Fapte. Ce s-a simulat în New York cu o lună jumătate înainte de Wuhan? Un exerciţiu de pandemie severă de coronavirus

Publicat in Ştiri Internaţionale 15 Martie 2020 7290 ori
Google+ WhatsApp
Fapte. Ce s-a simulat în New York cu o lună jumătate înainte de Wuhan? Un exerciţiu de pandemie severă de coronavirus
Fapte. Ce s-a simulat în New York cu o lună jumătate înainte de Wuhan? Un exerciţiu de pandemie severă de coronavirus

Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății în parteneriat cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill și Melinda Gates a găzduit evenimentul 201, un exercițiu de înaltă pandemie la 18 octombrie 2019, la New York, NY.

Exercițiul a ilustrat domenii în care parteneriatele publice / private vor fi necesare în timpul răspunsului la o pandemie severă pentru a diminua consecințele economice și sociale la scară largă.

În ultimii ani, lumea a cunoscut un număr tot mai mare de evenimente epidemice, care se ridică la aproximativ 200 de evenimente anual. Aceste evenimente sunt în creștere și sunt perturbatoare pentru sănătate, economii și societate. Gestionarea acestor evenimente încordează deja capacitatea globală, absentând chiar o amenințare pandemică.

Experții sunt de acord că este doar o chestiune de timp înainte ca una dintre aceste epidemii să devină globală – o pandemie cu consecințe potențial catastrofale. O pandemie severă, care devine „Evenimentul 201”, ar necesita o cooperare de încredere între mai multe industrii, guverne naționale și instituții internaționale cheie.

“Scenariul Eveniment 201”


Evenimentul 201 simulează un focar al unui nou coronavirus zoonotic transmis de la lilieci la porci la oameni care în cele din urmă devine eficient transmisibil de la persoană la persoană, ceea ce duce la o pandemie severă. Patogenul și boala pe care o provoacă sunt modelate în mare parte pe SARS, dar este mai transmisibil în mediul comunitar de către persoanele cu simptome ușoare.

Boala începe în fermele de porci din Brazilia, în mod liniștit și lent la început, dar apoi începe să se răspândească mai rapid în mediul de sănătate. Când începe să se răspândească eficient de la o persoană la alta în cartierele cu venituri reduse, dens pline ale unor megacități din America de Sud, epidemia explodează. Este exportat mai întâi prin călătorii aeriene în Portugalia, Statele Unite, China și apoi în multe alte țări. Deși, la început, unele țări sunt capabile să o controleze, ea continuă să se răspândească și să fie reintrodusă și, în cele din urmă, nicio țară nu poate menține controlul.

Nu există posibilitatea ca un vaccin să fie disponibil în primul an. Există un medicament antiviral fictiv care poate ajuta bolnavii, dar nu limitează în mod semnificativ răspândirea bolii.

Întrucât întreaga populație umană este sensibilă, în primele luni ale pandemiei, numărul cumulativ de cazuri crește exponențial, dublându-se în fiecare săptămână. Și pe măsură ce cazurile și decesele se acumulează, consecințele economice și sociale devin din ce în ce mai severe.

Scenariul se încheie la punctul de 18 luni, cu 65 de milioane de decese. Pandemia începe să încetinească din cauza numărului în scădere a persoanelor sensibile. Pandemia va continua într-un anumit ritm până când va exista un vaccin eficient sau până când 80-90% din populația globală a fost expusă. Din acel moment, este probabil să fie o boală endemică a copilăriei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.