Autoritățile din România au anunțat, marți, 8 iulie, cel mai mare bilanț de infectări cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, respectiv 555 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Precedentul record s-a înregistrat în data de 11 aprilie, când autoritățile au anunțat 523 de noi infectări.

Al treilea cel mai mare bilanț s-a înregistrat pe 22 aprilie, autoritățile anunțând atunci 468 de cazuri noi.

Peste 400 de cazuri noi au mai fost anunțate 3 aprilie (445), 4 aprilie (430), 9 aprilie (441), 16 aprilie (491), 26 aprilie (401), 3 mai (431) și 25 iunie (460).

555 de cazuri noi și 18 decese, anunțate miercuri
Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 1.817 de decese.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Cele 555 de cazuri noi au rezultat din 13.147 de teste efectuate la nivel național în ultimele 24 de ore.

Bilanțul de miercuri a crescut semnificativ față de marți, când au fost anunțate 397 cazuri noi din 11.855 de teste efectuate.

De asemenea, și bilanțul deceselor (31) a fost mai ridicat marți comparativ cu ultimele două săptămâni, când au fost înregistrate între 10 și 23 de decese.

Mesajul oficial al GCS pentru români, după recordul de cazuri noi de Covid-19
Grupul de Comunicare strategică a lansat un apel către populație, în ziua în care în România s-a înregistrat cel mai ridicat bilanț de la începutul pandemiei de Covid-19.

Este prima dată când autoritățile includ în buletinul de presă zilnic un apel pentru populație.

„În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor”, se menționează în buletin.

„Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului”, au adăugat reprezentanții GCS.

De asemenea, autoritățile au subliniat faptul că infectarea cu coronavirus reprezintă un pericol real și a îndemnat românii să raporteze orice fel de încălcare a normelor sanitare.

„Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate”, conform GCS.

Dr. Stefan Pavelescu, seful Sectiei Interne a Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, a fost internat la "Matei Bals", dupa ce, in urma cu cateva zile, acesta a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Dr. Pavelescu a avut simptome specifice infectarii cu COVID-19, pe sectia Interne fiind confirmate pozitiv si alte doua asistente si o pacienta.

Potrivit surselor noastre, simptomele medicului au debutat cu durere in gat si stare subfebrila, puse pe seama faptului ca acesta ar fi baut apa rece dupa un joc de tenis.

Aceleasi surse sustin ca starea medicului s-ar fi agravat la scurt timp dupa aparitia primelor simptome, ba chiar i s-ar fi facut rau in timp ce se afla acasa, unde ar fi cazut.

Dupa acest episod, medicul Pavelescu a fost transferat de urgenta la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti, unde primeste tratament specific.

Doctorul ploiestean se afla in categoria persoanelor vulenarbile in fata infectiei cu COVID-19, avand varsta de 66 de ani.

Redactia noastra ii doreste insanatosire grabnica!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în acest moment nu ia în calcul o revenire la starea de urgenţă, dar că depinde şi de evoluţia ulterioară a cazurilor de Covid-19. El a spus că erau pregătite şi alte măsuri de relaxare, dar nu au mai fost luate deoarece nu este încă momentul.

