Vineri, 07 Decembrie 2018 15:11

Să vină ,,Cupa Moșului''!

Echipele de juniori ale Petrolului sunt în așteptarea lui Moș Crăciun după ce au terminat meciurile oficiale din acest an. Juniorii clubului mai au programate participări la alte competiţii indoor, printre care şi tradiţionala „Cupa Moş Crăciun”. Viitorul Petrolului va relua meciurile oficiale în martie 2019. Iată mai jos, situaţia pe fiecare grupă în parte a Centrului de Copii şi Juniori la finalul primei părţi a sezonului:

Juniori „A” (U19) – Campionatul Naţional/Seria a 4-a/Etapa a IX-a

FC Petrolul Ploieşti – CS Baloteşti 12-0 (7-0)

Marcatori: F. Sotir (2), A. Căciulă (3), M. Constantinescu (3), D. Stoica, M. Bratu (2), D. Enache.

Petrolul: P. Marinache – A. Şerban, Ed. Smaranda, A. Iacob, Şt. Ioniţă, F. Sotir, D. Enache, M. Brato, A. Ristea, R. Bucur, A. Căciulă. Rezerve: Ed. Berbeacă – M. Constantinescu, D. Mosor, A. Popa, A: Stoicescu, D. Stoica, M. Stroe. Antrenor: Gheorghe Liliac.

Petrolul Ploieşti a terminat turul pe locul 5, cu 13 puncte acumulate în cele opt etape ale sezonului. În prima etapă a returului, programată pentru data de 10 martie, FC Petrolul va juca, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna, lidera clasamentului.

Juniori „B” (U19) – Campionatul Naţional/Seria a 4-a/Etapa a IX-a

 

FC Petrolul Ploieşti – CS Baloteşti 3-0 (0-0)

Marcatori: C. Licsandru, I. Duţă, B. Antonescu.

Petrolul: Al. Radu – Şt. Niţă, O. Mănescu, Ad. Nicolae, A. Oprea, A. Dănilă, Cr. Licsandru, N. Stănescu, A. Boţocan, R. Dumitru, G. Stoica. Rezerve: Ed. Berbeacă – B. Antonescu, I. Duţă, Ed. Mărgărit, D. Cristian, R. Cojocaru. Antrenor: Marius Manolache.

FC Petrolul a terminat turul pe locul 3, cu 17 puncte acumulate în cele opt etape ale sezonului. În prima etapă a returului, programată pentru data de 9 martie, FC Petrolul va juca, pe teren propriu, cu Petrosport Ploieşti.

Juniori „C” (U15) – Liga Elitelor/Seria a 5-a/Etapa a V-a

CSM Rm. Sărat – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0)

                             D. Ilie.

FC Petrolul:Ed. Berbeacă – M. Alecsandru, D. Ghilic, R. Vasile, Al. Tudose, S. Bălaşa, S. Oprea, L. Iancu, M. Rădulescu, Al. Boţogan, D. Ilie.Rezerve: A. Jercălău – Cr. Leonte, L. Grigore, A. Spătărelu, D. Năstase, A. Petre, D. Sîrbu. Antrenor: Laurenţiu Tureac.

FC Petrolul Ploieşti a terminat turul pe locul 4, cu 4 puncte acumulate în cele cinci etape ale sezonului. În prima etapă a returului, programată pentru data de 16 martie, FC Petrolul va juca, în deplasare, cu ACS Centrul de Performanţă Rapid Bucureşti.

Juniori „C” (U15) – Campionat Judeţean

Cele două echipe ale FC Petrolul Ploieşti participante în Campionatul Judeţean al Juniorilor “C” au încheiat turul pe primul loc în seriile din care fac parte. Astfel, în Seria I, FC Petrolul II s-a poziţionat pe locul 1, cu 31 de puncte (12 jocuri disputate), în vreme ce, în Seria a II-a, FC Petrolul I se situează pe prima treaptă, cu 33 de puncte (12 jocuri disputate). Juniorii “D” (U13), participă în competiţia județeană cu două grupe, ambele pregătite de către Bebe Zahiu. La jumătatea campionatului, FC Petrolul I ocupă locul 3 (29 puncte), în vreme ce FC Petrolul II se situează pe poziţia a 5-a (28 puncte).Juniori „E” (U 11) participă în competiţie cu două grupe, ambele pregătite de către Cristian Iordache. La jumătatea campionatului, FC Petrolul I ocupă locul 3 (35 puncte), în vreme ce FC Petrolul II se situează pe poziţia a 10-a (16 puncte).

