor va fi Colbrom Pasta, care are substanța activă bromadiolone.

Suplimentar vor putea fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății. Produsele menționate se regăsesc în Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate Acțiunile se vor desfășura în conformitate cu prevederile OMS 119/2014.

Precizăm că, în caz de ingerare accidentală a substanței raticide este obligatorie prezentarea de urgență la medic.

Reamintim că, pentru ca activitatea de deratizare să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cat și pe cel privat.

 

În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de deratizare pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității ploieștene.

 

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a serviciilor de deratizare va fi prelungită.

Comunicat Primaria Ploiesti

Vineri, 04 Decembrie 2020 12:05

România blocată - OPINIE

Guvernul condus de Ludovic Orban a decis că românii trebuie să sărbătorească într-un mod cu totul neobișnuit, în acest an, ziua de Sfântul Nicolae. Toți suntem așteptați, cei care avem peste 18 ani și nu ne aflăm în situația de a nu putea vota, să ne ducem, în plină epidemie de SARS-COV-2, în secțiile de votare în prima mare sărbătoare religioasă a sezonului de iarnă.

Interziși la festivitățile de Ziua Națională, permise doar politicienilor, românii sunt chemați în număr cât mai mare la secțiile de votare. Klaus Iohannis și Ludovic Orban au dat asigurări că nimeni nu se va îmbolnăvi la vot. Peste noapte, aproape 7.200 de secții găzduite de școli, cimitire, baruri, containere, cămine de bătrâni sau casele unor vecini, au devenit mai sigure decât spitalele în care sute dintre ai noștri mor zilnic. Ei bine, de Sfântul Nicolae, președintele și premierul fac o minune și nimeni nu se va îmbolnăvi, doar cu o condiție: să meargă la vot. Ar fi fost minunat ca cei doi să facă astfel de promisiuni legate de spitale, dar, momentan, pare-se că și puterile lor sunt limitate.

Peste 7.000 de candidați așteaptă seara de Sfântul Nicolae să vadă dacă au primit cadoul mult visat: un vot care să îi ducă în Parlament, unde îi așteaptă 136 de fotolii de senator și 312 de fotolii de deputat. Însă, Sfântul Nicolae ne poate aduce, dacă nu deschidem bine ochii, o Românie BLOCATĂ, în locul mult-promisei și mult-așteptatei Românii normale.

La aceste alegeri candidează și cea mai periculoasă alianță politică a ultimelor ani: Alianța USR-PLUS. Inși și inse deveniți, peste noapte, politicieni fără scrupule vor să ne arate noua formă de comunism și marxism: românii nu trebuie să creadă în Dumnezeu, românii nu au nevoie de familie, familia nu înseamnă mamă, tată și copii, iar deciziile trebuie luate de o minoritate, fie ea și sexuală, nu de majorități. Așadar, o dictatură a minorității ne așteaptă, dacă, Doamne-ferește!, o astfel de adunătură va ajunge la putere.

USR și PLUS nu sunt periculoase doar prin modul în care atacă valorile fundamentale ale statului creștin român. Așa cum au arătat în ultimii 4 ani, acești politicieni blochează orice demers care nu este pe placul lor. Procese peste procese, proteste extrem de violente și vocale, totul pentru ca ceea ce este românesc să piară. Iar ăsta este tabloul care ne va aștepta după Sfântul Nicolae, dacă nu suntem cuminți și greșim la vot.

Odată ajunși la guvernare, politicienii de tip nou vor bloca orice proiect care nu corespunde intereselor lor, de multe ori dictate din afara României. Vor băga bețe în roate eventualilor parteneri de guvernare, iar România se va transforma într-un circ și mai mare și mai grotesc decât până acum.

USR-PLUS este de ideologie marxistă, fiind din valul de neo-marxism al Europei, promovând masiv ateismul și lovind în valorile creștine ale României. Un partid cu lideri care au colaborat cu fosta Securitate, un partid în care liderii au averi pe care nu le pot justifica, un partid cu politicieni care au mințit votanții în privința studiilor lor, un partid care nu trebuie votat.

