Strada Miciurin este cea care face legatura dintre Bulevardul Independentei si str. Democratiei, in zona Rondului 1, fiind, asadar, extrem de circulata, mai ales pe timpul zilei.

 

Un sofer ajuns la capatul rabdarii ne-a semnalat pe adresa redactiei faptul ca strada Miciurin este atat de afectata, incat risti sa-ti sara numarul de inmatriculare de pe masina. Ploiesteanul sustine ca strada n-a mai fost asfaltata de cel putin 5 ani, pe toata lungimea ei existand urme ale lucrarilor Apa Nova, aceleasi care apar si pe Google Maps din 2012.

"Doresc sa afle si Primaria Ploiesti ca pe strada Miciurin risti sa ramai fara numar la masina. Sunt atat de multe gropi, capace de canalizare infundate si sapaturi de la Apa Nova sau Distrigaz incat soferii circula cu 20km la ora. Este o strada adiacenta Bulevardului, e inadmisibil sa arate in halul asta. Voi face o solicitare primarului si consilierilor sa rezolve situatia acestei strazi acum, cand se vor apuca de asfaltarile si plombarile de primavara. Nu mai poate trece inca un an in aceste conditii, va ajunge la pietris (strada Miciurin, n.r). Ii indemn pe domnii din Primaria Ploiesti sa faca o vizita de lucru pe aceasta strada si sa ne prezinte si noua concluziile. Am colegi pe care i-am auzit ca vor sa ceara despagubiri la Primarie pentru daunele produse masinilor din cauza conditiei jalnice in care se prezinta strazile din Ploiesti. Multumesc", este mesajul ploiesteanului revoltat.

Alex Velea este îndrăgostit nebuneşte de Antonia! Artistul s-a pozat alături de iubita lui în pat, iar rochiţa ridicată provocator a lăsat la vedere faptul că aceasta era ”descoperită” pe dedesubt.

Alex Velea şi Antonia sunt un cuplu de poveste, unul mai fermecat de celălalt. Artistul nu pierde nicio ocazie de a-şi complimenta iubita, de a cărei frumuseţe este absolut vrăjit.

Cântăreţul a postat pe o reţea de socializare o fotografie în care apare în pat alături de Antonia, care are rochiţa de noapte ridicată, lăsând la vedere coapsa goală şi dezvăluind faptul că vedeta nu poartă lenjerie intimă.

”Eşti marfă tare, Antonia. E vineri seara”, i-a spus Alex Velea iubitei sale, pe care a pozat-o alături de el în pat, fără chiloţi pe ea.

Alex Velea a pozat-o pe Antonia fără lenjerie intimă

Ryanair, companie care a depășit recent Lufthansa și a ajuns cel mai mare operator de zboruri din Europa, face angajări masive în această perioadă.

Potrivit anunțului de AICI, se caută 200 de însoțitori de zbor. Pot candida și persoane care nu au experiență în acest domeniu.

După interviul de selecție și parcurgerea unui proces de instruire se încheie un contract pe o perioadă de trei ani. La încheierea acestui contract, toți angajații primesc un bonus de 1200 de euro.

Vă puteți înscrie pentru aceste locuri de muncă AICI.

Interviurile vor avea loc după următorul program:

București – 31 martie;
Cluj Napoca – 11 aprilie;
București – 21 aprilie;
Cluj Napoca – 3 mai;
Timișoara – 17 mai.

Salariul lunar este cuprins între 1.000 și 1.500 de euro.

Prezent la Roma cu ocazia evenimentelor organizate în marja Consiliului European, europarlamentarul PSD Victor Negrescu critică lipsa de implicare a celorlalte formațiuni politice din România în dezbaterea privind viitorul Europei.

 

Eurodeputatul român atrage atenția că, fără o poziție comună a României la nivel european, nu vom convinge liderii europeni să asculte punctul de vedere al țării noastre.

"Astăzi, la Roma, s-a aprobat o declarație privind viitorul Europei care nu este, după părerea mea, reprezentativă pentru ce își doresc cetățenii. Cuvinte abstracte, lipsa unei direcții concrete, dar și multe capcane semantice care încearcă doar să acopere faptul că se vorbește de Europa cu mai multe viteze. Singurul element pozitiv de notat este prezența conceptului de Europa socială, introdus la presiunea liderilor de stânga europeni. De fapt, doar social democrații europeni și Partidul Social Democrat se luptă în mod serios pentru o Europă egală pentru toți cetățenii europeni. O dovadă este faptul că doar noi avem un europarlamentar care să reprezinte România la Roma. În acest sens, PSD rămâne consecvent apelului la un dialog amplu privind viitorul României în Uniunea Europeană, transmis și repetat în nenumărate rânduri de președintele Liviu Dragnea", a explicat vicepreședintele PSD, Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a mai subliniat contribuția importantă pe care social democrații români o aduc la dezbaterea europeană prin organizarea, în România, a zeci de dezbateri despre viitorul Europei.

