Alex Dima îşi exercită meseria de jurnalist în paralel cu cea de tătic. Prezentatorul emisiunii ''România, te iubesc'' îşi creşte singur fetiţa, după ce soţia lui a fost răpusă de o boală cruntă.

Alex Dima nu este doar un jurnalist foarte bun şi corect, ci şi un om deosebit care inspiră oamenii din jur prin atitudine, prin felul în care priveşte viaţa şi prin modul activ in care se implică să îi ajute pe cei aflaţi în suferinţă. Experienţa care l-a marcat, şi anume moartea soţiei, l-a schimbat foarte mult, are foarte multe întrebări fără răspuns. Dar au existat oameni care i-au fost alături şi i-au dat putere să meargă mai departe, printre care şi fetiţa lui, Sara.Alex Dima este un om credincios, puţini ştiu că prezentatorul a terminat Teologia, unde a şi predat un an de zile ore de religie. Alex respectă tradiţiile religioase, de fiecare dată când se pune la masă face semnul crucii, la fel şi fiica sa, pe care a educat-o în acest mediu. În anul 2009, a făcut un material la New York cu Prinţesa Marina Sturza, care are un centru de îngrijire paliativă pentru bolnavii de cancer, Hospice Casa Speranţei de la Braşov. Alex voia să o cunoască pe această femeie, să înţeleagă ce o determină să facă ceea ce face, să lucreze cu bolnavi de cancer în fază terminală şi a reuşit acest lucru, însă, din nefericire, fix o lună mai târziu a aflat că soţia lui are cancer.
La 7 ani de la decesul soţiei sale, Alex Dima a regăsit din nou iubirea.
Timpul a trecut, rănile nu au dispărut, dar s-au cicatrizat şi Alex Dima şi-a deschis din nou sufletul în faţa unei alte femei. CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, l-a filmat pe îndrăgitul jurnalist în timp ce se bucura de o zi de relaxare alături de iubita sa. Cei doi păreau foarte drăgăstoşi şi afectuoşi, neputându-se abţine să se sărute nici măcar atunci când mâncau. După ce au terminat, au plecat ţinându-se de mână, ca un cuplu sudat şi în care domneşte pacea. Cel mai probabil, noua parteneră de viaţă a lui Alex a fost deja prezentată micuţei Sara, deoarece este o situaţie sensibilă şi pentru fetiţa care nu a apucat să se bucure de prezenţa mamei naturale. Cu toate acestea, este de apreciat faptul că a reuşit cineva în sfârşit să îi readucă zâmbetul pe buze prezentatorului România, te iubesc!

Astazi, la sediul Prefecturii Prahova, a avut loc sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta, in urma careia a fost aprobat planul de masuri pentru asigurarea conditiilor de desfasurare normala a activitatilor economice si sociale in sezonul de iarna 2017-2018. La intalnire au luat parte presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, prefectul Madalina Lupea, inspector sef ISU Prahova Mihai Dragan si reprezentantii tututor deconcentratelor aflate in subordinea Prefecturii Prahova, cu atributii in cadrul CJSU Prahova.

Sedinta a fost urmata de o videoconferinta, organizata de ministrul de Interne, Carmen Dan cu toți prefecții din țară pentru a pune la punct o parte din detaliile referitoare la pregătirile pentru sezonul rece.

Alături de ministrul Carmen Dan, la videoconferință au participat și ministrul Transporturilor, Felix Stroe, dar și ministrul Energiei, Toma Petcu.

Carmen Dan le-a recomandat prefecților să se întâlnească săptămânal cu toți șefii structurilor din teritoriu pentru a puncta toate problemele care trebuie gestionate pe timpul iernii.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a susținut că sunt 54 de contracte de deszăpezire încheiate deja, alte două fiind în contestație la Curtea de Apel. Avem 471 utilaje proprii CNAIR și 2.267 din închiriere, alte 815 putând fi închiriate la cerere. „Urmărim ca pe fiecare utilaj să existe un om”, a subliniat Stroe care a punctat că „suntem mult mai bine pregătiți în acest an”.

Prefectul Madalina Lupea a avut, marti, o intalnire cu primarii din judetul Prahova pe tema pregatirilor pentru iarna, iar datele din teritoriu arata ca administratiile locale sunt, aproape in totalitate, pregatite pentru sezonul rece.

