Caz șocant în India, acolo unde un bărbat, tată a cinci fete, și-a tăiat soția pe burtă pentru a afla dacă cel de-al șaselea copil este băiat. Femeia a fost internată în spital și se află în stare critică, transmite Daily Mail.

Femeie gravidă, tăiată pe burtă de soț

Sătul să aibă numai fete, un bărbat a tăiat stomacul soției însărcinate, pentru a afla dacă aceasta va da naștere unui băiat. Teribilul incident a avut loc în data de 19 septembrie, în Uttar Pradesh, un stat din estul Indiei.

Conform datelor din rechizitoriu, se pare că bărbatul, cunoscut doar sub numele de Pannalal, a folosit o armă ascuțită pentru a-și ataca partenera de viață.

Sosite la fața locului, autoritățile locale l-au arestat pe brăbatul care și-a înjunghiat în mod intenționat soția însărcinată în șapte luni, iar femeia, în vârstă de 35 de ani, se luptă pentru viața ei.

Bărbatul voia neapărat un fiu, așa că și-a atacat soția pentru a afla sexul copilului

Cuplul avea cinci fiice împreună, iar bărbatul își dorea neapărat un fiu.

Oficiali ai Poliției au declarat că bărbatul a fost arestat, dar că neagă faptul că și-ar fi înjunghiat intenționat soția, insistând că a fost un accident.

Organele de poliție sunt de părere că bărbatul a recurs la gestul șocant pentru a afla sexul copilului.

Femeia a fost transportată la un spital din Delhi, iar starea ei este stabilă în prezent. Din păcate, bebelușul care era băiat, nu a supraviețuit.

Reamintim faptul că în India, încă există un număr ridicat de avorturi în baza discriminării pe bază de sex. Foarte mulți părinți din India își doresc băieți în locul fetelor, ceea ce a cauzat multe probleme în rândul populației feminine. Și asta, pentru că se spune că băieții aduc mai mulți bani familiei, în timp ce fetele „seacă" averea din cauza zestrelor.

Bebelușul fată versus bebelușul băiat

Un studiu din 2007 arată că faptul că indienii preferă să aibă fii este un fenomen bine cunoscut, care explică și faptul că ratele de mortalitate în rândul fetelor este mult mai ridicată.

În jur de 46 de milioane de fete au fost date dispărute în ultimii 50 de ani, conform unui sondaj al United Nations Population Fund (UNFPA).

În fiecare an, în jur de 460.000 de fete sunt ucise prin avort și din cauza neglijenței părinților.

India este o țară care preferă, din punct de vedere tradițional, un bebeluș băiat în locul unui bebeluș fată.

Acest fapt este datorat faptului că, din punct de vedere al istoriei și al tradiției, băieții sunt cei care, atunci când cresc, vor avea grijă de familie și de părinții în vârstă, și vor purta mai departe numele. O fată, pe de altă parte, se va căsători și va părăsi casa părintească, iar familia va trebui să-i pregătească o zestre considerabilă.

Această preferință a destabilizat populația Indiei. Autoritățile Indiene au realizat mai multe campanii de sensibilizare a populației în acest sens, pentru a-i încuraja pe noii părinți să păstreze bebelușii fete, însă nici una dintre acestea nu a funcționat cu adevărat, din cauza tradițiilor care sunt păstrate de marea majoritate a locuitorilor statului indian.

Specialiștii în domeniu spun că oamenii trebuie încurajați să sărbătorească nașterea fetelor la fel cum se întâmplă cu cea a băieților, conform culturii indiene.

Medicul Dorel Săndesc, preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă, îndeamnă la respectarea regulilor de protecție împotriva infectării cu COVID-19, precizând că purtarea măștii de protecție poate feri o persoană de a face o formă gravă a bolii.

Dorel Săndesc, despre purtarea măștii de protecție

Potrivit șefului ATI România, ignorarea regulilor în vigoare va duce la creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19.

Acesta încurajează purtarea măștilor de protecție, precizând că ne pot feri de forme grave ale bolii.

„Din păcate, iată, vedem că nu aplicăm singurele măsuri care ne pot asigura diminuarea numărului de cazuri grave și evitarea unei situații critice în care să se recurgă din nou la lockdown.

Măștile nu doar că scad numărul de cazuri, dar s-a văzut că atunci când porți mască, chiar dacă vei fi infectat, există o șansă mare să faci o formă ușoară sau asimptomatică", a declarat Dorel Săndesc la Europa FM.

