Sistemul nostru imunitar este mai slab sau mai puternic în funcţie de sezon, iar meniul nostru alimentar trebuie să fie adaptat după acest criteriu. Mai mult decât atât, specialiştii de la ApiLand afirmă că din meniul nostru zilnic nu trebuie să lipseasă produsele apicole, deoarece mierea, polenul, pastura etc. contribuie semnificativ la sănătatea şi vitalitatea noastră. Aceştia au realizat, în premieră, şi un calendar cu tipul de produse apicole pe care trebuie să le consumăm lună de lună şi proprietăţile pe care acestea le au.

Ianuarie – Întâmpină noul an cu energie şi vitalitate!

Imediat după Revelion, specialiştii de la ApiLand recomandă să consumăm păstura, polenul crud, tonic regal şi bomboane cu miere de Manuka. “Păstura este renumită peste tot în lume pentru proprietăţile de detoxifiere a organismului, pentru că reduce semnificativ colesterolul din sânge şi pentru faptul că protejează ficatul şi tubul digestiv. De cealaltă parte, în completare, polenul crud stimulează funcţionarea rinichilor, ajută la detoxifierea organismului şi îmbunătăţeşte capacitatea de memorare. Dacă vom consuma tonic regal, vom creşte nivelul de energie şi vitalitate al organismului, vom combate stresul, oboseala şi insomniile, fenomene specifice începutului de an şi ne vom întări imunitatea. Bomboanele manuka reduc inflamaţiile şi calmează durerile în gât, protejează căile respiratorii şi au un gust pe care toată lumea îl va îndrăgi”, declară Ovidiu Bodea, directorul ApiLand – compania cu cea mai variata gamă de produse apicole din România.

Februarie – Scap de răceala şi gripă!

În friguroasa lună februarie, specialiştii de la ApiLand recomandă să consumăm tinctură de propolis, astfel încât să stăm cât mai departe de răceală, să ameliorăm eventualele bronşite şi pneumonii şi să ne eliberăm caile respiratorii de mucozităţi. De asemenea, ni se recomandă să consumăm capsule cu propolis bio, pentru a ucide bacteriile şi viruşii din corp, Mierea de Manuka – pentru a trata durerile de gât, febra, gripa, răceala şi bronşitele cronice şi, totodată, polen crud, care ne reglează flora intestinală şi metabolismul.

Martie – Sunt pregătit pentru schimbarea de sezon!

Chiar dacă ne pregătim la schimbarea de sezon, specialiştii de la ApiLand ne recomandă să continuăm să consumăm tinctura de propolis pentru a lupta împotriva răcelilor şi pentru a ne trata de gastrită, ulcer gastric şi duodenal. În acelaşi timp, problemele gastro-intestinale pot fi prevenite cu ajutorul Mierii de Manuka, care previne şi astenia de primăvară. Lăptişorul de matcă este, de asemenea, ideal dacă vrem să ne creştem rezistenţa la efort fizic şi intelectual, iar polenul crud trebuie să nu lipsească din dieta noastră zilnică, deoarece acţionează benefic asupra venelor şi vaselor capilare şi ne ţine departe de anxietate şi depresii minore.

Aprilie – Primăvara aceasta, fără astenie şi imunitate scăzută!

Tonicul regal este ideal la mijlocul primăverii, deoarece creşte nivelul de energie şi vitalitate al corpului şi ne ajută la îmbunătăţirea memoriei şi procesului de învăţare. “Tonicul apicultorului” este, de asemenea, un produs recomandat de specialişti pentru luna aprilie, deoarece combate stresul, oboseala fizică şi psihică şi înlătură nevrozele, depresiile şi neurastenia. Mierea de salcâm, cea polifloră şi mierea de tei sunt ideale pentru prevenirea asteniei şi pentru întărirea sistemului imunitar, fiind recomandat în special copiilor, gravidelor şi persoanelor aflate în covalescenţă. La meniul zilnic se adaugă polenul crud, pentru echilibrarea sistemului digestiv şi pentru a ne menţine în formă.

Mai – Detoxifiere naturală cu produse apicole!