Madalina Lupea le-a atras atentia edililor ca trebuie sa se aprovizioneze din timp cu stocuri de material antiderapant, solicitandu-le edililor din 14 localitati sa incheie contracte de deszapezire cat mai rapid, pentru a se evita situatiile neplacute cauzate de caderile masive de zapada.

“Prefectura Prahova va monitoriza toate instituţiile cu atribuţii în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, astfel incat sa asiguram o capacitate optima de acţiune şi intervenţie pentru îndeplinirea sarcinilor specifice situaţiilor de urgenţă. De asemenea, va exista o comunicare permanenta si in timp real cu administratiile locale, pentru identificarea solutiilor de interventie rapida, daca va fi cazul. La nivelul judetului Prahova, suntem pregatiti cu echipamente, utilaje si materiale antiderapante, iar institutiile subordonate, cu atributii in cadrul Comitetului pentru Situatii de Urgenta, au elaborat planul de masuri pentru gestionarea eventualelor evenimente neasteptate.”, a declarat pentru Ph-online.ro prefectul Madalina Lupea.

In introducerea planului de masuri pentru sezonul rece 2017-2018 sunt prezentati ca factori de risc pentru desfăşurarea normală a activităţilor sociale şi economice la nivelul judeţului Prahova căderile masive de zăpadă însoţite de viscol şi fenomenele meteo extreme.

De asemenea, persistenţa temperaturilor scăzute pe o perioadă mare de timp poate influenţa negativ starea de sănătate a populaţiei, îndeosebi a grupelor de risc major, fapt ce impune conjugarea eforturilor instituţiilor, atât din domeniul administraţiei publice locale cât şi al serviciilor publice deconcentrate.

           Image may contain: 2 people, people sitting and indoor

În cursul zilei de ieri, polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în zona drumurilor județene, îndeosebi a abaterilor comise de bicicliști.

Pentru abaterile depistate au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale (24 pentru bicicliști), în valoare totală de 22.210 lei, au fost reținut trei permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Între orele 10 și 13, pe raza comunei Dumbrăvești a fost executată o acţiune rutieră, care i-a vizat pe conducătorii auto care încalcă regimul legal de viteză.

Astfel, au fost controlate 10 autovehicule, ocazie cu care a fost depistată o infracțiune rutieră și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.900 lei.

Totodată, au fost reținute patru permise de conducere.

Între orele 11.00 și 13.00, polițiști din cadrul Secției nr. 1 Ploiești au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale pe linie de comerţ, precum şi pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică în zona Pieţei Halele Centrale.

Au legitimat 38 de persoane, au controlat nouă societăţi comerciale și 15 producători agricoli și au aplicat 22 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 5.800 lei.

Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării legume și flori, în valoare de 2.100 lei.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova multumeste angajatorilor si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca care au participat la BURSA DE TOAMNA a locurilor de munca pentru absolventi, reprezentantilor mass-media care ne-au sustinut prin  postarea anuntului si a comunicatelor legate de organizarea bursei si tuturor partenerilor publici si privati.

In comparatie cu anul 2016, numarul agentilor economici si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca care au participat la bursa de toamna a locurilor de munca a crescut.

Actiunea s-a desfasurat simultan la Ploiesti si Campina, ocazie cu care au fost contactati un numar total de 1389 de agenti economici si  au participat un numar de 88  agenti economici respectiv: Ploiesti – 57 agenti economici, Campina – 31 agenti economici.

Acestia, au pus la dispozitia persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, un numar de 1574 locuri, din care: Ploiesti – 1074, Campina – 500 .

Locurile de munca oferite au fost din diverse domenii de activitate, cum ar fi: confectii, comert ,constructii metalice, constructii civile, fabricare masini si utilaje, transporturi, alimentatie publica, turism, productie, asigurari etc.

Au fost solicitate persoane cu studii superioare in urmatoarele profesii :inginer mecanic, economist , inginer ofertare, automatist, inginer constructii de masini, inginer c-tii civile, inginer drumuri si poduri, asistentHR,inginer proiectant, consilier juridic, director productie,specialist achizitii, consultant recrutare, specialist calitate, functionari stocuri etc.