Nelu Tătaru a fost întrebat, miercuri, la Constanţa, dacă alegerile locale mai pot fi organizate în septembrie.
“Nu vreau să mă gândesc la alegeri acum. Sunt un ministru al Sănătăţii, gestionăm o criză de pandemie la nivelul ţării noastre, avem o recrudescenţă a creşterii numărului de cazuri, după ce plecasem pe o pantă descendentă. Vreau să văd că ne stabilizăm ca şi număr de cazuri noi, vreau să văd că avem o legislaţie care să ne permită să ne desfăşurăm activitatea, iar după aceste momente, când vom reveni poate la acelaşi 0,6, 0,7 ca şi transmitere, la 124, 145 de cazuri, 160 de cazuri pe zi, noi să ne gândim şi la o parte politică”, a spus ministrul Sănătăţii.
Nelu Tătaru a menţionat că în acest moment nu ia în calcul revenirea la starea de urgenţă.
“Noi facem evaluări de la zi la zi, săptămânal, la două săptămâni, prin INSP şi Ministerul Sănătăţii facem o propunere către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar starea de urgenţă este atributul preşedintelui României care va lua o decizie. În acest moment nu iau în calcul, dar vedem şi evoluţia ulterioară”, a transmis Tătaru.
Întrebat de la ce număr de cazuri s-ar putea declanşa starea de urgenţă, ministrul a răspuns: “Nu e cu număr de cazuri, este creşterea numărului de cazuri de la o zi la alta exponenţial cu forţarea unităţilor de primire urgenţe şi atunci se poate declara o stare suplimentară decât starea de alertă. Dar v-am spus, evaluarea de la zi la zi, evaluarea săptămânală, evaluarea la cele 14 zile ne va da şi răspunsul”.
 
Nelu Tătaru a spus că erau pregătite mai multe măsuri de relaxare, dar acestea nu au mai fost luate deoarece nu este încă momentul.
 
“Odată cu 1 iulie nu am mai făcut măsuri de relaxare, erau pregătite multe măsuri de relaxare, dar evoluţia ne-a arătat că nu este încă momentul şi atunci am reaşezat ce înseamnă simptomatologia şi ce înseamnă asimptomaticul în infecţia Covid, am preferat să mergem cu test a şaptea zi şi a opta zi răspuns, a zecea zi externarea, iar în funcţie de rezultatul din a opta zi să avem şi o izolare la domiliciu şi am amânat relaxările pentru perioada următoare. Această perioadă depinde foarte mult de evoluţie, iar evoluţia depinde foarte mult de respectarea acestor reguli”, a declarat ministrul Sănătăţii.
 
El a menţionat că în ultima perioadă 5-6 la sută din numărul de teste făcute într-o zi sunt pozitive.
“Ieri am avut 397 de cazuri pe 11.800 de teste lucrate, după cum am avut cu o zi înainte peste 250 într-un context de 4.800 de teste lucrate. Suntem la un 5-6 % din teste care sunt pozitive în fiecare zi. Ieri am avut 31 de decese, am avut 231 de cazuri, cel mai mare număr de cazuri în Terapie Intensivă din ultima perioadă. Să analizăm perioada actuală şi pentru cei care bagatelizează toată perioada care a trecut şi care nu ţin cont de numărul de pacienţi infectaţi, de numărul de decese, să îşi reaşeze un pic opinia”, a explicat ministrul.
 
Nelu Tătaru a menţionat că în ultimele zile jumătate din numărul de cazuri este în trei, patru judeţe şi în municipiul Bucureşti.
 
“În ultimele zile jumătate din numărul de cazuri erau în trei, patru judeţe plus Bucureştiul. Dacă am văzut Argeş, Prahova, Galaţi, Bucureşti erau peste jumătate din cazurile raportate zilnic. Orice zonă care a ţinut de o mişcare mai intensă a populaţiei s-a putut vedea şi o creştere”, a explicat Nelu Tătaru.
 
Ministrul a menţionat că judeţul Constanţa a avut un rezultat bun pe tot parcursul pandemiei, având sub 500 de cazuri până în 7 iulie.
 
“La Constanţa aveam 492 de cazuri total infectate, un rezultat bun pe tot parcursul pandemiei. Şi la ultima mea vizită aici specificam că, deşi a fost o zonă de tranzit, deşi am avut multe zone de carantină s-a putut menţine şi a fost o decizie managerială sau o decizie la nivelului judeţului, a DSP-ului, corectă. Am evaluat şi tot ce a însemnat personal medical care s-a infectat, primul personal medical a fost de aici, de la Secţia Medicală”, a explicat ministrul.
 
