Tentativă de suicid în Ploiești! Serviciul Județean de Ambulanță Prahova a anunțat că un bărbat s-a încuiat într-o mașină pe strada Moldoveanu Marian și își ținea cuțitul la gât. Se pare că bărbatul se și stropise cu o soluție inflamabilă.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al Ambulanței Prahova, iar bărbatul a fost transportat la spital.

Profesorul dr. Dan Farcaș a vorbit în emisiunea „Voi cu Voicu”, de la Antena 3, despre întâlnirile piloților români cu extratereștrii, dar și de ce aceștia erau obligați să tacă.

 

„Există un pilot în Arad, încă trăiește, e către 90 de ani, are mintea limpede. AM discutat cu el acum trei ani, am făcut și un film pentru televiziunea locală din Arad și am transcris întîlnirile lui. El a avut patru întâlniri OZN, într-o carieră de 20 de ani de pilot militar, pe MIG-uri. A terminat de mult, a mai fost și pilot civil, după care a ieșit la pensie. El a spus că este de acord să vorbească pentru că la vârsta lui nu-și mai face probleme. A recunoscut că a semnat hârtie că nu va vorbi niciodată și că va ține secretul întâlnirilor. Din cele patru, una este mai interesanta. Zbura cu un coleg, a făcut un exercițiu și când se întorceau vede în față un OZN, cat un teren de fotbal. A preferat să nu mai spună nimic. Colegul lui spune: Vezi ce văd și eu? Cei de la sol întreabă: ce vedeți acolo? Lansați o rachetă să-l obligați să aterizeze. El a spus că nu mai are benzină. El coboară sub stratul de nori, colegul vrea să lanseze și în clipa aia a dispărut OZN-ul. Ăsta care era sub stratul de nori a spus că e în spatele lui. La un moment dat vede că e deasupra Belgradului, dar nu mai avea benzină și s-a întors.

Mai este una, în aceeași carte, cu piloți de elicoptere, câte trei în fiecare, plecând de la Buzău. Avem mărturia comandatului acestei formații, care ne-a povestit că nu au mers mult, a apărut un glob roșu de 90 de metri diametru care zbura deasupra lor. Acest glob a sărit în fața lor, a făcut o întoarcere de 90 de grade, ceva imposibil și le-a tăiat calea. Avem încă o mărturie a unui ofițer care se afla pe aeroport și a văzut scena pe radar. Mai sunt câteva cazuri”, a povestit profesorul, informează Antena 3.

Românii ar putea avea o nouă zi de sărbătoare. Cel puțin asta arată un proiect legislativ depus, recent, la Senat. Inițiativa vine din partea unui senator PSD. Prin această nouă sărbătoare acesta și-a propus să responsabilizeze cetățenii, să amplifice moștenirea culturală și să încurajeze generozitatea și implicarea socială.

Nicolae Bădălău vrea ca românii să sărbătorească Ziua Dăruirii, pe 25 septembrie. În această zi se vor organiza programe și manifestări culturale, educative, artistice și de voluntariat, cu caracter social.

Sorina Matei prezintă datele oficiale care arată eficienţa DNA în ultimii ani. Jurnalista contrazice discursul Laurei Codruţa Kovesi de la bilanţul pe 2017, pe baza datelor furnizate chiar de DNA.

 

"Pentru că în bilanţul din 2017 prezentat de DNA/L.C. Kovesi, spre deosebire de bilanţul din 2014, 2015, 2016, nu s-au mai regăsit condamnările şi achitările din serviciile teritoriale ale DNA, am solicitat oficial DNA să-mi dea aceste date. Şi mi le-a dat. Iată ce a ieşit", scrie Sorina Matei pe Facebook, după care prezintă statistica:

ACHITĂRILE ÎN SERVICIILE TERITORIALE ALE DNA

DNA ALBA: 14 persoane cu hotărâri definitive, dintre care 11 oameni achitaţi. Procent achitări: 78% (aici DNA invocă decizia CCR pe abuz în serviciu)

DNA Bacău: 35 de persoane cu hotărâri definitive, dintre care 6 oameni achitaţi. Procent achitări: 17%

DNA Braşov: 8 persoane cu hotărări definitive, dintre care 1 achitat. Procent achitări: 12,5%

DNA Cluj: 44 de persoane cu hotărâri definitive, dintre care 2 persoane achitate. Procent achitări: 4,5%.

