A început nebunia în Europa: oamenii cumpără haotic din magazine și se instalează penuria la mai multe produse

Publicat in Ştiri Naţionale 29 Iulie 2022 2035 ori
Google+ WhatsApp
A început nebunia în Europa: oamenii cumpără haotic din magazine și se instalează penuria la mai multe produse
A început nebunia în Europa: oamenii cumpără haotic din magazine și se instalează penuria la mai multe produse

Un fenomen similar celui din România, când oamenii au dat buzna în magazine să își facă rezerve de ulei, se petrece în mai multe țări din Europa.

În Polonia, oamenii cumpără masiv zahăr, asta după ce au existat informații că ar exista un deficit pe piață. Totuși, Guvernul polonez a dat asigurări că există stocuri suficiente, iar actuala penurie este determinată de faptul că oamenii cumpără cantități uriașe, informează ZiarulFinanciar.

Polonia este al treilea cel mai mare producător de zahăr din Europa.

În Franța, de mai multe săptămâni este o adevărată criză a muștarului. Oamenii au cumpărat haotic și în cantități foarte mari, iar acum rafturile magazinelor sunt goale. În ciuda avertismentelor Guvernului, la fiecare aprovizionare magazinele rămân în scurt timp fără muștar pe rafturi.

Franța este unul dintre marii producători de muștar din Europa, iar actuala penurie este o consecinţă a vremii extre­me care a decimat oferta de seminţe de muştar din şi din afara Franţei şi a perturbării lanţurilor de aprovizio­na­re în urma pandemiei.

În Germania, cetățenii se tem pentru această iarnă, din cauza faptului că au scăzut livrările de gaze din Rusia. Cetățenii germani s-au reorientat și au început să își facă rezerve de lemne în gospodării, ceea ce a dus la penurie și la o creștere foarte mare a prețului lemnelor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.