Marius Victor, zis Tyson, le-a transmis interlopilor Joe și Robert Nica, membri al clanului Sportivilor, că nu se teme de ei și că sunt niște măscărici. Totodată le-a spus că el nu are nicio treabă cu Mircea Nebunu.

Marius Victor, zis Tyson este considerat un apropiat al lui Mircea nebunu, însă el neagă acest lucru, într-un live distribuit pe rețelele sociale.

Joe este tatăl interlopului Bebino care tocmai a fost din nou arestat pentru infracțiuni cu violență.

Robert Nica a fost unul dintre fondatorii clanului „Sportivilor" din cartierul bucureștean Berceni. În 2006, mai mulți membri ai clanurilor „Sportivilor" și „Cămătarilor" au fost arestați într-un dosar instrumentat de DIICOT. Într-un final, Robert Nica a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat.

Robert Nica a devenit, între timp, investitor imobiliar și spune peste tot că s-a lăsat de infracțiuni.

Tyson către interlopii Robert Nica și Joe: Eu sunt șmecherul vostru
"Băi mafiotule care ești, după cine trimiți tu mașini și alea? Vezi-ți de treaba ta, că după întâi ai trimis un BMW negru și eu l-am văzut cu ochii mei. A dat de două trei ori târcoale pe la benzinărie p-acolo.

Hai să ne înțelegem așa, că pentru mine ești un măscărici, Nica. Vezi-ți de treaba ta și nu mai trimite tu pioni după mine. Ce jucăm, șah, p-aici prin cartier? Vino tu dacă ai ceva.

Și ca să ne putem înțelege frumos și astea , de unde până unde ați ajuns voi să spuneți că eu umblu cu Mircea Nebunu și că eu sunt cu Mircea Nebunu? Ce treabă am e cu Mircea Nebunu? De unde până unde? Mircea Nebunu e cu viața lui, eu sunt cu viața mea.

Ce aveți? V-ați îmbătat, v-ați îmbolnăvit? Mircea Nebunu în sus, Mircea Nebunu în jos. Voi sunteți bolnavi? Voi nu gândiți? Că fac eu poze cu el, e normal să fac că e prietenul meu de o viață de la sport.

Că face ăla mișto de voi , face pentru că sunteți proști. Io fac că v-ați luat de lume și ați făcut pe șmecherii p-aici prin cartier și m-ați amenințat pe mine că mă omorâți. Altceva n-aveți. Eu sunt șmecherul vostru. Eu sunt șmecherul tău, Joe, eu sunt șmecherul tău, Nica. Că și voi ați fost șmecheri pentru oamenii ăștia buni și v-ați bătut joc de ei și i-ați bătut și le-ați luat banii și i-ați nenorocit.

Joe, tu dă voie la lume să intre în țară ca să pună țara pe picioare. Tu, Nica, la fel, dă-le voie la oamenii ăștia care sunt fugiți p-afară ca să intre în țară să se pună și țara asta pe picioare. Că nu și-au mai văzut oamenii ăia familiile de o grămadă de timp din cauza voastră", a spus Tyson într-un live.

Tyson i-a mai amenințat pe Bebino și pe Joe
În aprilie, Tyson i-a mai amenințat pe interlopii Bebino și Joe.

„Ăștia doi au același caracter, caracter infect ca să știți. Și pe ăsta (n.r Joe), la fel, când îl vedeți pe stradă să îl scuipați și să îl înjurați că merită, vă dau eu voie.

Acum când ai stat la pușcărie, perioada aia de patru luni când ai intrat pe cameră și au țipat ăia pe tine și te-a mutat la patul 3, la curățenie, să speli pe jos, să speli WC-urile și chiuvetele. Și îți mai aduci tu aminte când unul dintre ăia din cameră, că erau o brigadă, ți-a zis să mergi pe vârfuri, să nu mai deranjezi?", a spus Marius Victor, zis Tyson.

