TREI ROMÂNI au fost răniţi în atacurile teroriste din Bruxelles

Publicat in Eveniment 22 Martie 2016 1044 ori
Google+ WhatsApp
TREI ROMÂNI au fost răniţi în atacurile teroriste din Bruxelles
TREI ROMÂNI au fost răniţi în atacurile teroriste din Bruxelles

Trei români au fost răniţi în atentatele ce au avut loc marţi la Bruxelles. Doi dintre ei se află în spital, iar unul dintre ei a fost deja externat, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

 

Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment, există confirmarea faptului că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc marţi la Bruxelles. "Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat. Consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles urmează să îi viziteze pe cetăţenii români spitalizaţi", se arată în comunicatul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin intermediul Ambasadei României în Regatul Belgiei, este în legătură permanentă cu autorităţile locale, depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află şi alţi cetăţeni români şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, se mai spune în comunicat.

MAE a pus la dispoziția cetățenilor români precum şi rudelor acestora numere de telefon ale Ambasadei României în Belgia: +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

Două explozii puternice s-au produs, marţi dimineaţa, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Aeroportul a fost evacuat, toate mijloacele de transport în comun de la Bruxelles sunt oprite, iar populaţia a fost îndemnată să rămână acolo unde se află. La scurt timp, o altă explozie a avut loc într-o staţie de metrou din apropierea unei clădiri a Uniunii Europene. Numărul morţilor este, potrivit unui bilanţ oficial, de 32, iar cel al răniţilor  ajuns la 200. 

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.