DNA Constanţa: 29 de persoane cu hotărâri definitive, dintre care 13 persoane achitate. Procent achitări: 44%.

DNA Craiova: 35 de persoane cu hotărâri definitive, dintre care 0 persoane achitate. Procent achitări: 0%.

DNA Galaţi: 27 de persoane cu hotărâri definitive, dintre care 5 persoane achitate. Procent achitări: 18%.

DNA Iaşi: 44 de persoane cu hotărâri definitive, dintre care 5 persoane achitate. Procent achitări: 11,3%.

DNA Oradea: 65 de persoane cu hotărâri definitive, dintre care 7 achitate. Procent achitări: 10,7%.

DNA Piteşti: 33 de persoane cu hotărâri definitive, dintre care 0 achitate. Procent achitări: 0 %.

DNA Ploieşti: 18 persoane cu hotărâri definitive, dintre care 4 achitate. Procent achitări: 22 %.

DNA Suceava: 60 de persoane cu hotărâri definitive, dintre care 4 achitate. Procent achitări: 6,6%.

DNA Târgu Mureş: 22 de persoane cu hotărâri definitive, dintre care 13 achitate. Procent achitări: 59%.

DNA Timişoara: 37 de persoane cu hotărâri definitive, dintre care 0 achitate. Procent achitări: 0 %.

Climatologii spun că vom avea o vară cu vreme schimbătoare, cu temperaturi ridicate în timpul zilei, furtuni intense si chiar inundatii - seara. 

PROGNOZA METEO:  "Furtunile din această vară vor fi mai intense, precipitatiile deja sunt mai intense. Valurile de caldura vor fi si ele mai intense si mai frecvente si ele vor fi punctate de aceste furtuni de vara mult mai intense. Sistemul climatic este perturbat. Arctica se incalzeste de două ori mai mult decat media globala ori lucrul asta introduce neechilibre in sistem. Primavara se declanseaza mai repede. Verile vor fi mai lungi. Vedeti si acum, contraste termice foarte mari!", a explicat la stirilekanald.ro Roxana Bojariu, climatolog.

PROGNOZA METEO: Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a declarat pentru Agerpres, că scenariile climatice indică o diminuare a cantităţilor de precipitaţii în viitor, în medie cu 15-20%, în lunile de vară, iar zonele cel mai afectate de secetă vor fi sudul, sud-estul, estul, vestul României, dar şi Câmpia Transilvaniei. 

"În condiţiile în care scenariile vor indica o diminuare a cantităţilor de precipitaţii mai ales în lunile de vară, în medie cu 15-20%, aşa cum arată scenariile climatice viitoare, este posibil ca în acele zone pe care astăzi le cunoaştem ca fiind cele mai vulnerabile la fenomenul de secetă, respectiv sudul, sud-estul, estul şi vestul României, dar şi Câmpia Transilvaniei este posibil să înregistreze temperaturi mai scăzute, iar lunile de vară să fie din ce în ce mai călduroase în viitor şi din ce în ce mai secetoase. De aceea adaptarea, cel puţin pentru agricultură — pentru că primul impact de creştere a temperaturii aerului sau reducerea precipitaţiilor în lunile de vară, considerate luni critice — să determine adaptarea tehnologiilor la ceea ce înseamnă schimbarea climei în viitor", a arătat Elena Mateescu, la începutul anului.

Conform specialistului creşterea fenomenelor meteorologice extreme este evidentă. "Vorbim de mai multă energie în sistem, care, coroborată cu o cantitate mai mare de vapori de apă, determină implicit o intensificare a acestor fenomene. Şi aceasta fie că vorbim de caniculă în perioada de vară, fie că vorbim despre perioade cu precipitaţii abundente pe secvenţe scurte din timp, care pot genera la nivel local viituri rapide după perioade foarte călduroase, fie că vorbim despre fenomenul de viscol", a precizat şefa ANM.

Vacanţa la care au visat un an întreg s-a transformat într-un coşmar pentru doi soţi români.

Oamenii au mers în Egipt, însă în piscina hotelului de 5 stele la care s-au cazat, unul dintre cei doi copii ai lor a fost absorbit de pompa de reciclare a apei şi a suferit leziuni grave.

