Vineri, 23 Martie 2018 15:12

Romănia joacă pentru calificare

Romănia-Suedia se va juca din nou după 24 de ani! Măine, la nivel under 19, iar săptămăna viitoare va veni răndul naționalelor mari. Romănia lui Mățan și Moruțan va înfrunta Suedia lui Joseph Colley, fundașul lui Chelsea fiind cotat la peste 15 milioane de euro. Ieri, tricolorii au fost împărțiți în două grupe la sesiunea de antrenament. Cei 11 titulari au efectuat un antrenament de refacere în sala de forță de la Mogoșoaia, iar ceilalți jucători s-au antrenat pe terenul sintetic de la Buftea. Puștanii Romăniei vor sa confirme ce au arătat în urmă cu două zile și astfel să-și mărească șansele de calificare.                

Andrei Vlad(portar,Romania):''Trebuie sa fim modesti si concentrati pina la final! Nu conteaza cu cate puncte ne-am califica, sase, noua, cel mai important este sa realizam acest lucru! Sa de-a Dumnezeu sa ne calificam!''

Olimpiu Moruțan(mijlocas, Romania):''Este adevarat ca sansele de calificare au crescut dar trebuie sa ramanem concentrati pina la final. Cel mai important meci este urmatorul, cel cu Suedia, trebuie sa dam totul si sa castigam din nou''.

Runda a doua din grupa a 4-a va fi deschisă de partida Ucraina - Suedia începând cu ora 14:30. Meciul României contra Suediei este programat la ora 19:30, ambele jocuri fiind gazduite de stadionul Ilie Oană din Ploiești.

Clasamentul Grupei 4 după disputarea primelor meciuri:

1.România- 3p 4-0

2.Suedia -   1p 0-0

3.Ucraina - 1p 0-0

4.Serbia -   0p 0-4

Vineri, 23 Martie 2018 13:39

Concurs la ,,Olimpia"

Duminică, la Sala Sporturilor „Olimpia”, cu începere de la ora 13:00 se va desfășura faza semifinală a „Cupei Ploiești Dancers”, concurs organizat de secția de dansuri a Ploiești Basketball. Evenimentul se dorește a fi unul inedit, cu o structură simplificată a momentelor coregrafice, inspirat după modelul celebrelor showuri cu talente, și va beneficia de un juriu pe măsură, având în componență pe Andreea Bălan, dar și pe alți specialiști într-ale dansului.

Concursul de la Ploiești se va derula pe două categorii de vârstă, până în 12 ani și între 12 şi 18 ani. Cele mai bune patru echipe de pe fiecare segment – una calificată direct și celelalte trei prin intermediul unui „algoritm” online, ce va fi prezentat de organizatori la finalul fazei semifinale, pe pagina de facebook a concursului, vor obține calificarea în marea finală, ce se va desfășura pe data de 14 aprilie, în incinta centrului comercial AFI Ploiești.

Recent, majoretele de la Ploiești Dancers, pregătite de coregrafele Luminița Miricioiu și Cristina Mihalache, au luat parte la cea de-a II-a ediție a „Cupei Royal Dance”, prima întrecere de anvergură din acest an, inclusă în calendarul național. Ploieștencele au dansat cu talent avănd în vedere că au obținut medalii la toate cele patru categorii de vârstă la care au participat. Grupa „juniors” (8-10 ani), cea de mini-majorete (10-14 ani), precum și cea „maxi” (14-17 ani) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în vreme ce colegele mai mici, de la grupa de baby (6-8 ani), s-au ales cu medaliile de bronz.

 

Joi, 22 Martie 2018 16:42

Avanpremieră la ''Legenda Lupilor''

Astăzi, la sala de conferințe a stadionului ''Ilie Oană'', a avut loc avanpremiera primei editii a unei turneu pe care Daniel Chiriță, unul dintre cei mai galonați fotbaliști ai Ploieștiului, o dorește anual. Sâmbătă, 24 martie, de la ora 13:00, la Sala Sporturilor “Olimpia”, Daniel, cel care, exact în acea zi, va împlini 44 de ani, organizează turneul de old-boys ''Legenda Lupilor"! La întălnirea cu presa s-au aflat președintele de onoare al Petrolului Mircea Dridea, organizatorul de evenimente Valeria Szabo, promotorul Adrian Troscenco și Daniel Chiriță. Toți au vorbit la superlativ de evenimentul din week-nd care se va transforma într-un show cu multe surprize!                                                                  

Mircea Dridea: “ Chiriță merită respectul nostru, al tuturor, iar seniorii Petrolului, atâția câți mai suntem, îl felicită pentru această superbă inițiativă! Vreau să-i mulțumesc lui Chiru pentru acel ultim ajutor acordat Petrolului, anul trecut, și vreau să cred că va avea parte de ceea ce merită din plin, o retragere din activitate pe arena Ilie Oană!

