Polițiștii au găsit arma care a fost sustrasă jandarmeriței agresate în Piața Victoriei. Din primele informații se pare că pistolul a fost găsit pe spațiul verde din fața Muzeului Antipa.

UPDATE: Conform Antena 3, pistolul ar fi fost găsit în Ilfov.

”In urma activitatilor continue desfasurate de Parchetul de pe Lângă Tribunalul București si DGPMB, s a reusit in urma cu scurt timp recuperarea pistolului  sustras in seara de 10 august  de la jandarmul agresat.”, arată un comunicat al Poliției.

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, lansează un atac extrem de dur la adresa Realitatea TV. El susține că postul TV nu a plătit un leu la bugetul de stat în ultimul an și acuză faptul că nu poate intra în direct la Realitatea TV din cauză că nu are grade pe umăr.

 ”Realitatea (SRI TV) nu are plan de reorganizare de 7 ani. 
Si in ultimul an nu a platit niciun leu la bugetul de stat. 
Scriu asta aici pentru ca nu se poate intra in direct la acest post daca nu ai grade pe umar. 
#gatacuescrocii”, susține Darius Vâlcov.

BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Luni, 20 august, începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Peste 600 de tineri din Alba sunt aşteptaţi să susţină probele. Prima testare este cea scrisă, la Limba şi literatura română (proba Ea). Probele orale încep din 24 august, iar primele rezultate vor fi cunoscute pe 1 septembrie.

Subiectele la Bacalaureat 2018 sesiunea a doua la limba și literatura română. Absolvenții de liceu au susținut, luni, prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat – sesiunea de toamnă.

La subiectul 1, atât profilul uman cât și real, elevii au primit un text de memorii. Au avut de explicat sensul unei secvențe din text și de răspuns la întrebări din text.

La subiectul doi elevii au avut de prezentat în 50 de cuvinte sensul notițelor autorului dintr un fragment dat. 

La profilul uman, subiectul 3, elevii au avut de realizat un eseu de 400 de cuvinte din Tudor Arghezi sau Nichita Stănescu, la alegere.

La profilul real, subiectul 3, elevii au avut de povestit opera lui Lucian Blaga sau George Bacovia într-un eseu de 400 de cuvinte,Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naționale, marți are loc proba la limba și literatura maternă, miercuri (22 august) proba obligatorie a profilului, iar în 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

În zilele de 24 şi 27 august se desfăşoară evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 28 august. Totodată, în intervalul 29 – 30 august, are loc evaluarea competenţelor digitale, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 30 şi 31 august. 

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie, până la ora 12,00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Subiectele complete, precum și rezolvarea și baremul lor vor fi disponibile AICI după ora 15.00!

 

BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Toate sălile de examen vor fi dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio. Comisiile de bacalaureat din centrele de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen menționate, din centrul respectiv.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Înainte de examen, candidații semnează un proces-verbal în care se regăsesc prevederile amintite și mențiunea că știu că nerespectarea regulilor menționate.

CALENDAR a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018:

20 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă

21 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă 

22 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă

23 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă

24 și 27 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

29-30 august: evaluarea competențelor digitale – proba D

30-31 august: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C

1 septembrie: afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)

2 – 5 septembrie: rezolvarea contestațiilor

6 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

În sesiunea de vară, dintre cei 2.294 de elevi prezenţi la examen (promoţia actuală şi din serii anterioare), au promovat examenul 1.759 (76,68%). Nu au obţinut cel puţin media 6 un număr de 528 de candidaţi (23,02%). Au fost 451 medii sub 5 (85,42%), 77 între 5 şi 6 (14,58%), 304 (17,28%) medii între 6 şi 7, 468 (26,61%) între 7 şi 8, 540 (30,7%) între 8 şi 9, 445 (25,3%) între 9 şi 9,99, respectiv două medii de 10.