Nelu Tătaru a făcut miercuri, o vizită în Constanţa, mergând mai întâi la Spitalul Judeţean, apoi la Spitalul militar ROL 2, după care are programată o întâlnire cu reprezentanţii Universităţii Ovidius şi cei ai autorităţilor administrative şi sanitare locale.

Carmen Brumă subliniază cu fiecare ocazie că trebuie să ținem cont de câteva reguli esențiale pentru a da jos kilogramele în plus și, și mai important, pentru a ne menține apoi în forma dorită și a avea mereu energie pentru sarcinile de peste zi. De exemplu,una dintre regulile vedetei este să avem cam două mese și o gustare.

Pentru a avea un corp de zeiță, Carmen Brumă a pus la punct o dietă destul de simplu de urmat. Vedeta spune că dacă urmezi întocmai acest regim alimentar poți să scapi de 4 kilograme în 6 zile, ceea ce nu e deloc de neglijat. Este nevoie însă de multă voință și trebuie să respecți întocmai regulile.

Dieta lui Carmen Brumă

Cele mai importante reguli pe care trebuie să le respecți dacă vrei să scapi de 4 kilograme în 6 zile.

Se beau zilnic până la 2 litri apă.

Se beau zilnic 2-3 căni de ceai la alegere: verde, păpădie, cozi de cireșe, flori de soc

Atenție! Cafeaua și ceaiul se beau fără zahăr și fără lapte.

Cei care nu pot renunța la dulce pot să consume 2 lingurițe de miere.

Cina se ia cu 4 ore înainte de culcare.

Este interzisă pâinea din făină albă.

Ce exerciții fizice face Carmen Brumă

Carmen Brumă spune că este foarte important ca în această perioadă să nu fim tentaţi să mâncăm din cauza stresului şi să mâncăm doar atunci când intervine senzaţia de foame. Mișcare e în orice caz cheia atunci când vrem să ne menținem sănătoși.

''E important să nu mănânci din cauza emoţiilor, ci să mănânci din motive care au legătură cu senzaţia de foame. În această perioadă suntem tentaţi să mâncăm din cauza anxietăţii, de teamă, de frică, de stres, de supărare, de îngrijorare, iar lucrurile astea nu ne fac bine nici pe termen scurt, nici pe termen lung, pentru că se traduc în kilograme acumulate, iar o îngrăşare în această perioadă, nu are cum să îţi facă bine.

Eu de mai multă vreme mă ocup cu conceperea de programe de slăbit şi tranformare corporală pentru publicul larg. Ele se găsesc pe site-ul meu şi sunt mândră de faptul că zeci de mii de oameni urmează programele mele şi au rezultate.

 E important să mănânci doar atunci când îţi este foame şi să păstrezi intervalul orar de cel puţin patru ore între o masă şi alta şi să nu ciuguleşti. Ciugulitul duce automat pe termen lung la îngrăşare.

Să ai grijă să respecţi orarul de trei mese, sau două mese, dacă în perioada asta te trezeşti mai târziu (...) Să ai grijă să incluzi în rutina zilnică, aşa cum incluzi duşul şi spălatul pe dinţi, aşa să fie şi mişcarea.

În plin sezon estival, antreprenorii de la malul mării vin cu soluţii pentru ca turiştii să se bucure de sejururi de neuitat la Marea Neagră. Au scăzut preţurile chiar şi cu 30% faţă de anul trecut, iar pe lângă plajă şi baie, vizitatorii sunt răsfăţaţi cu preparate delicioase din bucătăria românească, cu vinuri dobrogene, dar şi cu plimbări în largul Mării Negre, la bordul unor ambarcaţiuni cochete.

Sub soarele arzător, la bordul unui yacht în mijlocul Mării Negre. Aşa i-am găsit pe câţiva turişti, în plin concediu. E modul ideal de a te relaxa, spun ei, mai ales că peisajul îţi taie respiraţia.

