Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, în vizită de lucru în mai multe raioane din Republica Moldova FOTO

Publicat in Politica 13 Iunie 2016 1834 ori
Google+ WhatsApp
Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, în vizită de lucru în mai multe raioane din Republica Moldova FOTO
Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, în vizită de lucru în mai multe raioane din Republica Moldova FOTO

În perioada 9-12 iunie 2016, o delegație condusă de președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a făcut o vizită de lucru în mai multe raioane din Republica Moldova:

 

 

Joi, 9 iunie 2016, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma a participat la ceremonia comemorativă organizată de Ziua Eroilor, la cimitirul ostașilor români din localitatea Țiganca, raionul Cantemir ( Republica Moldova). Evenimentul a avut loc la inițiativa Ambasadei României la Chișinău, cu sprijinul Mitropoliei Basarabiei și al Ministerului Apărării al Republicii Moldova. Printre participanții la acțiunea comemorativă s-au numărat ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, ministrul apărării din R.Moldova, Anatolie Salaru, reprezentanți ai corpului diplomatic militar acreditat în Republica Moldova, ofițeri din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova, reprezentanți ai autorităților locale și raionale din raionul Cantemir și localitățile Cania, Stoianovca și Țiganca. În cadru festivității, președintele Mircea Cosma i-a înmânat ministrului Anatolie Salaru diploma și Trofeul "România 100". Din partea Consiliului Județean Prahova au mai participat președintele Comisiei de Integrare Europeană, Ludmila Sfîrloagă și directorul executiv Rodica Paraschiv. În cimitirul de la Țiganca sunt îngropați 1020 de ostași români, căzuți în luptele din iunie-iulie 1941 din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Foto-eveniment

Vineri, 10 iunie 2016, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma a facut o vizită de lucru în orașul Nisporeni, Raionul Nisporeni, Republica Moldova, unde a fost primit de Grigore Robu, primarul orașului Nisporeni . După o scurtă vizită la sediul primăriei Nisporeni, Mircea Cosma, împreună cu primarul localității, a depus o coroană cu flori la cimitirul ostașilor români din comuna Vărzărești – Nisporeni. La cimitirul eroilor din Vărzăreşti sunt înmormântaţi ostaşi români din Bacău, Suceava şi Botoşani. Cimitirul a fost înfiinţat în august 1941, aici fiind înhumaţi – în 93 de morminte individuale şi cinci gropi comune – 178 de militari români (dintre care doar 100 au fost identificaţi). Pe parcusul vizitei în Nisporeni, Mircea Cosma, la invitația primarului Grigore Robu, a vizitat o fabrică de încălțăminte și locația viitorului parc industrial ce se va amenaja în localitate. Totodată, președintele Mircea Cosma a făcut o donație din partea Societății Cultural- istorice ”Mihai Viteazul" din Ploiești pentru amenajarea bustului lui Ferdinand I în localitatea Nisporeni. La întâlnirea de astăzi a mai participat și președintele Comisiei de Integrare Euopeană, Ludmila Sfîrloagă.

Foto-evniment

Sâmbătă, 11 iunie 2016, o delegație a Consiliului Județean Prahova condusă de președintele Mircea Cosma a fost primită la sediul Raionului Basarabeasca de Piotr Pușcari, preşedintele acestui raion. În cadrul acestei întâlniri, președintelui Piotr Pușcari i-au fost prezentate principalele proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţea Prahova cât şi potenţialul economic şi investiţional al Judeţului. Totodată, președintele Mircea Cosma l-a invitat pe președintele Raionului Basarabeasca pentru a participa în județul Prahova la un schimb de experienţă şi bune practici în vederea perfecţionării mecanismului de atragere a fondurilor europene. Pe durata întâlnirii a mai fost adusă în discuţie şi posibilitatea înfrățiri a mai multor localități din Raionul Basarabeasca cu localități din județul Prahova. La discuții au mai participat Președintele Comisiei de Integrare Europeană, Ludmila Sfîrloagă, consilierii județeni Viorica Vasile și Adrian Manta, directorul executiv Rodica Paraschiv, președintele raionului Cimislia, Mihai Olărescu, primarul localității Abaclia, Victor Niculiță, etc. A urmat o vizită la Grădinița din Abaclia unde a fost făcută o donație constând în rechizite și cărți pentru copiii din localitate. Tot aici președintele Mircea Cosma i-a înmânat primarului localității Abaclia, Victor Niculiță, o diplomă și Trofeul ”România 100”. Programul în Raionul Basarabeasca a continuat cu o donație de carte pentru biblioteca Liceului ”Constantin Stere” din Abaclia și o vizită la un complex de vinificație din aceeași localitate.

Foto-eveniment

Duminică, 12 iunie 2016, președintele Consiliului Județean Prahova a primit primit titlul de ,,Cetăţean de onoare al Raionului Cimişlia”. Această distincţie importantă i-a fost acordată ca urmare a contribuţiei semnificative pe care preşedintele Mircea Cosma a avut-o la dezvoltarea economică şi prosperitatea Raionului Cimişlia precum şi la dezvoltarea relaţiilor bilaterale între cele două judeţe/raioane. Distincția i-a fost oferită de președintele raionului Cimislia, Mihai Olărescu. La Cimișlia delegația prahoveană condusă de președintele Mircea Cosma a depus alături de autoritățile locale buchete de flori la monumentul românilor basarabeni căzuți în Transnistria în 1992 și la monumentul ridicat în memoria victimelor celor 2 valuri ale deportărilor staliniste şi a foametei cumplite din anul 1947.

Foto-eveniment

Duminică, 12 iunie 2016, președintele Comisiei de Integrare Europeană, Ludmila Sfîrloagă, a făcut o donație constând în cărți, jucării, CD-uri cu povești, dulciuri, la cei 60 de copii de la grădinița ”Scufița Roșie” din orașul Iargara, raionul Leova. Darurile oferite au fost primite cu mare bucurie de copiii grădiniței ”Scufița Roție”. La eveniment a mai participat și Alina Zotea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Foto-eveniment

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.