Valeria Szabo: “Sunt onorată și fericită să particip în calitate oficială la acest proiect de suflet! Mai mult, să mă aflu poziționată lângă un Lup și un Dragon! Pentru că, se știe, Dani este un Lup adevărat iar domnul Dridea, cu a sa excepțională carte de vizită, reprezintă măreția Dragonului! Sâmbătă va fi o zi mare, una deosebită pentru ploieștenii care iubesc sportul, fotbalul, și nu numai!

Adrian Troscenco: “Vrem să arătăm că un astfel de caracter, de fotbalist, chiar merită un astfel de eveniment de top! Vor fi multe surprize, mulți invitați cu nume, vrem să arătăm considerația pe care Daniel Chiriță o merită!''

Daniel Chiriță: ''Aștept ca sala să fie arhiplină, sâmbătă, ar fi ceva foarte frumos în ideea în care toate evenimentele fotbalistice sunt amânate în acest week-end! Voi evolua doar la o singură echipă și aceea este Petrolul, marea mea dragoste! Îi mulțumesc domnului Dridea că s-a găndit să am parte de o retragere pe Ilie Oană. Ar fi ceva special pentru mine ca totul să se întămple chiar la momentul promovării Petrolului!”

Competiția va fi onorată de participarea fotbaliștilor old-boys de la cluburi mari ale României: Rapid, Dinamo, FC Argeș, Steaua, Petrolul, acestora alăturându-i-se echipa națională a artiștilor. S-au stabilit două grupe: Dinamo, Rapid, Steaua, și Artiștii, FC Argeș, Petrolul. Se vor disputa meciuri în grupe, fiecare cu fiecare, alternativ, primele partide urmând a fi Dinamo – Steaua și Petrolul – FC Argeș. Se vor disputa 9 meciuri, inclusiv semifinalele și finala, fiecare joc urmând a dura câte 20 minute cu 2 minute de pauză.

Joi, 22 Martie 2018 15:57

Campionii susțin MFC Ploiești!

Colaborare inedită în sportul ploieștean! Între o trupă de mini-fotbal și sala de kickbox & fitness Florin Ghiță Academy ! De puțin timp, echipa MFC Ploiești participă și la antrenamentele conduse de Florin Ghiță (Nepotu'), câștigătorul cupei mondiale la kickbox in 1997 si primul campion Local Kombat sistem piramidal de opt luptători.

In urma cu un an, Florin a pus bazele unei săli de fitness, aerobic si kickbox in Ploiești, chiar in incinta Sălii Sporturilor Olimpia și mai mult decât atât, a reușit intr-un timp foarte scurt sa obțină performanțe in cadrul competițiilor de kickbox.

Florin Ghiță prin ambiție, muncă si voință reușește să promoveze sportul, destăinuindu-și propriile taine sportive elevilor din Academie. In vederea promovării minifotbalului la nivel local, Florin Ghiță, a ales sa susțină MFC Ploiești, fiind un iubitor și un susținător al sportului in general !

Joi, 22 Martie 2018 15:23

Petrolul va juca tot in Dămbovița!

Petrolul va juca tot in Dămbovița următorul joc oficial. Asta pentru ca Liga a III-a va lua o nouă pauză forţată. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a hotărât, astăzi, să amâne jocurile din cadrul etapei programată la finalul acestei săptămâni, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Astfel, partida dintre FC Petrolul Ploieşti şi CS Tunari nu se va mai disputa duminică, 25 martie, ci pe data de 3 aprilie, atunci când au fost reprogramate toate jocurile etapei cu numărul XVII-a din cadrul C3. Cum, la mijlocul săptămânii viitoare, formația petrolistă va sta, ca urmare a faptului că Viitorul Domneşti a anunţat că nu va organiza jocul restant din prima etapă a returului.

Următorul meci oficial al băieților lui Romulus Ciobanu se va disputa vineri, 30 martie, de la ora 15.00, pe terenul celor de la CSM Flacăra Moreni. Important pentru suporterii petroliști: biletele emise, deja, pentru confruntarea dintre Petrolul Ploieşti şi CS Tunari îşi păstrează valabilitatea pentru data de 3 aprilie, atunci când a fost reprogramată întâlnirea! Sursa foto:fcpetrolul.ro/sportpictures

Joi, 22 Martie 2018 12:56

A înnebunit fileul!

