Joi, 04 Iunie 2020 13:49

De la Steaua la Dinamo!

CS Dinamo a anunţat, pe site-ul său oficial, transferul lui Javier Humet, handbalist care a evoluat în ultimele două sezoane la rivala CSA Steaua. Javier Humet a semnat un contract pe doi cu ani cu gruparea dinamovistă. Născut în Spania pe 22 ianuarie 1990, Humet este de trei ani cetăţean român, fiind component al naţionalei României. El și ceilalți colegi tricolori au aflat faptul că România a urcat în grupa a 3-a valorică.

Această poziție poate oferi echipei României adversari accesibili în drumul spre Euro. Naționala masculină are avea nevoie de câteva puncte ca să ajungă acolo unde nu a mai fost de peste două decenii! Asta pentru că adversari precum Italia, Kosovo, Feroe sunt la îndemâna reprezentativei tricolore și eventualele victorii ar aduce calificarea mult dorită. Naționala antrenată de Rareș Fortuneanu se va bate pentru a obține biletele la Europeanul din 2022, organizat de Ungaria și Slovacia. Tragerea la sorți a grupelor preliminare va avea loc pe 16 iunie, după cum a anunțat Federația Europeană de Handbal. Din urna echipei tricolore mai fac parte Elveția, Lituania, Bosnia și Herțegovina, Ucraina, Letonia, Polonia și Belgia.

În precedenta campanie de calificare pentru Euro 2020, tricolorii au plecat din urna a patra și au terminat tot pe locul patru într-o grupă cu Franța, Portugalia și Lituania. Cele două țări organizatoare, Ungaria și Slovacia, plus finalistele ultimei ediții, Spania și Croația, sunt deja calificate pentru turneul final. Rămân disponibile încă 20 de locuri, care vor fi ocupate de primele două clasate, plus cele mai bune patru echipe naționale clasate pe locul 3. În calcul sunt luate punctele doar cu primele două clasate.

FC Petrolul a fost amendat de FRF cu 7.500 de lei din cauza scandărilor fanilor la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din sferturile de finală ale Cupei României. Decizia a fost luată de Comisia de Disciplină şi Etică a Federației Române de Fotbal, după cum a anunțat siteul oficial al federației. Meciul a fost întrerupt timp de câteva minute spre final, după scandările xenofobe ale suporterilor petroliști. Mai nou, aceștia au accentuat faptul că vor să fie pe stadion la meciurile echipei favorite.

Suporterii de la Peluza 1 ,,Ilie Oană" au postat un comunicat în mediul online prin care atrag atenția în privința modului în care autoritățile tratează evenimentele în aer liber versus partidele de fotbal. Peluza 1 se întreabă de ce evenimentele desfășurate afară se pot ține în prezența a 500 de spectatori, iar microbiștii nu sunt lăsați să-și susțină favoriții. ,,Dorim să tragem un semnal de alarmă asupra acestui aspect delicat și să întrebăm de ce suporterii nu au privilegiul să-și vada echipa preferată dupa o perioada așa lunga de agonie. Considerăm că 500 de suporteri pot acapara câte un sector din incinta stadionului nostru, abordând intrări și rute diferite pentru accesul în arenă" - se spune în comunicatul facțiunii petroliste.

Ei mai susțin că dorințele suporterilor sunt neglijate și într-un moment așa de important cum este lupta pentru promovarea în prima ligă. ,,Ne dorim cu orice preț să fim alături de Petrolul în lupta pentru promovare cântând pe stadion, chiar dacă vom purta măști și mănuși. Trebuie să fie luate măsuri în ceea ce privește accesul suporterilor pe stadioane începând cu 5 iulie''- se mai arată în comunicat. Este posibil ca dorința fanilor de a reveni în arenă să fie îndeplinită chiar de luna viitoare, așa cum a declarat, recent, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Liga a 2-a va reîncepe pe 4 iulie, iar Petrolul va juca primul meci în deplasare, programul celor 5 partide urmând a fi stabilit.

Miercuri, 03 Iunie 2020 13:36

Arbitrii sunt împărțiți pe centre

Arbitrii din primele două ligi ale fotbalului românesc susțin testele fizice împărțiți în câteva centre regionale. Dacă până acum acestea se desfășurau în același loc, de data aceasta au fost înființate 6 centre în țară pentru a se evita aglomerarea și deplasările pe distanțe lungi: Arad, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Craiova, Pitești și București.

