Ce stim pana acum despre teroristii din Bruxelles

Publicat in Ştiri Internaţionale 23 Martie 2016 1131 ori
Google+ WhatsApp
Ce stim pana acum despre teroristii din Bruxelles
Ce stim pana acum despre teroristii din Bruxelles

Cei trei suspecti identificati de autoritatile belgiene drept autori ai atentatelor de marti din Bruxelles au fost identificati. Doi dintre cei care apar in fotografie, amandoi purtand o manusa neagra pe mana stanga, sunt fratii Khalid si Brahim El Bakraoui - ambii morti in explozia din aeroport. Al treilea suspect, care nu purta manusa, este Najim Laachraoui, care nu si-a detonat bomba si acum e cautat in toata Europa. Pana acum nu se stie nimic despre autorii atentatului din metrou.

De ce purtau doar cate o manusa doi dintre suspectii de la aeroportul Zaventem? Ziarul La Libre Belgique sustine ca, potrivit autoritatilor, fratii Khalid si Brahim El Bakraoui aveau ascuns in manusa detonatul pentru bombele artizanale ascunse in bagajele purtate pe carucioare.

Cine sunt fratii El Bakraoui? Cei doi frati (rezidenti in Bruxelles, cu cazier bogat) erau deja cautati de autoritatile belgiene pentru presupuse legaturi cu teroristii din Paris (atacul de la Bataclan, noiembrie 2015). Unul dintre cei doi frați, Khalid, închiriase sub o identitate falsă o locuință în Rue du Dries nr. 60, în cartierul bruxellez Forest, unde marțea trecută poliția belgiană a ucis un individ înarmat, în timpul unei operațiuni legate de atentatele de la Paris, comise pe 13 noiembrie anul trecut și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți. După acel raid, anchetatorii au descoperit un steag al organizației Stat Islamic, o pușcă de asalt, detonatoare și amprente ale unuia dintre principalii suspecți în urma atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam, arestat vinerea trecută în cartierul Molenbeek din Bruxelles, transmite Agerpres.

Unul dintre cei doi frati El Bakraoui era suspectat de autoritati ca furnizase arme si munitie pentru atacatorii din Paris.

Cine este Najim Laachraoui? Al treilea suspect prezent in fotografia facuta publica de politia belgiana este Najim Laachraoui, singurul care nu poarta manusa, dar are capul acoperit de o palarie si ochelari la ochi. Potrivit presei belgiene, el nu si-a detonat bomba artizanala (nu se stie motivul), astfel ca a scapat viu din atentat si este cautat acum de autoritatile din intreaga Europa.

La Derniere Heure scrie ca Najim Laachraoui (24 de ani, rezident in cartierul bruxellez Schaerbeek) era deja cautat de politia belgiana pentru legaturile cu celula terorista implicata in atacurile din Paris. El ar fi calatorit in Siria in 2013 si ar fi unul dintre personajele-cheie in crearea celulei teroriste, dat fiind rolul sau major in recrutarea de adepti.

In 2014, un mandat international de arestare a fost emis pe numele sau, dar acesta nu l-a impiedicat sa se intoarca in Belgia, scrie The Guardian. ADN-ul sau a fost gasit in doua ascunzatori ale teroristilor care au participat la atacurile de anul trecut din Paris si pe materialul exploziv folosit in capitala Frantei. Potrivit La Derniere Heure, Najim Laachraoui ar putea fi artificierul celulei teroriste, omul care pregatea bombele artizanale.

Cine e autorul/autorii atentatului din metroul bruxellez? Politia belgiana nu a dat pana acum nici o informatie.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.