Mangalia este locul unde pot fi zăriţi delfinii, în largul Mării Negre

'Poţi vedea delfini! La Mangalia este avantajul ţărmului care este neregulat şi încă nu este exploatat comercial. Adică, la Mamaia, o plimbare în largul staţiunii s-ar vedea hotelurile'', spune un antreprenor de la malul mării.

Managerii au şi alte variante la fel de atractive.

''Pot merge să vadă cetatea Histria, Capidava, cetatea Callatis la Mangalia. Când marea are un nivel mai jos şi bate vântul dinspre vest, se pot vedea liniile cetăţii Callatis care sunt scufundate'', adaugă antreprenorul.

Pe litoralul românesc, turiştii sunt întâmpinaţi cu delicatese de tot felul

De la fructe de mare, preparate pentru toate gusturile, până la bunătăţi din bucătăria tradiţională. Totodată, antreprenorii au luat toate măsurile de siguranţă, pentru ca turiştii să vină fără griji.

O cameră dublă la un hotel de trei stele porneşte acum, de la 75 de lei pe noapte.

Un angajat al Directiei Tehnic-Investitii prezinta simptome specifice infectiei cu COVID-19 si urmeaza a fi testat prin metoda PCR la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti.

Se pare ca persoana in cauza a reclamat disparitia gustului si mirosului, iar in Primaria Ploiesti a fost declansata o ancheta epidemiologica.

Pana la aflarea rezultatului, toti colegii de birou ai acestuia vor ramane izolati la domiciliu.

 

Uiguri în exil din Statele Unite cer Curţii Penale Internaţionale (CPI) să deschidă o anchetă cu privire la presupuse crime împotriva lor comise de China, pe care o acuză de genocid şi crime împotriva umanităţii, relatează AFP potrivit news.ro.

Ei au remis un dosar voluminos Curţii, cu sediul la Haga, care conţine, afirmă ei, probe ale faptului că China a practicat sterilizarea forţată şi a internat peste un milion de uiguri şi membri ai altor minorităţi musulmane în lagăre de reeducare.

Beijingul vorbeşte, la rândul său, despre formare profesională, menită să ajute această populaţie să găsească un loc de muncă şi să o îndepărteze astfel de extremism şi terorism.

”Azi (marţi) este o zi istorică pentru noi”, a declarat Salih Hudayar, premier al Guvernului autoproclamat în exil al Turkestanului de Est, într-o videoconferinţă.

CPI, înfiinţată în 2002 cu scopul de a judeca cele mai grave atrocităţi din lume, nu are obligaţia să examineze acuzaţiile depuse la procurorul său, care hotătăşte în mod independent ce cazuri să trimită judecătorilor.

Probele depuse la Curte demonstrează că lideri chinezi s-au făcut vinovaţi de ”măsuri represive dure” de peste un deceniu, a declarat Rodney Dixon, un avocat al drepturilor omului, în această videoconferinţă.

”Este vorba despre internări în masă a peste un milion de persoane, despre crime, dispariţii, tortură şi declaraţii sfâşietoare despre sterilizare şi măsuri de controlul naşterilor”, a precizat el.

Acest dosar cuprinde o listă cu lideri de rang înalt din Partidul Comunist Chinez (PCC, unic) care ar fi responsabili de aplicarea acestor tratamente uigurilor - inclusiv preşedintele chinez Xi Jinping.

În pofida faptului că China enu este membră a acestei jurisdicţii, CPI ar putea să urmeze exemplul anchetei sale în curs cu privire la presupuse crime în minoritatea musulmană rohingya din Myanmar, care nu este stat membru, subliniază Rodney Dixon.

Judecătorii au dat undă verde acestei anchete în 2019, întrucât situaţia afectează Bangladeshul vecin, o ţară membră CPI.