Cum sezonul estival se apropie, specialiştii avertizează că astfel de evenimente, se pot întâmpla oricând şi aici, mai ales că nu avem o legislaţie care să reglementeze aceste instalaţii în piscinele publice.

Cele două fete în vârstă de 6 şi 14 ani abia aşteptau să ajungă la destinaţie. După doar câteva zile însă, vacanţa lor s-a transformat într-un coşmar.

Alexia, fata cea mare şi-a rugat tatăl să o privească cum se scufundă în piscină, aşa cum învăţase la cursurile de înot. Copila a ajuns pe fundul bazinului şi acolo a rămas.

Mamă: “Tatălui i s a părut ciudat în primul rând că efectiv stătea lipită de fundul bazinului. A văzut că e ciudat, a sărit în bazin, s-a scufundat după ea şi a incercat să o tragă, a tras-o de mâini, avea impresia că îi rupe mâna. A ieșit la suprafaţă, a cerut ajutor. Secundele treceau, era contracronometru. Nu au reuşit să o scoată. Abia 3 persoane au reuşit.″

Copila nu mai respira. A fost resuscitată şi dusă la spital unde a fost operată de urgenţă. Suferise o hemoragie internă gravă.

Părinţii au descoperit apoi că piscina avea o pompă de reciclare a apei cu o forţă de absorbţie mult prea mare.

Mamă:“Suflul era atât de tare, efectiv ea a fost lipită de grătar, iar burta a fost trasă efectiv prin acele găuri ale grilajului.″

 

Bogdan Gheorghe, preşedinte patronat: ″Pompa are nevoie să tragă apa, să o filtreze, o trage şi o retrimite tratată, încălzită. Dacă viteza e prea mare, va trage şi corpurile prea mari, normal va atrage doar frunze, bucăţi mici şi nu un om.″⁣

Deşi Egiptul e la distanţă de noi atunci când vine vorba de legislaţie în domeniul piscinelor suntem în aceeaşi situaţie.

″În afară de controlul calităţii apei, nu există un control direct pe instalaţii. Există un proiect, dar nu s-a mai făcut nimic.”

În prezent, patronii de parcuri acvatice sau de ştranduri au obligaţia de a avea salvamar, însă nu este impus un număr de salvatori în funcţie de câţi oamenii sunt în piscine.

De pildă în Italia sau Germania, piscinele sunt dotate cu camere de supraveghere, pe care un salvamar care răspunde doar de 25 de persoane le poate urmări pentru a preveni orice fel de accident.

La noi se fac controale, însă acestea vizează calitatea apei şi nicidecum pe cea a echipementelor tehnologice.

Iar în fiecare an, apar tot mai multe accidente petrecute în piscine. Cei mai mulţi se îneacă pentru că nu ştiu să înoate. În ţări din Uniunea Europeană însă înotul a devenit materie obligatorie în şcoli.

Avicii a fost fotografiat cu câteva zile înainte să fie găsit mort, vineri, 20 aprilie, în Oman. DJ-ul suedez s-a întâlnit cu mai mulți fani ai săi și a acceptat să facă fotografii cu ei. 

 

Ultimele fotografii cu Avicii îl arată pe DJ îmbrăcat într-un tricou alb, firav și epuizat, însă acesta afișează un zâmbet larg, pentru fanii care au venit să îl cunoască. Avicii se afla în Oman, unde era cazat la Muscat Hill Resort.

Una din persoanele cazate la respectivul resort a spus că a fost uimit când l-a văzut pe DJ, care se afla în vacanță și vizita pentru prima oară Oman. Acesta a mai spus că nu își aduce aminte dacă l-a văzut pe artist consumând băuturi alcoolice, însă își amintește că era în vacanță cu un grup de prieteni și cu câteva zile în urmă s-a plimbat cu vaporul, potrivit The Mirror.

DJ-ul Avicii a murit la numai 28 de ani. Decesul a fost confirmat de reprezentanții artistului. „Anunțăm cu regret pierderea lui Tim Bergling, cunoscut ca Avicii. A fost găsit mort în Muscat, Oman, vineri după-amiază”.

Familia artistului este devastată și a cerut să le fie respectată intimitatea, precizând că nici o altă declarație nu va fi făcută pe acest subiect.

DJ-ul Avicii a murit la numai câteva zile după ce a fost nominalizat la Billboard Music Award la categoria cel mai bun album dance/electronic, pentru EP-ul său intitulai „Avicii (01)”.

