Primăria Ploiești, reprezentată de viceprimarul Daniel Nicodim, a primit vineri vizita oficială a viceprimarului localității Lefkada din Grecia, Ioannis Livitsanos, care a fost însoțit de deputatul Dragoș Zisopol, reprezentantul Uniunii Elene din România. Vizita a avut loc, în contextul organizării, în acest week-end, de către Uniunea Elenă din România și Primăria Municipiului Ploiești, în orașul nostru, a evenimentului "Alfabetul Conviețuirii", un festival interetnic ajuns la cea de-a VIII-a ediție, care reunește în acest an 45 de ansambluri folclorice ale minorităților, peste 800 de artiști, care vor oferi publicului mai bine de 20 de ore de spectacole, eveniment prin intermediul căruia se dorește promovarea tradițiilor și culturii minorităților din țara noastră, sub semnul înțelegerii și al bunei conviețuiri.


"Cu această ocazie, reprezentanții delegației elene și-au reiterat dorința de a întări și continua parteneriatul cu Municipiul Ploiești, prin intermediul relațiilor culturale, sportive, precum și în domeniul turistic. În acest context, reprezentanții părții elene și-au exprimat intenția de a colabora cu administrația ploieșteană în vederea organizării, în orașul nostru, anul viitor, în luna februarie, a unui eveniment inedit - Zilele Lefkadei la Ploiești - . Astfel, viceprimarul orașului Lefkada, domnul Ioannis Livitsanos, a invitat oficial reprezentanții municipalității ploieștene să participe la un festival similar, care se va organiza anul viitor, în localitatea elenă. În semn de apreciere față de intențiile părții elene, viceprimarul municipiului Ploiești, domnul Daniel Nicodim, a exprimat deschiderea municipiului nostru față de relațiile derulate în cadrul acestui parteneriat și l-a asigurat pe omologul său din Lefkada, domnul Ioannis Livitsanos, că se vor depune toate eforturile necesare pentru punerea în practică a proiectelor care au fost dezbătute în cadrul reuniunii de astăzi", a anunţat Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.

Municipiul nostru este înfrățit cu localitatea Lefkada din Grecia, din anul 1998. Lefkada este un oraș cu o tradiție culturală deosebită, care a dat multe personalității din domeniul literaturii, artei și științelor, cum ar fi Arsitotelus Valaoritis și Angelos Sikelianos. Supranumită și Insula Albă, Lefkada este recunoscută pentru culturile sale de măslini și viță de vie, producțiile de miere și sare, precum și pentru broderiile de Karia.

Sursa Actualitatea Prahoveana

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat vineri că persoanele care vor să meargă la restaurantele din interiorul mall-urilor trebuie să prezinte certificatul verde Covid. Este vorba despre localitățile care au intrat în scenariul roșu, după ce incidența a trecut de 3 la mia de locuitori.

Arafat a explicat că intrările în zonele de food-court din mall-uri vor fi delimitate, astfel încât să poată intra doar cei care prezintă un ceritificat Covid.

„Am fost întrebaţi ce se întâmplă cu zonele din mall unde se serveşte masa. Astfel, hotărârea de ieri prevede că zonele respective vor trebui delimitate, nu înseamnă că se construieşte un perete sau aşa ceva, dar se delimitează intrarea în zona respectivă, se intră printr-un anumit loc, în care se prezintă certificatul verde.

Intrarea la food-court, cum se spune, sau la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde. Se aplică aceeaşi regulă", a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Întrebat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, ce măsuri se vor lua pentru restaurantele din interiorul centrelor comerciale, premierul Florin Cîțu a recunoscut că a uitat că există food-court în malluri, afirmând că se va reveni asupra deciziei, astfel încât certificatul Covid să fie obligatoriu și acolo.

În scenariul roșu, accesul la mai multe activități se face doar în baza certificatului verde.

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;
care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore
care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

O combinație de medicamente care ar putea preveni formele severe de Covid-19 la pacienții din categoriile cu risc crescut a fost recomandată pentru prima oară de Organizația Mondială a Sănătății, vineri.