Totodată, conform tradiţiei, finalul de an este dedicată competiţiilor de sală. Astfel, Juniori “E”, pregătiţi de către Cristian Iordache, au ocupat locul trei la “Winter Kids-Cup”, cu grupa “2009”, obţinând următoarele rezultate: 4-1 cu AS Starchiojd, 0-4 cu ABC Sparta Bucureşti, 9-0 cu Savi Sport Ploieşti (în grupă), 0-4 cu Petrosport Ploieşti (semifinale), 2-2, 2-0 după loviturile de departajare, cu ACS Kids Tâmpa Braşov (finala mica). Lotul echipei ploieştene a fost alcătuit din D. Nuţă (premiu individual pentru cel mai bun portar al turneului), R. Nedelcu, L. Codescu, Eparu, D. Berbec, M. Andronache, V. Vasile, R. Manolache, D. Oprea, F. Sandu.

De asemenea, Grupa “2009” a participat la faza preliminară a Cupei “Constantin Tabarcea”, Ediţia a II-a, clasându-se pe prima poziţie a Grupei “C”, după următoarele rezultate: 3-1 cu CS Valea Doftanei, 2-1 cu Sportul Valea Călugărească, 8-0 cu Savi Sport Ploieşti. Duminică, 9 decembrie, se va desfăşura faza semifinală, la sala de sport din Valea Călugărească.

Vineri, 07 Decembrie 2018 14:46

Ritmurile gimnasticii în capitala Egiptului

Două dintre gimnastele de valoare ale Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan, participă, în acest weekend, la „Heliopolis Tournament Cairo”, o competiţie internaţională de gimnastică ritmică aflată la prima ediţie. La eveniment, sunt prezente 270 de gimnaste din 11 ţări: Bulgaria, Spania, Norvegia, Ucraina, Polonia, România, Indonezia, Georgia, Cipru, Liban şi Egipt.

Însoţite de antrenoarea Simona Puiu şi de coordonatoarea secţiei de gimnastică ritmică a CSM Ploieşti, Liliana Băescu, sportivele efectuează, astăzi, antrenamentul de acomodare la spaţiul de concurs, iar mâine şi poimâine vor participa la competiţia propriu-zisă, fiind distribuite în grupa a doua.

Prezenţa CSM Ploieşti la competiţia din Egipt este posibilă datorită proiectului susținut din fonduri publice nerambursabile alocate pentru activități nonprofit de interes local „Gimnastica ritmică, sport-ambasador al municipiului Ploiești”, iniţiat de antrenoarea coordonatoare a secţiei de gimnastică ritmică a clubului, Liliana Băescu.Sursa:csmploiesti.ro

Vineri, 07 Decembrie 2018 14:33

90% șanse la primul loc!

Echipa de handbal juniori 1 a CSM Ploieşti a făcut un pas important spre câştigarea Seriei B. Asta datorită succesului 39-31 (22-13) obținut pe terenul formaţiei de pe locul al 3-lea, LPS Brăila. Băieţii pregătiţi de Silviu Stănescu au făcut un meci reușit pe terenul echipei care producea surpriza rundei trecute, câştigând la AHC Dobrogea Sud Constanţa, şi au luat cele trei puncte care sporesc spre 90% şansele de a ocupa prima poziţie a clasamentului seriei. În acest moment, CSM Ploieşti ocupă locul al 2-lea al ierarhiei, la un punct în spatele Dobrogei, dar mai are două partide de disputat, iar constănţenii, una singură.

