Cum decurg lucrarile la pasajul de la Gara de Vest

Publicat in Eveniment 08 August 2015 794 ori
Google+ WhatsApp
Cum decurg lucrarile la pasajul de la Gara de Vest
Cum decurg lucrarile la pasajul de la Gara de Vest

Dintre toate lucrările mari care se desfășoară în Ploiești, cu finanțare din fonduri europene, cel mai complex pare a fi pasajul suprateran din apropierea Gării de Vest. Proiectul s-a dorit a fi realizat și înainte de 1990, însa a fost abandonat tocmai din cauza complexității acestuia, scriu cei de la Phon.ro

 

Lucrările la pasaj au fost demarate în luna martie a acestui an și trebuie finalizate până la data de 31 decembrie.

„Conform proiectului, o singură pilă a podului (un stâlp – n.r.), cea cu numărul 5, va fi între şinele de cale ferată, restul fiind de o parte şi de cealaltă a şinelor. Vineri va începe turnarea la această pilă. Două linii CFR sunt deja blocate, aşa că lucrarea nu va afecta deloc traficul feroviar. De asemenea, a fost adusă armătura pentru pila 7, iar la pila 4, cea aflată imediat după şine, înspre Strejnic, sper să înceapă turnarea luni sau marţi”, ne-a spus  Andrei Ţurcanu, consilierul personal al primarului interimar al Ploieştiului.

Acesta a mai precizat că, după finalizarea acestor lucrări, stadiul fizic realizat al întregului proiect va trece de 30%.
Valoarea lucrărilor la pasajul de la Gara de Vest este de 20,5 milioane de euro, iar Primăria Ploiești va contribui cu doar 405.910,25 de euro, restul sumei fiind finanțare europeană.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.