Ancheta cerută de către uigurii în exil ar fi posibilă întrucât crime, inclusiv expulzări forţate către China, au avut loc din Tadjikistan şi Cambodgia, care sunt amândouă ţări membre ale Curţii, potrivit dosarului pe care l-au depus.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna iunie 2020, acţiuni de controlîn domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 694.500 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 245 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 618.500 lei. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 17 de persoane care prestau munca nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 510.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 162 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 76.000 de lei. Angajatorii au comunicat

către ITM Prahova 24 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea unui echipament de muncă pentru exista pericol de accidentare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova reaminteşte atât angajatorilor cât şi lucrătorilor măsurile care trebuie luate pentru prevenirea infectării cu virusul COVID- 19: - spălarea mâinilor cât de des posibil cu apă şi săpun sau dezinfectarea cu un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool;

- triajul epidemiologic la intrarea în societate;

- utilizarea măştilor de protecţie;

- evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute;

- acoperirea gurii, nasului în caz de tuse sau strănut;

- dezinfectarea periodică a suprafeţelor de contact cu soluţii pe bază de clor sau alcool.

Autoritățile din Prahova sunt în alertă în contextul în care, de aproximativ două săptămâni, se înregistrează, zilnic, un număr mare de infectări cu Covid-19. În județ au fost confirmate mai multe focare, inclusiv la Spitalul Județean de Urgență și Spitalul de Pediatrie Ploiești, iar numărul deceselor în rândul pacienților confirmați s-a triplat în decurs de 10 zile.

Președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, a lansat un apel către cetățeni, îndemnându-i să respecte în continuare măsurile de protecție și normele sanitare, pentru ca Prahova să nu ajungă, toată, un focar.

"Din păcate, Prahova se află, oficial, pe o pantă ascendentă a numărului de cazuri confirmate cu noul coronavirus!

În ultimele două zile, șapte persoane (duminică și luni) și-au pierdut viața în județul nostru din cauza complicațiilor generate de infectarea cu SARS CoV-2. Și, conform datelor furnizate de specialiști, avem parte de o creștere a numărului persoanelor diagnosticate cu Covid-19.

Vă rog frumos să fiți prudenți! Trebuie să fim în continuare responsabili, să purtăm mască în spații închise și să menținem o distanță fizică de cel puțin 1,5 metri în discuțiile pe care le purtăm cu alte persoane!

Într-adevăr, este dificil ca, în condițiile caniculei, să ne acoperim nasul și gura, dar menținerea unei igiene corecte a mâinilor nu ar trebui să fie o problemă pentru nimeni!

Să nu lăsăm Prahova să devină un focar de coronavirus! Evoluția acestei situații depinde de fiecare dintre noi!", a transmis acesta.

Recordul, ca număr de decese, a fost atins marți, când pentru ultimele 24 de ore au fost raportate șase decese în rândul pacienților cu Covid-19. Astfel, dacă în ultima duminică din iunie, Prahova avea doar 11 decese înregistrate, de la începutul pandemiei, ieri numărul total ajunsese deja la 30. O cauză importantă a acestei creșteri a fost și izbucnirea focarelor, cele mai mari confirmate fiind la un cămin de bătrâni de la Homorâciu, cu 86 de cazuri confirmate, și la un centru de dializă din Ploiești (43 de cazuri confirmate).

Până marți, județul raportase 614 pacienți testați pozitiv pentru coronavirus, din care numai 133 declarați vindecați.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro 

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, efectuează 7 percheziții, pe raza județului Prahova, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor societăți comerciale. Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Cinci mandate de aducere vor fi puse în executare.


Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2019 - ianuarie 2020, persoanele bănuite ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce nu aveau la bază operațiuni reale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 441.781 lei, reprezentând TVA dedusă fără drept. În plus, în aceeași perioadă, reprezentanții societăților cercetate ar fi supus reciclării peste 2.700.000 lei, sumă suspicionată a fi fost reintrodusă în circuitul economic legal, prin achiziția unor bunuri de lux (autoturisme sau imobile), pe numele altor persoane.


Cinci persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri.


La activitate participă și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.
Activitățile au beneficiat de suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Pagina 1 din 4443

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.