Întâlnirea de la Dunăre a fost tranşată rapid de handbaliștii CSM-ului, care s-au desprins încă din debut la 4-0, apoi au ajuns la 10-4 şi 16-8, lămurind, practic, încă de la pauză soarta celor trei puncte. În această victorie antrenorul Silviu Stănescu i-a folosit pe: Al. Ispas, Ad. Tănăsescu – A. Stănescu (10), R. Floarea (8), C. Albu (7), G. Paraschiv (6), N. Nicolae (2), M. Chiranu (2), V. Bucuroiu (2), P. Bucur (1), R. Pantazi (1), Al. Pop, V. Jugănaru şi D. Rudai. În etapa a 13-a, CSM Ploieşti ar urma să joace duminică, de la ora 17.00, în Sala din Brazi, cu formaţia de pe penultimul loc al clasamentului, CS Năvodari.

Tot ieri a avut meci şi echipa de juniori 3, care a pierdut cu 38-31 (18-13) în faţa celor de la CSŞ Ploieşti, meciul fiind găzduit de Sala Tel George Junior. Elevii lui Gheorghe Puia ocupă locul al 6-lea al clasamentului Seriei D, iar duminică vor juca, de la ora 11.00, în deplasare, cu CSO Mizil. În acest weekend, juniorii 2 joacă, sâmbătă, de la ora 16.30, la Blejoi, meciul din deplasare cu CSŞ Ploieşti, iar junioarele 3 vor evolua, tot mâine, de la ora 14.00, la HC Activ CSO Plopeni. La rândul lor, băieţii de la minihandbal vor participa, la Buzău, la Etapa judeţeană, alături de CSO Mizil şi Academia Junior Ploieşti, iar echipele de junioare 4 şi minihandbal fete vor fi implicate, tot la Buzău, în competiţii la categoria lor de vârstă.Sursa:csmploiesti.ro

Moș Nicolae a venit, de la Nyon, cu adversarii Romăniei pentru Tururile de Elită ale reprezentativelor U17 și U19. În 2019, România sub 17 ani va face parte din grupa 1, alături de Italia, Austria și Turcia. Meciurile se vor disputa în Turcia, Antalya, conform următorului program:

20 martie 2018: Italia – Turcia, România – Austria

23 martie 2018: Italia – România, Austria – Turcia

26 martie 2018: Italia – Austria, Turcia – România

Daniel Mogoșanu, selecționer România U17:“Avem șanse să ne calificăm la Campionatul European. Nu mă sperie niciun un adversar, obiectivul nostru este să mergem la turneul final. Îi vom studia foarte bine pe toți pentru ca la ora Turului de Elită să fim pregătiți pentru toate cele trei finale pe care le vom avea de disputat.” La turneul final găzduit de Irlanda, în perioada 3-19 mai 2019, se vor califica echipele clasate pe primul loc și cele mai bune 7 ocupante ale pozițiilor secunde.

Tricolorii U19 au fost repartizați în Grupa 1, în urma tragerii la sorți pentru Turul de Elită, premergător Campionatul European de anul viitor. România va întâlni Irlanda, Rusia și Azerbaidjan în drumul către EURO 2019. Gazda grupei va fi Rusia, meciurile urmând a se disputa în zona Krasnodar/Soci, în perioada 20-26 martie, conform următorului program:

20 martie: Irlanda – România, Azerbaidjan – Rusia

23 martie: Irlanda – Azerbaidjan, Rusia – România

26 martie: Rusia – Irlanda, România – Azerbaidjan

Daniel Oprescu, antrenorului U19:E o grupă care la prima vedere pare echilibrată. Cunosc Irlanda, pentru că am disputat o ”dublă” amicală în acest an, în martie, și are mulți jucători care evoluează la un nivel foarte ridicat. Ne vom documenta și despre celelalte, pentru a pregăti cât mai bine meciurile din luna martie și pentru a merge la EURO! La Campionatul European Under 19, care se va disputa în Armenia, în perioada 14-27 iulie 2019, se vor califica câștigătoarele celor 7 grupe, cărora li se alătură țara-gazdă. Sursa:frf.ro

Handbalistele Romăniei au căntat după ce au încăntat la Campionatul European din Franța. Tricolorele au bucurat o țară întreagă după mega-succesul împotriva Norvegiei. S-au impus la opt goluri diferență administrănd cea mai usturătoare înfrăngere nordicelor. A fost și o dulce răzbunare după ce ani de-a răndul norvegiencele căștigau. ,, Să mai plăngă și altele că noi am plăns destul!", spunea pivotul Crina Pintea după evoluția entuziasmantă.