Rata de promovare pentru promoţia 2017-2018 a fost de 80,72%, iar pentru cea anterioară doar de 23,46%.

La sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat de anul trecut, înainte de contestaţii, rata de promovare în județul Alba a fost de 30,24%, mai mică faţă de 2016 (35,27%). După contestaţii, rata de promovare a examenului în Alba a crescut cu două procente, până la 32,4%.

EDU.RO SUBIECTE ROMANA BAC 2018:  Din primele informaţii, la Profilul Real subiectul al treilea a fost din Genul Liric şi au avut de comentat o poezie scrisă de Eminescu sau de Arghezi. La Profilul Umanist candidaţii au avut de ales între Lucian Blaga sau Ion Barbu. La Real, elevii au avut de comentat "Moromeţii".
Baremele de corectare pot fi găsite pe edu.ro!

Celebra cafenea americana Starbucks pare sa-si trateze clientii in functie de nationalitate. Daca in tarile civilizate, experienta este una apreciata atat pentru produsele din meniu cat si pentru experienta pe care o ofera (internet gratuit, prize pentru laptop etc), la noi, lucrurile stau fix pe dos.

De exemplu, in Starbucks-ul din AFI Ploiesti, clientii se plang de mizeria pe care o gasesc la mese si reclama faptul ca angajatii prefera sa stea la tigari in loc sa stranga ce au lasat oamenii in urma lor.

Imaginea este facuta astazi si surprinde modul in care Starbucks isi trateaza clientii care lasa si 20 de lei pentru o cafea. 

"Mizerie de nedescris la Starbucks din AFI Ploiesti. Coji de seminte si pe masa si pe banca si pe jos, bauturi varsate pe masa si lasate sa se evapore de la caldura... iar angajatii stau la barfa si la tigari. Oare asa e si in Franta sau prin Statele Unite?", scrie ploiesteanul care ne-a trimis imaginile.

 

REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE 2018. Rezultate admitere Academia de Poliție Notele celor peste 2400 de candidați care au fost admiși să susțină probele scrise în cadrul facultăților Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" vor fi afișate luni și marți.

Rezultate admitere Academia de Poliţie 2018 Notele înainte de contestaţii

Primele rezultate admitere Academia de Poliție 2018 vor fi afișate, conform calendarului, în zilele de 20 și 21 august 2018.

Candidații nemulțumiți de notele obținute la admitere Academia de poliție 2018 au posibilitatea de a face contestații marți și miercuri, pe 21, respectiv 22 august. 

Contestațiile la examenul de admitere la Academia de Poliție 2018 se vor soluționa joi, 23 august.

Notele finale admitere Academia de Poliție 2018 vor fi afișate pe 23 august. Rezultatele la admiterea la Academia de Poliție vor fi afișate atât pe site-ul academiei, cât și la avizierele unității de învățământ superior aparținând de Ministerul Afacerilor Interne.

REZULTATE ADMITERE ACADEMIA DE POLITIE ALEXANDRU IOAN CUZA, PE FACULTĂŢI

REZULTATE ADMITERE FACULTATE DE POLITIE 2018. Notele, afișate la Academia Alexandru Ioan Cuza 

REZULTATE ADMITERE FACULTATE DE JANDARMI 2018. Luni se anunţă notele la ACADEMIA Alexandru Ioan Cuza 

Rezultate admitere poliţie "Alexandru Ioan Cuza" 2018, notele la Facultatea de Pompieri afişate luni

REZULTATE ADMITERE ACADEMIE POLITIE "Alexandru Ioan Cuza" 2018: Ce note s-au luat la Facultatea de Drept şi Arhivistică

Rezultate Academia de Politie 2018. Notele celor peste 2.000 de candidați care au susținut probele scrise în cadrul facultăților Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" vor fi afișate luni și marți, 20 și 21 august 2018. 
Rezultate Academia de Politie 2018. Cei 2400 de candidați admiși să susțină probele scrise pentru admiterea la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" se vor lupta pe 885 de locuri disponibile pentru anul școlar 2018-2019. Rezultate Academia de Politie 2018. Candidații nemulțumiți de notele obținute la admitere Academia de poliție 2018 au posibilitatea de a face contestații marți și miercuri, pe 21, respectiv 22 august. Rezultate Academia de Politie 2018. Contestațiile la examenul de admitere la Academia de Poliție 2018 se vor soluționa joi, 23 august. Prin urmare, notele finale vor fi afișate pe 23 august.

