În această dimineață, au loc 9 percheziții pe raza județului Prahova la locuințele mai multor persoane bănuite de proxenetism.

La data de 21 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de PoliţieJudeţean Prahova și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române efectuează 9 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de proxenetism.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada septembrie 2017 – februarie 2018, persoanele s-ar fi ocupat cu proxenetism, pe raza județului Prahova.

Polițiștii vor conduce 10 persoane la sediul poliției pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acțiune participă și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

O pasarelă metalică, de susținere a unor conducte de termoficare, s-a prăbușit, miercuri dimineață, peste calea ferată, în zona Gării de Vest din Ploiești, a anunțat IJP Prahova. Incidentul s-a produc în jurul orei 7.45 și nu a provocat victime, dar traficul feroviar este blocat.

ISU Prahova, care asigură măsurile specifice la fața locului cu o autospecială de pompieri, precizează că pasarela a căzut peste două linii de cale ferată. Este vorba despre o structură metalică de patru tone, cu o lungime de 15 metri și o lățime de trei metri.

La fața locului se află jandarmi, echipaje ISU Prahova, ambulantă, lucrători CFR și ai operatorului de termoficare.

Structura metalică de patru tone s-a prăbușit peste mai multe linii de cale ferată, fără ca rețeaua de termoficare pe care o susținea să fie afectată, din informațiile de la acest moment. În cădere, însă, aceasta a rupt și mai multe fire electrice.

ISU Prahova anunță că este așteptată o macara care să ridice pasarela. Ar putea fi nevoie ca aceasta să fie tăiată pentru a putea fi îndepărtată de pe calea ferată.

Din informațiile de la acest moment, rețeau de termoficare nu este afectată.

"La această oră (08:00), în judeţul Prahova, circulaţia feroviară este oprită în Gara de Vest a municipiului Ploieşti, deoarece un pod metalic a căzut pe liniile de tensiune ale căii ferate, din cauza uzurii, prăbuşindu-se practic peste acestea şi blocând deplasarea. Drept urmare, toate trenurile care circulă pe Magistrala 300 cu direcţiile Braşov-Ploieşti-București şi retur vor avea întârzieri. În prezent trenurile care au acumulat minute de întârziere sunt R 3002 (10 min) şi IR 1644 (15 minute). În acest moment se încearcă remedierea problemei de către lucrătorii CFR. Nu au rezultat victime în urma incidentului", a anunțat centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

O noua inregistrare BOMBA va fi prezentata miercuri seara, la Sinteza Zilei, de la ora 21!

Dezvaluiri SOC despre procurorii del a "Haules", metodele ilegale de ancheta si despre santaje uluitoare vor fi prezentate maine seara, in emisiunea lui Mihai Gadea.

Nu ratati lovitura fatala pentru "locotenentii" doamnei K! Va fi mãcel!

Afaceristul Razvan Alexe, audiat la ICCJ in dosarul lui Mircea si Vlad Cosma, a declarat ca nu a dat bani niciunui membru al familiei Cosma, recunoscand presiunile facute de procurori asupra sa pentru a-l determina sa sustina acuzatiile din dosar.

Alexe a recunoscut ca, la sfatul avocatilor sai, a optat pentru recunoasterea acuzatiilor pentru a beneficia de reducerea pedepsei. In faza de apel, insa, Razvan Alexe s-a razgandit.

Acesta a mai spus ca totul i se trage de la presiunea pe care procurorii au exercitat-o asupra sa in perioada in care era in arest.

Redam pasajul din dialogul dintre judecatorul ICCJ si Razvan Alexe, in care acesta din urma declara in ultimul cuvant ca nu a dat bani familiei Cosma:

Razvan Alexe: N-am dat bani familiei Cosma. Regret cele intamplate!

Judecator: Va intreb in ultimul cuvant. Ati dat bani?

Razvan Alexe: N-am dat bani

La rândul său, fostul deputat Vlad Cosma şi-a susţinut în continuare nevinovăţia, afirmând că martorii din dosar au fost forţaţi să mintă.

"Ce cred eu că s-a întâmplat? Nu am să reiau ce anume a declarat scânteia din mintea procurorului Negulescu, care, citez: a vrut să ne paradească (...). Răzvan Alexe era în arest şi a acceptat să facă un deal. Astăzi, martorii folosiţi în acuzare de DNA - respectiv, Răzvan Alexe afirmă cum a fost fortat să mintă şi să spună cum ne-a dat bani. Tot din această strategie a DNA a făcut parte secretara domnului Alexe, care, în final, a avut curaj să spună ce s-a întâmplat", a declarat Vlad Cosma în faţa judecătorilor.

