În weekend a fost organizat un târg în parcul de la Halele Centrale. Comercianții au lăsat în urmă multă mizerie, fapt semnalat de un ploiestean care a trecut prin zona.

Imediat după plecarea comercianților a fost haos. Bănci răsturnate, borduri dislocate și mizerie de nedescris.


Au rămas însă dovezile modului în care se face comerț în Ploiești.Luni, până la ora 10.00, parcul fusese curățat, în mare.

Pe aleea principală a parcului, mirosul este insuportabil! Cel mai probabil, comercianții au golit pe jos recipientele în care au ținut brânza și alte produse, iar urmele se văd la tot pasul.

De curățenia parcului s-a ocupat SGU Ploiești. Chestionat asupra problemelor din parc, directorul SGU, Cristinel Șchiopu, a precizat situația se datorează comercianților care au venit la târgul organizat de Primăria Ploiești, prin Hale și Piețe SA.

Cristinel Șchiopu a menționat că, la evenimentele organizate de SGU, comercianții au obligația, prin contract, să prezinte spațiul închiriat așa cum l-au luat în primire. Cu alte cuvinte, să facă curat în urmă.

În caz contrar, aceștia suportă cheltuielile de curățenie.

În cazul de față, problemele provin – susține directorul SGU – de la târgul organizat de SC Hale și Piețe, unde au fost vândute produse alimentare.

sursa: ziarulincomod.ro 

Procurorii DIICOT au făcut, luni, trei percheziții la domiciliile unor persoane suspectate că sechestrau minore, unele de 11-12 ani, și le obligau să se prostitueze. Cei trei sunt acuzați de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal şi act sexual cu un minor.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada martie 2017 – octombrie 2018, pe raza municipiului  Baia Mare, un suspect, beneficiind de sprijinul larg şi contribuţia altui suspect în cauză, a iniţiat şi a desfăşurat în mod coordonat, sistematic, ample activităţi de racolare repetată a unor fetiţe minore, unele având chiar vârste foarte fragede (începând de la 11 – 12 ani până la 17 ani) în scopul exclusiv de a le influenţa şi a le determina să practice prostituţia în favoarea lui.

Acest demers profund ilicit şi imoral a inclus o atentă recrutare a minorelor din medii cu un nivel de educaţie şi de moralitate scăzut, cu părinţi dezinteresaţi şi având la rândul lor probleme de natură socială şi financiară, aceste criterii permiţându-i suspectului să acţioneze în sensul atragerii fetelor în anturajul lui, atragere exercitată prin diverse metode: fie promisiunea facilitării prieteniilor dintre fete şi anumiţi băieţi din anturajul suspectului pentru care minorele manifestau afecţiune (condiţie folosită de către suspect pentru a le crea dependenţă faţă de el), fie promisiunea „protecţiei” pe care afirma că le-o va acorda faţă de părinţi sau autorităţi în cazul în care aceştia s-ar sesiza despre activităţile victimelor, fie promisiunea oferirii unor sume de bani pentru a-şi cumpăra diverse lucruri pe care şi le doreau.

S-a reţinut că în perioada 02 – 26 martie 2017, suspectul a racolat şi a găzduit două minore în imobilul situat în mun. Baia Mare, jud. Maramureş, promiţându-le că le va ajuta să ajungă în Germania. În realitate, suspectul  le-a sechestrat pe minore în imobilul respectiv, împotriva voinţei acestora şi profitând de vulnerabilitatea datorată vârstei şi lipsei de experienţă,le-a obligat, prin diferite forme de constrângere, să întreţină în mod repetat relaţii sexuale atât cu el, cât şi cu mai mulţi prieteni de-ai săi, inclusiv cu proprietarul imobilului, în schimbul unor sume de bani pe care şi le-a însuşit, precum şi a unor avantaje locative (permisiunea de a locui nelimitat în imobilul situat în Baia Mare, jud. Maramureş, şi de a nu fi obligat la plata taxelor de întreţinere generate de acest fapt).

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că minorele exploatate sexual în perioada respectivă, în vârstă de 16 ani, respectiv 17 ani,  au fost ţinute cu forţa în imobilul situat în Baia Mare, împoriva voinţei acestora, fiind  violate de către cei doi suspecţi în cauză, în pofida opoziţiei victimelor şi a refuzului de a accepta acest tratament.

Din cercetările efectuate în cauză, până la această dată, au fost identificate alte 4 minore cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, obligate de către suspecţi la practicarea prostituţiei.

