Luni, 12 Aprilie 2021 14:06

Vajushi rateaza si semneaza

Armando Vajushi e cand inger, cand demon pentru Petrolul. Adica are momente cand trage echipa dupa el, dar si altele cand se accidenteaza si echipa sufera. Fotbalistul mai rateaza de la 11 metri si asta poate conta foate mult. Dupa jocul cu Chiajna, cand a ratat la poarta ce pare blestemata pentru ca acolo s-au irosit numeroase penaltiuri, Vajushi a spus ca nu este singurul care rateaza, ca sunt atatia.

E clar ca se rateaza si la case mai mari numai că ce te faci cand irosesti o astfel de lovitura intr-un meci foarte important. Mai ales ca tu, albanezule, ai spus, dupa acelasi meci, ca prea multe puncte pierdute pe teren propriu au stat la originea ratarii calificarii in play-off. Vajushi a mai spus ca vrea sa semneze prelungirea contractului cu Petrolul pana cand va promova. El doreste ca si Veolia sa continue si e normal pentru ca faci, nu faci performanta, banii ii primesti. Numai ca, din sezonul viitor, ar trebui ca fotbalistii Petrolului sa castige bine si la timp doar daca vor face performanta. Fotbalistii petrolisti nu mai au cum sa performeze in acest sezon mai ales ca este foarte greu pentru Tavi Grigore si staff-ul sau sa-i mai motiveze. Grigore a spus dupa jocul cu Chiajna ca nu stie pe cineva din Ploiesti care sa fie motivat astfel incat sa-i mai de-a pe mana un nou proiect. Insa stie foarte bine ca in urbea lui Caragiale se sta foarte rau la capitolul rabdare. El a mai spus ca clubul trebuie sa aiba, in primul rand, continuitate financiara si acea unitate de grup care in ultima perioada a cam disparut de la club.

Sala „NATO” a Hotelului Piatra Mare, din Poiana Braşov, a găzduit, recent, Finala Campionatelor Naţionale de judo pentru juniori 1 – „U21”, individual şi pe echipe, competiţie la care au participat 237 de sportivi de la 85 de cluburi din ţară, la individual, şi 11 echipe, la masculin. Cea mai bună performanţă a fost reuşită de judoka Vanessa Tolea, care a devenit campioană naţională „U21” a categoriei „48 kg”, în timp ce Sergiu Anastase este vicecampion naţional al categoriei „81 kg”.

Sportivii pregătiți de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu, au mai cucerit medalii de bronz au fost obţinute de Vladimir Grădinariu (66 kg) şi Alexandru Petre (81 kg), la individual, precum şi de echipa masculină a clubului, formată din Vladimir Grădinariu, Radu Mărculescu, Rareş Arsenie, Alexandru Petre, Sergiu Anastase, Ştefăniţă Niţescu, Denis Grădinariu, Fabian Doru şi Andrei Predescu.

Colegii de la echipa de baschet masculin seniori au suferit prima înfrângere din actualul sezon al Diviziei A în fața celor de la Rapid Bucureşti, scor final: 64-76. Jocul a contat pentru Turneul 4 al eşalonului secund, găzduit de Sala Sporturilor Olimpia. În primul joc, echipa antrenată de Ionuț Ivan și Robert Munteanu s-a impus, 84-73, împotriva echipei Agronomia București. La acest turneu și-au făcut debutul în trupa ploieșteană conducătorul de joc american Joshua Reynolds și pivotul român Vlad Negoițescu.

Apariția celor doi s-a cunoscut având în vedere că ambii au fost cei mai buni marcatori ai CSM Ploiești în cele două jocuri: Negoițescu, 18 puncte cu Agronomia, și 22 de puncte contra Rapidului. Iar ,,Josh" a marcat 16 puncte în primul joc respectiv 14 în cel de-al doilea. Următoarele meciuri ale ploieștenilor sunt programate în zilele de 19 şi 20 aprilie, atunci când Sala „RomSilva”, din Bucureşti, va găzduit Turneu 3, restant. CSM Ploieşti va juca cu ACS Lumina Wolves Sports Bucureşti şi CSU Ştiinţa Bucureşti.Sursa:csmploiesti.ro

Luni, 12 Aprilie 2021 11:18

Șase din șase le dă valoare!