Video aici

Comunicat cu privire la respingerea planului de finanțare pe termen scurt și a planului de redresare, retragerea autorizației de funcționare, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva Societatății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.

București, 17 Septembrie 2021 - Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) din România aduce la cunoștință că, dat fiind faptul că nu a fost făcută dovada documentată a modului în care Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. va deține permanent fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerința de capital de solvabilitate (SCR) și cerința de capital minim (MCR), precum și lipsa fondurilor proprii de bază eligibile să acopere pragul absolut al MCR, valoarea SCR calculată și valoarea MCR calculată, în conformitate cu prevederile art. 21 alin. (1) lit. d) și lit. e), art. 67 alin. (1) lit. a), art. 72 alin. (1) și art. 95 alin. (1) din Legea nr. 237/2015, cu modificările și completările ulterioare, dată fiind și inexistența vărsământului la capitalul social, în urma analizării modului de îndeplinire a măsurilor dispuse prin Decizia A.S.F. nr. 714/2021, respectiv Decizia A.S.F. nr. 724/2021, a rezultat că Planul de finanțare pe termen scurt și Planul de redresare sunt în mod evident neadecvate și nu asigură restabilirea situației financiare a societății și, pe de o parte, solvabilitatea societății este în continuă deteriorare iar, pe de altă parte, societatea se află în incapacitate vădită de plată.

În consecință, pentru protejarea asiguraților, Consiliul A.S.F. a decis:

- retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., în conformitate cu prevederile art. 110 din Legea nr. 237/2015, constatarea stării de insolvență a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., astfel cum este definită de art. 5 alin. (1) pct. 31 lit. a) și lit. b) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare și promovarea de către A.S.F. a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societății, conform dispozițiilor art. 249 din legea referită.

Reamintim că, în baza Deciziei nr. 714/03.06.2021, s-au stabilit în sarcina Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. următoarele obligații:

transmiterea spre aprobare către A.S.F. a unui Plan de finanțare pe termen scurt, în termen de o lună de la data primirii Deciziei nr.714/03.06.2021, în vederea restabilirii nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă MCR sau pentru modificarea profilului de risc, astfel încât, în termen de 3 luni, MCR să fie din nou respectată;
transmiterea unui Plan de redresare refăcut, în termen de 2 luni de la data primirii Deciziei nr.714/03.06.2021, cu măsuri pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care acoperă cerința de capital de solvabilitate pentru modificarea profilului de risc, astfel încât nivelul SCR să fie restabilit în termenul legal, de la data constatării nerespectării SCR prin Decizia A.S.F. nr. 325/10.03.2021. Prin Decizia nr. 724/04.06.2021, A.S.F. a desemnat Fondul de Garantare a Asiguraților (F.G.A.) ca administrator temporar în vederea înlocuirii conducerii Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., în scopul restabilirii situației financiare a asigurătorului și pentru asigurarea unei conduceri sănătoase și prudente a activității asigurătorului, în conformitate cu art. 30 alin (2) coroborat cu art. 33 raportat la art. 2 pct. 3 din Legea 246/2015 privind redresarea și rezoluția asigurătorilor. Termenul ce decurge din Decizia A.S.F. nr. 714/03.06.2021 pentru restabilirea MCR a fost data de 04.09.2021 (respectiv prima zi lucrătoare 06.09.2021).
Totodată, cu începere de la data de 05.04.2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară a sesizat Ministerul Public, dar și alte autorități ale statului cu privire la faptele constatate la S.A.R. City Insurance S.A.

Pentru o completă documentare cu privire la rezultatele procesului de supraveghere și control, punem la dispoziție mai jos o sinteză a sancțiunilor impuse de Autoritate la S.A.R. City Insurance S.A.

Iulian Huşanu, consilier USR PLUS în Consiliul Local Iași, și-a dat demisia din consiliu și din partid după ce presa locală a dezvăluit că avea afaceri cu bani publici, inclusiv de la primării conduse de colegi de partid.

