Maestru între maeștri

Publicat in Sport 25 Octombrie 2016 506 ori
Google+ WhatsApp
Maestru între maeștri
Maestru între maeștri

Maestrul Leonard Doroftei a fost gazdă pentru mari maeștri ai șahului european. Memorialul "Emil Macarie" s-a bucurat, la Ploiești, de prezența unor mari maeștri internaționali ai "sportului minții". În frunte cu Constantin Lupulescu, cel mai tare șahist romăn la ora actuală și căpitan al echipei naționale a Romăniei.

Doroftei n-a scăpat prilejul să-l infrunte pe cel mai bun chiar în ringul său. Partida a fost căștigată de Lupulescu dar acesta a fost surprins de vivacitatea adversarului și de căteva acțiuni cum ar fi rocada și unele atacuri. La Olimpiada de profil din acest an, Romănia a reușit o mare victorie împotriva campioanei mondiale Norvegia iar obiectivul următor al lui Lupulescu este să devină campion european. "Moșu" i-a străns mîna dar nu înainte de a-i arăta medialiatului olimpic căteva "mutări" din sportul ce l-a făcut campion mondial la profesioniști. După joc, Doroftei a glumit spunănd că adversarul i-a pus prea mult mintea la contribuție și de data aceasta a fost în defensivă deși este obișnuit să atace.

Vlad Jianu, mare maestru internațional și jucător al Romăniei, Lucian Miron, mare maestru și cel mai bun șahist prahovean, sunt alte nume mari care au mutat piesele într-o competiție deschisă pentru toate vărstele. Cei mici s-au confruntat cu cei mari fiind prezenți peste 200 de jucători din toată Europa. Constantin Țurlea, organizator și președinte al Asociației Județene de Șah, se bucură de faptul că turneul a crescut de la un an la altul cu impact internațional. Au concurat jucători profesioniști din Anglia, Germania și Italia. Următoarea întrecere șahistă la pub-ul lui Doroftei va avea loc în februarie 2017.  

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.