Echipa de handbal junioare 3 a CSM Ploieşti merg în Faza Grupelor Valoare cu 6 victorii din 6 posibile! Asta după ce a câştigat și ultimul turneu unde a câștigat partidele cu ACS Academia Junior Ploieşti (scor 43-21) şi Gr. Şc. Energetic Râmnicu Vâlcea (scor 38-16). Fetele pregătite de Geta Opincariu vor fi însoţite, în Grupa Valoare, de ocupanta poziţiei secunde, CSŞ Ploieşti. CSM Ploieşti va face parte din Grupa Valoare 2, împreună cu primele două clasate din Seriile D (Ştiinţa Bucureşti şi CS Tonus Bucureşti) şi E (CSM Bucureşti şi CSŞ 6 Bucureşti).

În faza următoare a campionatului, sunt 4 Grupe Valoare a câte 6 formaţii, echipele urmând să se întâlnească „fiecare cu fiecare”, fără a se merge cu rezultatul direct consemnat în Faza Grupelor Geografice între fostele colege de serie. Apoi, primele două clasate în cele 4 Grupe Valoare se vor califica pentru Turneul Final al campionatului.

Colegii de la masculin, handbal juniori 3, nu au reuşit să le facă faţă celor două favorite ale seriei, campioana en-titre CSM Bucureşti şi AHC Dobrogea Sud Constanţa, pierzând confruntările susţinute la Moreni. Băieţii pregătiţi de Ramona Ştefan au cedat cu 51-30 în faţa bucureştenilor şi cu 49-31 în disputa cu dobrogenii. În urma acestor rezultate, CSM Ploieşti încheie primul turneu al Grupelor Valoare pe poziţia a 3-a a clasamentului şi continuă lupta pentru accederea la Turneul Final, la care merg primele două clasate din cele trei serii plus două formaţii de pe poziţiile 3.Sursa:csmploiesti.ro

Vineri, 09 Aprilie 2021 12:41

Propunere pentru Ghiță Mureșan

Fostul mare baschetbalist Ghiță Mureșan este propus pentru acordarea titlului de „membru de onoare al Federației Române de Baschet”. Propunerea a venit din partea ploieșteanului Horia Păun, preşedintele forului național. Această nominalizare va fi votată la Adunarea Generală de Alegeri din 14 mai 2021 atunci când va fi desemnat și noul șef al federației.

Consiliul Director a decis amânarea alegerilor din 15 aprilie pentru mijlocul lunii mai din cauza „situaţiei epidemiologice alarmante” din ţară. Decizia de amânare a fost luată după consultări cu Instituţia Prefectului Bucureşti, dar şi ca urmare a prevederilor legale din perioada stării de alertă şi a fost votată în Consiliul Director al FRB cu 12 voturi „pentru” şi două abţineri. Candidaturile la funcţiile de conducere, care au fost deja validate, rămân valabile.

Au rămas în cursă, în acest moment, doar cinci candidaţi dintre cei şase care se înscriseseră iniţial la funcţia de preşedinte, printre care şi fostul căpitan al multiplei campioane CSU Asesoft Ploieşti, Cătălin Burlacu. Pentru funcţia de preşedinte al FRB mai candidează Carmen Tocală, Ștefan Săndulache, Virgil Stănescu și Adrian Voinescu, după ce Svetlana Simion s-a retras din cursă.

Vineri, 09 Aprilie 2021 12:17

Un nou turneu cu noi jucători!

La aproape două luni de la ultimul meci oficial, echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti va reveni, în acest weekend, pe parchetul Sălii „Olimpia”, pentru a susţine două partide în cadrul Turneului 4 al Ligii I. Adversarele băieţilor pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu vor fi, în ordine, Agronomia Bucureşti şi Rapid Bucureşti, formaţiile care ocupă primele două poziţii ale clasamentului.

Turneul din acest weekend va consemna şi debutul celor doi jucători importanţi transferaţi de CSM Ploieşti în cursul lunii martie: Vlad Negoiţescu (2.03 m, 90 kg, poziţiile 3 şi 4 – extremă şi extremă de forţă), de la CSM Galaţi, şi americanul Joshua Reynolds (1.93 m, 80 kg, poziţiile 1 şi 2 – point guard şi shooting guard). Lotul de jucători pe care staff-ul CSM-ului va conta în acest weekend este următorul: Joshua Reynolds, Andrei Damian, Vlad Negoiţescu, Andrei Ene, Ştefan Ianuli, Alin Carabulea, Călin Dumitru, Mihai Comănescu, Odysseas Iancu, Alexandru Chirilă, Cristian Velcea, David Petre, Luca Dănescu şi Vlad Oţelea.