Anunțul a fost făcut marți de preşedintele organizaţiei municipale Iaşi a USR PLUS, deputatul Filip Havârneanu.

"Transparenţa şi corectitudinea sunt principalele valori care ghidează activitatea aleşilor locali USR PLUS. Atunci când proiectele personale interferează cu activitatea politică, aceste valori sunt cele care dictează drumul către o decizie corectă. Demisia colegului nostru este un gest de onoare şi etică. Iulian Huşanu este un antreprenor de succes, cu multe proiecte personale importante pentru comunitate. Îi mulţumim pentru toate eforturile depuse până acum în activitatea de consilier şi îi dorim mult succes în proiectele viitoare pentru Iaşi", a anunțat Filip Havârneanu într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Demisia lui Iulian Huşanu survine după ce într-o publicaţie locală a apărut un articol potrivit căruia acesta avea afaceri cu instituţii de stat, inclusiv cu primării conduse de colegi de partid.

Iulian Hușanu și-a anunțat și el demisia într-o postare pe Facebook, unde și-a prezentat și punctul de vedere privind dezvăluirile presei.

„Având în vedere că in prezent unii colegi din USR-PLUS consideră că realizarea unui PUZ sau afacerile cu instituţiile publice, chiar şi cu cele care nu au legatura cu USR-PLUS, nu pot fi realizate de către un membru de partid, vă rog sa luaţi in considerare următoarea declaraţie: Subsemnatul, Iulian Huşanu, vă rog să luaţi act de demisia mea din calitatea de membru USR-PLUS. Sunt pe deplin conştient că această demisie îmi anulează şi dreptul de a mai fi consilier local", a scris fostul consilier marți, pe Facebook.

Iulian Huşanu va fi înlocuit de Ana Codru, care este în vârstă de 31 ani, şi este arhitect de profesie.

Pegasus, softul de spionaj prin care au fost urmăriţi lideri politici, ziarişti incomozi, activişti şi avocaţi specializaţi pe drepturile omului, este unul dintre cele mai sofisticate, atacatorul obţinând controlul total asupra aparatului.

„Dacă în primele versiuni ale softului, acesta infecta telefoane cu ajutorul unor linkuri periculoase trimise prin SMS sau e-mail, acum nu necesită nicio acţiune din partea utilizatorilor, exploatând vulnerabilităţi din sistemul de operare al dispozitivului", a explicat, pentru Adevărul, Dan Buştean - specialist cyber-security al Helion Group.

Practic, explică Dan, utilizatorul poate primi un conţinut gif fără să sesizeze măcar, telefonul procesează fişierul şi se blochează, în acest timp permite atacatorului să preia controlul total asupra telefonului. Poate fi programat softul în aşa fel încât mesajul primit iniţial să dispară automat. Pe româneşte, nici nu ştii că ai fost virusat.

Acum şi pentru Android

Vulnerabilitatea a fost descoperită initial pe dispozitivele Apple iar compania a şi lansat lansat o actualizare software critică, luni, 13 septembrie însă telefoanele iPhone, laptopurile MacBooks şi ceasurile Apple cu o versiune de software anterioară 14.8 sunt vulnerabile. "Le recomand tuturor să îşi facă actualizarea. Dacă din diferite motive nu pot face up-date-ul - au un dispozitiv prea vechi, care nu suportă ultima versiune de IOS, le sugerez să îşi dezactiveze funcţia imessage", spune Dan, arătând că această funcţie este "vinovată" pentru intrarea virusului-spion în sistem.