Până astăzi, 12.052 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

În intervalul 03.12.2020 (10:00) – 04.12.2020 (10:00) au fost raportate 176 de decese (109 bărbați și 67 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 19 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 42 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 64 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 43 decese la categoria de peste 80 de ani.

170 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 4 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.940. Dintre acestea, 1.275 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.205.480 de teste. Dintre acestea, 35.467 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 23.340 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.127 la cerere.

Pe teritoriul României, 45.133 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.138 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 78.655 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 64 de persoane.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.062 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Nr. crt. Județ Număr de cazuri confirmate(total) Număr de cazuri nou confirmate Incidența  înregistrată la 14 zile
1. Alba 10345 121 4,24
2. Arad 11747 125 4,71
3. Argeș 14706 244 4,67
4. Bacău 13567 134 2,52
5. Bihor 14685 228 3,76
6. Bistrița-Năsăud 6042 97 2,55
7. Botoșani 6495 96 2,48
8. Brașov 19957 355 5,19
9. Brăila 5996 117 3,02
10. Buzău 6806 92 2,02
11. Caraș-Severin 5023 78 2,41
12. Călărași 4660 76 3,08
13. Cluj 23008 434 5,74
14. Constanța 18731 431 7,04
15. Covasna 4308 51 2,27
16. Dâmbovița 11884 85 2,96
17. Dolj 12665 105 2,51
18. Galați 11265 269 3,27
19. Giurgiu 4467 206 2,93
20. Gorj 4491 51 1,29
21. Harghita 4784 53 1,1
22. Hunedoara 9276 176 3,47
23. Ialomița 4993 83 3,49
24. Iași 21179 340 2,81
25. Ilfov 16460 322 7,01
26. Maramureș 8866 79 2,2
27. Mehedinți 4144 46 2,41
28. Mureș 12507 196 3,07
29. Neamț 9602 102 1,64
30. Olt 7651 77 1,15
31. Prahova 19911 267 3,49
32. Satu Mare 5883 98 3,38
33. Sălaj 5624 42 2,16
34. Sibiu 14559 203 5,42
35. Suceava 13491 124 1,79
36. Teleorman 5836 98 2,39
37. Timiș 19981 344 4,03
38. Tulcea 3951 95 3,56
39. Vaslui 8152 188 2,18
40. Vâlcea 8266 69 2,62
41. Vrancea 5858 137 1,7
42. Mun. București 70807 986 5,39
43. Cazuri noi nealocate pe județe 7644* 542  
TOTAL 500.273 8.062

Noul primar al Braşovului, Allen Coliban, a anunţat că a descoperit, după sosirea în funcţie, „un contract falsificat în favoarea unei firme care prestează servicii pentru oraş”, datând din perioada predecesorului său, George Scripcaru.

„Toleranţă zero pentru hoţie în Primăria Braşov

Încă din campanie am fost atenţionat de mulţi oameni din oraş că în administraţia locală se întâmplă nereguli, unele chiar de natură penală. Am încercat să nu mă las influenţat şi am venit în Primărie fără preconcepţii. Iată, însă, că doar la o lună distanţă de la preluarea mandatului încep să apară şi dovezile pentru ceea ce înainte erau doar zvonuri.

Am descoperit recent în Primăria Braşov un contract falsificat de angajaţi ai primăriei în favoarea unei firme care prestează servicii pentru oraş. Pe scurt, a fost modificată data contractului pentru ca firma să nu plătească penalizările legate de întârzierea prestării serviciilor pentru care s-a semnat contractul.

Am decis următoarele măsuri:

- Cercetare disciplinară internă

-Predarea dovezilor către instituţiile juridice abilitate să cerceteze cazul

- Declanşarea unui audit intern, care va începe în această lună”, a anunţat Coliban într-o postare pe Facebook.

În acest context, edilul Braşovului solicită PNL-ului să îi retragă lui Scripcaru sprijinul politic ca dovadă că „îşi doreşte să se despartă de vechile metehne pentru totdeauna”.