"În ultimele zile, PSD, prin structura sa europeană, PES activists România, a organizat zeci de dezbateri privind rolul României în Europa, în majoritatea județelor din țară. Am implicat decidenți naționali și locali, reprezentanți ai societății civile, sindicate și patronate într-un amplu dialog civic, tocmai pentru că trebuie să prezentăm Europei o viziune reprezentativă privind ceea ce își doresc românii. Din păcate, doar reprezentanții PSD discută cu cetățenii privind viitorul Europei înainte de a prezenta diferite puncte de vedere publice", a continuat europarlamentarul român.

Negrescu, care este și liderul europarlamentarilor S&D sub 40 de ani, a subliniat faptul că rezultatul acestor dezbateri este că, la Roma, s-a promovat în declarația stângii europene privind viitorul Europei un capitol dedicat tinerilor și democrației, în care se vorbește inclusiv despre alegerea transparentă și democratică a președintelui Comisiei Europene.

Conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) se reuneşte duminică într-o şedinţă a Biroului Politic Central. Reuniunea are loc în contextul unor divergenţe între cei doi copreşedinţi ai formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, dar şi după ce un vicepreşedinte al partidului a solicitat public retragerea sprijinului politic pentru actualul vicepremier al ALDE.

 

Duminica trecută, Daniel Constantin a părăsit întâlnirea Delegaţiei Permanente a partidului, căreia i-a contestat validitatea şi a spus că sunt nemulţumiri în interiorul ALDE cu privire la modul în care se iau deciziile, relatează agerpres. 

"Au fost foarte mulţi colegi din teritoriu şi sunt în continuare foarte nemulţumiţi vizavi de modalitatea în care se iau decizii. Cu alte cuvinte nu au participat la decizie. Chiar dacă există formal o comisie de fuziune aceasta s-a întrunit foarte rar şi deciziile au fost luate oarecum unilateral (...) în ALDE, care au, în momentul în care suntem parteneri ai coaliţiei de guvernare, repercusiuni în ceea ce priveşte coaliţia de guvernare, guvernarea şi asupra cetăţenilor. (...) Este o miză de putere, de control, o miză pe care probabil domnul Tăriceanu o are de a deţine controlul total şi, în cel mai scurt timp, miza mea, dacă mă întrebaţi, este aceea de onoare", a spus atunci Constantin. 

Ulterior, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că declaraţiile politice ale lui Daniel Constantin îl pun "serios pe gânduri" şi crede că acesta forţează să fie exclus din ALDE.

"Părerea mea este că, în momentul de faţă, cred că asta încearcă (să fie exclus din partid - n.r.). Cred că, statutar, Delegaţia Permanentă nu o poate face, dar o poate face Congresul. Eu nu ţin cu tot dinadinsul să ajungem în stadiul acesta, însă declaraţiile politice pe care le face mă pun serios pe gânduri, pentru că ceea ce observ este că nu e o problemă numai de orgoliu", a susţinut Tăriceanu. 

Potrivit acestuia, există o "diferenţă majoră de percepţie" asupra realităţii politice între ALDE ca partid liberal şi Daniel Constantin. 

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a propus retragerea sprijinului politic pentru Daniel Constantin, adăugând că i se pare normal ca acesta îşi "dea măcar demisia de bun simţ" din poziţiile pe care le deţine. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a purtat discuţii marţi cu ambii copreşedinţi ALDE, i-a rugat pe cei doi ca până la sfârşitul săptămânii să încerce să găsească o soluţie într-un for statutar al partidului cu privire la calea pe care o vor urma.

"Am discutat şi cu domnul Daniel Constantin şi cu domnul Călin Popescu-Tăriceanu, le-am prezentat dorinţa mea şi dorinţa noastră ca în ALDE situaţia să fie stabilă şi calmă, noi fiind acelaşi partener serios de ani de zile, negenerând tulburări în rândul vreunui partid cu care noi am fost aliaţi. Mi-am exprimat speranţa că se vor înţelege. Nu-mi permit eu să le spun unuia sau altuia ce să facă, dar, în acelaşi timp, i-am rugat ca până la sfârşitul săptămânii să încerce să găsească o soluţie sau o decizie, într-un for statutar al partidului, de care să aflăm şi noi, să înţelegem cam care este calea de urmat în ALDE sau ce se intenţionează, ce plan există acolo", a spus Dragnea.