Începând de azi, 3 iunie, și până vineri, 5 iunie, arbitrii de Liga 1 și o parte dintre cei de Liga 2 susțin testele fizice. În vederea reluării competițiilor, arbitrii au început pregătirea. Lotul pentru Liga 1 și meciurile ce urmează a se disputa în Liga 2 cuprinde 70 de arbitri.

Conform Protocolului de Reluare a Competițiilor, în fiecare oraș în care se va disputa un meci de fotbal va fi alocat un arbitru de rezervă, în cazul în care unul dintre cei patru arbitri din brigada desemnată pentru meciul respectiv nu va putea participa. Arbitrii au efectuat deja testele Covid-19, iar rezultatele au fost toate negative. Testarea se va repeta la fiecare 14 zile, iar costurile acestor teste sunt suportate integral de Federația Română de Fotbal. Sursa:frf.ro/foto:scoaladearbitrii.ro

Miercuri, 03 Iunie 2020 10:10

Programul primei etape

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, astăzi, programul primei etape de după întreruperea campionatului. Runda cu numărul 3 din play-off/play-out-ul Ligii 1 va începe pe 12 iunie și se va termina pe 15 iunie, toate partidele fiind transmise de Look Sport/Plus, Telekom Sport și DigiSport.

Etapa 3

Vineri, 12 iunie

Ora 20.00 Universitatea Craiova - FC Botoșani

Sâmbătă, 13 iunie

Ora 14.30 FC Voluntari - Academica Clinceni

Ora 17.00 Sepsi OSK - FC Hermannstadt

Ora 20.00 Astra Giurgiu - Gaz Metan Mediaș

Duminică, 14 iunie

Ora 17.00 FC Viitorul - Politehnica Iași

Ora 20.00 CFR Cluj - FCSB

Luni, 15 iunie

Ora 20.00 Dinamo București - Chindia Târgoviște

Din actualul sezon al campionatului mai sunt de disputat 8 etape din play-off, și 12 etape din play-out. Sursa:lpf.ro

Bufnițele de la Activ Prahova Ploiești combină antrenamentele din cadrul cantonamentului. La începutul zilei, staff-ul tehnic anunță programul care se dorește a fi unul activ și alternativ. Astăzi, Mădălina Mureș și colegele au făcut două ședințe de pregătire după ce, în prima zi, au început cu o singură "porție" de efort fizic. Odată cu reluarea pregătirilor handbalistele Activului au efectuat primul test pentru depistarea COVID-19, dar și controlul medical pentru reluarea antrenamentelor în cadrul bazei de contonament.

În prima perioadă de după vacanța forțată, accentul se pune pe readaptarea la efort, iar ședințele de pregătire se derulează în aer liber. Vor urma antrenamentele pe grupuri după care se poate trece la pregătirea colectivă. Toate aceste mișcări reprezintă startul pentru Turneul final în vederea promovării în Liga Națională de handbal!

Jucătoarele Activului vor participa la Turneul Final din Divizia A, însă data începerii competiției și locul de desfășurare încă nu a fost anunțate de Federația Română de Handbal. Se știe doar că Activul va întâlni în primul meci al turneului de baraj gruparea arădeană Chișineu Criș. În plus, Turneul Final se va desfășura la cel puțin o lună de zile după ce va fi posibilă reluarea antrenamentelor în sală. Sursa foto:facebook/cs activprahova ploiesti

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că patru ramuri sportive au solicitat forului pe care îl conduce reluarea întrecerilor. Este vorba despre fotbal, automobilism, ciclism şi motociclism. Aceste sporturi sunt cele care vor organiza primele competiţii după ordinul comun al MTS şi Ministerului Sănătăţii care reglementează reluarea activităţii sportive după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus.

,,Există solicitări pentru reluarea competiţiilor în aer liber. Până acum: fotbalul - 13 iunie, automobilismul - 20 iunie cu etapele de la Cheile Grădiştei şi Adâncata, ciclismul - 2 iulie cu Turul Ciclist al Sibiului. De asemenea, suntem în discuţii cu organizatorii uneia dintre cele mai importante competiţii de motociclism din calendarul internaţional, (Red Bull) Romaniacs se numeşte, iar ei doresc organizarea acesteia în 21-25 iulie'' - a declarat Stroe.