OMS a făcut referire la studii care demonstrează că o combinaţie de casirivimab şi de imdevimab, produse de compania americană Regeneron şi de compania elveţiană Roche, pot îmbunătăţi şansele de supravieţuire ale pacienţilor cu risc crescut care au făcut o formă severă a bolii, conform Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă acum administrarea casirivimab şi a imdevimab în cazul pacienţilor infectaţi cu coronavirus care prezintă afecţiuni preexistente, care riscă să dezvolte o formă severă şi să aibă nevoie de tratament în unităţile de terapie intensivă. OMS a publicat noile recomandări în British Medical Journal.

Pacienţii cu un risc crescut de spitalizare şi cei care nu au dezvoltat anticorpi naturali împotriva Covid sunt cele două grupe pentru care această combinaţie de medicamente va fi cea mai benefică, a precizat OMS într-un comunicat.

OMS a îndemnat companiile producătoare şi guvernele să abordeze problema preţului ridicat şi producţia limitată a combinaţiei de anticorpi Regeneron şi a precizat că au loc negocieri cu Roche cu privire la preţuri mai mici, o posibilă donaţie şi o distribuţie echitabilă în întreaga lume.

Organizaţia Doctors Without Borders a semnalat că Regeneron a făcut deja solicitări de brevete în cel puţin 11 ţări sărace şi a făcut apel la companie să se abţină de la impunerea brevetelor în ţările cu venituri mici.

Nu este echitabil ca oamenii care trăiesc în ţări mai sărace să nu aibă acces la medicamente anti-coronavirus, care reduc riscul de deces, doar pentru că grupurile farmaceutice deţin monopol şi urmăresc un profit ridicat, a declarat Elin Hoffmann Dahl, din partea Doctors Without Borders.

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social în Mun. Ploieşti, Str. Peneș Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10, ţel./fax: 0244/517610, vă aduce la cunoştinţă că în perioada 27 septembrie – 15 octombrie 2021 se vor executa servicii de deratizare pe suprafaţa domeniului public al Municipiului Ploieşti.
Produsele utilizate sunt:

- Colbrom, având substanţa activă bromadiolone, folosit pentru combaterea rozătoarelor.

Suplimentar pot fi utilizate şi alte substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii, cu acordul prealabil al beneficiarului.

Produsul menţionat se regăseşte în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătăţii şi face parte din grupele Xn (gr. III) şi Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acţiunile se desfăşoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014.

Pentru că activitatea de deratizare să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public, cât şi privat.

În acest sens, facem apel către cetăţeni, asociaţii de locatari/proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să efectueze activitatea de deratizare pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor, concomitent cu acţiunea municipalităţii.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor acţiuni, perioada de efectuare a activităţilor de deratizare şi dezinsecţie va fi prelungită.

În caz de ingerare accidentală a substanţei raticide, este obligatorie prezentarea de urgenţă la medic.

Sursa: comunicat de presă Coral Impex

Jucării, mobilier modern și multă, multă culoare! Toate acestea se regăsesc, în mod surprinzător, în incinta Judecătoriei Ploiești. În sediul instanței a fost amenajat un spațiu care va fi utilizat special pentru ascultarea minorilor implicați în procese.
Magistrații au denumit-o "Camera Culorilor" pentru că este „o oază de culoare în cenușiul specific instanțelor de judecată". Spațiul dedicat audierii copiilor este funcțional de astăzi.

"Începând cu data de 24 septembrie 2021, Judecătoria Ploiești va beneficia de o cameră dedicată ascultării minorilor, denumită sugestiv #cameraculorilor.

Copiii care participă în procedurile judiciare se află deja într-o situație neplăcută, resimțind fie repercusiunile destrămării familiei, fie efectele abuzurilor la care au fost supuși. În aceste condiții, contactul cu autoritățile judiciare reprezintă un factor traumatizant suplimentar, amplificat de mediul formal în care se desfășoară în mod normal ascultarea minorilor.

