Consiliul Local Ploiesti a aprobat noul regulament de vânzare a apartamentelor ANL

Publicat in Administratie 14 Februarie 2022 2109 ori
Google+ WhatsApp
Consiliul Local Ploiesti a aprobat noul regulament de vânzare a apartamentelor ANL
Consiliul Local Ploiesti a aprobat noul regulament de vânzare a apartamentelor ANL

În cazul achiziționării locuințelor ANL cu plata în rate lunare, acestea vor include o dobândă care acoperă dobânda de referință a Băncii Naționale a României la care se adaugă două puncte procentuale, la valoarea rămasă de achitat.

Noul regulament de vânzare a apartamentelor ANL a fost aprobat în ultima ședință a Consiliului Local Ploiești din luna februarie și prevede posibilitatea achitării valorii locuinței în rate lunare egale, după plata unui avans în cuantum de 15% din valoarea apartamentului.

Astfel, potrivit regulamentului aprobat, ratele lunare vor include o dobândă care acoperă dobânda de referință a Băncii Naționale a României la care se adaugă două puncte procentuale, la valoarea rămasă de achitat.

În plus, în cazul achiziționării locuințelor ANL cu plata în rate, pentru neachitarea la termenul scadent a obligațiilor de plată, cumpărătorul va datora majorări de întârziere, nivelul acestora fiind de 2% din cuantumul obligațiilor neachitate la termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la stingerea sumei datorate inclusiv.

Trebuie menționat faptul că, în momentul vânzării locuinței, se aplică și un comision de 1% din valoarea de vânzare a locuinței, comision care se constituie venit la bugetul local al municipiului Ploiești, pentru acoperirea cheltuielilor de promovare, publicitate imobiliară, evidență și vânzare, conform legislației privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe.
„Executarea obligației de plată a ratelor poate fi suspendată pentru o perioadă de maximum 3 luni", potrivit noul regulament, dar, atenție, doar în anumite condiții.

Citeste continuarea AICI

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.