Mircea Badea nu se dezminte și atunci când are ceva de exprimat o face fără nicio reținere. De data aceasta ținta sincerității lui debordante a fost Adriana Stoian (Mariș) care tocmai a fost concediată de la Adevărul.

„Inca o forma de viata insalubra ramasa pe drumuri. Sampanie!!!”, a scris jurnalistul Antena 3 pe pagina sa de facebook.

Adriana Stoian a fost dată afară sub pretextul că se fac restructurări. În realitate, probabil luările de poziție ale acesteia, uneori destul de controversate, au influențat decizia patronului de a-i restructura postul. În trecut aceasta a prezentat știrile la Realitatea Tv și Prima Tv.

 

După ce a fost dată afară, Adriana Stoian a postat mesajul de mai jos pe contul ei de facebook.

„Conducerea Adevărul Holding, care deține ziarul „Adevărul” a decis să mă concedieze. Așa că azi a fost prima mea zi de preaviz, o situație nouă pentru mine, nu mi s-a mai întâmplat în 19 ani de carieră. Motivul de pe hârtie, firește, este că se fac restructurări. Sigur, un cuvânt la modă zilele astea, mai ales când la mijloc sunt vocile care se iau la trântă cu puterea politică Ceea ce o să fac întotdeauna, indiferent de cost, pentru că eu cred că asta e menirea unui jurnalist, dar și a oricărui cetățean, atunci când politicienii derapează.

Altfel, uitându-mă în urmă la acești 4 ani, mă bucur că am făcut parte din această echipă și că am pus la punct un program de live streaming unic în peisajul nostru media.
Le doresc succes în continuare tuturor! #rezist
PS: hashtag-ul ăsta nu cred că m-a ajutat”, a scris jurnalista pe facebook.

Laura Cosoi a vorbit despre sarcină, după ce în presă au apărut zvonuri că aceasta urmează să devină mămică.

„Nu sunt insarcinata si nici silicoane nu am, asa cum s-a scris in presa. Despre silueta mea, practic si ei se cam contrazic. Unii spun ca sunt extrem de slaba, altii, ca am o “burtica suspecta”. :) Nici macar nu urmaresc ce se scrie, dar sunt felicitata de cunostintele indepartate si ma simt datoare cu o oarecare explicatie. :) Cand se va intampla, nu va fi un secret si, cu siguranta, o sa anunt, dar, la cat se „discuta” subiectul acesta cu sarcina, cand va aparea primul copil, in presa va exista senzatia ca mai am vreo doi acasa”, a scris Laura Cosoi pe blogul său.

Operatorii din sectorul alimentar ar putea fi obligaţi ca limiteze conţinutul de acizi graşi trans-nesaturaţi (AGTN) la 2 grame/100 de grame de ulei sau de grăsime din conţinutul acestora şi să eticheteze produsele care conţin AGTN, potrivit unui proiect de lege depus de senatorul USR Adrian Weiner.

Legea privind conţinutul de Acizi graşi trans-nesaturaţi (AGTN) în produsele alimentare destinate consumului uman, depusă de senatorul USR Adrian Wiener, la Senat, obligă operatorii din sectorul alimentar ca, în produsele alimentare prelucrate, conţinutul de AGTN să nu depăşească 2 grame/ 100 de grame de ulei sau de grăsime din conţinutul acestora.

În produsele „libere de AGTN”, conţinutul de AGTN să nu depăşească 0,5 grame/ 100 de grame de ulei individual sau grăsime individuală din produsul finit, potrivit iniţiativei legislative depuse la Senat.

Operatorii din sectorul alimentar vor fi obligaţi să eticheteze produsele alimentare care conţin AGTN cu informaţii privind cantităţile de acizi graşi trans-nesaturaţi, exprimate în grame/ 100 de grame de ulei sau de grăsime individuală din produsul finit.

Nerespectarea acestor obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 20.000 lei la 50.000 lei, iar produsele alimentare care nu respectă standardele amintite se confiscă de organele de control abilitate şi se distrug pe cheltuiala contravenientului, potrivit sursei indicate.

Implementarea limitării conţinutului de AGTN se va face obligatoriu, pentru toţi operatorii din sectorul alimentar, în termen de 1 an de la intrarea în vigoare a proiectului de lege, iar etichetarea produselor alimentarea destinate consumatorului final devine obligatorie pentru operatorii din sectorul alimentar, în termen de 6 luni de la adoptarea legii.

