Exercițiu de intervenție pentru stingerea incendiilor stația Băicoi, CONPET S.A.

Publicat in Business 22 Februarie 2019 1462 ori
Google+ WhatsApp

Un amplu exercițiu de intervenție pentru stingerea incendiilor a avut loc în data de 21.02.2019, în intervalul orar 22.00-24.00, la stația de pompare țiței Băicoi, aparținând societății CONPET S.A., situată în orașul Băicoi, în vecinătatea DN1.

Acțiunea la una dintre cele mai importante stații de pompare a țițeiului din România s-a desfășurat sub coordonarea Detașamentului de Pompieri Câmpina, în baza unui scenariu ce a prevăzut un incendiu la unul dintre cele 4 rezervoare de stocare a țițeiului.

Conform Planului de desfășurare a exercițiului cu forțe și mijloace în teren, 4 autospeciale și o autoscară au intervenit pentru stingerea incendiului simulat.

Intervenția de astăzi face parte din planul de acțiuni derulate de societatea CONPET, care, prin expertiza și personalul calificat, este pregătită să asigure securitatea transportului de țiței prin conducte și restabilirea, în cel mai scurt timp, a stării de normalitate la nivelul Sistemului Național de Transport al țițeiului, pe toate componentele declarate infrastructură critică.”- TIMUR-VASILE CHIȘ, director general CONPET S.A

La stația de pompare Băicoi se asigură recepția și depozitarea țițeiului pompat din stațiile Mislea și Băicoi Vest, în 2 din cele 4 rezervoare, și repomparea acestuia spre rafinăria Petrobrazi.

CONPET S.A. deţine infrastructură critică naţională, în baza Hotărârii de Guvern nr. 1198/2012 privind desemnarea infrastructurilor critice naţionale. În acelaşi timp, Sistemul Naţional de Transport al Petrolului administrat de CONPET S.A. este de importanţă strategică, conform Legii Petrolului nr. 238/2004. Societatea este definită, prin lege, ca fiind de importanță națională și strategică.

CONPET S.A.

                   Serviciul Comunicare și Relații Publice

 

 

ANEXĂ

 

DESCRIEREA SCENARIULUI

 

EXERCIȚIU DE INTERVENȚIE PENTRU STINGEREA INCENDIILOR

STAȚIA BĂICOI, CONPET S.A.

21 Februarie 2019

 

În data de 21.02.2019, în intervalul orar 22.00-24.00, la Rezervorul 4 de stocare țiței din cadrul stației de pompare Băicoi a izbucnit un incendiu. Pe timp de zi, la rezervor s-au efectuat lucrări de mentenanță cu un polizor unghiular, fapt care a condus la producerea incendiului. Reziduul rămas în interiorul rezervorului nu a fost observat la timp și a luat foc. Unul dintre angajații punctului de lucru a observat incendiul din interior și a acționat conform procedurii de intervenție în caz de incendiu la rezervoare, a început să facă răcirea rezervorului, după care au fost anunțați pompierii, conducerea obiectivului și s-a pornit instalația de spumă.

La sosirea pompierilor, aceștia au fost anunțați că în interior sunt două victime care nu au putut fi evacuate din cauza fumului și gazelor emanate de la rezervor. Imediat s-au format echipe de recunoaștere pentru salvarea victimelor, a fost cercetată zona, iar victimele au fost evacuate și transportate la punctul de adunare răniți intoxicați, zona Ambulanță.

După salvarea victimelor, conform protocolului, s-a efectuat răcirea rezervorului, s-a iluminat zona, au fost folosite tunurile de pe autospecială cu autoscara de 42 m, incendiul a fost stins și, astfel, s-a restabilit starea de normalitate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.