Avertismentul ADGA adresat aleșilor locali din Ploiești!

Publicat in Sport 26 Septembrie 2015 Actualizat: 30 Septembrie 2015 1709 ori
Google+ WhatsApp
Avertismentul ADGA adresat aleșilor locali din Ploiești!
Avertismentul ADGA adresat aleșilor locali din Ploiești!

În urmă cu puțină vreme am luat act de comunicatul prin care ADGA (Asociația Diaspora Galben Albastră) protestează vehement împotriva deciziei luate în cadrul primăriei Ploiești, aceea ca echipa fanion a urbei, Petrolul, să părăsească pentru o perioadă stadionul ”Ilie Oană”! Iată comunicatul remis de către ADGA:

ADGA a luat la cunoștință cu stupefacție despre alungarea echipei-fanion a ploieștenilor, FC Petrolul, din propiul ei Templu, Arena "Ilie Oană". Domnul primar interimar Iulian Teodorescu vine cu o propunere revoltătoare: echipa ce strânge meci de meci în tribune mii de suporteri care venerează cei 90 de ani de tradiție ai simbolului fotbalului ploieștean și dau sens acestui stadion, echipa fără de care Arena "Ilie Oană" nu își are rostul și înțelesul, trebuie să plece prin străini pentru 45 de zile, urmând ca pe stadion să se filmeze reclame din plata cărora (aproximativ 35.000 Euro din câte înțelegem), să fie recondiționat gazonul.

Domnul Teodorescu reușește performanța de a duce demagogia pe noi culmi, dublată, așa cum îi stă bine unui politician aflat la putere de un cinism frizând absurdul: dupa ce că Primăria a administrat în mod mizerabil această Arenă construită din banii contribuabilului ploieștean, prin intermediul "dinozaurului" SGU, care a eșuat în mod lamentabil și chiar criminal în îndeplinirea obligațiilor legale de ocrotire și păstrare în cele mai bune condiții ale Patrimoniului public, nesocotește în acest moment și cel mai important obiectiv al acestui activ aparținând tuturor ploiestenilor: acela de arenă sportivă dedicată în primul rând echipei lor de suflet, nu filmării reclamelor comerciale.

Casa noastră, a tuturor petroliștilor ploieșteni, a fost lăsată în paragină în mod ilegal și criminal, ajungându-se la situația absurdă ca un stadion licențiat cu 4 stele UEFA sa aibă drept gazon de joc o tarla de cartofi, jenantă chiar și pentru un joc de divizie județeană, înlocuirea acestuia cu unul complet nou costând conform specialiștilor aproximativ 150.000 Euro. Și ce face onor Primăria în aceste momente dureroase pentru cetățeanul ploieștean? Aruncă praf in ochii contribuabilului de averea căruia și-a bătut joc atâția ani cu incompetență și cinism, câțiva saci de îngrășământ pe un gazon putrezit și răpciugos și scoate din joben un "iepuroi" jegărit de 35.000 Euro ca soluție finală la toată această problemă, însă numai și numai dacă echipa Petrolul, care se vede că îi încurcă tare mult pe domnii edili, pleacă prin vecini ca să își dispute meciurile de acasă pentru o luna și jumătate!

Ei bine, domnilor politicieni din Administrația locală, vă înșelați cu privire la pasivitatea suporterului-contribuabil. Tertipurile jalnice prin care incercați doar să amăgiți dragostea găzarilor pentru echipa lor de suflet și pentru Templul ei nu sunt decât o dovadă jalnică a decăderii clasei politice locale și afundarea ei iremediabilă în mlaștina demagogiei, incompetenței și cinismului. Este o bătaie de joc, ce nu va fi trecută cu vederea, domnilor! Nu-i nimic... Timpul se scurge ușor-ușor către un 2016 electoral de care știm cu siguranță ca vă pasă în cel mai înalt grad (de fapt singurul lucru de care vă pasă cu adevărat). Nu vă uităm și nu vă iertăm, domnilor!

Iar domnului Primar interimar Iulian Teodorescu îi vom răspunde în mod concret cu un citat din ultimul mare moralist al literaturii romane, Marin Preda: "Cum să plec? Nu pleci când eşti alungat. Trebuie să bei tot paharul şi, întărit de otrava lui înghiţită, să nu-ţi mai pese de cine ţi-a dat-o".

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.