Programul turneului:

Sâmbătă, ora 16.00, CS Rapid Bucureşti – CSU Ploieşti

Sâmbătă, ora 19.00, CS Agronomia Bucureşti – CSM Ploieşti

Duminică, ora 10.00, CSU Ploieşti – CS Agronomia Bucureşti

Duminică, ora 13.00, CSM Ploieşti – CS Rapid Bucureşti

CSM Ploieşti a câştigat toate cele trei partide disputate până acum în acest sezon: 77-52 cu ACSB Liliecii Bucureşti, 100-73 cu CSU Ploieşti şi 80-66 cu BC CSU 2 Sibiu.

Joi, 08 Aprilie 2021 13:11

Obiectiv:cât mai multe puncte!

Echipa de handbal junioare 3 a CSM Ploieşti merge, în acest weekend, la Râmnicu Vâlcea pentru cel de-al doilea turneu al Fazei Geografice. Fetele pregătite de Geta Opincariu ocupă primul loc al clasamentului Seriei F şi sunt ca şi calificate în faza Grupelor Valoare, dar va fi important să câştige cât mai multe puncte în special în disputele cu CSŞ Ploieşti şi ACS Academia Junior Ploieşti, formaţiile care se luptă pentru poziţia secundă, ce asigură prezenţa în faza următoare a campionatului.

Programul echipei ploieștene este următorul:

Vineri, ora 17.40, CSŞ Ploieşti – CSM Ploieşti (în tur 31-43)

Sâmbătă, ora 17.40, CSM Ploieşti – ACS Academia Junior Ploieşti (în tur 41-25)

Duminică, ora 10.00, Gr. Şc. Energetic Râmnicu Vâlcea – CSM Ploieşti (în tur 25-48)

Lotul de jucătoare pe care Geta Opincariu va conta la Râmnicu Vâlcea este: Federica Cernat, Coşerea Pîtiu Elena (portari) – Eva Petrescu, Adela Radu, Bianca Gheorghe, Alexandra Sîrbu, Andreea Stoica, Irina Simion, Enryka Bodijar, Alexia Niţă, Adelina Andrei, Andreea Popescu, Ştefania Ghiţă, Bianca Pîrvulescu, Bianca Iordache şi Delia Roşu (jucătoare de câmp).

După acest turneu, trei dintre jucătoarele CSM-ului vor rămâne la Râmnicu Vâlcea. Asta pentru că au fost convocate la o acţiune a Lotului Naţional de Cadete (2006-2007), ce se va desfăşura în perioada 13-18 aprilie. Este vorba despre Enryka Bodijar (inter stânga), Bianca Iordache (pivot) şi Adela Radu (extremă stânga). Va fi un stagiu de pregătire centralizat pentru care antrenorii Marius Dănuleţ şi Mihaela Ciobătaru au selecţionat 56 de sportive de la Centrele Naţionale de Excelenţă, fetele noastre având dublă legitimare la CNE Sfântu Gheorghe (Bianca Iordache), respectiv CNE Râmnicu Vâlcea (Enrika Bodijar şi Adela Radu).

Colegii de la masculin, juniori 3, debutează, mâine, în Grupa Valoare 2, în care pornesc de pe locul 2, 20 de puncte, după CSM Bucureşti, 24 puncte. CSM-ul va juca în această fază a competiţiei alături de ocupantele poziţiilor 2 şi 3 din Grupa D geografică, ACS Academia Junior Ploieşti şi CSO Mizil, şi va întâlni cele trei formaţii venite din Grupa C: CSM Bucureşti, AHC Dobrogea Sud Constanţa şi HC „Talentul este Cheia” Bucureşti.

Meciurile vor fi găzduite de Sala Liceului Tehnologic Petrol, din Moreni, iar programul formației municipale este următorul:

Vineri, ora 15.40, CSM Ploieşti – HC „Talentul este Cheia” Bucureşti

Sâmbătă, ora 15.50, CSM Ploieşti – CSM Bucureşti

Duminică, ora 10.00, AHC Dobrogea Sud Constanţa – CSM Ploieşti

Lotul pe care va conta Ramona Ştefan în acest turneu este următorul: Denis Ştefan, Bogdan Nuţă (portari) – Radu Duţu, Antonio Muşoiu, George Badea, Luca Constantin, David Constantin, Adalberto Voicu, Mihai Crăciun, David Pioaru, Ştefan Vîlcu, Bogdan Bondarenco, Teodor Stoica, Andrei Dumitrache, Marian Ion Iiliescu, Andrei Grigore şi Alvaro Ciobanu (jucători de câmp).