S-a reţinut că suspectul le –a obligat pe minore să întreţină relaţii sexuale cu acesta, fie în scopul dezvirginării acestora, fie de a le învăţa cum să se comporte cu clienţii în timpul actului sexual, ulterior profitând de ascendentul avut asupra lor şi determinându-le să practice prostituţia în beneficiul său. De asemenea, susnumitul a pretins fetelor să îi „raporteze” toate discuţiile şi toate detaliile întâlnirilor avute cu diferiţi bărbaţi, ameninţându-le că în cazul în care nu-i relatează intergral adevărul, le va confrunta cu persoanele respective sau le va „denunţa” organelor de poliţie. În acest fel, a fost indusă minorelor o stare de teamă şi de dependenţă faţă de suspect.

De asemenea,  din analiza conţinutului probelor administrate, s-a reţinut că suspecţii le-au determinat pe minore să practice preponderent relaţii sexuale orale, motivat inclusiv de faptul că în eventualitatea descoperirii activităţilor infracţionale de către organele de urmărire penală, acestea nu vor putea avea dovada urmelor unor raporturi sexuale normale prin intermediul unor expertize medico-legale vizând un examen ginecologic al victimelor.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, au fost aduse un număr de 3 persoane, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale care se impun", transmit procurorii.

Administrația județeană acordă o atenție deosebită serviciilor și dotărilor spitalicești, astfel că, anul acesta, au fost instalate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești echipamente de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN) şi sisteme de arhivare a imaginilor medicale.


Luni, 22 octombrie 2018, în prezența preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, aparatul RMN a fost dat în folosință, fiind utilizat doar pentru pacienții internați în unitatea sanitară prahoveană.

Anul viitor, după semnarea noului contract cadru cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Prahova, aparatul RMN va fi disponibil și pentru cazuri din afara spitalului (investigații în regim de ambulatoriu, în baza biletului de trimitere).

Investiţia face parte din Programul de Guvernare şi se derulează în cadrul Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar - Imbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar – proiect finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).


În cadrul vizitei de lucru la SJU Ploiești, președintele Bogdan Toader a vizitat secția Chirurgie 1, unde recent au fost finalizate lucrările de modernizare.

Consiliului Judeţean Prahova a demarat încă de la sfârșitul anului 2017 lucrări ample de modernizare și reabilitare la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Acestea au început cu modernizarea secției de Cardiologie, iar ulterior, programul de îmbunătăţire a infrastructurii spitaliceşti a continuat cu secţiile Interne, Ortopedie, Neurologie și Chirurgie vasculară. Astăzi, au fost finalizate lucrările la secția chirurgie 1 și conform calendarului stabilit, săptămâna viitoare va începe și modernizarea secție de chirurgie plastică.

Obiectivul de investiţie face parte din proiectul ,,Modernizare corp clădire A + B din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti”, incluzând lucrări de arhitectură, instalaţii electrice, instalaţii de fluide medicale, lucrări de curenţi slabi (detecţie incendiu, comunicare voce/date, control acces), lucrări de înlocuire a coloanelor de apă cu uzură ridicată, precum și lucrări de înlocuire a tâmplăriei și a obiectelor sanitare. Secţia chirurgie 1 are alocate 80 de paturi standard, fiecare salon fiind prevăzut cu grup sanitar propriu.


Preşedintele Bogdan Toader s-a arătat mulţumit de calitatea lucrărilor de modernizare efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, precum și de dotarea acestuia cu aparate de imagistică prin rezonanţă magnetică - RMN. Toate acestea vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale, oferind prahovenilor condiţii spitaliceşti optime.

Moartea lui Ilie Balaci a produs foarte multă suferinţă în sufletul oamenilor. Astăzi are loc slujba la Biserica unde sicriul fostului fotbalist este depus. Mama sa în vârstă de 80 de ani a fost adusă pe braţe la căpătâiul sicriului fiului său.

Este durere fără margini în familia Balaci. Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului fotbalist român se află în aceste momente în Biserica ”Sfântul Ilie” din Craiova. Foarte multe persoane l-au aplaudat şi l-au respectat pe regretatul fotbalist. Mama sa în vârstă de 80 de ani abia s-a ţinut pe picioare până la sicriul în care se află fiul său. Cu lacrimi în ochi, mama lui Ilie Balaci nu şi-a dorit să coboare din maşină, refuzând gândul că fiul ei nu se mai află printre noi.

Ajutată şi chiar aproape târâtă pe picioare de două persoane, mama fostului fotbalist Ilie Balaci este sfâşiată de durere, precum şi soţia şi cele două fiice. 

În urmă cu puţin timp, primele rezultate ale autopsiei lui Ilie Balaci au fost făcute publice. Conform sport.ro, ”Minunea Blondă” ar fi murit din cauza unei insuficienţe respiratorii, răpus de un infarct miocardic. 

