Joi seara a avut loc o intalnire de lucru la sediul PSD Ploiesti, in cadrul careia au fost alesi noii presedinti ai OFSD si OPSD.

Au fost prezenti si senatorul Laura Moagher, deputatul Rszvan Ursu, prefectul Virgiliu Nanu, subprefectul Emil Draganescu si membri din cele doua organizatii.

Astfel, s-a decis ca OFSD Ploiesti sa fie condusa interimar de Marilena Stanciu, iar OPSD, de Nicoleta Nafornita, tot mandat interimar.

"În şedința de lucru din cadrul Organizației Municipale a PSD Ploieşti s-au dezbătut probleme organizatorice, au fost aleşi presedintii interimari ai OFSD- în persoana doamnei Marilena Stanciu şi OPSD- în persoana doamnei Nicoleta Naforniță şi au fost stabilite modalitățile de lucru pentru asigurarea continuității şi responsabilizarea celor implicați în obținerea celor mai bune rezultate.", a scris senatorul Laura Moagher, pe Facebook.

O bătrână din Vaslui a fost atacată de un hoț și, ca să scape de el, i-a spus că o să moară. Bărbatul s-a speriat și a crezut că a omorât-o pe victimă, iar apoi i-a pus o lumânare aprinsă în mână și a fugit.

Evenimentul a avut loc în comuna Tătărăni, localitatea Valea lui Bosie, relatează Vremea Nouă.

În momentul în care individul o lovea pe bătrână, victima a recunoscut agresorul și i-a spus pe nume. „Eu o să mor. Costele, dă-mi oleacă de apă, să-mi sting sufletul". Când și-a auzit numele, agresorul s-a panicat, cel mai probabil, iar apoi, crezând că a ucis-o pe femeie, i-a pus o lumânare aprinsă în mână și a fugit.

Bătrâna a supraviețuit, dar a ajuns la spital cu trei coaste rupte, cu o ureche tăiată și cu alte răni provocate de agresor.

„Eu îl iert. Dumnezeu să facă ce-o vrea cu el"
În ciuda a ce s-a întâmplat, bătrâna le-a spus judecătorilor că îl iartă pe agresor. „Dacă el a vrut banii de la mine, eu ce să vreau de la el? Eu îl iert. N-am nicio pretenție, dar Dumnezeu să facă ce-o vrea cu el."

Femeia spune că nu regretă că l-a iertat pe individ. „Când mă bătea, eu i-am zis: tu crezi că mie mi-e frică de moarte? Nu-mi e. Să fii tânăr si să ajungi să stâlcești în casă un bătrân, ca să îți dea bani din sărăcia lui, asta înseamnă că tu, care vrei să mă omori pe mine, ești deja mort, dar nu-ți dai seama. Dumnezeu le măsoară pe toate. Acum eu am 103 ani. Am trecut și peste asta", a declarat bătrâna.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Lidl anunță că producătorul napolitanelor – Pak Rampart d.o.o – recheamă preventiv produsele „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g".

Vizate sunt toate loturile și toate termenele de valabilitate pentru acest sortiment.

Lidl transmite că retrage de la vânzare un sortiment de napolitane după ce, în urma unor analize, a fost detectată Salmonella Typhimurium, informează ANSVSA. Napolitanele au fost vândute în toate magazinele Lidl din România.

Comunicatul ANSVSA


București, România, 05.10.2022 Producătorul Pak Rampart d.o.o. recheamă preventiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g", toate termenele de valabilitate și toate loturile.

În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza). Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g". Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Tastino, nu sunt afectate de această rechemare.

Lidl România și producătorul Pak Rampart d.o.o. îşi cer scuze pentru neplăceri.

În dimineața zilei de 5 octombrie a.c., în jurul orei 05:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic au fost sesizați de către o tânără despre faptul că părinții ei au un conflict.

În baza sesizării, s-a format echipă operativă care s-a deplasat la fața locului, din primele verificări efectuate reieșind faptul că între femeia de 37 de ani și bărbatul în vârstă de 45 de ani ar fi izbucnit un conflict în baza unor neînțelegeri mai vechi, femeia fiind lovită de concubin cu un obiect contondent.

Ulterior, femeia a necesitat transportarea la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate", au detaliat reprezentanții IJP Prahova.

În cauză, a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, fiind emis un ordin provizoriu de protecție. Bărbatul a fost condus la sediul unității de Poliție în vederea audierii, iar ulterior a fost reținut pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

PSD sprijină IMM-urile

Programele și măsurile gândite și promovate de PSD în favoarea antreprenorilor români, de la intrarea la guvernarea și până acum, reprezintă echivalentul a 6 procente din PIB – aproximativ 17 miliarde de euro.Este un sprijin fără precedent, de trei ori mai mare decât în guvernările Cîțu și Orban. Iar președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reconfirmat la evenimentul de lansare a „ Cartei Albe a IMM-urilor din România" angajamentul de continuare a susținerii acestora, ca necesitate impusă de haosul adus de liberalizarea pieței energiei care a generat "un jaf uriaș, cu costuri uriașe pentru toți".