Pe de altă parte, spune tot el, vulnerabilităţi similare au fost sesizate şi la dispozitivele Android.
"În 2019, de pildă, WhatsApp a dezvăluit că soft-ul a fost folosit pentru a trimite malware către 1400 de telefoane prin folosirea unei astfel de vulnerabilităţi. Printr-un simplu ataşament tip .gif (CVE-2019-11932) telefonul ţintă putea fi infectat, pentru că aplicaţia whatsapp descarcă automat documentele în telefon. Când victima primea un mesaj cu un gif modificat de hackeri, aplicaţia îl descărca în telefon. Când victima urma să trimită un fişier media către cineva, whatsapp procesa şi acel fişier modificat special pentru a executa comenzi direct în sistemul de operare al telefonului. Iar hackerii instalau viruşii şi luau acces total la telefon ", spune specialistul.

Odată infectat, un telefon devine un spion digital sub controlul complet al atacatorului, extrăgând date precum parole, liste de contacte, evenimente din calendar, mesaje text şi apeluri vocale live (chiar şi cele prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie criptate de la un capăt la altul). De asemenea, oferă atacatorului controlul asupra camerei şi microfonului telefonului şi permite funcţiei GPS să urmărească o ţintă.

„Problema cea mai mare pentru utilizatori a fost că acest exploit (o secvenţă de cod ce determină un comportament nedorit sau neprevazut al software-ului, hardware-ului) era gratuit pe internet şi putea oricine să se joace cu el. O vulnerabilitate de acest gen a fost reparată prin update-ul din 10 august de cei de la Whatsapp, dar cu siguranţă mai sunt şi altele care aşteaptă să fie descoperite", declară Dan Buştean (foto).

Cum "prinzi" spionul?

Pentru a verifica dacă dispozitivul a fost infectat cu Pegasus ori vreun alt virus, există un software gratuity - Mobile Verification Toolkit.

MVT este un software mobil de criminalistică dezvoltat pentru a simplifica şi automatiza procesul de colectare a urmelor utile şi pentru a identifica datele compromise ale dispozitivelor Android şi iOS folosind indicatori de compromis (IOC).

"Orice virus lasă o urmă, ca un hoţ, iar acest soft verifică urmele lăsate. Acest soft poate identifica orice virus, nu numai Pegasus", zice Dan.

Ce sunt IOC? Sunt bucăţi de date criminalistice, cum ar fi datele găsite în intrările sau fişierele jurnalului de sistem, şi care identifică activitatea potenţial rău intenţionată a unui sistem sau a unei reţele, ajutând la detectarea încălcărilor de date, infecţiilor malware sau a altor activităţi de ameninţare.

"Prin monitorizarea indicatorilor de compromis, se pot detecta atacurile şi se poate acţiona rapid", susţine specialistul, care recomandă scanarea periodică a dispozitivelor cu acest soft, deoarece IOC-urile sunt actualizate constant şi astfel vă asigură că nu sunteţi infectaţi.

Softwaterul este gratuit şi poate fi accesat la adresa : https://github.com/mvt-project/mvt, unde se găsesc şi informaţiile necesare pentru a descărca şi folosi soft-ul. Link util cu indicatori de compromis pentru diferiţi viruşi au fost puşi la dispoziţie gratuit de către AmnestyTech şi pot fi găşiţi aici: https://github.com/AmnestyTech/investigations .

Problema în cazul Pegasus este, însă, că odată detectat, este aproape imposibil de eliminat. "Este atât de "infecţios" încât poate să-şi lase găuri, un vector, iar după un timp să se reactiveze. În acest caz, singura soluţie e să vă schimbaţi aparatul, pentru că e compromis".

Scandal internaţional

Printre liderii politici care au ajuns victime ale softului Pegasus se numără Emmanuel Macron, care ar fi fost urmărit de serviciile de informaţii ale Marocului, alături de fostul premier al Franţei, Edouard Philippe dar şi alţi 14 membri ai Guvernului.

Forbidden Stories, o organizaţie media nonprofit din Paris, şi Amnesty International au avut iniţial acces la lista filtrată şi au distribuit-o către publicaţii partenere unite în „proiectul Pegasus", printre care şi publicaţia Le Monde.