Calendar rezultate admitere Academia de Poliție 2018. Facultatea de Poliție, Facultatea de Poliție de frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Pompieri, Facultatea de Arhivistică

- 20.-21 august 2018 - Afişarea rezultatelor provizorii la probele scrise

- 21-22 august 2018 - Depunerea contestaţiilor la probele scrise

- 23.08.2018 - Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale

- 24.08.2018 - Prezentarea candidaţilor declaraţi ”admis” în vederea efectuării măsurătorilor pentru uniformă.

Calendar rezultate admitere Academia de Poliție 2018. Administraţie Publică

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative - specializarea Administraţie Publică

- 28.08.2018, orele 14 - Afişarea rezultatelor

- 28.08-29.08.2018, orele 14 - Depunerea contestaţiilor

- 30.08.2018, orele 15 - Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale

Calendar rezultate admitere Academia de Poliție 2018. Facultatea de Ştiinţe Juridice Administrative - specializarea "Drept", la „la distanţă”

- 04.09.-23.09.2018 - Perioada de concurs

- 21.09.2018 - Susţinerea probelor scrise

- 22.09.2018 - Afişarea rezultatelor provizorii

- 22.09.-23.09.2018 - Depunerea contestaţiilor

- 23.09.2018 - Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.

Cei 2400 de candidați admiși să susțină probele scrise pentru admiterea la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" se luptă pe 885 de locuri disponibile pentru anul școlar 2018-2019.

Cele 885 de locuri sunt repartizate astfel:

- Facultatea de Poliție, învăţământ cu frecvenţă - 305 locuri, dintre care 8 pentru rromi, 6 pentru maghiari şi 4 pentru alte minorităţi

- Facultatea de Poliție, învăţământ cu frecvenţă redusă - 50 de locuri

- Facultatea de Poliție de frontieră, învăţământ cu frecvenţă - 60 locuri;

- Facultatea de Jandarmi, învăţământ cu frecvenţă - 50 locuri

- Facultatea de Ştiințe Juridice şi Administrative, Specializare Drept, învăţământ cu frecvenţă (115 locuri), Drept, distanță (100 locuri), Administrație publică, învăţământ cu frecvenţă (100 locuri)

- Facultatea de Pompieri, învățământ cu frecvență - 50 locuri

- Facultatea de Arhivistică, învățământ cu frecvență - 25 locuri 

Potrivit calendarului examenului de admitere la Academia de Poliție, probele scrise în cadrul facultăților Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza", a doua etapă a concursului de admitere la Academia de poliție 2018, după probele eliminatorii, s-au desfășurat în perioada 16-17 august, după următorul program:

16 august 2018

- Facultatea de Poliție, domeniul de licenţă Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, specializarea Ordine şi siguranţă publică, învăţământ cu frecvenţă

17 august 2018

- Facultatea de Poliție, domeniul de licenţă Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, specializarea Ordine şi siguranţă publică, învăţământ cu frecvenţă redusă

- Facultatea de Poliție de frontieră, domeniul de licenţă Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, specializarea Ordine şi siguranţă publică, învăţământ cu frecvenţă;

- Facultatea de Jandarmi, domeniul de licenţă Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, specializarea Ordine şi siguranţă publică, învăţământ cu frecvenţă

- Facultatea de Științe juridice și administrative, domeniul de licenţă, Drept, specializarea Drept, învăţământ cu frecvenţă.

