-Comunicat de presa cu privire la rezilierea contractului cu SGU Ploiesti (galerie foto)

Publicat in Sport 26 Noiembrie 2015 1332 ori
Google+ WhatsApp
-Comunicat de presa cu privire la rezilierea contractului cu SGU Ploiesti (galerie foto)

Ca urmare a anunţului făcut de Societatea Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL(SGU) privind rezilierea Contractelor de închiriere nr. 4923/25.02.2013 (având ca obiect închirierea de către FC Petrolul Ploieşti a stadionului „Ilie Oană” pentru desfăşurarea evenimentelor sportive), nr. 10/15769/01.07.2013 şi nr. 11/15770/01.07.2013 (având ca obiect închirierea de către FC Petrolul Ploieşti a spaţiilor destinate birourilor clubului şi magazinului oficial), precum şi pentru o mai bună informare a opiniei publice privind evoluţia relaţiei contractuale a Clubului şi situaţia creată ca urmare a lipsei de flexibilitate a SGU în calitatea acestuia de administrator al Stadionului Ilie Oana, Fotbal Club Petrolul face următoarele precizări:

Încă din primăvara acestui an, clubul FC Petrolul Ploieşti a realizat primele demersuri în vederea întâlnirii cu reprezentanţii Societăţii de Gospodarire Urbană, în scopul rediscutării cuantumului tarifului de utilizare al Stadionului „Ilie Oană”, respectiv tariful de inchiriere pe durata desfasurarii evenimentelor sportive. Motivul? Unul de la sine inteles: dorinţa Clubului, exprimată clar şi fără echivoc, de a juca… ACASĂ .

Urmare a nenumaratelor solicitări, exprimate în scris de catre Club, toate şi oricare dintre aceste solicitări având acelaşi obiectiv – realizarea unui consens sau a unei şedinte de lucru, în urma unei întâlniri între oficialii FC Petrolul Ploieşti şi reprezentanţii cu putere decizională din cadrul Societăţii Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, s-a discutat posibilitatea diminuării tarifului perceput Clubului pentru utilizarea Stadionului „Ilie Oană”, şi, evident, posibilele modalităţi de realizare a acestei proceduri.

Este de reţinut faptul că întâlnirea repezentanţilor părţilor şi discutarea solicitării Clubului s-a realizat în considerarea faptului că au existat şi încă există cazuri în care arena „Ilie Oană” este închiriată altor persoane sau entităţi sportive, pentru evenimente fotbalistice similare, la un tarif considerabil mai mic.

Soluţia legală oferită de reprezentanţii SGU Ploieşti a fost aceea a ÎNCETĂRII CONTRACTULUI ÎN VIGOARE, PRIN ACORDUL PARŢILOR, şi încheierea unui alt contract, astfel încât să se poată ajunge – şi in cazul Clubului Fotbal Club Petrolul – la o tarifare cel puţin egală celei pe care SGU o practică în mod uzual în relaţia acesteia cu alte entităţi.

În acest context şi conform celor convenite în cadrul întâlnirii mai sus amintită, precizând cât se poate de clar faptul că doreşte să evolueze în continuare pe arena „Ilie Oană” (Clubul FC Petrolul Ploieşti neluând niciun moment în calcul varianta mutării echipei pe un alt stadion) a fost înaintată, la data de 13.10.2015, către Societatea Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, Adresa cu nr. 1530 (vezi facsimil), prin care solicită încetarea prin Acordul părţilor contractante a raporturilor obligaţionale existente, urmând ca, ulterior, „relaţia contractuală să se concretizeze prin încheierea unor contracte de închiriere a suprafeţei de joc, distincte pentru fiecare eveniment sportiv, durata evenimentului şi respectiv tarifarea orară urmând să reprezinte criteriile de calcul şi facturare către Fotbal Club Petrolul SA a serviciilor de închiriere a Stadionului Ilie Oană”.

Cu desconsiderarea celor agreeate de reprezentanţii părţilor în cadrul întâlnirii avute, şi fără să ofere un răspuns la Adresa mai sus menţionată, Societatea Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti Ploieşti a comunicat. la data de 25.11.2015, rezilierea (desfiinţarea unilaterală cu titlu de sancţiune) tuturor contractelor de închiriere încheiate cu FC Petrolul Ploieşti, începând – în mod paradoxal – cu aceeaşi dată de 25.11.2015, precum şi interzicerea accesului în incinta stadionului „Ilie Oană”.

Faţă de cele comunicate astazi Clubului – respectiv REZILIEREA CONTRACTELOR şi INTERZICEREA ACCESULUI ÎN SPAŢIILE ÎNCHIRIATE, trebuie reţinut că Societatea Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti – pe lângă lipsa de condiţionalitate, OBLIGATORIE ORICĂREI SOCIETĂŢI „RESPECTABILE”, întelege să ignore cu bună ştiinţă dispoziţiile Contractului în care aceasta ESTE INCĂ PARTE.

În plus, dispoziţiile contractuale indicate de SGU în adresele sale sunt în total dezacord cu modalitatea de încetare a Contractului agreeată de părţi, în cadrul întâlnirii avute.

Fata de acest abuz de drept, conducerea clubului FC Petrolul Ploieşti urmează a discuta şi decide maniera de rezolvare a acestui diferend.

sursa: fcpetrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.