Tot Pintea a avut o descriere superbă la adresa propriei echipe:,, Dacă aș fi jucătoarea altei țări acum mi-ar fi frică să joc împotriva Romăniei''. Cristina Neagu și colegele sale n-au avut teamă să se bucure după a treia victorie consecutivă la turneul francez. Ele au dat drumul distracției în autocar unde au căntat o melodie a trupei Voltaj iar la hotel au fost așteptate de fani cu jucării de pluș, cu ocazia Sfăntului Nicolae.

Romania pleacă cu patru puncte în grupa principala de la Nancy, în timp ce Norvegia nu are nici unul, din cauza eșecurilor cu Romănia și Germania. Pentru ca Dumanska și celelalte fete să meargă în semifinale, e suficientă o victorie cu Ungaria! În acest caz, romăncele ar face șase puncte, doar victorii ale Spaniei contra Norvegiei, Germaniei si a Romăniei putănd scoate naționala antrenată de Ambros Martin din calcule. Handbalistele tricolore își pot asigura în mare parte prezența în semifinale și dacă vor căștiga meciul cu Olanda.

Programul Grupei Principale II (Nancy)

Vineri, 7 decembrie

19:00 Spania - Germania

22:00 Ungaria - Norvegia

Duminica, 9 decembrie

19:00 Ungaria - Germania

22:00 Olanda - Romania

Marti, 11 decembrie

19:00 Spania - Romania

22:00 Olanda - Norvegia

Miercuri, 12 decembrie

15:45 Spania – Norvegia

19:00 Ungaria - Romania

22:00 Olanda – Germania

Clasament :

1. Romania 4p (+13)

2. Olanda 4p (+4)

3. Ungaria 2p (+3)

4. Germania 2p (-4)

5. Spania 0p (-7)

6. Norvegia 0p (-9)

Sursa foto:frh.ro

Miercuri, 05 Decembrie 2018 13:29

Handbaliștii CSM-ului sunt numai pe drumuri

Echipa de handbal masculin CSM Ploieşti va juca finalul de an numai în deplasare. Atăt la nivelul ligii a doua căt și la juniori 1. Măine, handbaliștii ploieșteni vor evolua la Brăila în competiția dedicată juniorilor. Cum tot ei joacă și în divizia secundă, jucătorii antrenați de Silviu Stănescu vor evolua, duminică, în Divizia A, la Brazi sau Blejoi. Ei trebuiau să joace la Sala Olimpia însă aceasta va fi ocupată de o expoziție columbofilă. Apoi, săptămăna viitoare, Paraschiv și colegii săi vor disputa două partide tot pe terenuri străine, miercuri, la Tărgoviște, și, joi, la Buzău.

CSM-ul a jucat ultima oară pe teren propriu, săptămăna trecută, într-un meci din etapa a 13-a, cu echipa secundă a celor de la CSM București. Formația ploieșteană a pierdut la cinci goluri diferență după ce la pauză ecartul era mai mare. Astfel, a înregistrat cea de-a zecea înfrângere din Divizia A, în 11 partide disputate. La acest nivel formaţia ploieșteană este formată din jucători care de-abia au trecut la cea mai mare categorie de juniori, după ce, în sezonul trecut, au devenit vicecampioni naționali la juniori II. Etapa s-a încheiat cu succesul celor de la Dobrogea Sud Constanţa II în fața ultimei clasate, CSU Târgovişte.

În cealaltă partidă a rundei, CSM Alexandria a trecut, pe teren propriu, de CSU Piteşti, în vreme ce CS Medgidia a avut pauză. În ultima etapă a returului, CSM Ploieşti va juca, în deplasare, la CSU Târgovişte, în duelul ultimelor două clasate. Formația municipală speră să bifeze a doua victorie stagională printr-un succes în Dămbovița așa cum s-a întămplat și în retur cănd s-a impus pe teren propriu.

