Noul antrenor al naționalei va debuta într-un loc special pentru el

Publicat in Sport 18 Septembrie 2017 1615 ori
Google+ WhatsApp
Noul antrenor al naționalei va debuta într-un loc special pentru el
Noul antrenor al naționalei va debuta într-un loc special pentru el

Cosmin Contra v-a debuta la echipa națională într-un loc special pentru el. După cum a declarat de mai multe ori, arena ,,Ilie Oană" este locul unde s-a simțit special, extraordinar, de fiecare dată iar Petrolul l-a lansat în fotbalul mare. Chiar și atunci cănd a fost ultima oară pe stadionul ploieștean, în debutul actualului sezon, în Juventus-Dinamo 0-3, el a vorbit frumos despre ceea ce a trăit în fief-ul galben-albastru. Lui Contra i-ar plăcea să se repete scorul cu care a căștigat în startul campionatului și la începutul lunii viitoare. 

Meciul de început al noului antrenor al Romăniei va fi la Ploiești, pe 5 octombrie, împotriva Kazahstanului. Antrenorul de 41 de ani îl va lua în staff pe un alt fost antrenor al Petrolului, Jerry Gane, și este posibil să i se alăture și Adi Mutu, jucător o perioadă la galben-albaștrii, din postura de director sportiv. Alegerea noului selecționer a stărnit și destule reacții adverse dar "Guriță" a spus, astăzi, că speră să le închidă gura contestatarilor printr-o altă față a primei reprezentative. Pentru el este un vis devenit realitate și o măndrie că a fost ales, dintre atăția antrenori, selecționerul Romăniei. Federația Română de Fotbal a ajuns la o înțelegere de principiu cu Cosmin Contra în privința preluării postului de antrenor principal. Președintele Răzvan Burleanu a fost mandatat prin decizia Comitetului de Urgență al FRF să negocieze cu anumiți antrenori ocuparea funcției de selecționer al echipei naționale.

Comisia Tehnică a recomandat mai multe nume de candidați, iar președintele Burleanu a ajuns la un acord cu fostul internațional timișorean. Totuși, Contra va avea emoții pînă joi atunci cănd numirea în funcție a nouui selecționer și detaliile contractului ce urmează a fi încheiat vor trebui aprobate de Comitetul Executiv al FRF. Contra a spus, tot în cadrul conferinței de presă, că telegramele preliminare de convocare au fost trimise de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, iar el nu se va implica deloc pînă cănd nu va avea verde din partea CEx al FRF. Pe lista lărgită sunt 24 de jucători, toți din străinătate, și se regăsesc jucători cu care Cosmin Contra a fost coechipier sau chiar i-a antrenat: Bogdan Lobonț, Costel Pantilimon, Cosmin Moți, Cristi Tănase, Gabriel Torje, Bogdan Stancu și Gicu Grozav.  

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.