Autenticitatea acestei liste şi legătura sa cu programul de spionaj Pegasus au fost stabilite analizând zeci de telefoane care figurează pe listă. În marea majoritate a cazurilor, au fost găsite urme lăsate de Pegasus, adesea la câteva secunde după apariţia telefonului corespunzător pe listă.

În Ungaria, Parchetul General a anunţat declanşarea unei anchete după dezvăluirile din presă conform cărora 300 de numere de telefon ar fi fost ţinta unor ample acţiuni de spionaj a Guvernului lui Viktor Orban, printre cei spionaţi numărându-se şi Szabolcs Panyi, un cunoscut reporter cu surse importante în cercuri diplomatice şi de securitate naţională.

Analiza dispozitivului realizată cu softul Amnesty International a arătat clar că acesta a fost infectat în mod repetat cu Pegasus pe parcursul unei perioade de şapte luni în 2019, softul fiind activat de fiecare dată când Panyi pregătea articole sensibile şi solicita puncte de vedere de la oficiali guvernamentali ungari.

Guvernul ungar a negat implicarea, purtătorul de cuvânt al lui Viktor Orban, Zoltan Kovacs, atacându-l public pe Panyi, pe care l-a acuzat de „orbanofobie şi ungarofobie", potrivit digi24.ro

Un alt lider care a folosit spyware-ul Pegasus este prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, care l-a utilizat împotriva principalului său rival politic, Rahul Gandhi. Acesta a fost selectat de două ori ca potenţială ţintă de supraveghere. El este doar unul dintre zecile de politicieni, jurnalişti, activişti şi critici ai guvernului supravegheat cu ajutorul soft-ului, scrie The Guardian.

Ţintit a fost şi Prashant Kishor, strateg politic care a lucrat pentru partidul care l-a învins pe Modi în alegerile din Bengalul de Vest la începutul anului. Analiza a arătat că telefonul fusese „ascultat" inclusiv în ziua în care fusese analizat.

Asociația Producătorilor din Industria Apei anunță o majorare cu 20% a prețului la apa îmbuteliată.

APRIA susține că această majorare este un efect al creșterii monedei euro, a facturilor la energie, a prețului la combustibili și a prețului ambalajelor.

Producătorii de apă de izvor nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor. Scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje și combustibili pun o presiune mare asupra sustenabilității afacerilor, anunță Asociația Producătorilor din Industria Apei (APRIA). Prin urmare, în această perioadă, are loc o recalibrare a nivelului de preț, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienții finali, se precizează într-un comunicat remis Bugetul.ro.

Membrii APRIA au fost tot timpul atenți la nevoile clienților, investind în calitate și în eficientizarea proceselor de producție pentru a oferi cea mai bună apă la cele mai bune prețuri. Din păcate, scumpirile uriașe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, așa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a prețului cu 20%, precizează reprezentanții APRIA.

De ce se scumpește apa îmbuteliată
Anul acesta producătorii de apă de izvor plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari față de 2020, prețul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% și, în plus, a crescut cu aproape 50% prețul ambalajelor (PET-uri, carton, folie). De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investițiilor majore realizate în ultimul timp, evoluția acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare.

Membrii APRIA vor continua să investească în utilaje de ultimă generație pentru a crește gradul de eficiență și se vor orienta spre soluții inovatoare de producție și utilizare a energiei. Cu toate acestea, reprezentanții APRIA consideră ca efortul lor trebuie să fie dublat și de acțiuni ale autorităților, să sprijine companiile care produc în România și să încurajeze demersurile care își propun realizarea unor activități economice sustenabile.

Despre APRIA

Alcătuită din companii de renume din industria românească, Asociația Producătorilor din Industria Apei (APRIA) are misiunea de apăra interesele membrilor săi și de a veghea la respectarea dreptului românilor de a avea acces la cea mai importantă resursă: apa. De-a lungul timpului, APRIA s-a dovedit un partener vocal de dialog al autorităților, care a luat parte la orice schimbare legislativă, cu misiunea să întărească mediul de afaceri și să susțină un produs final corect pentru consumator.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât, joi, ca certificatul verde să devină obligatoriu în zonele unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori.

