Natalitatea boxului

Publicat in Sport 30 Ianuarie 2017 305 ori
Google+ WhatsApp
Natalitatea boxului
Natalitatea boxului

Numărul boxerilor legitimați în Romănia a scăzat dramatic în ultimele două decenii. Conform unei statistici, dacă acum 20 de ani erau mii erau de sportivi legitimați acum sunt puțin peste o mie. Din cauza acestei situații, cluburile de profil încearcă repopularizarea "sportului cu mănuși". Chiar dacă, pentru moment, nu fac diferența între Budescu și Doroftei, deoarece pe lingă box le place și fotbalul, cei mici vin la sală și spun că vor să ajungă mari.

Unul dintre ei este Vlăduț Păun care la vărsta de 9 ani se simte foarte bine și puternic după doar căteva luni de box:,, In viata vreau sa ajung un boxer. Imi place acest sport pentru ca este tare si frumos. Imi mai place si fotbalul iar de aici il stiu pe Budescu iar de la box, pe Doroftei". Este viziunea micuțului Vlad, la acest moment, despre "nobila artă". Pînă să facă artă în acest sport copii mai au de tras iar cei care îi susțin cei mai mult sunt părinții. Aceștia vin cu odraslele la sală, unii dintre ei au puterea să se uite cum copii lor dau și primesc pumni și chiar le oferă sfaturi. Alții ies din sală din cauza emoțiilor și revin la final să afle rezultatul. "Părinții de la sală" sunt antrenorii care datorită fragilității, le este milă dar și greu, uneori, să-i pregătescă pe cei de 5,7 și 9 ani.

Maestrul Adrian "Bilă" Părlogea se bucură că micuții vin la box iar prin ambiția și răutatea lor își depășesc limitele vărstei:,, Mi-e mila și de multe ori imi este si greu cand ii vad ca sunt asa de mici. Dar daca ei vor, noi suntem aici sa-i indrumam si sa-i sprijinim. Sa stiti ca performante se pot realiza si la acest nivel pentru că sunt talentati si ambitiosi. Sunt rai in sensul bun si le place sa performeze. Intotdeauna o medalie, o diploma, un fanion conteaza enorm pentru ei. Si eu, la varsta lor, acelasi pretentii aveam. Nu ma gandeam la bani ci la trofee ca sa afle lumea ca esti campion!".  Îmbucurător pentru natalitatea boxului este că la acest moment, CSM Ploiești dispune de cei mai mulți, peste 50 de copii, la nivelul 5- 12 ani, iar antrenorii au interesul să le crească valoarea la căți mai mulți dintre ei și să-i mențină căt mai mult în acest sport.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.