Etapă nebună în lupta pentru titlul național la volei masculin. Principalele candidate la titlul suprem, Tricolorul LMV Ploiești și CSA Steaua, au clacat pe teren propriu. Tricolorul a bifat prima înfrângere după 10 victorii consecutive! Una dureroasă avănd în vedere că s-a consemnat la Ploiești și readus Arcada Galați în lupta pentru primul loc. Chiar dacă și-a adjudecat primul set, a condus cu 21-17 și 24-21 în setul secund și cu 12-10 în decisiv, tricolorii s-au recunoscut învinși de o echipă a Galațiului care se măndrește cu această victorie.

Bogdan Olteanu(capitan Tricolorul):''M-a deranjat atitudinea noastra. Mai ales in setul trei in care nu am luptat ca pina acum. A fost, poate, o cadere nervoasa. Miza a fost mare, noi trebuie sa castigam mereu dar nu avem ce face, trebuie in continuare sa tragem tare, sa muncim mai mult''.

Sergiu Stancu(antrenor Tricolorul):'' Am avut meciul in mana! Primul set castigat categoric, setul doi l-am condus pina spre final si nu suntem in stare sa-l inchidem. Apoi totul s-a complicat, Galatiul a revenit in joc dar chiar si asa puteam inchide si in tie-brek. Totusi am pierdut si nu este in regula! Este pacat de tot ce s-a facut pina acuma. Trebuie sa o luam iara de la zero!''

Adrian Gontariu(Extrema, Arcada):''Rezultat mare! Nu multe echipe au castigat la Ploiesti. Daca am scartait pina acum, de-acum inainte ultima impresie conteaza si aceasta victorie ne face sa fim greu de oprit!''

Insuccesul Tricolorului a mai fost atenuat de înfrăngerea Stelei pe teren propriu, 1 la 3, cu Municipal Zalău. În clasament, Tricolorul ocupă primul loc cu 65 de puncte, Steaua pe doi, cu 63 de puncte și un joc mai puțin, iar Galațiul ocupă locul trei, cu 59 de puncte.

Clasamentul play-off-ului:

1. Tricolorul LMV Ploiești 65p

2. Steaua București 62p/25j

3. Arcada Galați 59p/25j

4. ACS Volei Municipal Zalău 50p

5. SCM U Craiova 44p

6. CS Municipal București 42p

Miercuri, 21 Martie 2018 13:05

Petrolul și Arnăutu, la conducere

Petrolul ocupa primul loc pe mai multe planuri. In clasamentul seriei a 3-a din liga a 3-a, dar și in ierarhia golgeterilor. Atacantul Sergiu Arnăutu s-a desprins în acest top datorita "triplei" reusite la Aninoasa, prima de acest gen pentru el in acest sezon. Varful petrolist are 13 goluri fiind urmat de Daniel Cărjan, 10 goluri, un alt jucător al Petrolului. Numai ca cel poreclit ''Cărjă" de coechipieri, le-a marcat pe toate pe cand evolua la Domnești. Arnăutu este obișnuit cu postura de cel mai eficient jucator astfel ca il intereseaza mai mult obiectivul echipei:  

''Cel mai important este ca am bifat o noua victorie. Ca marchez eu sau alt coleg este mai putin important. Cel mai bine este sa ne impunem de fiecare data pentru ca si cei de la Alexandria, dupa cum se vede, nu fac nici un pas gresit si trag tare. Luam fiecare meci pas cu pas si pina la jocul direct cu ei cred ca ne vom desprinde la mai mult de doua puncte''.

Succesul de la margine de Tărgoviște a fost cel mai clar al "lupilor" in acest campionat. La care a contribuit un alt atacant, Cosmin Lambru, autorul unei ''duble'' reușita in mai putin de o repriza. Fotbalistul care a aparut la CNN a spus ca maniera categorica in care au castigat in Dămbovița îi face sa fie mult mai optimisti dupa startul cu emotii de pe teren propriu.

