Ploiesti/ Azi incepe dezinsectia si deratizarea pe domeniul public

Publicat in Eveniment 17 Iunie 2022 435 ori
Google+ WhatsApp
Ploiesti/ Azi incepe dezinsectia si deratizarea pe domeniul public
Ploiesti/ Azi incepe dezinsectia si deratizarea pe domeniul public

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că, începând de astăzi, se vor executa servicii de dezinsecție și deratizare pe domeniul public al orașului.

Operatorul S.C. CORAL IMPEX S.R.L va executa în perioada amintită următoarele servicii:

• dezinsecție combatere țânțari în spațiile verzi, parcuri aparținând domeniului public și privat, în intervalul orar 05.00 – 11.00;
• dezinsecție combatere țânțari în spațiile deschise din domeniul public precum și spațiile deschise aparținând persoanelor fizice și juridice de pe aliniamentele stradale, în intervalul orar 22.00-04.00;
• deratizare în spațiile deschise din domeniul public și privat, în intervalul orar 08.00 – 17.00.

Produsele care vor fi utilizate în cadrul acestor operațiuni sunt următoarele:
 Cymina Plus, având substanță activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
 Vectobac WG, având substanță activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
 Detral Super, având substanță activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;

 Biopren 50 LML, având substanță activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor;
 Colbrom, având substanță activă bromadiolone, folosit pentru combaterea rozătoarelor.

Suplimentar pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății, cu acordul prealabil al beneficiarului.

Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate de către Ministerul Sănătății pentru profilaxia sanitar – umană și fac parte din grupele Xn (gr. III) si Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Serviciile de dezinsecție și deratizare pe domeniul public al municipiului Ploiești vor fi executate cu utilaje portabile și autopurtate. Personalul implicat în execuția serviciilor este calificat în funcția de agent D.D.D., în conformitate cu legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.

Pentru ca activitățile de dezinsecție și deratizare să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat.

În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție și deratizare pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor activități, perioada de efectuare a serviciilor de dezinsecție și deratizare va fi prelungită.

Adresăm rugămintea ca, în perioada menționată, să fie luate toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiul nostru. În caz contrar, Primăria municipiului Ploiești și S.C. Coral Impex S.R.L. vor fi absolvite de orice responsabilitate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.