Prezentare cu gust amar a noului antrenor!

Publicat in Sport 17 Decembrie 2019 1610 ori
Google+ WhatsApp
Prezentare cu gust amar a noului antrenor!

Noul antrenor al Petrolului, Costel Enache, a avut parte de o primire spumoasă la prezentarea oficială. Preşedintele Marius Stan a desfăcut, la finalul conferinţei de presă, două şampanii cu gust amar, după cum s-a exprimat oficialul clubului. Stan speră ca la finalul campionatului băutura să aibă gustul dulce al promovării. Petrolul trebuie să reia startul ca dopul plecat din șampanie, iar antrenorul Costel Enache este de părere că primele jocuri vor fi extrem de importante. Chiar dacă mulți oameni de fotbal apreciază că echipa petrolistă poate prinde maxim locul de baraj, tehnicianul de 46 de ani vrea ca Petrolul să prindă un loc direct promovabil.

Cei doi au spus că vor veni jucători noi, însă aceștia trebuie să intre direct în primul 11, să aibă personalitate și să țină la presiune. Stan a declarat că nu vor fi transferuri pe bani ci doar pe inspirație și este posibil să se apeleze și la jucători împrumutați. Până la finalul săptămânii președintele Stan are sarcina de a rezilia contractele de joc cu fotbaliștii care nu mai sunt doriți la echipă. Acesta va avea o discuție și cu Hamza Younes pe marginea evoluției sale în turul campionatului. Enache va fi ajutat de antrenorul secund Cătălin Munteanu și de preparatorul fizic italian Alessandro Cittadino, iar antrenor cu portarii rămâne Mihai Ștețca.  

Costel Enache: ''Aş prefera să evităm locul de baraj. Un loc direct promovabil, asta trebuie să-şi propună un club ca Petrolul, iar eu fac parte, acum, din familia aceasta. Primele două meciuri sunt foarte importante şi trebuie să ne arate direcţia bună. Nu putem avea alt obiectiv. Categoric pentru toate meciurile avem ca obiectiv victoria. Jucătorii noi trebuie să vină cu personalitate, fantezie, creativitate. Am văzut că unii jucători erau copleșiți de presiunea tribunelor ceea ce nu trebuie să se mai întămple. Younes reprezintă un nume important pentru clubul nostru. E un jucător cu un trecut şi un statut foarte bun. Ideea este clară, şi cred că şi el e foarte conştient, că nu a făcut un tur de campionat, plus ce s-a jucat din retur, aşa cum se aştepta el, cel puţin, nu ceilalţi. Cu el e absolut necesară o discuţie pentru a vedea dacă e ceva care îl reţină. Poate ceva lucruri nu-i cad bine şi, atunci, nici el nu se simte confortabil în acest proiect. E important să îl ascultăm, să îşi spună opinia şi să tragem o concluzie după ce discutăm cu el.''

Marius Stan:''Am fi dorit acum să fim la o cupă de şampanie a bucuriei, nu una amară, cum o să bem după. Ne-am fi dorit să avem punctele cel puţin aproape de cele pe care ni le-am propus, dar încercăm să uităm, încercăm să ne facem planurile pe mai departe, astfel încât într-o formulă nouă să putem remonta ce se poate remonta până la sfârşitul campionatului. Preşedintele are, în sfârşit, prerogative 100 la sută şi nu vreau să mai dezvolt, să mă întorc în trecut, dar, din momentul de faţă, prerogativele îmi vor fi respectate. Vă spun cu mâna pe inimă. În momentul în care se întâmplă altfel, am renunţat. Şi nu renunţ pentru că sunt lipsit de curaj, laş, ci pentru că am convingerea că fără respectarea unor principii clare, sănătoase în activitatea asta, nu se poate ajunge nicăieri. Adică nu se poate ajunge la o performanţă adevărată. Mi-am asumat în totalitate, în şedinţele pe care le-am avut, atât în cea AGA, cât şi la întâlnirile cu fanii, cu membrii condatori, responsabilitatea obţinerii promovării în acest campionat. Dacă nu se va întâmpla aşa, aveţi un paratrăznet, aveţi în cine să daţi, pe cine să huliţi, să înjuraţi.”

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.