Meteorologii ANM au emis avertizări de tip nowcasting. Sunt aşteptate ploi însemnate cantitativ, vijelii şi grindină.

COD GALBEN, valabil de la ora 14:30 până la ora 15:30

Județul Cluj: Aghireșu, Poieni, Gilău, Florești, Săvădisla, Căpușu Mare, Gârbău, Sânpaul, Mărgău, Săcuieu, Așchileu, Beliș, Valea Ierii;
Județul Cluj: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Sălaj: Hida, Cuzăplac, Dragu, Zimbor;

Se vor semnala : averse care vor cumula local 25...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindina de dimensiuni mici

COD GALBEN, valabil de la ora 14:00 până la ora 15:30

Județul Argeş: Câmpulung, Lerești, Schitu Golești, Stoenești, Valea Mare Pravăț, Poienarii de Muscel, Godeni, Berevoești, Cetățeni, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Boteni, Mioarele, Albeștii de Muscel;
Județul Argeş: zona de munte;
Județul Prahova: Breaza, Comarnic, Măneciu, Brebu, Slănic, Vărbilău, Izvoarele, Telega, Drajna, Posești, Cornu, Teișani, Aluniș, Șotrile, Bertea, Provița de Sus, Ștefești, Adunați, Talea;
Județul Prahova: zona de munte;
Județul Dâmboviţa: zona de munte;
Județul Dâmboviţa: Fieni, Bezdead, Moroeni, Buciumeni, Runcu, Pietroșița, Văleni-Dâmbovița, Malu cu Flori, Vișinești, Bărbulețu, Pucheni, Râu Alb;
Județul Buzău: Nehoiu, Gura Teghii, Siriu;

Se vor semnala : averse ce vor cumula local 25...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină de mici dimensiuni

COD GALBEN, valabil de la ora 14:00 până la ora 15:00

Județul Arad: Vladimirescu, Ghioroc, Covăsinț, Păuliș, Frumușeni;

Se vor semnala : averse ce vor cumula 25-30 l/mp, frecvente descărcări electrice
Fenomene asociate : intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină de dimensiuni mici

COD GALBEN, valabil de la ora 13:45 până la ora 15:00

Județul Alba: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Alba: Zlatna, Câmpeni, Abrud, Bistra, Roșia Montană, Lupșa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Gârda de Sus, Bucium, Arieșeni, Vadu Moților, Poșaga, Ciuruleasa, Mogoș, Poiana Vadului, Ocoliș;
Județul Covasna: Sita Buzăului, Brețcu, Lemnia, Poian, Mereni, Estelnic, Comandău;
Județul Harghita: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Bălan, Vlăhița, Praid, Zetea, Suseni, Lunca de Jos, Lueta, Bilbor, Căpâlnița, Vărșag;
Județul Sibiu: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Sibiu: Săliște, Jina, Poiana Sibiului, Tilișca, Râu Sadului;
Județul Mureş: zona de munte;

Se vor semnala : Averse care vor cumula 25-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de dimensiuni mici

Cele mai mari vânzări în segmentul centralelor termice se realizează toamna, iar cei care vor o centrală nouă ar trebui să se grăbească pentru a evita un cost mărit la instalare.

 

Pentru montarea unei centrale termice în condensaţie trebuie neapărat să existe o scurgere pentru evacuarea condensului în imediata apropiere a locului în care se montează noua centrală.

 Racordarea evacuării condensului la canalizarea / scurgerea locuinţei este necesară deoarece condensul nu se poate evacua în exterior din cauza pericolului de îngheţ. De asemenea, nu se poate folosi un recipient  deoarece unele centrale pot produce în zilele de iarna până la 20 litri de condens / zi.