Folosind aceeasi expresie pe care Klaus Iohannis a utilizat-o cand i-a descris pe cei care au dezvaluit abuzurile din "fabrica de dosare" de la Ploiesti, fostul adjunct al IPJ Prahova, Adrian Radulescu, i-a clasificat pe cei doi procurori de la DNA Ploiesti drept "niste infractori".

Radulescu este una dintre victimele debedeilor lui Kovesi, fiind trimis in judecata dupa ce a intrat in dizgratia "paraditorilor".

Conform propriilor mărturisiri, fostul adjunct al IPJ Prahova, Adrian Rădulescu, a fost arestat și inculpat pentru cercetare abuzivă întrucât a efectuat verificări cu privire la o grupare infracțională din care făcea parte și procurorul Negulescu.

Noi suntem… deasupra legii !

Contaminați de deviza rostită cu atâta emfază de șefa lor, „Noi suntem DNA!”, procurorii de la Ploiești au ajuns să se creadă deasupra legii și moralei. Deși i-au inculpat și chiar arestat pe unii pentru fapte necomise, vajnicii procurori nu s-au sfiit să facă intervenții la instituții judiciare în favoarea unor persoane apropiate care aveau dosare sau alte probleme cu legea.

Fostul adjunct al IPJ Prahova, Adrian Rădulescu, a declarat că procurorii Onea și Negulescu l-au sunat pentru a interveni în favoarea unor persoane apropiate.


Există probe clare că procurorul Negulescu a încercat să obțină favoruri sexuale de la Andreea Cosma, care era anchetată alături de tatăl său Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova, și de fratele său Vlad Cosma, deputat în Parlamentul României în perioada respectivă, ambii având statut de inculpați.

Același procuror s-a lăudat și cu relația sa fierbinte cu avocata Claudia Tănase, fina fostului primar al municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, arestat și inculpat de DNA Ploiești în urma denunțurilor acesteia și soțului său.Mai mult, Negulescu avea obiceiul să participe la chefuri de anvergură cu interlopi și lăutari.

O mașină a fost spartă ieri, în fața Sălii Leonard Doroftei din Ploiești. Hoțul nu s-a sinchisit că au existat martori. 

Suspect în acest caz este un tănăr de etnie romă. Mașina se afla parcată pe strada Milcov, în zona Sălii Leonard Doroftei.

Potrivit informațiilor obținute de Republika News, suspectul ar fi intrat întâi în sediul CSM Ploiești, pe la intrarea principală.

Aici ar fi solicitat informații despre sala de box. Paznicul aflat la intrare i-a dat informațiile cerute.

După aceea, tânărul ar fi ieșit în stradă, unde a observat că, pe bancheta unei mașini staționate, se afla o geantă. Bunul aparține unei femei și a fost lăsat, din păcate, la vedere.

Hoțul a spart geamul mașinii cu cotul și a luat geanta, deși, chiar în apropiere, într-o altă mașină parcată, se afla o persoană!

Tănărului nu i-a păsat și a fugit cu prada.

Poliția a fost sesizată în acest caz și a demarat o anchetă.

Minerii de la Salina Slănic din judeţul Prahova au declanşat, marţi, un protest spontan, aceştia fiind nemulţumiţi de salariile mici şi de nivelul mic al investiţiilor.

Zeci de mineri se află în subteran, la locul de muncă, şi refuză să iasă la suprafaţă, ei spunând că aceasta este forma lor de protest.

Liderul de sindicat Alexandru Drăgoi a declarat că la protest participă aproximativ 80 de mineri care se află în subteran şi aproximativ 110 muncitori de la instalaţia de preparare.

Lucrul la Salina Slănic a fost oprit începând de la ora 7,00, iar oamenii continuă să protesteze la locul de muncă, cei aflaţi în subteran refuzând să iasă la suprafaţă.

"Cei din subteran nu fac greva foamei, au mijloace de transport la dispoziţie, au mâncare, au apă. Forma lor de protest este la locul de muncă(...). Cei de la instalaţia de preparare sunt şi ei acolo, la locul lor de muncă", a explicat Drăgoi, potrivit Agerpres.

El a precizat că acest protest nu are legătură cu 'revoluţia fiscală', ci cu nivelul foarte mic al salariilor de bază.