Se exclud din domeniul de aplicare a prezentei legi produsele alimentare care conţin, în mod natural, acizi graşi trans-nesaturaţi în grăsimi animale, potrivit iniţiativei legislative.

Popcornul pentru microunde, cremele tartinabile, biscuiţii, torturile preambalate, margarinele, produsele preparate termic prin prăjire, supele (inclusiv concentrate la plic), sosurile, cerealele preambalate, napolitanele, chipsurile, uleiurile vegetale solidificate tehnologic şi produsele care se găsesc, în special, pe piaţa sud şi est Europeană au un conţinut crescut (chiar 40-50%) de AGTN, susţine senatorul USR Adrian Wiener, invocând studii şi rapoarte privitoare la tipurile de alimente din UE, potrivit expunerii de motive.

“Aportul caloric zilnic >2% provenit din AGTN creşte riscul de deces prin boală cardiovasculară cu 20-32%, mai mult decât orice alt macro-nutrient. De asemenea, AGTN cresc riscul de accident vascular cerebral, diabet zaharat, obezitate, neoplazii şi boală Alzheimer. În 2010 se considera că doar AGTN alimentari sunt responsabili de 50.000 de decese anual în Europa”, potrivit sursei citare.

Societatea Europeană de Cardiologie constată că bolile aparatului cardiovascular sunt responsabile de 4 milioane de decese anual în Europa (47% din mortalitate), argumentează senatorul USR.

Proiectul de lege ar putea salva peste 2000 de români anual, susţine iniţiatorul.

“Acizii graşi trans-nesaturaţi (AGTN)1 au ca principală sursă de provenienţă uleiurile parţial hidrogenate folosite în industria alimentară (AGTN industriali). Foarte multe dintre alimentele procesate conţin AGTN în cantităţi variabile. Hidrogenarea parţială a uleiurilor vegetale nu doar că generează AGTN (într-un procent ce poate depăşi chiar 50%, în funcţie de tehnologia dehidrogenare utilizată), dar degradează şi acizii graşi omega-3 , care se găsesc în mod natural în acestea, acizi pentru care există dovezi indubitabile că sunt benefici pentru sănătatea cardiovasculară umană”, explică Adrian Weiner, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Senatul este prima cameră sesizată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 25 martie spre 26 martie, ultima duminică a acestei luni calendaristice, ora 03.00 devine ora 04.00 (ora oficială a României trece de la GMT+2 la GMT+3). Orarul de vară se aplică până în ultima duminică a lunii octombrie (29).

CFR Călători a informat că trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulația urmând a se efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

În România, ora de vară este corelată cu orarul de vară practicat în statele Uniunii Europene. Ora oficială de vară, ora Europei Orientale la care trece țara noastră în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost introdusă în România pentru prima dată în 1932. Până în 1939, a funcționat în fiecare an, între prima duminică din aprilie, ora 00.00, și prima duminică din octombrie, ora 01.00 (ore locale). Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată.

În 1979, România a semnat Convenția fusurilor orare, iar, în 1997, prin ordonanță guvernamentală, orarul de vară a fost corelat cu cel practicat în țările UE.

Pe continentul european, schimbarea se face în toate țările, cu excepția Islandei, Belarusului și Rusiei. Schimbarea nu este însă simultană în toate țările, din cauza diferenței de fus orar. În unele țări, trecerea se realizează în prima duminică a lunii aprilie.

Prin introducerea orei de vară s-a urmărit să se beneficieze cât mai mult de lumina naturală a Soarelui și de reducerea folosirii luminii artificiale.

Benjamin Franklin a sugerat, în 1784, această metodă într-o satiră, în care menționa că s-ar realiza o economie de lumânări prin folosirea luminii de dimineață a soarelui. Ideea folosirii orei de vară este atribuită neozeelandezului George Vernon Hudson, entomologul care a susținut că ar avea nevoie de mai multă lumină pentru a studia insectele și a venit cu această idee în 1895.

Schimbarea orei a fost aplicată, pentru prima dată, în timpul Primului Război Mondial, în 1916, de câteva țări din Europa. Primii care au introdus ora de vară au fost germanii, începând cu anul 1916 (între 30 aprilie — 1 octombrie). Au urmat britanicii, care au introdus ora de vară tot în 1916 (între 21 mai — 16 octombrie), apoi Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Suedia, Turcia.

La 31 martie 1918, ora de vară a fost introdusă și în Statele Unite. Pentru o perioadă mai îndelungată, a fost aplicată în SUA, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, între 3 februarie 1942 și 30 septembrie 1945.