În cazul în care nu se poate evacua condensul în canalizarea imobilului  prin realizarea unei pante descendente este necesară montarea unei pompe pentru evacuarea condensului. Aceasta are un cost estimativ de 500 lei, ce include şi manopera.

La centralele termice în condensaţie nivelul de eficienţă este ridicat, iar economia se pare că ajunge chiar şi la 35%, adică, consumă cu 35% mai puţin gaz faţă de o centrala convenţională. 


Calculele Ariston Thermo România au arătat că investiţia în achiziţia unei centrale termice în condensare este de cca. 2.850 lei, în timp ce suma necesară realizării întregii instalaţii (centrala termică, costuri de debranşare, instalaţia de gaz şi centrala termică) pentru un apartament mediu de 80 mp ajunge la cca. 7.800 lei. În funcţie de costul gigacaloriei furnizată de CET-ul din judeţ, amortizarea investiţiei în centrala termică se poate face între 2 şi 4 ani, în timp ce amortizarea investiţiei pentru întreaga instalaţie ajunge la cca. 6 ani. 
Funcţionarea unei centrale în condensare înseamnă reutilizarea gazelor arse şi care în mod normal ar fi evacuate şi transformarea lor în căldură, prin reîncălzirea apei provenită din circuitul de încălzire. Deci, aburul produs de arderea gazelor este utilizat pentru reîncălzirea de retur. În acest mod, centrala foloseşte mai puţină energie, deci, mai puţin combustibil pentru a obţine aceeaşi încălzire ca la o centrala convenţională.

Producătorul global de soluţii de securitate informatică Bitdefender spune că a investigat recent o serie de atacuri cibernetice avansate care vizau instituţii financiar-bancare, menite să sustragă voalat sume imense de bani prin atacuri concertate şi au identificat componente ale arsenalului Cobalt Strike, asociat grupării de criminalitate Carbanak, cunoscută încă din 2013 pentru atacul asupra a 100 de bănci din peste 40 de ţări, responsabil pentru pagube financiare de peste un milliard de euro. Atacurile investigate s-au desfăşurat prin campanii de phishing trimise către bănci din Europa de Est şi Rusia, transmite news.ro.

Bitdefender spune că a investigat recent o serie de atacuri cibernetice avansate care vizau instituţii financiar-bancare şi a identificat componente ale arsenalului Cobalt Strike – asociat grupării de criminalitate Carbanak, cunoscută încă din 2013 pentru atacul asupra a 100 de bănci din peste 40 de ţări, responsabil pentru pagube financiare de peste un milliard de euro.

„Atacurile investigate s-au desfăşurat prin campanii de phishing trimise către bănci din Europa de Est şi Rusia, în general în prima parte a săptămânilor, în intervalul luni-miercuri”, spune Liviu Arsene, specialist în securitate informatică la Bitdefender.

Din martie 2018, campania de phishing încerca să păcălească angajaţii băncilor să dea click pe linkuri infectate sau să descarce fişiere din mailuri trimise aparent de către cineva din organizaţia unde lucrau. După ce atacatorii ajungeau pe calculatorul vizat, ei căutau să obţină privilegii de administrator pentru a se putea infiltra prin reţeaua companiei. Criminalii informatici operau cu precizie chirurgicală, de aceea infectau doar un număr mic de dispozitive, astfel încât să rămână nedectaţi cât mai mult timp posibil. Victimele ideale erau angajaţii cu privilegii înalte şi drepturi de acces extinse în infrastructura informatică a companiei.

Pentru a evita depistarea, gruparea criminală folosea adeseori tehnici de atac fără fişier, precum scripturile PowerShell sau Cobalt Strike, dar şi aplicaţii legitime folosite frecvent pentru conectarea şi administrarea de la distanţă a terminalului victimei. În acest caz, atacatorii operau în afara orelor de lucru şi plănuiau să obţină banii la sfârşit de săptămână.

