Misterul construcției piramidelor ar putea fi dezvăluit. Detaliul descoperit de arheologi

Publicat in Cunoastere 06 Noiembrie 2018 1627 ori
Google+ WhatsApp
Misterul construcției piramidelor ar putea fi dezvăluit. Detaliul descoperit de arheologi
Misterul construcției piramidelor ar putea fi dezvăluit. Detaliul descoperit de arheologi
Arheologii sunt cu un pas mai aproape de a descifra misterul construcției piramidelor, după o descoperire întâmplătoare într-o veche carieră egipteană.

Cercetătorii care studiau vechile inscripții au descoperit o rampă cu scări și o serie de gropi adânci, ceea ce sugerează că transportarea blocurilor uriașe de piatră folosite pentru a construi monumentele a putut fi încheiată mai repede decât se credea anterior.

În timp ce teoria, potrivit căreia vechii egipteni au folosit rampele pentru a muta pietrele, a fost deja prezentată, structura găsită de echipa anglo-franceză, care datează din perioada în care a fost construită Marea Piramida din Giza, este semnificativ mai abruptă decât cele cunoscute deja.

Constructorii din acea perioadă au reușit să include orificii în ambele părți ale rampei pentru a muta blocurile de piatră mai ușor, în timp ce muncitorii formau un sistem de scripete.

„Sistemul pe care l-am descoperit ar permite mai multor persoane să exercite forța asupra blocurilor de piatră, la un moment dat, ceea ce înseamnă că blocurile au fost mutate mai rapid”, a declarat dr. Roland Enmarch, lector la Universitatea din Liverpool.

El a mai adăugat că inscripțiile și cariera de alabastru pe care le-a studiat, fuseseră cunoscute de mai mult timp de egiptologi, fiind descoperite inițial de Howard Carter – cel care a descoperit și mormântului lui Tutankhamun.

Potrivit inscripțiilor, au reușit să dateze rampa în jurul epocii faraonului Cheops, care a construit Marea Piramidă. Deși nu există nici o dovadă că metoda a fost folosită pentru a construi acest monument, Enmarch a declarat că tehnica era deja cunoscută și folosită, în acel moment, în Egipt.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.