Proiectul, realizat cu sprijinul Rotary Ploiești și al doamnei designer de interior Bianca Danilov, este menit să creeze un spațiu prietenos și confortabil, apt să îi determine pe copii să se deschidă către dialog, lucru dificil de obținut într-un mediu solemn și rigid precum cel din sălile de judecată ori camerele de consiliu existențe în instanțele din România", au transmis reprezentanții Judecătoriei Ploiești.

Sursa www.actualitateaprahoveana.ro

Luju.ro:

Continua reactiile dupa terifiantele dezvaluiri facute in cartea “Am fost la Onalesti” in care avocata Rodica Constantinovici relateaza drama pe care a trebuit sa o indure in dosarul DNA in care a fost retinuta si apoi arestata nevinovata si nelegal de judecatoarea Mariana Ghena din CSM (la pachet cu o gravida in 8 luni, si ea nevinovata), in perioada in care aceasta activa la Inalta Curte de Casatie si Justitie (click aiciaici si aici pentru a citi). Vicepresedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu (foto), recunoaste ca a fost cutremurata de marturiile Rodicai Constantinovici, la randul ei fosta judecatoare.


Astfel, judecatoarea Adriana Stoicescu se intreaba intr-o postare pe pagina sa de Facebook de joi, 23 septembrie 2021, cum a fost posibil un caz precum cel al Rodicai Constantinovici, caz despre care vicepresedinta Tribunalului Timis recunoaste ca a facut-o sa urle. Stoicescu este socata de modul in care intr-o tara europeana a fost posibila aparitia unui nou fenomen Pitesti, dar si de modul in care judecatorii au permis un derapaj total al unei puteri care a distrus umanitatea si cele mai elementare drepturi.

Cat priveste autorii acestor abuzuri terifiante, precum cel comis de DNA si Mariana Ghena in dosarul Rodicai Constantinovici, Adriana Stoicescu ii intreaba cum se mai pot privi in oglinda, cum mai pot dormi, cum mai pot manca, cum isi pot duce linistiti copii la scoala, deci cum isi pot vedea de viata stiind ca au fost complici la asemenea atrocitati.

 

Altfel, cartea “Am fost la Onalesti” scrisa de avocata Rodica Constantinovici s-a epuizat in cateva zile, Editura Solomon scotand un nou tiraj. Cartea poate fi comandata de aici.

 

Prezentam postarea judecatoarei Adriana Stoicescu:

 

“Imi reprim cu greu cuvintele de ocara, stiind ca ma expun, din nou, 'sansei' de a fi declarata dusman al independentei diversilor eroi.

Dar, citind cartea doamnei avocat Rodica Constantinovici, fost judecator, nu ma pot opri sa nu urlu:

Cum a fost posibil asa ceva?

Cum am permis noi, judecatorii, acest cataclism rusinos, acest derapaj total al puterii care distruge si corupe umanitatea, normalitatea si cele mai elementare drepturi?

Cum a fost posibil ca intr-o tara europeana, aparent democrata, sa asistam nepasatori la un fenomen Pitesti, de rit nou, in care, in numele unei minciuni, au fost sacrificati, cu senintate si placere perversa, oameni absolut nevinovati?

Cum am putut sa tacem? Sa intoarcem capul? Sa preluam pur si simplu, minciunile, doar pentru a fi noi insine la adapost?

Pentru a fi pe placul multimii in delir, care striga 'la puscarie', fara sa intereseze pe cineva, pe oricine, daca oamenii aceia erau vinovati?

Am fost amenintata, somata, sfatuita sa tac.

M-am gandit de nenumarate ori sa plec, pentru ca pot, linistita, sa pun roba in cui.

Am trecut pe langa iad si am fost salvata de un infractor, da, recunosc, ce nu a vrut sa minta pentru a-si salva pielea. Altfel, acum asteptam, probabil inutil, liberarea conditionata.

Dar, pentru numele Lui Dumnezeu, cum va puteti privi in oglinda, autori si complici, artizani ai acestor minciuni care au omorat oameni?