Medicul Monica Pop consideră că introducerea certificatului verde este „o aberație".

Mai mult, spune Monica Pop, și vaccinatul ar trebui să fie testat, pentru că și el poate transmite boala.

„Este o aberaţie! De ce unele ţări nu fac aşa şi unele ţări fac aşa? În primul rând, știe toată lumea că green pass-ul, acest certificat verde, este o problemă politcă și nu medicală, categoric.Trebuie să separăm lucrurile.

Știți foarte bine că vaccinatul se poate infecta. Și atunci, ce rol are un vaccinat dacă el e infectat? Dacă e vaccinat, sigur, pentru el e foarte important că face o formă mai ușoară și nici nu mai avem ceva de discutat în sensul acesta, dar pentru cei din jur nu are nicio valoare.

Deci el trebuie să fie testat, fără doar și poate. Vreau să vă întreb un lucru, este retoric, sigur. Doamna de mai devreme spunea că statul trebuie să aibă grijă de sănătatea oamenilor, sigur, dar și a medicilor. Și atunci, dacă obligi medicul să se vaccineze ca să nu infeceteze pacientul, obligă și pacientul să se vaccineze, ca să nu infecteze medicul.

Să știți că medicul ia ceva de la pacient și asta s-a întâmplat întotdeauna. Atunci, dacă tot suntem cetățeni ai acestei țări și avem aceleași drepturi, să fie drept. Mie nu mi se pare absolut deloc normal, asta cu certificatul. Ar trebui ca fiecare om să se vaccineze, dacă el consideră, dar trebuie testat. Acum am primit mesaj că în Germania, elevii sunt testați de două ori pe săptămână. Toți elevii, absolut. Ar trebuie să se întâmple și la noi așa, cu toți cei care lucrează măcar cu toți cei care lucrează cu oameni. Adică medici, profesori, cadre didactice, artiști, etc.

Ei plătesc şi noi plătim asigurări de sănătate. Mai mult decât atât, nimeni nu a pomenit despre contraindicaţiile vaccinului. Ce se face cu cei care au contraindicaţii, cu anafilaxia, cancere sub tratament, cu hipertensiuni, lucruri care contraindică. Un consilier parlamentar din Parlamentul Europei a spus că a trimis o scrisoare medicilor de la Consililui Europei, pentru că are un colesterol mai mare, pentru a şti dacă să se vaccineze sau nu şi răspunsul a fost nu. Asta a fost în direct, în direct, într-o seară, în prime-time.

Deci nu se pune problema că nu există contraindicaţii. Şi atunci, cum se tratează aceşti oameni? Medicii, profesorii, artiștii, sportivii, nu sunt tot cetățeni ai acestei țări cu aceleași drepturi? Deci, drepturile să fie egale. Pledez să se vaccineze cine dorește și nu obligatoriu. Dacă sunt și unii care nu vor să facă test, asta e problema lor și să se descurce așa cum consideră. Eu știu că acum testele sunt mai serioase, mai sigure. Seriose erau toate, dar au dat multe erori. Acum sunt teste care nu mai dau erori. Consider că testarea este cel mai important lucru în a opri pandemia", a afirmat Monica Pop, la Antena 3.

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, informează comunitatea locală că s-au identificat resursele financiare necesare pentru realizarea laboratorului de radioterapie la nivelul Spitalului Municipal Ploiești, unitate sanitară aflată în administrarea autorității publice locale.


Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPMB), are în derulare Proiectul privind Reforma Sectorului Sistemului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), proiect nr. 8362RO, ratificat prin Legea nr.179/16.12.2014.