În viziunea PSD statul are obligația să intervină când echilibrele economice sunt grav afectate de disfuncționalități cronice majore.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: „..._dacă trebuie să lăsăm piața liberă să regleze singură lucrurile mi-e teamă că vom privi la o adevărată junglă, în care cei mari și puternici vor supraviețui, iar mulți dintre cei mici vor dispărea. Ar însemna să ne uităm la sute de mii de companii mici care ar investi mai puțin deoarce există incertitudine, scade cererea, cresc costurile...Nu putem face asta, iar PSD nu o să stea niciodată cu mâinile în sân așteptând divina intervenție a mecanismelor invizibile ale pieței libere_".

Cifre cheie, expresie a sprijinirii IMM-urilor.
- 4,6- 4,8% din PIB este creșterea economică a României, în ultimele prognoze ale FMI și Băncii Mondiale. O contribuție majoră au avut IMM-urile, ca rezultat al diverselor scheme de sprijin de care au beneficiat.
- 6% din PIB, respectiv 17 miliarde de euro, reprezintă angajamentul în programe și măsuri dedicate IMM-urilor, din nov 2021 și până-n prezent.
4 miliarde de euro este valoarea totală a ultimului set de programe recent lansat sub titulatura generică IMM INVEST PLUS după aprobarea Comisiei Europene
- 7% din PIB – aprox. 19 miliarde de euro – sunt fondurile totale pentru investiții publice alocate de actuale guvernare – cea mai mare sumă de la Revoluția din 1989 – cu efecte benefice majore asupra mediului de afaceri românesc, inclusiv IMM-uri.

Laura Moagher,
Senator PSD Prahova

Primul bărbat monitorizat cu brățară electronică în București a încercat să taie brățara. A fost reținut și este cercetat pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și distrugere. Poliţiştii din Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reţinut un bărbat cercetat pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și distrugere.

În noaptea de miercuri spre joi, polițiștii au fost sesizați, prin 112, că la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei s-a semnalat o alertă privind distrugerea unei brățări de monitorizare de către un bărbat. Practic, bărbatul, căruia i-a fost montată brățara de monitorizare la începutul acestei luni, ar fi folosit un cuțit pentru a tăia dispozitivul de localizare, însă nu a reușit. Bărbațul a fost reținut, iar cercetările continuă.

Update

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut o primă reacție la incident:

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că nouă dispozitive de monitorizare electronică au fost montate până în prezent, iar într-un caz, un bărbat a reuşit îndepărtarea dispozitivului şi este cercetat pentru distrugere.

Lucian Bode a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că acest proiect privind monitorizarea electronică se desfăşoară în prezent în Bucureşti, Iaşi, Mureş şi Vrancea.

"Am acordat sprijin pentru adoptarea actului normativ şi am luat toate măsurile pentru a crea cadrul normativ subsecvent. A fost nevoie de resurse suplimentare, financiare şi umane, pentru acest nou concept, asigurate de MAI. Operaţionalizarea este realizată pe un proiect-pilot pentru municipiul Bucureşti şi judeţele Iaşi, Mureş şi Vrancea, iar până în 2025 va fi operaţionalizat întregul sistemul informatic de monitorizare electronică", a explicat Lucian Bode.

El a precizat că există 964 de kituri de monitorizare, iar până în prezent au fost montate nouă.

"Făcând o evaluare de la 1 octombrie, situţia acestor dispozive se prezintă astfel, montate de la debut – nouă astfel de dispozitive. În ultimele 24 de ore au fost montate două dispozitive. A fost şi un incident, poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că persoana îndepărtase brăţara. A fost dus la sediul de poliţie, unde se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de distrugere. Din ultimele date am înţeles că în această situaţie se va dispune măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru acest individ, urmând a fi prezentat instanţei cu propuneri legale. (...) Logic ar fi ca cel vinovat de distrugere să plătească. Vedem ce va dispune instanţa", a transmis ministrul Afacerilor Interne.

Un bărbat care avea datorii şi-a dat foc, joi, în momentul în care a aflat că va fi executat silit, potrivit News.ro. Gestul extrem a apărut după ce bărbatul a primit o decizie de evacuare din imobilul în care locuia, în oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa,

"La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul poliţiei Oraşului Pucioasa au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că o persoană, pe fondul unei nemulţumiri privind executarea silită, s-a autoincendiat. Fiind solicitaţi, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat persoana respectivă, un bărbat de 58 de ani", a transmis Poliţia Judeţeană Dâmboviţa.