Şi luna mai este foarte important să ne detoxifiem organismul, să reducem colesterolul din sânge şi să ne protejăm ficatul şi tubul digestiv. Cel mai recomandat produs apicol pentru această perioada este păstura, dar în acelaşi timp specialiştii de la ApiLand ne recomandă consumul de tonic regal, mierea de salcâm şi polenul crud, deoarece ne ajută să combatem stresul, oboseala şi insomniile, să suplinim carenţele alimentare specifice apropierii de sezonul cald şi să avem grijă de sănătatea ochilor.

Iunie – Energie, memorie, atenţie şi concentrare maximă!

Începutul verii înseamnă vitalitate, energie şi distracţie. Pentru ca organismul nostru să ţină pasul cu ritmul infernal al verii, specialiştii de la ApiLand ne recomandă să consumăm lăptişor de matcă, deoarece acest produs-minune ne ajută să creştem imunitatea şi rezistenţa la efortul fizic şi intelectual, dar acţionează benefic şi asupra sistemului nostru nervos. Mierea de tei este, de asemenea, recomandată deoarece calmează stările de nervozitate, ne ajută să luptăm împotriva stresului şi a stărilor de oboseală şi tratează eficient crampele musculare. Totodată, în această lună, este foarte important să consumăm polen crud şi bomboane de miere, pentru a creşte nivelul energetic general.

Iulie – Am grijă de frumuseţea mea cu produse naturale!

Din cauza căldurii excesive, în luna iulie trebuie să avem grijă de tenul nostru mai mult ca oricând. „Produsele apicole sunt unele dintre cele mai recomandate de specialiştii din întreaga lume pentru diminuarea şi estomparea ridurilor, pentru producerea de colagen natural, care redă elasticitate pielii. Lăptişorul de matcă este un asemenea produs apicol de o importanţă majoră pentru frumuseţea noastră care, printre multe altele, regenerează, hidratează şi vitalizează părul. De asemenea, recomandăm polenul crud, care conferă vitalitate, strălucire şi volum părului, mierea de Manuka, renumită pentru vindecarea acneelor şi eczemelor şi pentru oferirea fermităţii şi elasticităţii pielii. Aceasta din urmă se găseşte şi sub formă de cremă de faţă, de mâini şi pastă de dinţi”, declară Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.

August – Fără probleme de sănătate, în vacanţă!

În această lună, majoritatea dintre noi ne aflăm în vacanţă şi trebuie să ne bucurăm de ea aşa cum se cuvine. Pentru a avea un tonus crescut, specialiştii de la ApiLand ne recomandă tonicul regal şi tonicul apicultorului, deoarece acestea sunt ideale pentru întărirea sistemului nostru imunitar şi pentru înlăturarea nevrozelor şi stărilor depresive. Tinctura de propolis ne ajută la prevenirea răcelilor şi gripei, iar polenul crud diminuează stările de somnolenţă şi oboseală şi contribuie la regenerarea florei intestinale.

Septembrie – Înapoi la şcoală sau muncă? Sunt pregătit!

Schimbarea de anotimp trebuie să vină cu o nouă dietă alimentară, iar produsele apicole care ne ajută la creşterea imunităţii sunt recomandate de orice medic. Specialiştii de la ApiLand recomandă consumarea lăptişorului de matcă şi a tonicului regal, în această lună, iar tinctura de propolis şi polenul crud ne ajută să ne protejăm de viroze respiratorii şi infecţii microbiene. Totodată, polenul crud facilitează absorbţia de calciu în organism, vitală la începutul sezonului rece.

Octombrie – Toamna aceasta, fără astenie şi probleme digestive!

După o lună de la începerea jobului, pentru adulţi, şi a şcolii, pentru copii, se poate instala o oarecare stare de depresie, pe care o putem combate dacă vom consuma tonicul apicultorului sau mierea de Manuka. Tinctura de propolis trebuie să fie nelipsită din casa noastră în perioada virozelor, iar polenul crud previne inflamarea colonului, tonifică, fortifică şi energizează organismul.

Noiembrie – Suplinesc cu succes carenţele alimentare!

Mierea polifloră este recomandă în luna noiembrie, deoarece echilibrează procesul de digestie şi acţionează benefic asupra ficatului şi inimii. Pentru a ne feri de viroze, trebuie să continuăm dieta bazată pe tonicul apicultorului şi lăptişorul de matcă, iar polenul crud ne va ajuta să ameliorăm afecţiunile hepatice şi să ne detoxifiem ficatul şi rinichii

Decembrie – Acum pot să mă bucur din plin de sărbătorile de iarnă!