,,Turneul Lupilor'' va avea premierea peste puțin timp! Va fi o competiție indoor de old-boys și de sezon care se va disputa duminică, 16 decembrie. Va fi prima ediție avănd în vedere că în luna martie a acestui an s-a desfășurat o întrecere asemănătoare cu ocazia zilei de naștere a lui Daniel Chiriță. Atunci reuniunea a fost căștigată de echipa de old-boys a Petrolului. Veteranii petroliști i-au învins, de la 7 metri, pe cei steliști spre satisfacția sărbătoritului dar și a fanilor prezenți.

Atunci au evoluat mai multe echipe dar și vedete din alte sporturi, cum sunt Leonard Doroftei și Cătălin Burlacu, dar și nume din Naționala artiștilor cum sunt Adrian Enache, Kamara. Peste aproximativ două săptămăni va fi un turneu foarte puternic cu Petrolul, Rapid, Dinamo şi Steaua. Pentru echipa gazdă, Petrolul, sunt aşteptaţi pe parchet mulţi fotbalişti din generaţia care a câştigat Cupa României în 1995 și nu numai: Ion Catană, Daniel Chiriţă, Abăluţă, Pârlog, Grama, Zafiris, Zmoleanu, Pura, Cristi Vlad.

De la rivala Rapid vor fi prezenți, printre alții, Toader, Motroc, Iencsi, Ţâră,Schumacher, Dulca, Bolohan, Pancu. Steliștii vor veni cu generația UEFAntastică: MartinTudor, Nae, Ghionea, Miu, Petre Marin, Paraschiv, Rădoi, Neaga, Aliuţă, Florentin Dumitru. Și dinamoviștii au nume grele în componență: Prunea, Lupescu, Florentin Petre, Marius Niculae, Mihalcea, Ciprian Marica. Petrolistul Daniel Chiriță se pregătește intens pentru acest turneu iar astăzi participă, în București, la o competiție cu scop caritabil în care invitații joacă fotbal în sală pentru copiii de la Organizația Umanitară Concordia.  

Marți, 04 Decembrie 2018 14:23

MFC Ploiești iernează pe locul 6

MFC Ploiesti, încheie turul de campionat cu o înfrângere, și va trece în 2019 de pe locul 6, cu 23 de puncte, la doar 4 puncte distanță de locul 2. Echipa are al doilea atac din Liga de Minifotbal, după liderul Chedra Tax, 63 de goluri marcate! Pentru MFC Ploiesti urmează banchetul de final de an, iar de la jumătatea lunii ianuarie, Alexandru Crăciun și coechipierii vor relua antrenamentele în vederea pregătirii returului de campionat. Tot la începutul noului an, MFC-ul își va prezenta noul staff- tehnic pe care îl va avea Gabriel Georgescu, precum și noile transferuri, pe care căștigătoarea Cupei LMV vrea să se bazeze în anul 2019!

MFC Ploiesti a pierdut ultimul joc din acest an împotriva celor de la Petrolul 95, scor 2-1, la capătul unui meci în care fiecare echipă a dominat căte o repriză. După un început echilibrat de joc, tatonările de la mijlocul terenului au adus și prima greșeală în apărare, speculată, în minutul 8, de Alexandru Chiriță, care a îndeplinit o simplă formalitate, învingându-l pe Mihai Vanghele. Încercările timide ale MFC-ului de a ataca nu au dat roade, iar cei care au reușit să mai înscrie o dată au fost tot cei de la Petrolul 95, atunci cănd Valeriu Aristan l-a învins pe portarul MFC-ist, în minutul 20, stabilind astfel scorul pauzei.