Medicii au reușit să-l salveze pe bărbat, acesta „este conştient şi primeşte îngrijiri de specialitate".

Un subiect delicat, dar, din păcate, unul care ia amploare în viaţa cotidiană: consumul de droguri. Un flagel al societăţii contemporane care se extinde în rândul preadolescenţilor şi adolescenţilor.
Această problemă a fost prezentată, în linii mari şi în cadrul Grupului de lucru, constituit pentru elaborarea şi implementarea Planului de acţiune în domeniul drogurilor 2022-2026, la nivelul judeţului Prahova. La întâlnire au participat toţi reprezentanţii instituţiilor care se pot implica în prevenirea, evaluarea şi consilierea antidrog.


Planul a fost prezentat de către insp.princ.de poliţie Claudia Bîrsan, de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova şi amendat de către cei prezenţi care şi-au exprimat dorinţa ca documentul să fie adaptat particulăritorilor judeţului nostru şi să devină un instrument de lucru concret, cu atribuţii clar explicate pentru fiecare instituţie cooperantă, în combaterea acestui fenomen.

Prezent la şedinţă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Cristian Apostol, a subliniat faptul că fenomenul trebuie tratat cu maximă seriozitate. A precizat că este nevoie de o strategie clară, astfel încât fiecare instituţie să acţioneze atât individual, cât şi în comun cu partenerii grupului de lucru, conform pârghiilor legale pe care le au la dispoziţie.

Europarlamentarul german Guido Reil. Foto: Profimedia Parlamentul European a dezbătut astăzi aderarea României și Bulgariei la Schengen.

În timpul dezbaterilor, europarlamentarul german Guido Reil (Grupul Identitate și Democrație – ID, eurosceptici), a lansat un atac la adresa României, spunând că nu ar fi trebuit primită în UE.

El a comparat România cu Vestul Sălbatic și a susținut că Bucureștiul și Sofia nu au ce căuta în Schengen și n-ar fi trebuit primite în Uniunea Europeană, potrivit Euractiv. Reil, membru al partidului de extremă dreapta AfD, a mai spus că a fost de multe ori în România în ultimii ani și că în Ucraina e mai multă ordine, o infrastructură mai bună. „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?", a spus el. El a adăugat că Bulgaria și de România nu ar trebui primite în spațiul Schengen.

„Cum s-a putut așa ceva, o țară cu așa infrastructură, corupție, criminalitate să fi fost primită în UE? Nu avem nevoie de România și Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen!", a spus el.

Mai mulți eurodeputați români au sancționat acest ton la adresa României. Europarlamentarul Rareș Bogdan a cerut din nou aderarea României la Schengen și a spus că țara noastră trebuie tratată la fel ca celelalte state membre UE. Aceasta, cu atât mai mult cu cât Rusia alimentează discursul eurosceptic, a adăugat el.

„De 11 ani, 2 țări europene pe care românii le tratează cu respect îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen. Și asta deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări", a spus Rareș Bogdan în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European.

Impozitele și taxele locale vor crește cu 50%, fiind vorba despre o decizie luată unanim în cadrul coaliției de guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă a recunoscut, miercuri, că taxele și impozitele locale vor fi majorate cu 50%, la cererea aleșilor locali, la 1 ianuarie 2023.

Taxele și impozitele locale, majorate de la 1 ianuarie 2023


Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, s-a codit să spună acest lucru, deși a declarat că un amendament a fost depus de PSD și PNL în Parlament, pentru modificarea OG 16/2022 care a făcut „praf" Codul fiscal în iunie.

Iată ce a spus Ciucă, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia:

„Este un amendament care a fost discutat şi la nivelul coaliţiei, a fost discutat şi cu reprezentanţii autorităţilor locale, atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, cu Asociaţia Municipiilor, a oraşelor, a comunelor, fiecare dintre dumnealor venind şi ridicând problema că vechea formulă din Codul Fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice, anume acea ridicare a nivelului de impozit în funcţie de valoarea cuprinsă în grilele notariale, ceea ce, la nivelul autorităţilor locale, tehnic era imposibil de realizat până la finale anului. De aceea s-a solicitat şi s-a obţinut acordul politic ca această decizie să fie amânată, în schimb se introduce amendamentul astfel încât acestea să fie crescute cu 50% faţă de valoarea iniţială, din ceea ce există acum".

Premierul a insistat că este vorba despre „o decizie care a fost luată în coaliţie".

OG 16, adoptată la mijlocul lunii iulie, a modificat din temelii modul de calcul al taxelor și impozitelor locale începând din 2023.

Pagina 1 din 5503

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.