“Deoarece vom interacţiona cu foarte mulţi oameni în perioada sărbătorilor, riscul să contactăm o boală virală este major. Pentru a preveni acest lucru, recomandarea noastră este consumul de lăptişor de matcă, tonic regal şi tinctură de propolis. Pe lângă proprietăţile sale de întărire a sistemului imunitar, aceste produse ne ajută să reducem colesterolul din sânge şi să combatem stresul, oboseala şi insomniile. De asemenea, în luna decembrie este recomandat consumul de miere crudă – fie de salcâm, polifloră sau de tei -, polenul crud, pentru reducerea tensiunii arteriale. Pentru hidratarea şi protejarea buzelor uscate sau crăpate, noi recomandăm folosirea balsamului de buze din miere de Manuka, deoarece are proprietatea de a reda buzelor aspectul estetic tineresc”, declară Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.

In Japonia a devenit deja o traditie sa bei apa imediat ce te ridici din pat.

Oamenii de stiinta au inceput sa studieze fenomenul si sa afle daca acest obicei are sau nu o valoare medicala.

Studiile japonezilor au confirmat faptul ca "tratamentul" cu apa are rezultate pozitive in mai multe afectiuni precum durerile (de cap, musculare etc.), atrita, epilepsie, obezitate, tuberculoza, meningita, gastrita, diabet, constipatie, greata, voma, dar si in cazul unor probleme ale inimii, rinichilor, uterului, urechilor si gatului.

"Regimul" pentru boli

Folosind metoda de mai sus, cercetatorii spun ca este nevoie de un anumit regim pentru a trata diferite boli.

– pentru hipertensiune arteriala: 30 de zile

– pentru gastrita: 10 zile

– pentru diabet: 30 de zile

– pentru constipatie: 10 zile

– pentru cancer: 180 de zile

– pentru tuberculoza: 90 de zile

– pentru artrita: 3 zile in fiecare prima saptamana a lunii, apoi se revine la rutina obisnuita.

Folosindu-se aceasta metoda se creste frecventa urinarilor si astfel se elimina cat mai multe toxine.

Mai este de notat faptul ca, in timpul mesei, japonezii si chinezii nu beau apa rece, ci ceai cald. Apa rece incetineste procesul de digestie si solidifica grasimile din alimente. Grasimile solidificate intereactioneaza cu acidul din stomac si se absorb mult mai repede in intestine, ceea ce poate duce la cancer.

Când ne uităm la un film ronţăim cu plăcere popcorn. Pentru că se face mai uşor, de cele mai multe ori preferăm popcornul la microunde şi alegem porumbul clasic de floricele. Însă, nimeni nu îşi poate imagina cât de periculos este acesta pentru sănătatea noastră, conform exquis.ro.

În general, popcornul nu ar trebui să fie un pericol pentru sănătatea noastră. Popcornul era cândva o gustare benefică pentru sănătate. Însă, în ultimii ani, popcornul clasic (din porumb de floricele), făcut pe aragaz, în tuci, a fost înlocuit de popcornul la microunde. Dacă citim eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde, vei constata că ingredientele regăsite în ea nu se limitează doar la boabe de porumb şi sare. Majoritatea conţine ulei de soia parţial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grăsimi trans, precum şi alte tipuri de grăsimi nesănătoase.

De departe, însă, cele mai periculuase sunt aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi. Mai mulţi medicii au ajuns la concluzia că popcornul la microunde ne afectează sănătatea după ce au diagnosticat cu diverse boli mai mulţi pacienţi care consumau zilnic mai multe pungi de floricele cu diverse arome.

Unul dintre pacienţi a venit la medic cu grave probleme respiratorii. Bolnavul consuma zilnic mai multe pungi de floricele de porumb cu aromă de unt, care prin prepararea la cuptorul cu microunde emanau o substanţă aromată numită diacetil.