În cadrul subcomponentei de radioterapie din cadrul proiectului menționat se are în vedere realizarea unor investiții destinate dezvoltării rețelei publice naționale de radioterapie, Spitalul Municipal Ploiești fiind una dintre potențialele unități beneficiare ale proiectului.


Precizăm, totodată, că proiectul BIRD 8362RO a fost prelungit de la data de 31.03.2021 până la data de 31.12.2024, până în momentul de față fiind finalizată evaluarea tehnică a tuturor centrelor de radioterapie din sistemul public național, considerate pentru intervenții în cadrul proiectului BIRD 8362RO.
Astfel, la nivelul Ministerului Sănătății, au fost identificate resursele financiare pentru achiziția unui pachet complet de echipamente pentru dotarea noului laborator de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești, urmând ca, în luna octombrie 2021, să fie inițiată procedura de licitație internațională competitivă.
Echipamentele ce vor fi achiziționate în cadrul proiectului, ce va fi pus în aplicare în municipiul nostru, sunt: accelerator linear medical (level 1 – dual energy), CT Simulator, TPS/CS (level 1), R&V cu toate licențele, 2 seturi de sisteme de imobilizare, set complet de echipamente de dozimetrie (PSQA).
"În urma dialogului pe care l-am purtat, în ultima perioadă, cu conducerea Ministerului Sănătății am reușit să obținem finanțarea necesară pentru echipamentele de specialitate necesare pentru dotarea laboratorului de radioterapie ce va funcționa în cadrul Spitalului Municipal Ploiești.
Prin continuarea acestui proiect reușim să creștem calitatea serviciilor medicale pentru ploieșteni și să venim în sprijinul semenilor aflați în suferință care vor putea beneficia de condiții optime de investigare, diagnosticare și tratament, fără să mai fie necesar efortul deplasării acestor persoane către alte centre similare din județele limitrofe.


Reamintesc că, lucrările de construire a Centrului de radioterapie din Ploiești sunt executate în procent de 80%, termenul de finalizare a acestora fiind luna februarie 2022.


Valoarea totală a lucrărilor de construcție este de 12.420.000 lei, fonduri ce sunt asigurate din bugetul municipiului Ploiești " a precizat, în acest context, primarul Andrei Liviu Volosevici.

Guvernul pregătește o lovitură grea pentru toți românii, folosindu-se de Parlament pentru a legifera și a extinde aplicarea certificatului verde. Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept a solicitat în mod expres participarea la dezbaterile din comisiile Senatului, pentru a se asigura că nu se vor introduce amendamente care să ducă la o segregare totală a populației.

Încercarea Guvernului de a introduce condiționarea accesului la locul de muncă a angajaților din asistența socială de testare pe bani proprii sau de vaccinare a fost urmată, aproape imediat, de anunțul introducerii certificatului verde pentru accesul în mall-uri, cinematografe și restaurante.

Deocamdată, pentru localitățile în care rata de incidență a cazurilor Covid depășește 3 la mie, însă este foarte posibil ca măsura să se generalizeze. Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept atrage atenția că aceștia sunt primii pași către segregarea populației și solicită renunțarea la astfel de măsuri.

"Dacă se începe cu obligativitatea vaccinării și testării la locul de muncă vor extinde peste tot și se va ajunge ca cei care nu se vaccinează să nu mai aibă voie să facă nimic. Scopul final este ca cine nu este vaccinat să fie exclus din societate. Certificatul verde din Regulamentul UE era folosit doar la trecerea frontierei, pentru că UE nu poate da asemenea norme care să fie obligatorii la nivel național. Acum vor să bage certificatul verde în lege, pentru că CCR-ul a spus clar, în Decizia 381, că nu avem lege care să impună testarea, vaccinarea sau trecerea prin boală pentru participarea la evenimente sau a intra în restaurante și cinematografe și că singurele măsuri care se pot introduce sunt cele prevăzute în Legea 55. Tot ce a făcut până acum Guvernul în acest sens a fost nelegal și neconstituțional, pentru că nu avea putere să stabilească altceva decât ce a decis Parlamentul. Cei mai mulți vaccinați sunt din sistemul bugetar, iar acum nevaccinații au început să fie presați de colegi să se vaccineze, unii fiind deja izolați în spații cu plexiglas", ne-a declarat Elena Radu, președintele Coaliției pentru Apărarea Statului de Drept (CASD).