Premierul Ludovic Orban a fost certat în plină stradă, la Cluj. Acest a mers la Cluj să îl susțină pe Emil Boc, candidat la încă un mandat la Primăria Cluj.

"Sunteți o slugă mai mare ca Băsescu și un trădător mai mare ca Ponta", i-a spus activistul Călin Mărincuș lui Orban. Acesta l-a acuzat că a distrus economia, dar și că îmbolnăvește copiii obligându-i să poarte măști. Același Mărincuș i-a reproșat lui Orban că lupta dintre USR și PNL e doar de fațadă în Cluj, în condițiile în care USR și PNL susțin același candidat la Primăria Capitalei.

Acidul hialuronic este considerat cel mai eficient remediu natural pentru hidratarea epidermei. Datorită proprietăților sale de menținere a nivelului optim de umiditate în celule, acesta este utilizat pe larg în fabricarea produselor cosmetice. Masa  moleculară mică combate deshidratarea țesuturilor și consolidează starea generală a pielii.  Compozițiile pe bază de acid hialuronic asigură o hidratare de lungă durată, oferă un efect de umplere, fermitate și o bună absorbție în stratul superior al dermei.

 Substanța naturală extrasă printr-un proces de fermentare din elemente vegetale, reprezintă un adevărat elixir al tinereții, ce restabilește considerabil elasticitatea și vitalitatea epidermei. Acidul hialuronic există în stare naturală în diverse regiuni ale corpului, fiind considerat unul dintre cele mai benefice componente extracelulare, alături de colagen și elastină. Elementul activ este popular datorită proprietății sale de a menține și atrage apa în celule. 

În prezent, industria cosmetică oferă o gamă impresionantă de produse pe bază de acid hialuronic, pe care le poți achiziționa cu încredere pe site-ul makeup.ro. Descoperă diverse creme hidratante, seruri, loțiuni, esențe și linii exclusive pentru îngrijirea profundă a pielii. 

Cele mai importante proprietăți ale acidului hialuronic:

 

 • menține nivelul optim de umiditate în celule;
 • oferă un efect cumulativ și rezultate de lungă durată;
 • combate deshidratarea țesuturilor;
 • este potrivit  pentru toate tipurile de piele și se adaptează la  diferite niveluri de umiditate;
 • accelerează metabolismul celular și activează procesul natural de regenerare a zonelor afectate;
 • consolidează starea generală a pielii uscate și hipersensibile;
 • combate exfolierea pielii;
 • asigură o acțiune fără greutate,  se absoarbe instantaneu în piele și lasă un aspect delicat;
 • diminuează considerabil rugozitatea stratului superior al epidermei;
 • protejează activ împotriva influențelor nocive ale mediului extern;
 • restabilește elasticitatea și fermitatea tenului;
 • accelerează procesul de cicatrizare și calmează inflamația cutanată;
 • reduce vizibilitatea ridurilor profunde și înlătură liniile fine;
 • îmbunătățește tonul și textura feței;
 • tonifică și asigură un efect nutritiv;
 • nu cauzează reacții alergice și efecte adverse în urma utilizării;
 • intensifică producția de colagen și împiedică apariția ridurilor.

Acidul hialuronic constituie un component perfect pentru îngrijirea tenului și a pielii sensibile din jurul ochilor. Acesta poate fi aplicat în formă pură( pastile sau  capsule), dar și în calitate de fiole sau remedii hidratante. 

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, candidat al Alianței pentru Prahova la conducerea administrației județene, l-a provocat public la dezbatere pe candidatul PNL la aceeași funcție.

Bogdan Toader: "Accept invitația la DEZBATEREA  propusă de Marius Visarion, la postul de televiziune Ploieşti TV,  și îl invit și pe Iulian Dumitrescu, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, să participe!

Suntem invitaţi să ne prezentăm strategia și proiectele pentru dezvoltarea județului Prahova, într-o confruntare de idei și argumente! Pentru că este în joc viitorul județului Prahova pe următorii patru ani, prahovenii trebuie să aibă toate informaţiile cu privire la strategia fiecăruia dintre noi, pentru a putea decide cine merită, cu adevărat, votul pe 27 septembrie.

Așadar, domnule Dumitrescu, aștept să comunicați public dacă acceptați invitația la această DEZBATERE!

În anul 2020, la nivelul unuia dintre cele mai importante județe ale României, aşa cum este Prahova, din respect pentru cetățeni, este obligatoriu să existe o dezbatere între principalii candidați!".  