Tot ministrul Stroe a anunțat că începând cu data de 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea în aer liber, în bazine acoperite sau nu, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor legitimaţi şi a competiţiilor sportive (cu excepţia sporturilor de contact), precum şi a antrenamentelor în săli, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun.

,,Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanţă, adică sportivi legitimaţi. Se pot deschide competiţiile în aer liber pentru sporturi individuale, dar şi de echipă, după condiţiile din ordin. Sunt permise şi antrenamente şi la competiţiile de sală, dar antrenamente individuale. De asemenea, se pot relua antrenamentele şi competiţii în bazin. Rămâne însă regula fără spectatori la toate competiţiile. Juniorii se pot antrena în aer liber şi în sală, individual sau în grup de maximum 3, cu distanţare.", a mai spus ministrul TS.

Astfel, din această lună se permite organizarea şi desfăşurarea în aer liber, în bazine acoperite sau nu, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor legitimaţi şi a competiţiilor sportive (cu excepţia sporturilor de contact), precum şi a antrenamentelor în săli, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al forurilor naționale. Sursa:mts.ro

LPF și AFAN (Sindicatul fotbaliștilor) au elaborat împreună un set de măsuri destinate cluburilor Ligii 1, recomandări pe care acestea urmează să le aibă în vedere la întocmirea procedurii interne de reluare a antrenamentelor în situația renunțării la cantonamentele în regim închis. Astfel, odată îndeplinite toate aceste lucruri, LPF și AFAN au convenit, pe cale de consecință, că și încasarea tuturor sumelor de bani din drepturile TV ar permite celor două foruri să se apropie și mai mult de implementarea unor garanții pentru plata remunerațiilor jucătorilor, precum și pentru realizarea unui sistem de control financiar adecvat. Documentul oferă, așadar, cluburilor membre un set minim de recomandări ce urmează să fie integrate în procedura internă conform Ordinului mai sus menționat, cluburile fiind libere să adauge orice alte prevederi proprii, fără, însă, a deroga de la setul minim de recomandări ale LPF și AFAN.

Conform noilor reglementări, organizarea meciurilor se va face fără spectatori. Delimitarea zonelor unui stadion/teren de joc se face astfel: zona interioară a stadionului/terenului de joc ( cuprinde următoarele sectoare: terenul de joc, inclusiv suprafaţa tehnică, tunelul de acces; zona vestiarelor jucătorilor/arbitrilor, camera delegaţilor de joc, cabinet testare anti-doping) – unde vor avea acces maximum 80 de persoane – jucători, antrenori, staff, arbitri, etc, apoi, zona tribunelor, inclusiv spaţiile administrative pentru transmisiunea TV a jocului, zonele specifice media – unde vor avea aces maximum 85 de persoane, respectiv o zona exterioară (parcare pentru carele de transmisie TV etc) – cu un maximum admis de 60 de oameni prezenți.

Pentru perioada următoare, persoanele implicate în organizarea meciului la stadion/teren de joc (inclusiv presa) vor trece printr-un filtru epidemiologic (chestionar stabilit prin ordin al Ministrului Sănătăţii, termometrizare) înainte de a pătrunde pe stadion/terenul de joc. Acest triaj va fi realizat de echipajul medical prezent la stadion/terenul de joc pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Persoanele care nu întrunesc criteriile triajului epidemiologic nu au acces pe stadion/terenul de joc.

Înainte ca delegaţiile echipelor să ajungă la stadion/terenul de joc va fi făcută dezinfectarea încăperilor şi a spaţiilor commune, iar vestiarele celor două echipe şi al arbitrilor vor fi sigilate după igienizare până la sosirea acestora. Triajul epidemiologic va fi efectuat de cadre medicale. Vor fi disponibile recipiente sau vor fi instalate aparate cu soluţie dezinfectantă pentru mâini în autocarele echipelor, vestiare şi pe tunelul de acces către terenul de joc. În plus, jucătorii, stafful tehnic, stafful medical al echipelor vor respecta un calendar de testare, după cele 3 teste efectuate de la reluarea pregătirilor urmând alte testări: cu 2/3 zile înainte de primul meci , apoi din două în două săptămâni, astfel că un fotbalist din Liga I va bifa 6 teste efectuate până la finalul lunii iulie. Sursa:lpf.ro

După exact o săptămână de la startul cantonamentului de la Ploiești, „lupii” au efectuat, astăzi, cel de-al doilea test COVID-19, procedura fiind supravegheată de către stafful medical al „galben-albaștrilor”. De-abia după ce vor face al treilea test, fotbaliștii Petrolului vor putea să joace în meciurile de pregătire.