În această fază a competiţiei sunt trei Grupe Valoare, primele două clasate plus cele mai bune două formaţii de pe locul al 3-lea urmând să meargă la Turneul Final al campionatului, programat în intervalul 16-20 iunie 2021. Turneul secund al Grupelor Valoare va avea loc în intervalul 14-16 mai.Sursa:csmploiesti.ro

Federația Română de Fotbal a aprobat modificarea sistemului competitional al Ligii a 3-a, sezonul 2020/2021. Mai precis s-a schimbat sistemul de retrogradare adică nici o echipă din eșalonul trei nu retrogradează direct. Echipele clasate pe locurile 9 și 10 din cele 10 serii, precum și echipa de pe locul 8 cel mai slab clasată vor disputa jocuri de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga a 3-a cu echipele câștigătoare ale jocurilor de baraj între câștigătoarele Ligii a 4-a.

Stabilirea echipelor cele mai slabe se va efectua pe baza unui clasament calculat doar prin raportare la rezultatele cu echipele din seria Ligii a 3-a mai bine clasate decât echipa în cauză. În situația în care numărul echipelor din Liga a 4-a care se vor regăsi în situația de a disputa baraj de menținere/promovare va fi mai mic de 21, atunci numărul de echipe din Liga a 3-a care participă la baraj se va reduce în mod corespunzător.

Legat de acest subiect președintele Asociației Județene de Fotbal Prahova, Silviu Crângașu, a spus că mâine toate AJF-urile vor avea o videoconferință cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, în care se va dezbate această modificare:,,Asteptam protocolul medical dupa care vom consulta toate cluburile pentru a lua cea mai buna decizie. Este posibil ca unele echipe sa se inscrie la baraj, dar la fel de posibil este ca nici una sa nu doreasca acest lucru. Asta pentru că o echipă județeană nu are nici un meci oficial in timp ce una din Liga a 3-a este cu partidele la zi. Ar trebui sa organizam un mini-turneu cu formatiile care vor sa ajunga acolo si totul sa se incheie pana pe 10 mai cand trebuie sa prezentam castigatoarea Liga A Prahova." - a declarat Crângașu.

La începutul lunii iunie, naționala României va disputa două meciuri amicale, cu Georgia, în țară, pe 2 iunie, și cu Anglia, în deplasare, pe 6 iunie. ,,Tricolorii" vor juca meciul de pregătire contra Georgiei pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești.Ora de start a acestui joc va fi comunicată în perioada următoare curând. Meciul din deplasare cu Anglia se va disputa, în urma deciziei Federației de la Londra, pe stadionul Riverside din Middlesbrough (34.742 locuri). Partida este programată la ora locală 17:00 (19:00 în România), urmând a fi confirmată de UEFA.

Au trecut deja două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, locul 4 în clasamentul FIFA, calificată la EURO cu 7 victorii și un singur eșec în preliminarii. La EURO 2000, în faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 și obțineau calificarea în ”sferturi”. Palmaresul în fața britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câștigat de două ori.

Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii și două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic. Pe primul adversar din luna iunie, Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, l-am întâlnit ultima dată într-un joc de pregătire pentru EURO 2016. A fost 5-1 pentru România, goluri înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keșeru plus un autogol.Sursa:frf.ro

"Bufniţele" de la Activ Prahova Ploieşti au ajuns ultimele în Liga Florilor! Asta după ce Universitatea Cluj, echipa cu care Activul a făcut rocadă în clasament, a învins SCM Craiova la șapte goluri diferență. Formaţia prahoveană este ultima în ierarhia naţională, cu doar 5 puncte, în timp ce Clujul are un punct mai mult fiind pe locul 14. Ultima etapă a turului de campionat se termină astăzi, în Sala Polivalentă din Bucureşti, odat[ cu ultimul meci al zilei, de la 18.30, CS Rapid București-SCM Râmnicu Vâlcea. În Polivalentă a jucat şi Activul în companiei Gloriei Bistriţa.

Echipa susținută de Consiliul Județean a pierdut, 25-28(11-14), fiind cea mai "strânsă" înfrângere, din acest sezon, suportată de handbalistele antrenate de Florin Ciupitu și Nicolae Nimu. Antrenorul Ciupitu a spus după joc că evoluţia fetelor sale din partea secundă arată că au jucat bine, dar nu suficient cât să obţină măcar un punct:,,Rezultatul celei de-a doua reprize a fost unul de egalitate ceea ce arata ca fetele au muncit bine. Din pacate, acel deficit de trei goluri nu a mai putut fi recuperat."

Activ a evoluat cu:Inculeț, Paraschiv, Popescu – Beșleagă 5, Lăscăteu 4, Florea 4, Panaite 4, Șerban 3, I. Leuștean 2, Crețu 1, Bucă 1, Vartic 1, Mureș. Liga Naţională de handbal feminin se întrerupe urmând a se relua la sfârşitul lui aprilie atunci când Activ va juca cu Dunărea Brăila. Campionatul i-a o pauză pentru ca naţionala României să joace împotriva Macedoniei de Nord, într-un baraj, tur-retur, pentru calificarea la Campionatul Mondial.  

