Ghinioniști de serviciu

Publicat in Sport 10 Noiembrie 2015 1156 ori
Google+ WhatsApp
Ghinioniști de serviciu
Ghinioniști de serviciu

Petrolul n-a reuşit, nici contra Concordiei Chiajna, să bifeze cel de-al doilea succes stagional, deşi, judecând după modul în care s-au desfăşurat ostilităţile, se poate spune că ar fi meritat cu prisosinţă cele trei puncte puse în joc. Oaspeţii au trăit din golul de kinogramă marcat de către Serediuc (13), în vreme ce ploieştenii, în ciuda numeroaselor ocazii clare, au punctat o singură dată, prin Zoubir, în prelungirile primei părţi.

Cu spectrul tot mai apăsător al ultimei poziţii ocupate în clasament, Petrolul avea nevoie ca de aer de un succes în duelul cu Concordia Chiajna, însă a fost, din nou, genul de meci în care şansa n-a fost de partea „lupilor”. Şi, cum se putea altfel!, în chiar minutul 13 oaspeţii deschideau scorul, cu o reuşită de senzaţie semnată de Serediuc, un şut imparabil de la 16 metri, lateral dreapta, la colţul lung, la care mingea a „muşcat” bara înainte să se ducă în plasă, altfel spus un nou gol din seria, parcă interminabilă, a celor spectaculoase pe care adversarii „galben-albaştrilor” le-au tot înscris în această ediţie de campionat.

Uşor descumpăniţi, petroliştii n-au găsit, pe moment, replica, prima ocazie la poarta oaspeţilor venind în minutul 23, atunci când Iacob a reţinut, cu un plonjon frumos, la lovitura de cap a lui Moussa. Apoi, Varga (40) a trimis, din interiorul careului, peste transversală, dar chiar înainte de pauză avea să pice golul egalizator, după ce Moussa a jucat, inspirat, rolul de pivot pentru ZOUBIR, francezul pătrunzând, de la 20 de metri, pe un culoar liber în zona centrală, pentru a-l învinge pe Iacob cu un şut plasat.

A fost golul care le-a dat, „lupilor” un cu totul alt tonus, vizibil încă din startul părţii secunde. Moussa a avut câteva şarje periculoase, a şi ratat, incredibil, din şase metri, după o pasă venită, de pe dreapta, de la Zoubir (48), iar lobul de senzaţie trimis de Nepomuceno (58), de la aproape 40 de metri, a trecut cu câţiva milimetri peste transversala porţii unui Iacob deja bătut. Asaltul ploieştean a continuat, dar a lipsit luciditatea în faţa buturilor adverse, Genev (78) trimiţând peste poartă, din interiorul careului, după ce scosese din joc doi adversari cu un dribling scurt.

S-a terminat, astfel, 1-1, iar Petrolul a ajuns la cota 5 în clasamentul la zi al Ligii I, înaintea unei pauze de două săptămâni în campionat în care Mihai Stoichiţă va căuta să readucă gruparea „găzarilor” pe traseul optim. Următorul joc în campionat se va desfăşura pe 23 noiembrie, la Turnu Severin, cu Pandurii Tg. Jiu.

Casetă

FC Petrolul Ploieşti – Concordia Chiajna 1-1 (1-1)

Marcatori: Zoubir (45+2)/ Serediuc (13).

Petrolul: Pecanha – Peteleu, Benga, Genev, Faug-Porret – Ropotan (cpt), Bucşa – Nepomuceno (80 Marinescu), Zoubir, Varga – Moussa. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Concordia: Iacob – Bărboianu, Sârghi, Mamele, Bucurică – Bruno Madeira, Giurgiu – Serediuc, Purece (62 Cristescu), Răsdan (46 V. Lazăr) – Constantinescu (79 Pena). Antrenor: Cornel Ţălnar.

Cartonaşe galbene: Genev, Varga/Bărboianu, Bucurică, Sârghi, Mamele.

Au arbitrat: George Rădulescu (Bucureşti) – Daniel Mitruţi (Craiova) şi Alexandru Cerei (Cluj Napoca).

Arbitru de rezervă: Gabriel Horia Mladinovici (Bucureşti).

Observatori: Aron Huzu (Sibiu) şi Marian Ivan (Braşov).

sursa: fcpetrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.