Pentru persoanele cu studii medii , au fost solicitate persoane in urmatoarele meserii: operator cablaje auto, muncitori necalificati , manipulanti, lucratori comerciali, vanzatori, consilier vanzari, confectii (muncitori necalificati, confectioneri textile, modelier confectii), strungar, sudor, rectificator, ambalator, instalator, lacatus, operator control nedistructiv, operator comanda numerica, agent servicii clienti, mecanic locomotiva, brutar, operator masini de debitat, mecanic masini de cusut, tehnician aprovizionare, stivuitoristi, receptioneri, controlor de conformitate, masinisti poduri rulante, formator, turnator, sablator etc.

Din totalul de 1256 de persoane participante ( Ploiesti – 989, Campina – 267 ), 279 au  fost selectate in vederea incadrarii (Ploiesti – 188, Campina – 91). 

Cantaretul Gord Downie, liderul trupei rock "Tragically Hip", a murit doborat de cancer la varsta de doar 53 de ani.
Artistul canadian s-a luptat cu boala pana in ultimul moment, insa organismul lui n-a mai avut putere sa lupte, informeaza Libertatea.

 

Gord Downie fusese diagnosticat cu cancer cerebral, in decembrie 2015, si a pierdut lupta cu boala marti noapte.
Familia lui a facut anuntul prin intermediul unui comunicat de presa.

Dezvoltat şi testat pentru tratarea bolii Alzheimer, medicamentul Tideglusib s-a dovedit utilizabil în stimularea mecanismului natural de repararea al corpului. Chiar dacă a fost testat doar pe şoareci până acum, efectele la nivelul regenerării dentiţiei au fost evidente.

Tideglusib funcţionează prin stimularea celulelor stem din pulpa dintelui, sursa dentinei noi. Dentina este substanţa mineralizată situată sub smalţul dintelui, care ajunge să fie roasă de carii.

Dinţii îşi pot regenera dentina în mod natural, fără a fi ajutaţi, dar doar în anumite circumstanţe. Pulpa trebuie să fie expusă prin infecţii, carii sau traume pentru ca organismul să înceapă producţia dentinei.

Dar chiar şi atunci, dintele poate reface doar un strat subţire în mod natural – nu destul cât să repare pagubele produse de carii, acestea fiind adânci în general. Tideglusib schimbă rezultatul procesului deoarece blochează enzima GSK-3, care opreşte formarea dentinei.

În cadrul cercetării, echipa a introdus bureţi mici, biodegradabili, făcuţi din colagen şi îmbibaţi în Tideglusib, în cavităţile afectate. Acest lucru a declanşat creşterea dentinei şi, în mai puţin de şase săptămâni, dintele a fost reparat.

Structura de colagen s-a topit, lăsând în urmă doar dintele intact. Până acum, procedura a fost aplicată doar pe dinţi de şoareci.

„Folosirea unui medicament care a trecut deja prin teste clinice pentru Alzheimer, generează o oportunitate reală de a trimite acest tratament dentar cât mai repede spre clinici”, susţine autorul principal al studiului, profesorul Paul Sharpe, pentru The Telegraph.

Vine o iarnă grea, avertizează meteorologii. Temperaturile în luna ianuarie ar putea scădea până la minus 30 de grade pe timpul nopţii, în timpul unor episoade de ger năpraznic. Momente extrem de reci ar putea avea loc şi în luna decembrie, au avertizat cei de la Administraţia de Meteorologie, în cadrul unei videoconferinţe organizate de Ministerul de Interne.

 

"În luna decembrie apar episoadele cu ger, pe arii extinse. Este luna în care putem avea temperaturi minime sub minus 20 de grade. (...) Pentru luna ianuarie, interpretăm semnalul dat de Centrul European împreună cu datele de la alte centre climatologice. Avem semnal că temperaturile vor fi sub normal pe partea de nord şi de centru. Acest semnal, în nord şi centru, este unul care poate fi îngrijorător pentru că luna ianuarie, statistic vorbind, este cea mai rece lună din calendar. Este luna în care în nopţile cele mai reci putem avea temperaturi şi de -30 de grade. Deci acest semnal al unor temperaturi mai scăzute decât în mod normal e categoric un semnal al unor episoade de ger.", a spus Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Meteorologii au însă şi veşti bune. Potrivit prognozei pe trei luni emise de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată, luna noiembrie o să aducă destule ploi, dar temperaturile vor avea valori peste normalul climatologic în sud, sud-est şi local in vest şi vor fi apropiate de normal în celelalte regiuni ale României. Cantitatile totale lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând areale restrânse din vest şi sud, unde vor fi apropiate de mediile multianuale.

