Raed Arafat: Ne pregătim clar pentru valul doi de coronavirus

Publicat in Eveniment 10 Iunie 2020 1613 ori
Google+ WhatsApp
Raed Arafat: Ne pregătim clar pentru valul doi de coronavirus
Raed Arafat: Ne pregătim clar pentru valul doi de coronavirus

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunţat că Protecţia Civilă Europeană se pregăteşte pentru un eventual val doi al pandemiei de COVID-19, dar nu se ştie dacă acesta va fi mai puternic sau mai slab decât cel din prezent.

"Protecţia Civilă Europeană, cu care am avut marţi şedinţa prin videoconferinţă (...) Ne pregătim clar pentru valul doi. Că va fi mai puternic decât acesta, va fi mai slab decât acesta, nu poate nimeni să spună. Cei care se aşteaptă să venim şi să spunem staţi liniştiţi, nu va fi nicio problemă, înseamnă că se aşteaptă la o declaraţie total neprofesionistă. Cine ne atacă pentru că spunem că urmează poate un val doi înseamnă că nu înţelege cu ce ne confruntăm", a declarat medicul Raed Arafat, marţi, la Antena 3.

Secretarul de stat în MAI a precizat că autorităţile se vor pregăti de acum pentru un posibil val doi de coronavirus, pentru a exista stocuri strategice, în caz de necesitate.

În plus, luând în calcul acest al doilea val al pandemiei, nu trebuie să renunţăm la toate măsurile de siguranţă, a mai spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Dacă apare valul doi, e clar că anumite măsuri vor trebui luate şi adaptate. Poate dacă ne pregătim mai bine, nu trebuie să luăm măsuri atât de dure pe cât am luat. Asta o să vedem, dar o formă de stare de alertă, ca să punem să mergem mai departe, va trebui", a precizat acesta.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.