Deputatul PSD Prahova Laura Fulgeanu-Moagher, initiator al Legii care prevede pensionarea cu 2 ani mai devreme a locuitorilor din Ploiesti si zonele limitrofe, a anuntat ca Legea urmeaza sa intre in vigoare imediat dupa promulgarea acesteia de catre presedintele Iohannis.

Concret, este vorba despre persoane care au locuit în zone afectate de poluare şi, potrivit Legii nr. 207/2020, ele beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani.

Românii care au locuit în Victoria şi Făgăraş din jud. Braşov, Galaţi; Ciulniţa din jud. Ialomiţa şi loc. Brazi şi Ploieşti din jud. Prahova beneficiază de prevederile noii legi.

Cine se poate pensiona mai devreme cu doi ani
Este vorba despre Legea nr. 207/2020 - modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 858 din 18 septembrie 2020 şi care a intrat în vigoare din data de 21 septembrie.

Această listă a fost extinsă pentru a doua oară în această lună. Prima modificare a survenit ca urmare a publicării Legii nr. 201/2020 în Monitorul Oficial nr. 833 din 10 septembrie 2020 şi care a intrat în vigoare din data de 13 septembrie.

Pentru a beneficia de aceste facilităţi, persoanele trebuie să fi locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate şi pe o rază de opt kilometri în jurul acestor localităţi.

Ce prevede legea
După modificare, textul alineatului (5) al articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice are următorul cuprins:

"(5) Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic, a prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor, respectiv în localităţile Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele, precum şi în localităţile Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Veţel, Vulcan din judeţul Hunedoara, localităţile Abrud, Baia de Arieş, Lupşa, Roşia Montană şi Zlatna din judeţul Alba, localităţile Victoria şi Făgăraş din judeţul Braşov, localitatea Galaţi din judeţul Galaţi, localităţile Ciulniţa şi Slobozia din judeţul Ialomiţa, localităţile Brazi şi Ploieşti din judeţul Prahova, localităţile Iacobeni şi Vatra Dornei din judeţul Suceava, localităţile Margina, Nădrag şi Tomeşti din judeţul Timiş, localităţile Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea din judeţul Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4)".

Facebook testează o opţiune pentru utilizatori prin care aceştia să evite încălcarea drepturilor de autor. Din noua opţiune Manager Drepturi se poate vedea dacă cineva a preluat o imagine şi a postat-o la rândul său.

Facebook le ia apărarea creatorilor de conţinut și testează o opţiune prin care utilizatorul se pote asigura că nimeni nu va folosi o imagine a sa fără acord.

Tot ce va trebui să facă utilizatorul este să intre în setări în categoria Manager Drepturi, să înregistreze toate detaliile despre fotografie şi să poată specifica în ce situaţie vrea să se aplice drepturile de autor. Dacă o altă persoană face acelaşi lucru, Facebook va decide în favoarea celui care a înregistrat drepturile primul.

După ce și-a înregistrat fotografia, utilizatorul este înştiinţat imediat dacă cineva foloseşte imaginea pe Facebook sau Instagram și este alegerea acestuia dacă îi permite sau nu.

„Dacă postezi fotografiile tale pe Facebook, Instagram sau un blog este foarte important să cunoşti contextul. Internetul rămâne un Vest Sălbatic, şi nu doar la persoanele din ţara ta trebuie să fii atent, ci întreaga lume. Aşa că fii inteligent! Înainte să postezi fotografiile tale pe Facebook sau Instagram, asigură-te că ai citit termenii şi condiţiile pentru acea reţea de socializare”, spune Ian Corzine, avocat social media.

Explozie de cazuri de COVID-19 în scoli la doar o săptămana de la inceperea cursurilor. Zeci de unităţi de învăţământ din ţară trec la orele online după ce mai mulţi elevi şi profesori au fost infectaţi cu noul coronaviurs. În Deva, aproape o mie de elevi vor participa la ore de acasă după ce un coleg de-al lor a fost testat pozitiv. Și o şcoală din Iaşi a intrat în scenariul roşu, iar in Cluj 15 elevi au fost infectați cu noul coronavirus.

O mie de elevi de la un Colegiu Naţional din Deva vor face orele online după ce un licean de clasa a 9-a a a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Tânărul de 15 ani este campion monidal la karate şi a participat, înainte de începerea noului an scolar la o competiţie în Polonia, de unde s-a întors cu 5 medalii de aur şi una de argint. Din fericire băiatul este asimptomatic, însă trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

”Am decis ca cursurile gimnaziale și liceale să se organizeze online, cursurile primare și preșcolare să se realizeze față în față”, a declarat Irina Botici, director adjunct la Colegiul National Pedagogic Regina Maria din Deva.