Potrivit unui expert american, popcornul nu se „opreşte” numai la plămâni, respectiv floricelele la pungă, făcute la microunde, pun în pericol fertilitatea. Astfel, o substanţă chimică din ambalaj, care ar avea, conform expertului american, „o strânsă legătura cu infertilitatea”, trece în cele 2-3 minute petrecute în cuptor în floricele, şi apoi în organism. Expertul a fost susţinut mai apoi şi de un studiu al UCLA (Universitatea din California, Los Angeles). „Ajuns în organism, acest acid ramane timp de mai mulţi ani, acumulându-se până la cote alarmante, şi putând astfel cauza infertilitatea”, spune acesta.

În plus, în cadrul testelor pe animale s-a demonstrat că substanţele pe care le conţine popcornul la pungă, combinate, pot cauza cancer la ficat, cancer testicular sau pancreatic. În plus, în urma unui studiu realizat în cinematografele din SUA, a rezultat că o pungă de popcorn de mărime medie şi o băutură conţin aproximativ 1.600 de calorii.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), luând în considerare şi prevederile Regulamentului Sanitar Internaţional - RSI 2005, a declarat sfârşitul Urgenţei de Sănătate Publică de Importanţă Internaţională (USPII) referitor la gama de malformaţii congenitale şi tulburări neurologice cauzate, cel mai probabil, de infecţia cu transmitere locală a virusului Zika (ZIKV), informează MAE.

Totuşi, precizează sursa citată, evaluarea globală a riscului de infectare nu s-a schimbat şi vigilenţa trebuie să rămână crescută pentru ţările şi teritoriile unde ţânţarii Aedes sunt stabiliţi. Pe cale de consecinţă, OMS, în colaborare cu Centrul European de Control şi Prevenire a Bolilor - ECDC şi CDC Atlanta, a revizuit schema prin care se categoriseşte profilul epidemiologic al teritoriilor cu transmitere a virusului Zika, fiind definite urmă

 

toarele categorii: Categoria 1: Zonă cu introducere nouă sau reintroducere şi cu transmitere în desfăşurare; Categoria 2: Zonă cu evidenţe ale circulaţiei virusului înainte de 2015 sau zonă cu transmitere în desfăşurare, care nu mai este în faza de nouă introducere sau reintroducere, dar unde nu exista evidenţe ale întreruperii transmiterii; Categoria 3: Zonă cu transmitere întreruptă şi cu potenţial de transmitere în viitor; Categoria 4: Zonă unde vectorul competent este complet stabilit (Aedes aegypti), dar transmiterea curentă sau în trecut nu se cunoaşte sau nu este documentată.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români, pentru a obţine informaţii despre clasificarea ţărilor sau teritoriilor expuse la acest risc, să acceseze portalul http://apps.who.int/iris, unde se va accesa pagina dedicată virusului Zika.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a emis restricţii generale privind călătoriile sau comerţul cu ţări, zone şi/sau teritorii cu transmitere a virusului Zika, dar se avertizează femeile însărcinate să nu călătorească în zone de risc de categoria 1 sau 2, avertisment care se bazează pe riscul crescut de microcefalie şi alte malformaţii congenitale la copii născuţi de femeile gravide infectate cu virusul Zika, arată MAE.

Ţinând cont de modalităţile de transmitere a virusului Zika - transmiterea vectorială (principală cale) şi transmiterea pe cale sexuală, se fac următoarele recomandări:

Înainte de a călători în zone din categoria de risc 1 sau 2: consultarea unui medic sau a unui cabinet specializat în medicina de călătorie şi boli infecţioase, privind riscul potenţial asociat itinerarului de deplasare, şi, totodată, să se primească recomandări privind reducerea expunerii la înţepături de ţânţari, precum şi măsuri de prevenire privind transmiterea pe cale sexuală a virusului Zika.

În timpul călătoriei în zone din categoria de risc 1 sau 2, bărbaţii şi femeile sunt sfătuiţi să practice abstinenţa şi/sau contacte protejate, pentru a preveni infecţia cu virusul Zika, cu virusul imunodeficienţei umane (HIV) sau alte infecţii cu transmitere sexuală sau sarcini nedorite.