Marți, 06 Aprilie 2021 13:45

Două jocuri pe ,,Ilie Oană"

Meciul Petrolului din etapa a treia a play-out-ului, ce ar fi trebuit să se joace la jumătatea săptămânii viitoare, pe terenul Viitorului Pandurii Tg. Jiu a fost amânat, în condițiile în care gorjenii vor evolua, pe 14 aprilie, în semifinalele Cupei României. În acest condiții, Petrolul va avea parte de două întâlniri consecutive pe teren propriu, cu Concordia Chiajna (duminică, 11 aprilie) și cu Gloria Buzău (17 sau 18 aprilie).

Fotbaliștii Petrolului au avut două zile libere după meciul de la Reșița, de astăzi demarând pregătirile pentru întâlnirea, de duminică, cu Concordia Chiajna, din cadrul etapei a doua a fazei play-out. Primul antrenament al săptămânii s-a desfășurat la Pleașa și a venit cu vești bune pentru staff-ul tehnic al „galben-albaștrilor”, în condițiile în care lotul a fost unul aproape complet.

Astfel, după două săptămâni de pauză forțată, Romario Moise și Viorel Lică s-au pregătit, astăzi, normal, la fel ca și Alexandru Saim Tudor, a cărui absență a fost una de scurtă durată, el ratând, din cauze medicale, jocul de la Reșița. De asemenea, portarul Nicolai Cebotari s-a întors de la echipa națională a Moldovei, cu care a participat la jocurile din preliminariile Campionatului Mondial, fiind rezervă la meciurile cu Danemarca și Israel. În aceste condiții, doar Mario Bratu a rămas să se antreneze separat, sperându-se într-o recuperare cât mai rapidă și a tânărului mijlocaș al „lupilor”.

,,Lupișorii" de la U19 și U17 au avut, iarăși, o etapă nefastă în Liga Elitelor. Trupa antrenată de Marius Manolache a suferit cea mai drastică înfrângere din acest sezon. A pierdut, 5-1, pe terenul sintetic din comuna Clinceni. Eșecul putea fi mai mare dacă portarul Marinache nu se opunea la numeroasele ocazii ale gazdelor. Golul de onoare al petrolistilor a venit de la Cristi Lixandru care a înscris cu capul din centrarea lui Vlad.

Pentru Petrolul au jucat: Petru Marinache – Iulian Duță, Adrian Nicolae (60 Cristian Licsandru), Andrei Șerban, Antonio Popa (60 Ionuț Pop), Narcis Ghiță (45 Octavian Dumitru), Alex Baron, Nicholas Stănescu, Radu Dumitru (45 Dan Stoica), Vlad Bogdan și Raul Bucur (66 Gabriel Stoica). Rezerve neutilizate au fost Paul Cernat și Octavian Mănescu. După acest eșec, fotbaliștii Petrolului au coborât pe locul 10 în clasament.

Nici formația sub 17 ani a clubului ploieștean nu a scăpat de înfrângere. Însă aceasta a fost la limită și cauzată de o decizie eronată a centralului Maria Vălușescu. Puștanii lui Gică Liliac au deschis scorul prin David Ilie care a marcat din pasa lui Boțogan. Acesta din urmă putea mări avantajul pe parcursul primei părți, însă șutul său s-a dus puțin pe lîngă. Clinceniul a egalat după un corner și o bâlbâială a defensivei petroliste. În partea secundă, formația câștigătoare a fost desemnată de arbitru din cauza unui penalti foarte ușor acordat gazdelor.

Pentru „găzari” au evoluat Andrei Jercălău – Andrei Petre, Juan Pătrașcu, Daniel Andrei, Mihnea Rădulescu, Sebastian Oprea, Alin Boțogan, Rafael Popovici (81 Alexandru Tudose), Albert Dima (76 Lucian Iancu), Andrei Sîrbu (75 Vlad Balea) și David Ilie. Rezerve neutilizate: Liviu Toma – Alexandru Cazan, Ionuț Vasile, Leonard Grigore, Cristian Leonte, Mario Gheorghe. Din cauza acestei înfrângeri, petroliștii au picat pe locul șase în clasament din 12 echipe participante. Etapa viitoare, ambele formații de juniori ale Petrolului vor juca sâmbătă, pe teren propriu, cu Dinamo.Sursa:fcpetrolul.ro

Pagina 1 din 272

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.