La data de 13 aprilie 1966, legislativul american a impus respectarea orei de vară la nivel național ("Daylight saving time" — DST sau "summer time"), din ultima duminică a lui aprilie, până în ultima duminică din luna octombrie. Douăzeci de ani mai târziu, președintele Ronald Reagan a semnat un act federal pe probleme de mediu, ce conținea și o prevedere care solicita conservarea energiei și respectarea orei de vară. De atunci, ora de vară a rămas stabilită pe o perioadă de șapte luni, între echinocțiul de primăvară și cel de toamnă, anunță Agerpres.

Printre țările care au reintrodus recent ora de vară se află Haiti, în 2017, renunțase ultima dată în 2015; Tonga, în 2016, renunțase în 2002, Chile, în 2016, după ce renunțare în 2015; Mongolia, în 2015, renunțase în 2016, Iordania, în 2014, după ce renunțase în 2012. Alte țări care au renunțat, fără a reveni sunt: Armenia (2011), Libia (2013), Rusia (2014), Egipt (2015), Uruguay (2015), Azerbaidjan (2015). Există multe state care au folosit sau folosesc doar experimental acest sistem orar, potrivit www.timeanddate.com. China a utilizat experimental ora de vară în perioada 1986-1991. De asemenea, țările ecuatoriale și tropicale nu aplică această oră, deoarece durata zilei este egală de-a lungul anului.

Aproximativ două treimi dintre îmbolnăvirile de cancer sunt provocate de... ghinion. Sau, cum le place oamenilor de știință să spună într-un studiu publicat joi, în SUA, de mutații întâmplătoare suferite la nivelul ADN-ului celular atunci când celulele se reproduc, conform Reuters.

Concluzia acestui studiu explică de ce persoane sănătoase, care duc vieți sănătoase și fac totul pentru a evita afecțiunile oncologice, ajung totuși să se îmbolnăvească.

"Astfel de cancere se produc indiferent de cât de perfect este mediul", a explicat Dr. Bert Vogelstein, genetician specializat în oncologie de la Universitatea John Hopkins din Baltimore, coordonatorul studiului publicat de prestigioasa revistă Science.

Studiul este bazat pe secvențieri genetice și analize oncologice desfășurate în 69 de țări din diferite părți ale lumii și urmează unui alt studiu controversat publicat de oameni de știință de la aceeași universitate în 2015, în revista Science, care însă examina doar cazurile din SUA.

Noul studiu, realizat de Dr. Vogelstein alături de matematicianul Cristian Tomasetti, susține că mutațiile întâmplătoare suferite de ADN sunt răspunzătoare de cea mai mare parte a cazurilor de îmbolnăviri oncologice. Această concluzie a provocat o reacție dură din partea experților în cancer care sunt de părere că majoritatea cancerelor sunt provocate de un stil de viață nesănătos și de factori de mediu (expunere la poluare, stres, fumat etc) la care se adaugă și moștenirea unor probleme de ordin genetic.

"Deși majoritatea oamenilor au aflat despre cauzele ereditare și de mediu ale cancerelor, așa cum este fumatul, puțini sunt conștienți de greșelile aleatoare care se pot produce ori de câte ori o celulă normală se divide și își copiază informația ADN în două noi celule", conform lui Tomasetti.

Astfel de "greșeli" sunt "o cauză principală a mutațiilor canceroase care, istoric vorbind, au fost subevaluate din punct de vedere științific", a adăugat el, conform Agerpres.

Noul studiu a oferit și o estimare a proporției de afecțiuni oncologice ce sunt provocate de astfel de greșeli întâmplătoare. Pentru a ajunge aici cercetătorii au dezvoltat un model matematic folosind date obținute în urma secvențierii informației ADN, de la The Cancer Genome Atlas și date despre îmbolnăviri de la Cancer Research UK. Ei au căutat în special mutațiile care duc la creșteri celulare aberante în 32 de tipuri diferite de cancer.

Deși au existat variații în funcție de tipul de afecțiune oncologică, per total, cercetătorii au estimat că 66% din mutațiile produse în aceste cazuri au rezultat din erori de copiere celulară, 29% au fost cauzate de stilul de viață și de factori de mediu, iar 5% de bagajul genetic moștenit.

Deși majoritatea acestor mutații nu pot fi prevenite, cercetătorii au subliniat că diagnosticarea cât mai rapidă, în fazele incipiente ale bolii, poate preveni numeroase decese de cancer, indiferent de cauza care a dus la declanșarea bolii.

Pagina 1 din 2092
loading...