Anunţul care dă FIORI RECI. Rusia vrea să TAIE GAZUL către Europa în timpul iernii

Publicat in Ştiri Internaţionale 27 August 2014 843 ori
Google+ WhatsApp
Anunţul care dă FIORI RECI. Rusia vrea să TAIE GAZUL către Europa în timpul iernii
Anunţul care dă FIORI RECI. Rusia vrea să TAIE GAZUL către Europa în timpul iernii

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat miercuri că Kievul este la curent cu planuri ale Rusiei de a opri livrările de gaze naturale către Europa în această iarnă.

 

 


"Situaţia în sectorul energetic ucrainean este dificilă. Iar noi cunoaştem planurile Rusiei de a bloca livrările de gaz chiar şi către ţări din Uniunea Europeană în această iarnă", a afirmat el cu ocazia unei reuniuni guvernamentale. Anul trecut, jumătate dintre exporturile de gaze naturale ruseşti către UE au tranzitat Ucraina.

 

Acelaşi Iaţeniuk avertiza vineri că pe Ucraina o aşteaptă o "iarnă lungă şi rece", afirmând că ţara mai are nevoie de încă 5 miliarde de metri cubi de gaz rusesc şi ar putea fi nevoită chiar să importe cărbune din cauza impactului conflictului asupra regiunilor sale industriale estice.

 

Rusia, care a furnizat aproximativ jumătate din cantitatea de gaz folosită de Ucraina anul trecut, a redus livrările la 16 iunie pe fondul unei dispute legate de preţuri şi ca urmare a anexării Crimeii de către Moscova. Întrebat într-un interviu televizat dacă, în opinia sa, Ucraina ar putea supravieţui fără gazul rusesc, Iaţeniuk a răspuns: "Nu (...) Situaţia din timpul iernii va fi foarte dificilă".



 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.