Recentul avertisment al FBI, generat de atacul asupra băncii indiene Cosmos, conform căruia un val de atacuri cibernetice ar putea ţinti instituţii financiar-bancare, se coroborează cu descoperirile recente ale Bitdefender, care ridică nivelul de alertă pentru băncile din Europa de Est şi Rusia.

"Deşi este prea devreme să determinăm dacă breşa în valoare de 13,4 milioane de dolari de la banca indiană Cosmos poate fi corelată cu atacurile din Europa de Est şi Rusia, investigaţia Bitdefender ar putea avea legătură cu acelaşi atac global despre care avertizase şi FBI. Modul de lucru preferat din faza finală a acestor atacuri implica instruirea de la distanţă a bancomatelor să elibereze numerar la un moment predefinit, iar membri ai grupului infracţional colectau imediat sumele de bani şi să le transfere în conturi proprii. O altă metodă era să modifice bazele de date cu informaţii despre conturi cât timp aceştia retrăgeau bani", adaugă sursa citată.

O tanara in varsta de 28 de ani din comuna Bucov si-a pus capat zilelor, ieri. Cea care a facut descoperirea macabra a fost matusa fetei, care a gasit-o spanzurata in casa.

Medicii sositi la fata locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata, fiind constatat decesul, la cateva ore dupa ce s-a produs tragedia.

O ploieșteancă lansează acuzații grave, într-o postare publicată pe Facebook. Aceasta susține că soțul ei ar fi fost înțepat de o pisică de mare și că, deși se afla într-o stare destul de gravă, salvamarii au refuzat să cheme o ambulanță. Mai mult, când a sunat chiar ea la 112, i s-ar fi spus să se descurce pe cont propriu pentru a ajunge la spital, pentru că nu exista nicio salvare disponibilă.

Femeia susține că totul s-ar fi petrecut pe o plajă din stațiunea Mamaia, duminică seară. Nici salvamarii, nici echipajele de la ambulanță nu i-ar fi venit în ajutor, iar bărbatul a ajuns la spital cu ajutorul unui om de bine.

"Caz revoltator la plaja din Mamaia, in regiunea plajei 3 papuci. In jurul orei 18.30, sotul meu a fost intepat de o pisica de mare. Am apelat la cei de la salvamar pt a ne ajuta, pt ca situatia lui era foarte grava. Acestia in loc sa sune la serviciul unic de urgenta, i-au spalat zona afectata cu apa oxigenata. Sotul meu facea spasme, iar salvamarii nu au vrut sa sune la salvare, spunand ca ei suna doar in momentul cand persoana moare pe plaja. Am sunat personal la serviciul unic de urgenta si mi s-a spus ca nu au ambulanta pentru a ne trimite, si, sa ne descurcam sa ajungem cum putem la spital. Timpul trecea iar starea de sanatate se agrava din ce in ce mai mult. Nu pot sa descriu prin ce dureri cumplite a trecut. Cu ajutorul unui domn binevoitor am reusit sa ajungem la spitalul din Constanta. In ce tara traim oameni buni? Sa nu ai tu o ambulanta sa trimiti intr-o asemenea situatie de urgenta? E strigator de cer ce se intampla cu sistemul medical romanesc. Distribuiti aceasta postare, sa vada cat mai multi, poate ajunge si la politicienii nostri care ne conduc si la dna ministru a sanatatii. E socant ce se intampla cu sistemul medical din Romania. Nu s-a intamplat intr-un loc izolat, ci in Mamaia, oameni buni. Revoltator! Plecati acasa domnilor salvamari daca nu stiti sa acordati un prim ajutor unei persoane aflate intr-o stare de urgenta! Cum sa spui una ca asta, ca suni la ambulanta doar in momentul cand persoana e moarta pe plaja? Rusine sa va fie!", a scris ploieșteanca, pe pagina ei de Facebook.

sursa: actualitateaprahoveana.ro 

postare pisica de mare

 

Pagina 1 din 3280