"Suntem mult mai increzatori si asta ne face sa dam totul pe viitor. Sunt bucuros ca am marcat din nou si mi-am facut treaba. Sunt atacant si trebuie sa bag mingea in poarta''. Petrolul ar trebui sa joace etapa urmatoare, duminica, pe arena Ilie Oană, cu CS Tunari. Insa din cauza ninsorilor sunt sanse mari ca fotbalul romanesc, la toate nivelurile, sa se intrerupa din nou. Sursa foto:fcpetrolul.ro/sportpictures

Miercuri, 21 Martie 2018 11:17

Antrenor cu licență roșie

CSU Ploiebasketball a anunțat faptul că, până la finalul acestui sezon, grupele de performanță „U14” și „U16” vor fi pregătite de noul antrenor, Vladimir Cjevic (42 ani). Acesta îl înlocuiește în funcție pe conaționalul său, Ivan Gemaljevic, cel care, de curând, a încheiat un ciclu de doi ani și jumătate în cadrul clubului nostru. Vladimir Cjevic are o experință de 15 ani în antenorat și sosește la Ploiești tocmai din campionatul de seniori al Palestinei, acolo unde a reușit să câștige titlul cu formația BC Sareyyet Ramallah. Anterior, sărbul a trecut prin aproape toate stagiile de antrenorat, , de la fete, în primul an, ajungând să pregătească grupe de copii și cadeți la legendarul club Partizan Belgrad. Licențiat FIBA și posesor al licenței roșii – cel mai înalt grad în țara vecină, Cjevic este posesorul unui CV important care mai conține experiențe ca antrenor secund pe băncile mai multor echipe din Superliga Serbiei.

Echipa masculină de baschet „sub 14 ani” a CSU Ploiești, antrenată de Elena Stan a fost în Ardeal unde a obținut calificarea în faza semifinală a întrecerii, așadar între cele mai bune 12 echipe din țară pe tabloul categoriei lor de vârstă. Obiectivul a fost atins grație unui parcurs în care au înregistrat trei victorii în cele cinci partide disputate. Cu un bilanț general pozitiv s-au clasat pe ultima treaptă a podiumului, obținând, implicit, biletele pentru faza semifinala a Campionatului Național. O altă parte din Ploieștibasketball, majoretele de la Ploiești Dancers, pregătite de coregrafele Luminița Miricioiu și Cristina Mihalache, au luat parte la cea de-a II-a ediție a Cupei Royal Dance.

Fetele se află în linie dreaptă cu pregătirile pentru Cupa Ploiești Dancers, pe care o vor găzdui în două etape, pe 25 martie, la Sala Olimpia, și pe 14 aprilie, la centrul comercial AFI Ploiești, au reușit să se întoarcă de la București cu nu mai puțin de patru medalii. Grupa „juniors” (8-10 ani), cea de mini-majorete (10-14 ani), precum și cea „maxi” (14-17 ani) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în vreme ce colegele mai mici, de la grupa de baby (6-8 ani), s-au ales cu medaliile de bronz. Așadar, un palmares excelent, de trei medalii de aur și una de bronz, care deschide în forță calendarul competițional al domnișoarelor, în 2018.

Marți, 20 Martie 2018 17:55

O victorie ar fi ''de zece''

Mâine, de la ora 17:00, spectatorii care vor veni la Sala Sporturilor “Olimpia” vor avea parte de un nou meci cu implicații la titlu. Un duel al locurilor unu și trei, Tricolorul LMV și Arcada Galați, două echipe care "atentează'' la primul loc. Tricolorul a trecut pe prima poziție în ierarhie în urma amânării meciului Stelei la malul Dunării. Iar jocul de măine înseamnă foarte mult în economia cacmpionatului. În eventualitatea unei victorii de trei puncte a elevilor lui Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu, distanța dintre combatante ar deveni de zece puncte, lucru care ar arunca formația gălățeană departe de îndeplinirea obiectivului, ea aflându-se, acum, la șapte lungimi de Tricolorul și cinci de Steaua!

În sezonul regulat, echipa în galben și albastru a căștigat, tur-retur, disputa cu Galațiul. Cu echipa lui Nicu Harabagiu se vor reîntâlni și în Final Four-ul Cupei României, în ultimul act al competiției urmând a fi prezente SCM “U” Craiova, Volei Municipal Zalău, Arcada Galați și Tricolorul Ploiești. Meciul cu trupa gălățeană a fost descris de tehnicianul echipei gazdă ca fiind unul greu. Stancu face un apel către iubitorii voleiului, să fie prezenți, mâine, la o confruntare specială.