Intrați în repriză secundă mult mai motivați, băieții pregătiți de Gabi Georgescu au dominat in totalitate repriză secundă, însă au reușit să înscrie doar o dată, în minutul 25, atunci cand Bogdan Anghel l-a învins pe Adrian Tănase cu un șut din interiorul careului, urmând ca până la fluierul final același Adrian Tănase să fie ,,îngerul păzitor'' al celor de la Petrolul 95, acesta reușind să scoată, rând pe rând, ocaziile lui Dănuț Iancu, Cristian Arnăutu, Gabriel Năstase și Eugen Rudaru.

Marți, 04 Decembrie 2018 11:57

Neagu de Nancy

Romănia va merge mai departe la Campionatul European în grupa principală de la Nancy de la unde va înfrunta, după toate calculele, Olanda, Ungaria și Spania. Fetele antrenate de Ambros Martin și Horațiu Pașca au ca obiectiv locurile 1-6 însă toată lumea își dorește prezența în semifinale ceea ce înseamnă automat calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. Tricolorele își vor lua adio de la sala din Brest odată cu jocul de măine, de la ora 22.00. Romănia vrea să căștige și împotriva Norvegiei, echipă ce a surclasat Cehia. Va fi o adevărată finală pentru primul loc al grupei însă ambele echipe sunt calificate mai departe.

Într-o bună măsură și datorită unor jucătoare predestinate să devină marcatoare. Cristina Neagu și Eliza Buceschi sunt ''gurile de foc'' ale Romăniei la Campionatul European din Franța. Datorită golurilor reușite în succesul cu Germania, Neagu a devenit cea mai bună marcatoare a unui turneu final european din toate timpurile. Superstarul Romăniei a ajuns la 206 goluri doborănd recordul deținut, pînă acum, de unguroaica Agnes Farkas.

Liderul naționalei mai are cel puțin încă doua turnee de European în față, astfel că acest record ar putea rămăne valabil mult timp de acum inainte. Următoarea jucatoare din top este suedeza Isabelle Gullden, cu 172 de goluri. Dacă Neagu este cea mai eficientă all-time coechipiera sa, Buceschi, este golgetera turneului francez. Eliza a marcat 20 de goluri pînă acum în victoriile cu Cehia, 9 goluri, și Germania, 11 goluri. Împotriva cehoaicelor frumoasa handbalistă a fost declarată MVP-ul partidei. Iar după jocul cu nemțoaicele, ,,îngerul păzitor'' Denisa Dedu a primit premiul respectiv datorită prestației din poartă. Sursa foto:ehf-euro.com

Luni, 03 Decembrie 2018 14:55

Romănia dată cu VAR

Sistemul de Arbitraj Video(VAR) este implementat tot mai mult la nivel mare. Cu ocazia tragerii la sorti pentru preliminariile Campionatului European 2020, gazduita de orasul Dublin, UEFA a decis introducerea arbitrajului video si la turneul final al Euorpeanului Under 21, programat in luna iunie in Italia si San Marino. Acolo unde va juca si Romania intr-o grupa cu Anglia, Croatia si Franta. Se pare ca oficialii UEFA au hotarat acest lucru tinand cont de succesul pe care acest sistem l-a avut in ultimele luni.

Tot in Irlanda forul european a decis ca sistemul de arbitraj video sa fie folosit si in cupele europene. Mai precis din optimile UEFA Champions League, dar si in finala din 2019 a Europa League. "Suntem gata sa folosim VAR mai repede decat planuisem initial si suntem convinsi ca acesta va fi in beneficiul competitiilor si va aduce un ajutor de valoare arbitrilor si va conduce la reducerea deciziilor incorecte", a declarat presedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

UEFA planuise sa introduca VAR-ul din sezonul urmator al Champions League, inca din faza play-off-urilor de calificare din august. Cu ocazia acestui eveniment s-a mai hotarat introducerea unei noi competitii europene denumita Europa League 2. In cadrul acestei intreceri vor participa 32 de echipe, repartizate in opt grupe, urmate de optimi, sferturi, semifinale si finala. In EL 2 se va juca si un baraj intre echipele de pe locul 2 si 3 venite din Europa League. Barajul va avea loc inainte de optimi. Echipa care castiga Europa League 2 va avea dreptul sa participe in Europa League anul urmator. Sursa:sport.ro

Pagina 1 din 135