Conducerea liceului susţine că profesorii au fost instruiţi pentru predarea online.

Școlile se închid una după alta 

Pe de altă parte, trei elevi şi o îngrijitoare din Galaţi au fost confirmaţi pozitiv cu SARS COV 2 după prima săptămână de şcoală.

Şcoala din localitatea Priponeşti a fost trecută în scenariul roşu după ce o îngrijitoare a prezentat simptome, iar testul a confirmat infecţia cu coronavirus.

”Până în momentul de față au fost confirmate 6 cazuri, 3 săptămâna trecută, în weekend încă trei”, a declarat Liliana Iordachescu, purtător de cuvânt DSP Galați.

În Iaşi, o unitate de învățământ a intrat în scenariul roşu după ce 4 elevi au fost depistaţi pozitiv. O altă şcoală, două licee şi trei grădiniţe au decis suspendarea cursurilor faţă în faţă, pentru câte o clasă.

În Maramureş, elevii din 9 comune vor învăţa exclusiv online, iar în Cluj au fost înregistraţi în total 15 elevi, dar şi 11 profesori cu COVID-19 în 12 unităţi de învăţământ.

Şi judeţul Dolj înregistrează infectări în rândul copiiilor. La finalul primei săptămâni de şcoală erau deja raportaţi 10 elevi confirmaţi cu coronavirus. Potrivit Ministerului Educației, în total, 321 de unități de învătământ fac cursurile exclusiv online.

Românii bolnavi de Covid simptomatici pot intra liniștiți în secțiile de votare, a decis Guvernul Orban. În ziua alegerilor, pandemia și măsurile de siguranță se suspendă, astfel că accesul la vot a celor cu febră, tuse, rinoree și dificultăți de respirație va fi neîngrădit.

Conștient și el de importanța alegerilor locale, măria sa Covid își va lua o zi de vacanță pe 27 septembrie. Cel puțin așa au concluzionat decidenții Guvernului Orban care, în măsurile de protecție pentru ziua alegerilor au inclus și accesul liber al persoanelor cu simptome de Covid evidente. ”În cazul în care un alegător prezintă simptome respiratorii evidente (de exemplu, tuse, rinoree, dificultăți în respirație) sau este febril (este depistat cu temperatură de peste 37,3ºC), personalul tehnic al birourilor electorale ale secțiilor de votare va organiza accesul prioritizat al acestuia în localul de vot după cum urmează: a) alegătorul va purta mască, astfel încât să acopere nasul și gura, și va fi menținut la distanță de celelalte persoane în exteriorul sediului secției de votare; b) se va identifica rapid numărul secției de votare la care alegătorul este arondat și va fi anunțat președintele biroului electoral al secției de votare de existența cazului unui alegător ce necesită acces prioritizat; c) în localul de vot se vor face pregătirile necesare, astfel încât respectivul alegător să petreacă cât mai puțin timp în interiorul acestuia; d) alegătorul își va dezinfecta mâinile la intrarea în sediul secției de votare; e) alegătorul va fi condus de către un membru al personalului tehnic al biroului electoral al secției de votare în interiorul sediului secției de votare până la intrarea în localul de vot, evitând contactul fizic cu suprafețele sau cu alte persoane”, se arată în Ordinul 1594 al ministrului Sănătății și al ministrului Afacerilor de Interne, publicat în Monitorul Oficial.

Cabine rezervate covidaților

Potrivit Ordinului 1594, după îndeplinirea cu celeritate a formalităților prevăzute de lege, alegătorul cu simptome de Covid va vota în cabina de vot care este mai apropiată de intrarea în localul de vot. ”După finalizarea procedurilor de votare prevăzute de lege, alegătorul va fi condus în afara sediului secției de votare. Cabina de vot va fi dezinfectată prin ștergerea suprafețelor prin pulverizare cu un dezinfectant pe bază de alcool și prin ștergere cu o lavetă curată ce va fi aruncată după folosire; acolo unde este posibil, după primul alegător febril și/sau cu simptome respiratorii, cabina va fi rezervată până la sfârșitul zilei de votare doar alegătorilor febrili și/sau cu simptome respiratorii. Alegătorului i se va recomanda purtarea măștii de protecție până la domiciliu, evitarea transportului în comun, contactarea medicului de familie sau a serviciului 112, după caz. În cazul în care starea medicală a alegătorului este deteriorată, se va contacta serviciul 112, iar acesta va fi izolat într-o sală separată, evitând contactul cu alți alegători sau cu alte persoane, și va fi supravegheat până când va fi preluat de personalul medical”, se precizează în ordinul comun al miniștrilor Tătaru și Vela.