Cum puteti dormi? Cum puteti manca? Va duceti linistiti copiii la scoala, stiind ca oameni nevinovati au murit din cauza insailarilor voastre?

Din cauza dorintei de a va vedea numele pe prima pagina a ziarelor? De a fi laudati? De a vedea oamenii cum tremura in fata voastra, cersind mila, stiind ca aveti drept absolut de viata si de moarte asupra lor?

Au fost condamnati oameni in numele unei iluzii bine ticluite, transformata in arma politica.

Au puterzit la propriu in celule mizere, pline de gandaci, in mijlocul carora trona cate un WC turcesc, in tip ce asteptau, inutil, dreptatea.

Dreptatea noastra era stramba, pentru ea contau doar urletele televiziunilor, satisfactia unor personaje care nu aveau ce cauta in magistratura, dornice de preamarire si manate de satisfactia meschina a omului mic care doboara un om, poate, mult mai mare. Doar pentru ca poate.

Am asistat neputinciosi la pervertirea ideii de justitie penala, devenita slogan de campanie, in timp ce marii si adevaratii hoti erau bine mersi la adapost de bratul lung al legii, furand linistiti in continuare.

Da, stiu, cu o floare nu se face primavara.

Da, stiu, vocea mea nu conteaza.

Nu am in spate pe nimeni si nici nu 'am spate'.

Da, stiu, nu voi putea schimba nimic, iar absenta mea nu va conta.

Dar, nu am dreptul sa tac, pentru ca am fost la un milimetru de dezastrul care a ucis oameni si a aruncat dreptatea la gunoi.

Mi-e rusine ca nu am vazut totul, ca nu am urlat mai devreme si ca nu pot sa indrept nimic.

Dar pot inca sa vorbesc.

Si sa spun:

Iertati-ne… daca puteti…

Sursa: Luju.ro

Primăria Municipiului Ploiești informează că, începând cu data de 27.09.2021, activitatea în centrele de vaccinare, din orașul nostru, se va desfășura după următorul program:

1. Colegiul Național Al. I. Cuza, program luni-duminică, între orele 8.00-20.00 (cu vaccin Pfizer);
2. Centrul Medical Mediurg, program luni-duminică, între orele 8.00-20.00 (cu vaccin Pfizer și Johnson & Johnson).

Comunicat Primaria Ploiesti

Primăria Municipiului Ploiești le pregătește ploieștenilor un sfârșit de săptămână plin de relaxare și voie bună, sub semnul multiculturalității, tradițiilor și bunei conviețuiri.

Municipalitatea, în parteneriat cu Uniunea Elenă din România și Filarmonica „Paul Constantinescu" Ploiești, organizează cea de-a VIII-a ediție a Festivalului „Alfabetul Conviețuirii", în perioada 24 – 26 septembrie 2021, la Ploiești.


Menit să încurajeze dialogul intercultural și respectul reciproc, Festivalul interetnic "Alfabetul Conviețuirii" va debuta vineri, 24 septembrie a.c., la ora 16.00, cu ceremonia deschiderii oficiale, respectiv cu parada costumelor tradiționale, care se va desfășura pe Bulevardul Independenței.
În cele trei zile de spectacole, pe scena amplasată pe Bulevardul Independenței, în zona Monumentului Vânătorilor, vor evolua peste 800 de artiști din România și Grecia.
Cu acest prilej, pe Bulevardul Castanilor vor fi amenajate standuri dedicate minorităților naționale, unde vizitatorii vor putea aprecia cultura și tradițiile comunităților etnice din România, iar pe scena amplasată pe Bulevardul Independenței, în zona Monumentului Vânătorilor, vor avea loc spectacole, în cadrul cărora vor evolua peste 800 de artiști din România și Grecia.
Tot pe Bulevardul Independenței, vor putea fi vizitate standuri cu bunătăți și dichisuri, în cadrul unui târg organizat în cadrul festivalului.
De asemenea, ploieștenii sunt așteptați și la o zonă de street food, amenajată între cele două ronduri ale Bulevardului Independenței, unde vor putea degusta bucate pline de savoare, pregătite după rețete bine alese și prezentate într-un mod atractiv.