„Mă aştept, acum, să descoperim şi alte nereguli similare, iar mesajul meu este unul foarte ferm: nu voi tolera nicio încălcare a legii în Primăria Braşov! Toate aceste lucruri s-au întâmplat în mandatul vechii administraţii, personificată de George Scripcaru, fost primar, acum consilier local din partea PNL. De la preluarea mandatului, am avut o colaborarea foarte bună cu PNL Braşov, care face paşi rapizi în a se delimita de membrii cu probleme sau suspiciuni de natură penală. Şi cred că împreună vom pune atât municipiul, cât şi judeţul, pe un făgaş de dezvoltare accentuată. Atunci când această bună colaborare a fost umbrită, acest lucru s-a întâmplat din cauza vechii ‘găşti’ condusă de George Scripcaru.

Cred că cel mai bun semnal pe care PNL poate să îl dea braşovenilor că îşi doreşte să se despartă de vechile metehne pentru totdeauna este retragerea sprijinului politic lui George Scripcaru prin pierderea calităţii de membru în partid. Le cer domnului Vestea, preşedintele PNL Braşov, şi domnului Ludovic Orban, premier şi preşedinte PNL, să îl îndepărteze pe George Scripcaru din PNL şi, prin urmare, din Consiliul Local Braşov. Astfel, el nu va mai putea avea nicio legătură formală cu aparatul şi deciziile administrative din Primăria Braşov. Consider că este un gest potrivit în prag de alegeri parlamentare, pentru că, fără hoţie în administraţia publică este ceea ce ne dorim cu toţii, indiferent de spectrul politic. Pe 27 septembrie asta au decis braşovenii că îşi doresc pentru oraşul lor. Iar duminică, la sfârşitul zilei pe 6 decembrie, putem să dăm împreună, USR PLUS şi PNL, startul înspre atingerea acestui deziderat al românilor la nivel de ţară”, conchide primarul oraşului de la poalele Tâmpei.

Conducerea militară care a preluat conducerea celui mai mare spital cu pacienţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu a anunțat primele măsuri luate. Mai mult, a fost dezvăluit şi tratamentul inuman la care erau supuși pacienţii.

Au fost descoperiți pacienți cu COVID-19 ținuți câteva zile și tratați într-un chioşc fast-food, fără toaletă şi baie, unde erau doar radiatoare electrice, sau persoane decedate așezate în sicriu de față cu bolnavii care așteptau să se testeze și să se interneze.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, colonelul Constantin Vlase, a declarat, joi, pentru Agerpres, că una din primele măsuri luate de conducerea militară a spitalului a fost să mute pacienţii în sala sindicală, care a fost transformată în salon.

„În momentul de faţă chioşcul din faţa UPU nu mai este destinat managementului pacienţilor COVID-19. Acesta va fi reamenajat, utilizarea sa ulterioară urmând a fi decisă în funcţie de necesităţi.

Chioşcul a fost o soluţie temporară de urgenţă utilizată în contextul creşterii numărului de pacienţi. Deoarece nu oferea condiţii normale de asistenţă medicală pacienţilor şi nici condiţii optime de muncă pentru personalul medical, au fost făcute demersurile pentru mutarea activităţii medicale în sala sindicală a SCJU, unde au fost amenajate 12 paturi pentru pacienţii COVID pozitiv, unde pacienţii au un grup sanitar propriu.

În spaţiul rămas liber se vor mai desfăşura doar activităţi de recoltare a testului COVID, dacă condiţiile de supraaglomerare a UPU vor impune acest lucru”, a spus Vlase.

Acest chioşc fast-food transformat în „salon” COVID-19 a găzduit pacienţi infectaţi şi timp de cinci zile, după declaraţiile unora dintre ei, până au fost transferaţi efectiv într-o secţie de spital. Unii pacienţi au fost nevoiţi să aştepte ore în şir în acel chioşc, chiar stând doar pe un scaun, din lipsă de paturi libere în secţiile spitalelor din Sibiu.

Pagina 1 din 4640

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.