Avicii a anunţat în anul 2016 că nu va mai cântă în turnee, dar că va continua să facă muzică în studio. DJ-ul suedez luase această decizie din cauza problemelor de sănătate pe care le avea. Avicii avea pancreatită acută, o boală pe care a căpătat-o din cauza consumului excesiv de alcool.

În anul 2014, DJ-ului i-au fost scoase apendicele și vezica biliară.

 

Diana, iubita concurentă de la "Insula Iubirii" a ajuns de nerecunoscut. Vedeta s-a schimbat extrem de mult şi este cu totul şi cu totul o altă persoană.

Diana de la "Insula Iubirii" a ajuns pe mâna medicul estetician şi şi-a schimbat total chipul. Fosta concurentă şi-a modificat din nou buzele, a făcut o intervenţie care a ajutat-o să scape de cearcăne, o depigmentare, şi, totodată, şi-a schimbat culoarea părului. 

"Nu am regrete, nu o să uit ce am făcut în emisiune, mi-a schimbat viaţa, modul de gândire. Eu am câteva complexe şi am de gând să lucrez la ele. Am făcut o intervenţie şi am scăpat de cearcăne, de mică eram întrebată dacă mă odihnesc suficient, părea mereu că am cearcăne...aşa m-am născut. Orice fată care şi-a modificat buzele le va vrea mai mari. Am intrat cu faţa în reparaţii. O să îmi schimb locuinţa, maşina, am mai multe schimbări de făcut. Fizic, mă opresc aici. Norocul meu e că m-a dotat bine mama natură. Prima dată când m-am tuns scurt a fost ideea lui Codin, recunosc."a declarat Diana în emisiunea "Agenţia VIP".

PROGNOZA METEO. Vremea îşi va continua tendinţa de încălzire, urmând să se înregistreze temperaturi resimţite similare cu cele din august, mai degrabă, decât pentru finalul lunii aprilie.

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul nopții în estul și în sudul țării. Vântul va slăbi semnificativ în intensitate, iar în zonele joase de relief izolat va fi ceață. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -1 grad, unde vor fi și condiții pentru producerea brumei.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 8...9 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească, spre 6...7 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va deveni frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil și doar cu totul izolat, la munte, vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade in nordul litoralului si 25 de grade izolat in Moldova litoral, iar cele minime se vor situa între 2 și 14 grade. Dimineata si noaptea izolat va fi ceață.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va deveni frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 22 de grade, iar cea minimă de 8...10 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi predominant frumoasă și va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată în cea mai mare parte a țării. În regiunile nordice, estice și centrale, precum și la munte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza și seara, dar numai izolat vor fi ploi de scurtă durată. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 27 de grade, posibil chiar 28 grade in Oltenia si in sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 4 și 15 grade. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață, îndeosebi în depresiunile intramontane.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi frumoasă și va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice după-amiaza în zonele montane, iar noaptea în vest, nord și centru. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat vor mai fi condiții de ceată.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 27 de grade, iar cea minimă de 11...13 grade.

PROGNOZA METEO MARTI. În jumătatea de nord a țării vremea va deveni în general instabilă și valorile termice vor marca o scădere, astfel că se vor situa doar ușor peste mediile caracteristice perioadei. Vor fi înnorări accentuate, se vor semnala averse și descărcări electrice, iar izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. În restul teritoriului vremea va fi în continuare deosebit de caldă, cerul temporar noros, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe spații restrânse. Vântul va avea intensificări locale, în special ziua, în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 29 de grade, iar cele minime între 6 și 15 grade.

VREMEA IN BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și la începutul nopții, când se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă va fi în jur de 28 de grade, iar cea minimă de 12...14 grade.

PROGNOZA METEO DE MIERCURI PANA VINERI. În primele două zile vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, apoi se va răci ușor. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata în a doua parte a intervalului.

Avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial, fost consilier al premierului Mihai Tudose, lansează un avertisment dur: "Incepe criza economica reala (nu aia cantata propagandistic de BNR, de libertarienii din PNL si de #rezistenti)." Piperea prezintă datele concrete care arată că situaţia este una cu adevărat îngrijorătoare pentru economia autohtonă.