În decembrie, temperatura medie lunară a aerului va avea, în general, valori apropiate de media multianuală, adică -0,8 grade Celsius. Precipitaţiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale, estice şi sud-estice şi apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului.În ianuarie, temperatura medie lunară va avea valori sub media climatologică de -2,1 grade Celsius, local, în nordul şi centrul ţării şi apropiate de normal în celelalte regiuni. Precipitatiile totale lunare vor avea o tendinta spre excedent in regiunile centrale si local in cele vestice, iar in restul tarii vor putea fi apropiate de mediile multianuale.Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

O pacientă din New York este prima persoană care a beneficiat în Statele Unite de un implant de cutie toracică realizată la imprimantă 3D, conform unui anunț publicat joi de Organizația pentru Cercetare Științifică și Industrială din Commonwealth (CSIRO), citat de Xinhua şi AGERPRES.

Cutia toracică 3D a fost creată din titan de Anatomics, o companie australiană producătoare de dispozitive medicale, care a utilizat de asemenea tehnologia proprie ''PoreStar'', un material din polietilenă poroasă ce asigură o arhitectură ''similară osului'' și facilitează integrarea cutiei toracice artificiale în țesutul natural.

Utilizarea acestei tehnologii a reprezentat o premieră în Statele Unite. De asemenea, a fost a doua oară la nivel mondial când un compozit 3D de stern și cutie toracică a fost implantat în corpul unui pacient.

Penelope Heller din New York, în vârstă de 20 de ani, care a suferit o intervenție de îndepărtare a sternului în 2014 după ce a fost diagnosticată cu condrosarcom, a fost beneficiara transplantului, se arată pe site-ul CSIRO. Intervenția chirurgicală a avut loc la 2 august.

Condrosarcomul este o tumoare osoasă rară rezistentă atât la chimioterapie cât și la radioterapie.

Intervenția chirurgicală a fost posibilă datorită unui parteneriat între Anatomics și CSIRO, principalul organism științific din Australia, se precizează în comunicat.

În urma acestui parteneriat au mai fost realizate și implantate anterior proteze de stern și cutie toracică printate 3D la un pacient din Spania diagnosticat cu cancer, în 2015, și la un bărbat din Marea Britanie, în 2016, în acest din urmă caz fiind prima dată când s-a realizat la nivel mondial implantarea unei proteze de stern și cutie toracică realizată din compozit printat 3D din titan și polietilenă.

Dacă recent jocul 'Balena Albastră' devenise celebru, mai nou, un alt joc la fel de periculos face ravagii în online. Părinţii din întreaga lume sunt în alertă după ce jocul denumit "Provocarea de 48 de ore" a început să circule pe Facebook.

Jocul îi încurajează pe copii să fugă de acasă timp de două zile. Pentru fiecare menţiune la adresa lor apărută în social media, copiii sunt păcăliţi că vor primi puncte, astfel că sunt binevenite toate mesajele postate de familie şi prieteni în care aceştia fac apel la internauţi, anunţând dispariţia şi implorând ajutorul, potrivit România TV.


În urmă cu câţiva ani în vestul Europei a circulat un „joc” similar, „Jocul celor 72”, în care copiii încercau să dispară de acasă timp de 72 de ore. O mămică din Derry, Irlanda, a povestit că familia ei a suferit un adevărat şoc din cauza acestei „competiţii bolnave”. Ea a povestit că cei doi copii ai ei au fost găsit alături de alţi copii au fost găsiţi la 55 de ore de la dispariţie în Ballymena.

„Mi-a fost teamă că erau morţi sau că ar putea fi violaţi, traficaţi sau ucişi. Dar aceşti copii cred că acest lucru este amuzant”, a povestit mama. Aceasta a aflat, ulterior, că cei doi copii erau lideri ai jocului, datorită timpului lung petrecut departe de casă.

Pagina 1 din 2479