De asemenea, sunt menţionate sfaturi pentru a se preveni înţepăturile de ţânţari în timpul călătoriei. Cetăţenii trebuie să poarte îmbrăcăminte de preferinţă deschisă la culoare, care acoperă corpul cât mai mult (pantaloni lungi, cămăşi/bluze cu mâneca lungă); să utilizeze repelente de tipul DEET (dietiltoluamida), IR 3535 (ester etilic al acidului 3 - [N-butil-N-acetil], aminopropionic) sau KBR3023 (denumit şi Icaridin sau Picaridin), în concordanţă cu instrucţiunile de pe etichetă; să utilizeze plase împotriva ţânţarilor, în jurul paturilor, în timpul repausului/somnului, mai ales în timpul zilei când ţânţarii Aedes sunt cei mai activi; să utilizeze bariere fizice (ecrane, plase) la uşi, ferestre, îmbibate în substanţe insecticide sau să închidă uşile şi ferestrele.

Potrivit sursei citate, la întoarcerea acasă, din zone afectate de virusul Zika din categoriile 1 si 2, pentru a se preveni transmiterea ulterioară a virusului Zika, cetăţenii români sunt sfătuiţi să ia în considerare abstinenţa timp de 6 luni, iar partenerii femeilor gravide să practice abstinenţa cel puţin pe perioada sarcinii şi trebuie, de asemenea, să continue sa folosească repelente pentru cel puţin 3 săptămâni pentru a evita înţepăturile de ţânţari şi, eventual, răspândirea infecţiei pe această cale.

Informaţii detaliate despre dinamica răspândirii acestui virus se regăsesc în portaluri dedicate, astfel: al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), al Centrului European de Control şi Prevenire a Bolilor (ECDC) şi www.mae.ro.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Centrele județene de excelență vor avea dreptul de a accesa proiecte și programe cu finanțarea europeană, independent de inspectoratele școlare, și vor putea implementa programe de parteneriat cu diverse instituții din țară și din străinătate, cu ONG-uri sau chiar cu comunitatea locală, cu scopul îmbunătățirii condițiilor și resurselor necesare educării elevilor români capabili de performanțe înalte, a anunțat deputatul PSD Aida Căruceru, după ce plenul Camerei Deputaților a adoptat cu 191 de voturi pentru un proiect de lege inițiat de Căruceru și de alți 41 de parlamentari PSD.

“Împreună membrii grupului deputaților PSD am decis să propunem o lege simplă, dar de impact, care să permită centrelor de excelență din județele României să acceseze în nume propriu programe și proiecte pe fonduri europene, pentru a permite condiții mai bune și resurse adecvate elevilor care pot și care vor să facă înaltă performanță în educație. Am convingerea că proiectul de lege va trece repede și de Senat și că, foarte curând, vom vedea rezultatele acestei legi care vine în sprijinul sistemului de educație din România”, a declarat Aida Căruceru.

În urma modificării legislative, centrele județene de excelență vor fi înființate prin Legea nr. 1/2011 a Educației Naționale și vor deveni unități conexe ale Ministerului Educației, alături de centrele județene de resurse și asistență educațională. Astfel, aceste centre județene de excelență, fiind înființate prin lege, vor avea dreptul de a accesa proiecte și programe cu finanțare europeană, individual de Inspectoratele Școlare Județene sau alte unități de învățământ de pe plan local sau național.

Descentralizarea este un proiect care poate şi trebuie să funcţioneze, a afirmat marţi premierul Sorin Grindeanu, precizând că soluţiile în acest caz "nu trebuie îngropate" alături de alte probleme. "Există un lucru (...) care ne-ar putea duce mai aproape de ce ne propunem şi anume proiectul de descentralizare (...) la care Liviu Dragnea a lucrat în urmă cu câţiva ani, dar care, la un moment dat, a fost respins de către Curtea Constituţională. Au trecut câţiva ani de atunci, ani în care nu s-a mai întâmplat absolut nimic. (...) Nu avem de gând să lăsăm lucrurile aşa. Soluţiile nu trebuie îngropate alături de alte probleme. Descentralizarea este un proiect care poate şi trebuie să funcţioneze", a declarat Grindeanu, marţi, la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, desfăşurată la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Guvernul a adoptat deja Strategia generală de descentralizare. "Credem că lucrurile vor funcţiona mai bine dacă vom aduce mai aproape de cetăţean anumite instituţii şi dacă vom transfera competenţe care acum sunt administrate de la centru, păstrând (...) aici doar mecanismele de inspecţie şi control. În plus, aceasta ar fi o soluţie pentru a salva şi o bună parte din facilităţile care acum sunt în paragină şi care, acolo unde este cazul, ar putea fi transferate către autorităţile locale şi sunt exemple care îmi vin rapid în minte, fie că vorbim de taberele şcolare sau de bazele sportive", a spus prim-ministrul.