ONG-urile și sindicatele nu vor certificat verde național
Mai multe ONG -uri și sindicate au solicitat comisiilor Senatului și Guvernului participarea la dezbateri cu privire la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență cu privire la așa-zisul "certificat verde". Conducerea CASD semnalează faptul că pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din 15.09.2021 s-a aflat, la prima lectură, proiectul de OUG pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 care prevede introducerea obligativității certificatului verde pentru profesioniștii din centrele de asistenta socială, reprezentanții Executivului declarând că urmează să completeze/modifice acest proiect și să introducă și noi categorii de cetățeni. "De ce se prezumă că toate persoanele fără simptome sunt infectate și toate persoanele vaccinate sunt sănătoase, în condițiile în care realitatea ne dovedește că nu este așa? Acest certificat verde nu este o soluție în combaterea transmiterii virusului. Dovadă în acest sens stă faptul că, deși a fost introdus de către Uniunea Europeană pentru a fi folosit la deplasarea dintr-un stat în altul, nu s-a oprit nici transmiterea virusului și nici creșterea numărului de cazuri", se arată într-un comunicat al CASD.

Segregați pe criteriul vaccinării
Statul trebuie să pună la dispoziția cetățenilor informații corecte și complete, atât despre virus, cât și despre vaccin și efectele adverse pentru ca fiecare cetățean să își analizeze singur riscurile și pentru situația în care nu se vaccinează și se infectează, dar și pentru situația în care se vaccinează, dar poate va avea efecte adverse, susține Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept. "Fiecare cetățean să decidă pentru el care risc crede că este mai mic și fiecare dintre noi să respectăm decizia celuilalt. Nu putem să acceptăm să fim segregați pe criteriul vaccinării", se mai precizează în comunicatul CASD.

La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii oraşului Plopeni au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, din oraș, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași zile i-au fost sustrași 2.800 de lei din locuință.

Din cercetări a reieșit faptul că, bărbatul în cauză, în cursul zilei de ieri, ar fi fost vizitat de vecinul său, cu care a stat de vorbă câteva minute, iar după plecarea acestuia, a constatat că, de pe masa din holul locuinței lipsea un portofel, în care erau actele de identitate, carduri bancare și 2.800 de lei.

Polițiștii au reușit identificarea persoanei bănuite, pe raza localitații și l-au condus la sediul unității, în vederea audierii.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

În urma probatoriului administrat, față de bărbatul de 44 de ani a fost luată măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore.

Sursa IJP PRAHOVA

La data de 16 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei și Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au efectuat percheziții domiciliare, la 2 persoane bănuite de tentativă la tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe. 2 manadate de aducere au fost puse în executare.

În fapt la data de 18 iulie a.c., în jurul orei 22.00, 2 bărbati cu identitate necunoscută, prin exercitarea de acte de violență, ar fi încercat să deposedeze de telefonul mobil pe un tânăr, în vârstă de 18 ani și concomitent ar fi agresat fizic pe o persoană vătămată minoră, în vârstă de 16 ani.

Față de bărbatul de 46 de ani din Ploiești s-a dispus s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior, în aceeași zi fiind emis mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Având în vedere faptul că celălalt bărbat, în vârstă de 48 de ani, suferă de afecțiuni psihice, dovedite cu acte medicale s-a luat măsura internării provizorie, urmând ca la data de 22 septembrie a.c., să fie prezentat Serviciului de Medicină Legală Prahova, în vederea examinării psihiatrice.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

Sursa IJP PRAHOVA

Pagina 1 din 5061

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.