Potrivit liderului de sindicat, un miner are un salariu negociat de 1.900 de lei, iar un muncitor de la instalaţia de preparare are un salariu de 1.769 de lei.

O altă nemulţumire a minerilor de la Salina Slănic este legată de nivelul foarte mic al investiţiilor.

Alexandru Drăgoi a precizat că s-au purtat discuţii cu directorul general al Salrom, care a fost prezent la faţa locului, acesta spunând că va informa ministerul, dar şi Consiliul de Administraţie despre situaţia de la Prahova.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat luni, în legătură cu Formularul 600, că va exista un singur formular, iar contribuabilii vor face o singură plată anuală a contribuţiilor, informează news.ro.

La mijlocul lunii februarie, ministrul a declarat că Ministerul Finanţelor va încerca să comaseze cinci formulare, inclusiv Declaraţia 600, iar statul va taxa veniturile estimate, nu pe cele realizate.

Luni, ministrul a spus că va face o prezentare publică a noului mecanism.

”Voi face o prezentare publică legată de noul mecanism. (...) Va fi un singur formular şi va fi efectuată o singură plată. (...) Este foarte important aspectul schimbării calităţii de asigurat care intervine la momentul plăţii şi al depunerii formularului”, a afirmat Teodorovici, luni.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiat în Comisia de Control a SRI, iar la ieșire a lansat atacuri dure la adresa președintelui Klaus Iohannis, dar și la adresa Laurei Codruța Kovesi.

Tăriceanu susține că s-a dus în Comisia de Control a SRI la audieri pentru a da un semnal public că indiferent de funcție, oamenii sunt obligați să vină în fața comisiilor parlamentare.

”Dacă șefa DNA crede că este mai presus de lege denotă un comportament și o atitudine pe care eu nu pot să le accept. Prezența mea la Comisie arată că toți trebuie să ne prezentăm la comisiile parlamentare, indiferent de funcția pe care o deținem”, a spus Tăriceanu.

Președintele Senatului l-a criticat dur pe Klaus Iohannis pentru faptul că a dat credit total DNA, în ciuda scandalurilor din spațiul public.

”Nu înțeleg atitudinea președintelui României care refuză să accepte aceste realități. Avem cu toții beneficiul îndoielii, de aceea nu înțeleg de ce președintele României a preferat să dea credit total instituției DNA. Avem cazul procurorului Negulescu, care a fost deja exlcus deja din magistratură, există și alte scandaluri și cred că atunci când lucrurile nu funcționează într-un anumit domeniu, atunci trebuie făcute corecturi”, a mai spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu susține că nici el, nici Liviu Dragnea nu doresc să aibă discuții cu Tudorel Toader despre anunțul privitor la Kovesi, pentru că nu doresc să lase loc interpretării unei presiuni politice.

”Știu că se așteaptă o decizie din partea lui, dar orice decizie trebuie cântărită bine de către domnul ministru și este dreptul dumnealui de a anunța o decizie și de a decide când face acest anunț.

Eu întâi vreau să văd decizia, nu vreau să mă antepronunț. Tudorel Toader nu este chemat în coaliție, pentru că orice discuție de acest fel ar duce la interpretarea că justiția este influențată politic, iar noi am agreat cu toții ideea că factorul politic nu trebuie să se implice în justiție”, a mai spus Tăriceanu.

Mircea Badea a vorbit în emisiunea „În gura presei”, de la Antena 3, despre dezvăluirile făcute de Vlad Cosma și despre fabricarea de probe la DNA.

„Există mulți cetățeni care simt esența speței, dar din cauza uriașului aparat de propagandă al DNA, unii oamenii nu au prins detaliile. La un moment dat, unitatea de elită, cum a numit-o Kovesi, de la Ploiești pune mâna pe o hârtie scrisă de Sebastian Ghiță. Și ei zic „să îl facem pe Ghiță”. Ați văzut aseară toate acele interceptări. S-au gândit să fabrice probe, că acea hârtie fără niște probe ajutătoare nu valora doi bani găuriți. Atunci, aveau nevoie de niște tabele. (...) Și lui Vlad Cosma i se expune speța. Hârtia scrisă de Sebastian Ghiță ne ajunge? Nu. Ne trebuie context. Cine să facă contextul? Vlad Cosma pentru că ne va asculta pentru că îl amenințăm că o arestăm pe soră-sa”, a spus Mircea Badea.

Pagina 1 din 2852

Cele mai citite