Potrivit şefului Guvernului, a fost rezolvată şi o altă problemă referitoare la modul în care autorităţile locale au finanţat activităţile sportive. "Am avut o lege ambiguă, care a dus la multe procese penale şi probleme cu cei de la Curtea de Conturi. Lucrurile au fost corectate în ultima şedinţă de Guvern, unde am modificat Legea educaţiei fizice şi a sportului, astfel încât autorităţile locale să poată finanţa transparent activităţile sportive. Cred că de acum încolo totul este clar şi vom avea şi rezultate mai bune în acest domeniu", a explicat Sorin Grindeanu, conform Agerpres.

Şeful Executivului a reiterat că toate obiectivele anunţate în Programul de guvernare vor fi realizate. "Am încredere că vom reuşi împreună să facem aceste lucruri, pentru că văd în această sală oameni care înţeleg România la fel cum o înţeleg şi eu, şi doamna Shhaideh, şi doamna Plumb, şi (...) doamna Vasilescu (...), ca să dau exemple din Guvern. (...) Autorităţile locale trebuie să ia cele mai multe decizii în privinţa nevoilor pe care le au comunităţile pe care le conduc, dar pentru asta trebuie şi bani, pentru asta trebuie descentralizate şi acele pârghii care sunt generatoare de venituri pentru autorităţile locale", a completat Grindeanu.

Actorul britanic Roger Moore, devenit celebru cu rolul James Bond şi cel din seria "Sfântul", a încetat din viaţă marţi, în Elveţia, la vârsta de 89 de ani, a anunţat familia, pe contul de Twitter al actorului, relatează agenţiile internaţionale de presă.

"Cu inima grea trebuie să anunţăm decesul tatălui nostru iubit, Sir Roger Moore, astăzi, în Elveţia, după o scurtă dar curajoasă luptă împotriva cancerului", au scris copiii actorului pe contul său de Twitter, notează AFP.

"Dragostea care l-a înconjurat în ultimele sale zile a fost atât de mare încât este imposibil de cuantificat în cuvinte", au scris fiica sa Deborah şi fiii săi Geoffrey şi Christian într-un comunicat.

Roger Moore a trăit multă vreme la Gstaad, în cantonul Berna, unde trăiesc numeroase celebrităţi cu bani, iar apoi s-a mutat în cantonul Valais, la Crans Montana, o altă staţiune pentru sporturi de iarnă.

Arhetip al gentleman-ului englez, Roger Moore a jucat în seria "Sfântul", dar şi în filmele Bond. El a jucat rolul agentului 007 în şapte filme, începând cu "Live and Let Die" în 1973 şi până la "A view to a kill" în 1985. Potrivit Reuters, filmele Bond i-ar fi adus lui Moore un câştig de 14 milioane de lire sterline.

El a fost totuşi considerat "prea chipeş" şi respins pentru primul rol al agentului 007 în "Dr No" (1962). El a trebuit să aştepte până când Sean Connery a fost epuizat de rol pentru a prelua ştafeta.

Stilul său de gentleman perfect a fost rodat în seria televizată "The Saint", între 1962 şi 1969. Rolul lui Simon Templar i-a asigurat succesul mondial, confirmat de o altă serie, "The Persuaders!", difuzată în 1971 şi 1972.

După ce i-a predat rolul Bond lui Timothy Dalton, Moore a trăit într-un regim de semi-retragere, ducând o viaţă de milionar între locuinţele sale din Los Angeles, Elveţia şi sudul Franţei.

Playboy pe ecran, Roger Moore a avut numeroase cuceriri şi în viaţă. El a fost căsătorit de patru ori, iar cu a treia sa soţie, Luisa Mattioli, a avut trei copii. Cea de a patra şi ultima sa soţie a fost Kristina 'Kiki' Tholstrup, cu care s-a căsătorit în 2002.

Născut la 14 octombrie 1927 în sudul Londrei, dintr-un tată poliţist şi o mamă casnică, actorul a apreciat că cel mai mare rol al său a fost cel jucat în slujba UNICEF. Numit ambasador al UNICEF în 1991, el a îndeplinit acest rol în întreaga lume.