Trupa petrolistă își programase două amicale, cu Chindia Târgoviște, respectiv, cu FC Voluntari, la un interval de câteva zile. Însă din cauza acestei reguli, pusă în protocolul de reluare a activității, în care se prevede că o echipă trebuie să efectueze toate cele 3 testări obligatorii, partidele de verificare nu mai sunt de actualitate. Aici va fi o mare problemă pentru formația ploieșteană deoarece va fi foarte greu să-și găsească un adversar până la startul oficial din 4 iulie.

Altfel, antrenamentele continuă conform protocolului, jucătorii fiind împărțiti în grupuri separate, urmând ca doar după cel de-al treilea test, programat pentru ziua de 8 iunie, la final de cantonament, să se treacă la pregătirea cu întreg efectivul. Sursa:fcpetrolul.ro

Vineri, 29 Mai 2020 13:19

Meci decisiv la baraj?

Față de anii trecuți, barajul de promovare/menținere în Liga 1, are șanse mari să se dispute doar într-o singură manșă, conform declarațiilor făcute de președintele FRF, Răzvan Burleanu. La baraj vor juca ocupanta locului trei din Liga 2, acum din play-off ligii secunde, cu ocupanta locului 6 din play-out-ul primei ligi. În precedentele patru baraje de promovare/menținere în Liga 1, până acum au avut câștig de cauză doar echipele din prima ligă. La acest meci, dar și la celelalte, FRF a luat anumite decizii. În Liga 2, acolo unde Petrolul va juca play-off-ul, s-a decis că toate cartonașele galbene primite până acum în acest sezon vor fi anulate.

În situația jucătorilor care au acumulat până acum patru, șapte, nouă sau mai multe cartonașe galbene, aceștia vor avea drept de joc în prima etapă, dar sancțiunea financiară nu se va anula. Referitor la suspendările survenite în urma cartonașelor roșii, acestea nu se vor ridica. În plus, în play-off-ul Ligii secunde, jucătorii vor fi suspendați la fiecare două cartonașe galbene încasate! Tot federația a decis și alte modificări.

Cea mai importantă fiind aceea că, până la finalul acestui sezon, echipele participante în Cupa României pot efectua cinci înlocuiri pe toată durata desfășurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei. În plus, cluburile participante în competiție pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, cu obligația ca opt dintre aceștia să fie jucători formați la nivel național.

Jucătorii din Liga întâi s-au revoltat după ce au aflat că trebuie să rămână în cantonament centralizat și de la 1 iunie, până la startul competiției. „Renunț la contract”, ,,prizonierii fotbalului" sau ,,fotbaliștii o să sară pe geam" au fost doar căteva din reacțiile exprimate de Frăsinescu, de la Iași, Eric de Oliveira, de la Voluntari, dar și de președintele Viitorului, Gică Popescu.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, le dă dreptate fotbaliștilor:,,Toate echipele au făcut două testări și o așteaptă pe a treia. Toți au avut rezultate negative la testări. Vorbeam cu Emilian Hulubei, președintele AFAN, care e sunat de absolut toți căpitanii de echipă, care spun că, în momentul de față, e inacceptabil să se mai rămână în cantonament”, a declarat Ștefan la Digi Sport. Oficialul LPF a dat câteva exemple din alte campionate din Europa. În Cehia, Polonia, Slovenia și numai, jucătorii nu au fost obligați să stea în izolare și nu sunt obligați să stea în cantonament.

Ei doar au primit recomandări să stea cu familia și să nu viziteze locuri aglomerate și spații închise. O altă nemulțumire a fotbalului este cauzată de meciurile de pregătire. Echipele pot face un singur test și doar între ele deși acestea au nevoie de mai multe amicale pentru ca jucătorii să intre în ritmul competițional. În plus, interdicția de a organiza competiții sportive cu spectatori crează o situație discriminatorie în condițiile în care autoritățile vor permite desfășurarea de spectacole în aer liber cu maxim 500 de spectatori.

Pagina 1 din 223

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.