“Sunt convins că vom avea parte de o nouă partidă grea, una în care aportul publicului nostru ne poate ajuta foarte mult! Meciul cu Arcada este unul foarte important. Trupa Galațiului, una foarte bună, prezintă un lot alcătuit din mulți jucători cu CV-uri impresionante, o echipă care a fost creată pentru a câștiga! Le-o dorim din toată inima… dar după meciul cu noi!” a spus Stancu. Partida de mâine va fi arbitrată de Florin Dragomir și Alexandru Prodana (ambii din București), observator FRV urmând a fi chiar președintele forului, bucureșteanul Gheorghe Vișan. În afara jocului dintre Tricolorul LMV Ploiești și Arcada Galați, partidă derbi a etapei, vor mai avea loc alte două meciuri din play-off:

SCM “U” Craiova – CSM București, ora 18:00

Steaua București – Volei Municipal Zalău, ora 19:00

Clasamentul la zi al play-off-ului:

1       Tricolorul Ploiești     64 pct, 25 jocuri

2       Steaua București         62 p, 24 jocuri

3       CS Arcada Galați       57 p, 24 jocuri

4       Municipal Zalău         47 p, 25 jocuri

5       SCM “U” Craiova       42 p, 25 jocuri

6       CSM București           41 p, 25 jocuri

Selecționerul Romaniei, Cosmin Contra, s-a simtit din nou petrolist. Contra a venit cu nationala Romaniei sa se antreneze pe arena ''Ilie Oană", din Ploiesti. Locul unde ''Guriță" si-a lansat cariera de antrenor in fotbalul mare. Conducerea Petrolului a profitat de prezenta lui Contra si l-a invitat la magazinul de prezentare al clubului. Presedintele de onoare Mircea Dridea si cel executiv, Cristi Vlad, i-au oferit, simbolic, primului antrenor al tarii, un tricou galben-albastru.

''De-abia astept ca Petrolul sa revina in prima liga. Nu uit niciodata perioada petrecuta aici. Ne-am ajutat reciproc, Petrolul pe mine si viceversa. Fotbalul este sarac fara Petrolul, fara Rapid, fara echipele cu suporteri, traditie, istorie. Toate acestea conteaza si o data cu revenirea acestor branduri campionatul va fi mult mai puternic!'' - a declarat Contra intr-o notă de nostalgie a vremurilor foarte dragi lui.

Presedintele Vlad nu renunta la visul sau, acela ca intr-o zi Cosmin Contra sa devină, iar, antrenorul Petrolului. Dorinta i-a fost transmisa si selectionerului care s-a aratat deschis la o astfel de varianta: "Sa de-a Dumnezeu ca intr-o zi sa te intorci la Ploiesti si sa duci Petrolul cat mai sus. Ii multumesc lui Cosmin pentru tot ce a facut aici si il asteptam acasa!'' i-a transmis Cristi Vlad lui Contra in momentul in care i-a daruit tricoul.

Contra nu uita perioada Petrolul dovada fiind si faptul ca Grozav, Budescu si ceilalti tricolori beneficiaza de masajele fara egal ale maseurului Răzvan ''Burtă'' Negoiță, cu care a colaborat excelent in acea vreme. Tricolorii au beneficiat de o suprafata decenta pe o astfel de vreme, gratie oamenilor care au grija de arena petrolista. Au curatat suprafata de joc de la primele ore ale dimineții cu utilajele din dotare dar și prin sistemul de degivrare. Managerul stadionului, fostul arbitru si actual observator, Cristi Nica, spera ca gazonul sa reziste avand in vedere ca este iar o perioada aglomerata.

''Aici se vor disputa si meciurile Campionatului European under 19. Vom avea destule jocuri mai este si cel al Petrolului plus echipa nationala care a preferat sa vina aici. Am facut tot ce am putut cu ce avem la dispozitie astfel incat terenul sa fie bun de joc iar baietii sa se antreneze la firul ierbii"- a declarat managerul arenei. Nationala Romaniei a petrecut peste doua ore la Ploiesti. Atat la sosire cat si la plecare autocarul a fost insotit de un echipaj al Jandarmeriei. Romania lui Contra trebuia sa vina si maine la Ploiesti dar au aparut modificari de ultim moment. In cadrul turneului de elita ''U19'' nationala Ucrainei a refuzat sa joace la Giurgiu astfel incat, cel mai probabil, arena ploiesteana va gazdui toate jocurile din Grupa 4. Maine, de la 14:30, se va disputa Suedia-Ucraina, iar de la ora 19:30, Romania-Serbia.

Pagina 1 din 92