Masca jos, pentru identificare

Persoanele suspecte de Covid, la fel ca și ceilalți alegători, vor fi obligate să-și dea jos măștile pentru a fi identificate de către operatorul de calculator și de către membrii biroului electoral al secției de votare. ”După identificare, alegătorul își va repoziționa masca, astfel încât să acopere nasul și gura. Se va evita contactul fizic cu membrii biroului electoral al secției de votare în timp ce alegătorul semnează în lista electorală, la preluarea buletinelor de vot și a ștampilei cu mențiunea „VOTAT“. Pe cât posibil, buletinele de vot, ștampila cu mențiunea „VOTAT“ și pixurile ce vor fi utilizate de către alegători pentru semnare vor fi dispuse astfel încât alegătorul să le poată prelua singur, fără a avea contact direct cu membrii biroului electoral al secției de votare, sub supravegherea și la indicația acestora. Dacă alegătorul și-a dezinfectat mâinile la intrarea în localul de vot și a purtat mască de protecție pe durata staționării în localul de vot, ștampila cu mențiunea „VOTAT“, buletinele de vot, pixul și documentele atinse vor fi considerate necontaminate”, se mai precizează în actul normativ. Totodată, după exercitarea dreptului de vot, alegătorul își va aplica singur, la indicația și sub supravegherea membrilor biroului electoral al secției de votare, timbrul autocolant ori ștampila cu mențiunea „VOTAT“, după caz, pe actul de identitate sau documentul de identitate.

A comis-o din nou! Un ministru din Guvernul Ludovic Orban a fost prins cu minciuna.

Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, zis „Grindă”, susține că firma sa nu are afaceri cu statul, deși Sistemul Electronic de Achiziții Publice arată altceva.

Deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă” minte în emisiunile electorale despre contractele cu statul ale firmei cu mase plastice unde este acționar. În ultimii ani, liberalul a vrut să își construiască imaginea unui om de afaceri care nu are nicio legătură cu achizițiile publice realizate de instituțiile publice sau administrațiile locale. Realitatea este diferită, după cum o arată informațiile publicate în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice unde sunt realizate achizițiile publice din țară, scrie Monitorul de Vrancea.

În cadrul unei emisiuni, liberalul i-a precizat moderatorului că firma de mase plastice unde este acționar nu are „facturi la bugetul statului”. „Societatea pe care am creat-o eu nu are facturi la bugetul statului. În 26 de ani nu am facturi la bugetul statului”, a susținut deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă”.

În realitate, firma de mase plastice unde este acționar deputatul liberal Ion Ștefan are afaceri cu statul. Pas cu pas, firma a început să vândă saci menajeri prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice unde sunt realizate achizițiile publice de către toate instituțiile din țară.

Sursa citată a consultat achizițiile efectuate de Primăria Jariștea și CUP Focșani. Înregistrarea pe SEAP a firmei de mase plastice unde este acționar deputatul liberal arată interesul pentru contracte cu autoritățile publice din țară.

Achiziția publică la Primăria Jariștea a fost făcută de Camelia Crețu, conform datelor de pe SEAP. Aceasta este soția lui Adrian Crețu, fost consilier județean și secretar general adjunct al PNL Vrancea, membru în Biroul Politic Județean și purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului. Soția acestuia a fost angajată inițial la Primăria Jariștea, fief PNL, de la finele anului 2017. Adrian Crețu este și candidat pe lista PNL pentru Consiliul Județean. Iată că, după ce a ajuns ministrul Lucrărilor Publice și a contribuit la campaniile electorale ale PNL, pentru deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă” au început și relațiile cu instituțiile publice și primăriile.

Cum s-a ales cu porecla „Grindă”

Ion Ștefan a făcut o declarație controversată în toamna anului trecut, care i-a adus porecla „Grindă”.

Concret, după s-a aflat că are o casă de 910 mp. Ștefan a ținut să precizeze că nu asta a vrut el. Pur și simplu, constructorul a greșit o grindă și, în loc de mansardă, a ieșit etaj.

Nu sunt băiat pretenţios, aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj”, a declarat Ion Ștefan, la acea vreme.

Pagina 1 din 4534

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.