Parteneri oficiali media ai evenimentului: canalul național de televiziune TVR1 și agenția de presă AGERPRES.

Programul manifestărilor:

VINERI 24.09.2021

16:00-17:00 Deschiderea oficială a Festivalului „Alfabetul
Conviețuirii";
17:00-18:00 Defilarea ansamblurilor participante și parada
costumelor tradiționale;
18:00-18:30 Alocuțiuni;
18:30-20:30 Spectacol – partea I;
20:30-22:00 Concert.

SÂMBĂTĂ 25.09.2021

10:00-15:10 Spectacol – partea a II-a
15:15-21:10 Spectacol – partea a III-a
21:10-22:00 Concert

DUMINICĂ 26.09.2021

11:00-15:00 Spectacol – partea a IV-a.

Sursa: comunicat Primaria Ploiesti

Ieri am depus la Camera Deputaților, proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, în scopul consolidării independenței și imparțialității judecătorilor Curții.


Proiectul este inițiat de trei parlamentari PSD: Președintele Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu , care a și anunțat public, cu câtva timp în urmă, această intenție, senatorul de Prahova Laura Fulgeanu-Moagher și Maya Teodoroiu, deputat PSD.


În esență, proiectul propune ca persoana care candidează la funcția de judecător al Curții Constituționale, să nu fi fost membru al unui partid politic, al unei formațiuni politice ori grup politic, indiferent de nivelul de reprezentare sau specificul activității sau funcției politice ocupate (local, național, european sau internațional), cu cel puțin 8 ani înaintea numirii sale în funcția de judecător constituțional.

Nu urmărim să îngrădim dreptul unei persoane de a deveni judecător al Curții Constituționale, dacă îndeplinește condițiile legale. Nici nu ar fi permis. Proiectul are ca scop instituirea unei garanții concrete că persoana respectivă s-a îndepărtat suficient de mediul politic, pentru a nu mai fi considerată "dependentă" sau "afiliată" unui partid politic, ci a avut timp să se detașeze de ideile și comandamentele politice la care a aderat cândva și să își exercite doar profesia de jurist, cu o "înaltă competență profesională" - așa cum cere Constituția -, și în mod neutru.
Prin aceasta, Curtea Constituțională și judecătorii săi sunt mai bine protejați de atacuri, de multe ori neîntemeiate sau nemeritate, dar la care nu au avut cum răspunde, în mod obiectiv, adică bazat pe textele legii, până acum.
Deși toate partidele clamează faptul că doresc consolidarea independenței judecătorilor, atât de la instanțele ordinare, cât și, mai ales, de la Curtea Constituțională, Partidul Social-Democrat este primul și singurul partid care face un mare pas înainte, propunând acest proiect de lege.
Îi chemăm pe toți membrii parlamentului care doresc cu adevărat să existe un act de justiție independent în România, până la cel mai înalt nivel, să dezbatem și să votăm rapid acest proiect, astfel încât, în primăvara anului viitor, când vor fi trei nominalizări pentru Curtea Constituțională, legea să fie deja în vigoare.
Așadar, fapte, nu vorbe!

Simona Maya Teodoroiu,

Deputat PSD PRAHOVA

Două noi focare Covid au fost confirmate și raportate, joi, de DSP Prahova, a anunțat Prefectura.

Unul dintre focare a fost depistat la Şcoala de Agenti De Politie "Vasile Lascăr", unde trei salariați și 10 elevi au fost testați pozitiv.

Al doilea focar apărut astăzi este în cadrul unei familii din Surani, patru persoane fiind infectate cu Covid.

Toți cei testați pozitiv au rămas în izolare la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.

În total, Prahova a raportat, joi, 249 de cazuri noi și nouă decese asociate Covid.

Pagina 1 din 5070

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.