Rusia sportivă se află în ''sevraj''!

Publicat in Sport 09 Decembrie 2019 596 ori
Google+ WhatsApp
Rusia sportivă se află în ''sevraj''!
Rusia sportivă se află în ''sevraj''!

WADA a decis excluderea Rusiei din toate competițiile majore de sport pentru patru ani, din cauza problemelor de dopaj. Totuși, sportivii pot concura ”pe cont propriu”, iar eventualele performanțe pe care le pot obține, nu vor fi trecute în dreptul Rusiei. Decizia a fost luată de organismul european în cadrul unei întruniri de la Lausanne (Elveția), în unanimitate. Totuși, naționala de fotbal a Rusiei va participa la EURO 2020, competiție în cadrul căreia va organiza și câteva meciuri.

Întreg scandalul a început după ce Rusia a fost acuzată că a ascuns mii de rezultate pozitive la testele antidoping ale sportivilor. Agenţia Mondială Antidoping a decis luni să excludă Rusia de la Jocurile Olimpice timp de patru ani, pentru a sancţiona astfel falsificarea datelor controalelor efectuate de laboratorul de la Moscova, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei la finalul şedinţei Comitetului Executiv, desfăşurată la Lausanne.

În urma acestei decizii, Rusia nu va putea fi prezentă cu delegaţii proprii la JO de vară de la Tokyo, din 2020, şi nici la Olimpiada de iarnă de la Beijing, din 2022. Decizia adoptată va putea fi însă contestată într-un termen de 21 de zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, de către Agenţia rusă antidoping sau Comitetul olimpic rus, precum şi de orice Federaţia internaţională vizată de această hotărâre. Sursa:agerpres.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.