Un copil de numai doi ani și câteva luni din județul Prahova a trăit clipe de coșmar după ce a fost bătut de propria mamă, timp de mai multe zile. Din cauza neînțelegerilor familiale, femeia a ajuns să se răzbune pe propriul copil spre disperarea tatălui.

Pentru a dovedi acest lucru, după ce copilul a fost maltratat de mamă inclusiv de față cu tatăl și pentru că femeia nu recunoștea, bărbatul a montat o cameră de supraveghere în locuință.

Deși a vrut să monitorizeze mai mult timp locuința, după câteva zile timp în care a urmărit imaginile șocante și a văzut cum mama își bătea copilul de mai multe ori fără niciun motiv, bărbatul nu a mai rezistat și s-a adresat autorităților. Din nefericire pentru el, fără niciun rezultat. Surprinzător, reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului par nepăsători la acest caz de o gravitate deosebită.

Bărbatul a făcut o sesizare la Direcția Generală de Protecție a Copilului Prahova la jumătatea lunii octombrie 2018. Pare incredibil, dar angajata care a primit sesizarea nici nu a vrut să se uite pe imaginile video. În ciuda insistențelor tatălui copilului, angajata a refuzat să primească dovezile.

Tatăl a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești în care o acuză pe mama copilului de rele tratamente aplicate copilului.

S-a adresat și Judecătoriei Ploiești pentru a obține un ordin de restricție pentru ca femeia să nu se poată apropia de copil, dar acțiunea a fost respinsă în prima instanță. Soluția nu este definitivă, ea putând fi atacată la o instanță superioară.

De partea cealaltă și mama copilului l-a reclamat la Poliție pe soțul ei, acuzându-l că a lovit-o. Sesizarea a fost depusă pe data de 30 septembrie, iar Poliția Prahova a deschis un dosar penal.

“În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, a declarat Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova.

Reporterii Incomod au încercat să obțină un punct de vedere de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, unde bărbatul a depus plângere împotriva soției pentru rele tratamente aplicate minorului, dar purtătorul de cuvânt al instituției avea telefonul închis. Reporterii au trimis și o solicitare scrisă în acest sens, pentru a afla dacă plângerea bărbatului este în curs de cercetare, dar până la ora publicării articolului nu am primit niciun răspuns. Potrivit unor surse, însă, plângerea depusă de bărbat la Parchet nu a fost încă transmisă și Poliției Prahova.

Reporterii noștri au contactat-o și pe Mihaela Șindilă, directorul executiv adjunct al DGASPC Prahova (Direcția pentru Protecția Copilului) pentru a-i solicita un punct de vedere cu privire la atitudinea angajatei care nu a vrut nici măcar să se uite pe imaginile puse la dispoziție de tatăl copilului. Incredibil, dar nici Mihaela Șindilă nici nu a vrut să asculte tot ce avea de spus reporterul referitor la imaginile care arată fapte extrem de grave pe care angajatul a refuzat să le vadă și a pasat rapid responsabilitatea la purtătorul de cuvânt, spunând că-i va solicita să verifice și să revină cu un punct de vedere. Șindilă a fost sunată luni, 22 octombrie 2018, orele 13.40 și până la momentul publicării articolului nicio persoană de la Protecția Copilului nu a revenit cu un punct de vedere.

După o jumătate de oră, Mihaela Șindilă a revenit cu apel și a spus că mai durează 15 minute până ce vom fi contactați de cineva cu un punct de vedere pentru că angajata care se ocupă de caz nu este la birou și durează un pic verificarea. De precizat că în nici una din cele două discuții telefonice Mihaela Șindilă nu a solicitat să vadă imaginile la care făceam referire.

În prezent copilul se află în grija tatălui, la domiciliul acestuia. Surse din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului au precizat pentru reporterii Incomod faptul că instituția va face o anchetă pe acest caz, dar la sesizarea mamei copilului.

Jurnaliștii Incomod au vizionat mai multe imagini video incredibile în care copilul de numai 2 ani și jumătate este maltratat de propria mama care nu se ferește să folosească și cuvinte obscene de față cu copilul.

Reporterii noștri au decis să publice doar câteva fragmente din imaginile de pe camera de supraveghere urmând ca imaginile needitate și necenzurate să le trimitem instituțiilor abilitate.

Vă avertizăm că sunt imagini cu puternic impact emoțional!

sursa: www.ziarulincomod.ro

 

Satui, probabil, sa-si tot ceara "dreptul" in autobuz, unii varstnici s-au adaptat vremurilor.

Intr-o imagine postata pe pagina de Facebook "Primaria Munikipiului Ploiesti" (pagina-pamflet), apare un barbat in varsta care sta asezat pe un scaun pliant, in spatele autobuzului, probabil langa tinerii mult mai obositi decat el.