 

"In primele trei luni ale anului 2018 au intrat in insolventa 2305 societati comerciale, mai mult cu 19,31% decat in perioada corespunzatoare a anului 2017. Pentru cei ce nu cunsosc acest "amanunt", trebuie spus ca, statistic, 96% din numarul total al dosarelor de insolventa sunt falimente, deci aceste intreprinderi urmeaza a disparea in scurt timp, cu tot cu locurile de munca pe care le furnizeaza.

Tot in primele luni ale anului 2018 au intrat in procedura de dizolvare de drept (care este urmata automat de lichidare) 9793 de societati comerciale, cu 60,83% mai mult decat in perioada corespunzatoare a anului trecut. Dizolvarea de drept, care este declansata de registrul comertului pentru diverse motivatii din care rezulta ca o societatea este fantomatica, inseamna faliment non-judiciar (in termeni tehnici, se numeste lichidare "administrativa").

Analiza empirica a listei societatilor care au intrat in insolventa sau in dizolvare judiciara ne arata foarte multe firme din domeniul comertului (ceea ce reprezinta efectul nociv al concentrarii retailului romanesc in mall-uri si lanturi de hiper-market-uri), dar si ingrijorator de multe societati din constructii (in conditiile in care analistii si dezvoltatorii imobiliari se lauda, mai abitir decat in 2007-2008, ca totul este minunat in domenul imobiliar), precum si multe firme de hotelarie, turism rural si ecologic, servicii si transporturi, agricultura si pescuit etc., adica mai tot ce inseamna oportunitatile reale pe care la au IMM-urile intr-o economie concentrata aproape exclusiv pe granzi economici, mega-retaileri, corporatii agro-alimentare, BigPharma si banci. Curand, economia noastra va deveni una dominata de monopoluri, exclusivitati si rente. Or, s-a vazut cat de liberali sunt acesti mega-actori economici, atat in domeniul cartelurilor bancare cat si (surprinzator si nu prea) in domeniul utilitatilor si al medicamentelor. De notat ca ieri, dupa 3 ani de ancheta, Consiliul Concurentei a descoperit ca facturile la energia electrica pe care le achitam in ultimii 10 ani sunt umglate cu multe zeci de milioane de euro de actorii monopolisti din domeniu, care s-au comportat cartelar. Amenzile dispuse sunt colosale (peste 10 milioane de euro), dar acestea nu vor fi suportate de granzii domeniului, ci tot de noi, urmand a fi incluse in facturi, cu titlu de costuri, in doze mici, infinitezimale, ca sa nu le percepem si sa protestam.

Cifrele prezentate mai sus sunt oficiale, putand fi regasite pe site-ul oficial al Registrului National al Comertului.

In schimb, concluziile si conjecturile imi apartin.

Precizez ca nu exista date statistice care sa arate cate persoane care exercita profesii liberale sau independente (PFA, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, freelanceri) au tras oblonul in aceasta perioada. Stim doar ca in acest domeniu au pravalie cca 500 de mii de persoane, care dau de munca la alte 600 de mii de persoane.

De statistici, predictibilitate fiscala, disciplina contractuala si mediu economic prietenos sau de siguranta locului de munca in acest domeniu nu se ocupa nimeni, nici in politica, nici in presa mani-stream, nici in catedralele sau templele macro-prudentialilor. Cu atat mai putin nu se ocupa de profesiile liberale si independente PNL sau celelalte asa-zise partide de dreapta, care nu mai prididesc sa apere cele 15 vaci sacre ale sistemului financiar, bancile care inca mai conteaza in economie intrucat catadicsesc sa dea credite, plus cele 20-30 de corporatii care covarsesc 2/3 din economia nationala si dau de munca unui numar de cca 300 de mii de salariati. Restul, adica adevarata coloana vertebrala a economiei si a societatii, clasa de mijloc, nu conteaza pentru asa-zisa dreapta romaneasca.

Dar orbirea asta fariseica si lehamitea sfintilor economiei vor fi sanctionate curand, atunci cand milioanele de salariati si intreprinzatori care fac economia si societatea sa fie vii se vor putea reuni in jurul unei platforme civice sau chiar politice care sa le promoveze interesele si sa propuna masuri pentru pansarea ranilor cauzate de abuzul de putere economica sau administrativa", scrie Piperea pe Facebook.

Pagina 1 din 3007