Miza șantajului de la Primăria Capitalei. Oamenii pe care USRPLUS vrea să-i impună peste spitalele bucureștene: secretare, casiere, pile de partid

Publicat in Politica 29 Aprilie 2021 1376 ori
Google+ WhatsApp
Miza șantajului de la Primăria Capitalei. Oamenii pe care USRPLUS vrea să-i impună peste spitalele bucureștene: secretare, casiere, pile de partid
{gallery}118286{/gallery}

Bugetul Capitalei a fost respins, după ce consilierii USRPLUS, cei mai numeroși din Consiliul General, s-au abținut de la vot. Public, consilierii USRPLUS susțin că motivul pentru care au respins bugetul ar fi acela că veniturile au fost supraevaluate, în realitate însă miza este cu totul alta: Oamenii lui Vlad Voiculescu s-au arătat nemulțumiți că primarul Nicușor Dan nu vrea să-i lase viceprimarului Horia Tomescu dreptul de a angaja pe cine vrea el în spitalele bucureștene, fără să fie controlat de nimeni.

Potrivit lumeapolitica.ro, în spatele acestei decizii stau pozițiile de membrii ai Consiliilor de Administrație de la spitalele din București. Printre oamenii pe care USRPLUS vrea să-i numească peste spitalele Capitalei se află o fostă casieră la Kaufland, o șefă de magazin la Romarta sau un personaj intrat în atenția DNA.


Claudia Pleșan, de la DNA, pe lista USR


Claudia Pleșan a fost și ea pusă pe lista întocmită de Tomescu pentru numirea în CA-uri la spitalele din București. Pleșan are experiență în lumea medicală, este economist și a lucrat la mai multe spitale. Cu toate acestea, Claudia Pleșan a intrat în atenția DNA în scandalul doctoriței cu diplomă falsă de la Spitalul Județean Ilfov.

Propunerea lui Horia Tomescu este în contradicție chiar cu spusele USR referitoare la penalii din funcțiile publice.

Alexandra Căcioianu, fiica unui milionar controversat
O altă propunere controversată a viceprimarului Tomescu este tânăra Alexandra Flori Căcioianu. Este fiica milionarului Virgil Cacioianu, fostul director al Șantierului Naval Giurgiu. Tatăl ei a devenit cunoscut după implicarea în afacerile interlopului Sergiu Băhăian. Acesta din urmă omora oamenii pe numele cărora trecea firme fantomă și-i turna în beton.

Alexandra este implicată în afacerile tatălui. Ea este administrator în Avemar (contracte cu Romsilva, Administrația Porturilor Fluviale, etc). Când firma fetei avea doi angajați și 97.000 de lei rulaj ea a câștigat surprinzător un contract de 3 milioane de lei de la foștii colegi ai tatălui ei. Acesta nu este singurul contract public al fetei USR.

Alexandra Căcioianu (FOTO: strategiiavansate.ro)
Cristian Plută, implicat în afaceri controversate
Unul alt nume propus de Horia Tomescu să facă parte din Consiliile de Administraţie ale spitalelor din Capitală este chiar directorul general adjunct al instituţiei, Cristian Plută, potrivit adevarul.ro. Directorul a fost implicat în mai multe afaceri controversate, cea mai cunoscută fiind supraevaluarea costurilor la lucrările de modernizare a spitalului de copii Victor Gomoiu, potrivit unor surse politice. Deşi a fost adus de administraţia PSD, acum a devenit un apropiat al actualului viceprimar.

Eleonora Manuc, legături cu Sebastian Vlădescu
O altă propunere care naște întrebări este cel al Eleonorei Manuc. Angajată a ASSMB, aceasta are o experiență de 6 ani în cadrul companiei Romanian Soft Company, fondată de Sebastian Vlădescu. Despre această companie se știe că a derulat afaceri cu spitalele din București, potrivit stiripesurse.ro.

Probabil, pentru aceste merite, Eleonora Manuc a fost propusă de Horia Tomescu să facă parte din CA-ul a trei spitale din Capitală simultan – spitalul clinic de boli infecțioase "Victor Babeș", spitalul clinic de chirurgie "Prof. Dr. Dan Theodorescu" și spitalul clinic "Sfânta Maria".

Violeta Dumitru, fostă șefă de magazin la Romarta
Printre persoanele necalificate pentru asemenea funcţie este şi Violeta Dumitru, propusă în Consiliul de Administraţie al Centrului Clinic de Boli Reumatismale "Dr. I. Stoia". Până să ajungă la ASSMB în 2018, aceasta a lucrat doi ani ca muncitor calificat la ITB, pentru ca apoi să fie 17 ani şefă de magazin la Romarta şi un an administrator de clădire, relatează adevărul.ro.

Aurel Pavel, omul lui Gabriel Oprea de la Mogoșoaia
„Omul nou" propus de USR PLUS să conducă un spital este Aurel Pavel. El a fost patru ani vice-primar UNPR la Mogoșoaia. Alți zece ani a fost consilier local în aceiași localitate și angajat al CJ Ilfov.

Aurel Pavel s-a angajat la Administrația Spitalelor în plin mandat al Gabrielei Firea. El a fost reșapat de USR după alegerile din 2021. Nu știm dacă omul hulitului Gabriel Oprea a ajuns pe listă pus de Vlad Voiculescu sau de Horia Tomescu.

Lista rușinii
În afara cazurilor spectaculoase întreaga listă a USR este plină de sincope. Discipolii lui Vlad Voiculescu au făcut o selecție care arată lipsă de experiență. Prezentăm punctual propunerile pe care viceprimarul Horia Tomescu dorea să le facă fără să-l întrebe pe Nicușor Dan.

Daniela Alina Alexandrescu – 3 ani casieră la Kaufland și 9 luni ca secretară

Florin Barbu – un fost comisionar vamal

Ionela Cruceru – fostă secretară la Galo Nero. Acolo a avut, conform CV-ului legătură și cu medicina: „Înştiinţam medicului de medicina muncii, DSP şi ITM, cu privire la starea de graviditate a unor angajate" susține ea în CV.
Aurelian-Cristian Kitu – 3 ani casier la Carrefour și Pizza Hut și un fel de șef al casierilor Telekom din București.

Andreea Popescu – intrată în sistemul medical din postura de Insotitor de bord la Star East Airline. O perioadă a făcut check-in în Dubai.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.