Nu stim daca omul are un obicei din a calatori insotit de scaunel sau a fost doar o intamplare, cert e ca solutia i-a impresionat pe calatorii aflati in autobuz.

In curand, vom ajunge sa venim de acasa cu autobuze proprii, tinand seama ca cele ale TCE nu mai prezinta siguranta.

Sambata, 27 octombrie, va avea loc Targul de Toamna al comunei Magureni, organizat de Consiliul Local sub egida sarbatoririi a 100 de ani de la Marea Unire.

Vor urca pe scena artisti de muzica populara, dar si interpreti la moda. Nicu Paleru, Diana Bisinicu, Amadeus sau Raoul sunt doar cateva dintre numele invitate sa concerteze la Magureni.

La finalul evenimentului va fi organizat un foc de artificii.

Bianca Lăpuște, soția lui Marius Moga, i-a surprins pe toți la un eveniment! După ce toată presa a vuit că a rămas cu 20 de kilograme după naștere, frumoasa blondă a surprins pe toată lumea la ultimul eveniment de acum câteva seri.

Are doar 24 de ani, însă este fericită că a reușit să nască pe cale naturală. A rămas cu 20 de kilograme în plus, dar acum, la 3 ani după ce a devenit mamă, arată demențial.

Bianca Lăpuște, soția lui Marius Moga, apariție de senzație la un eveniment

Acum câteva seri, Bianca Lăpuște, soția lui Marius Moga a avut o apariție de senzație la un  eveniment monden. Bianca a reusit să slăbească, însă a mai rămas un pic… pufoasă, așa cum au scris tabloidele. Bianca s-a remarcat, însă, prin farmecul său, cu care credem că l-a cucerit și pe Marius Moga.galeria foto aici

Noi informaţii ies la suprafaţă despre moartea lui Ilie Balaci. Fostul fotbalist ar fi avut limba umflată.

Conform gds, medicul care a luat prima oară contact cu Ilie Balaci, adică Traian Măgală, susţine că fostul fotbalist avea limba umflată, suferind de edem laringian: „Avea edem laringian, adică avea limba umflată. Nu ştiu de ce. Asta se poate vedea la autopsie. Nu pot să fac speculaţii, dacă era ceva anatomic sau a apărut datorită unei recaţii. Am reuşit, în final, să îl intubăm”.

De asemenea, în urma decesului, Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, doreşte să trimită o echipă de control la sediul Ambulanţei Dolj pentru a vedea dacă medicii au respectat protocolul terapeutic.

De asemenea, doctorul Traian Măgală a povestit pas cu pas cum au avut loc manevrele de resuscitare: ”Eu am fost prima mână. Familia a apelat la 112, noi am luat fişa şi am plecat imediat. Noi am venit de la un alt caz, de la o altă resuscitare. Am fost apoi direcţionat acolo. Am ajuns acolo se făcea BLS (nr. suportul vital de bază) de către o doctoriţă de la Urgenţă care ajunsese în zonă la o rudă din familie, a văzut ce s-a întâmplat şi a intervenit. Ea nu avea însă echipamente. Am ajuns noi, am început administrarea adrenalinei. S-a luat decizia să fie chemat SMURD. S-a luat în considerare că în cazul domnului Balaci ar fi survenit un infarct. Problema este că noi nu avem în dotare medicaţia necesară, adică nu putem administra tromboliză. Noi suntem medici de familie, nu am făcut o specialitate. Tromboliza se administrează sub control cardiologic. Şi în Urgenţă vine cardiologul, face ecograf, decide dacă trombolizează sau nu. Cei de la SMURD au fost chemaţi pentru a face tromboliza. Noi i-am ajutat la manevre, apoi ne-ar retras. Mai departe nu ştiu ce s-a întâmplat. Noi am stat în jur de 30 de minute. Echipajul care s-a deplasat la faţa locului a fost format din medic, asistent şi ambulanţier. SMURD-ul are patru membri, dintre care doi paramedici. Noi am făcut tot ce a ţinut de noi”.

Medicii legiști au încheiat autopsia în cazul lui Ilie Balaci, constatând că este vorba despre insuficiență respiratorie și infarct miocardic, potrivit Digi24.

Ilie Balaci, 62 de ani, a fost găsit duminică dimineaţă acasă, în stop cardio-respirator, de un echipaj al Ambulanţei Dolj, care, după ce a încercat câteva zeci de minute să îl resusciteze, a declarat decesul, a informat ISU Dolj.

Trupul neînsuflețit al lui Ilie Balaci va fi dus pe stadionul Ion Oblemenco.

Pentru efectuarea autopsiei, polițiștii au deschis un dosar de moarte suspectă.

Pagina 1 din 3408