Unul dintre busturile donate Ploiestiului din partea Societatii Cultural-Istorice "Mihai Viteazul" a ajuns "vedeta" printre gunoaie. Talpa statuii se macina incet, dar sigur, sub nepasarea autoritatilor locale.

Presedintele Fundatiei care a oferit bustul lui Ienachita Vacarescu si l-a amplasat in cartierul cu acelasi nume si-a manifestat dezamagirea, public, pe Facebook:


Ienachita Vacarescu si mizeria marca Donald, in Ploiesti, cartierul cu acelasi nume. O donatie a SMV, Oprea Nicolae si Sorin Chivu, din anul 2004. Rugam si pe aceasta cale Primaria municipiului Ploiesti sa rezolve dezastrul instaurat de "Ratoi" in oras. Avand in vedere lipsa de respect fata de acest monument, propunem Primariei sa-l mute in curtea scolii de vis a vis. Daca nu exista vointa necesara, la 15 iunie ac. SMV anuleaza donatia, ridica monumentul, il scoate pe Ienachita Vacarescu din noroiul ratelor si-l instaleaza la un loc de onoare in judet sau in Romania Mare. Prezenta postare este si un preaviz public din partea SMV!", a scris Mircea Cosma pe reteaua de socializare.

Ienăchiță Văcărescu (n. 1740 - d. 12 iulie 1797) a fost un poet, filolog și istoric român din Țara Românească, aparținător al unei vechi familii boierești, familia Văcărescu, precursor al folosirii limbii române culte, pe care a folosit-o atât în scrierile sale filologice și istorice, cât și în poeziile pe care le-a scris.

A fost erudit și poliglot, știa: slava veche, greaca veche și modernă, turca, araba, persana, franceza, germana și italiana. 

A fost mare dregător domnesc și a îndeplinit misiuni diplomatice peste hotare. Ca om politic și istoric a manifestat tendințe filoturce. Lucrarea sa, Istorie a prea puternicilor împărați otomani, este tipărită abia în 1863 de Alexandru Papiu Ilarian. Este al doilea român după Dimitrie Cantemir care scrie o istorie a Imperiului Otoman.

Este autorul celei dintâi gramatici românești tipărite (1787), care, pe lângă diversele categorii gramaticale, cuprinde și un capitol de prozodie, ilustrat cu exemple originale. Poezia sa, redusă ca dimensiuni și predominant erotică, e scrisă în maniera neoanacreontică a epocii, dar folosește și evidente sugestii folclorice.

Ienăchiță Văcărescu a construit un conac la Băneasa, din care se mai păstrează azi doar Biserica „Sf. Nicolae”.

Am asteptat ca Primaria Ploiesti sa finalizeze cu succes marele eveniment intitulat "Zilele Ploiestiului", pentru care s-au alocat 30.000 de euro-bani publici, iar Nicoleta Craciunoiu n-a avut o problema in a semna devizele de plata.

 

Acum, ca dansul s-a terminat si toti spectatorii au plecat acasa mult mai culturalizati si mai fericiti de traiul pe care-l au, sa vorbim putin si despre faptul ca Ploiestiul dispare sub ape de fiecare data cand ploua.

La cum se prezinta strazile dupa o ploaie de vara, ai zice ca in Ploiesti n-a mai plouat pana in 2017 si nu stim ce inseamna apa si ce efecte produce atunci cand se acumuleaza. 

Ii rugam pe stimabilii din Primarie, pe aceia care isi fac treaba respectand legea si se simt linsati mediatic, sa se uite la pozele de mai sus si sa ne spuna cum am putea sa ne bucuram de Zilele Ploiestiului cand trebuie sa venim cu cizme la concert.

Intelegem principiul "paine si circ", dar cu niste limite, totusi. Ceva nu e in regula cand ai wi-fi pe iPhone dar WC-ul e in fundul curtii.

La data de 20.05.2017 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Spiratos Dragoș Andrei  şi  Ernilă Tudor Constantin  pentru săvârşirea infracţiunilor  de  trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și introducerea, în mod ilegal, în România de droguri de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul  Spiratos Dragoș Andrei  a comercializat droguri de  risc şi de mare risc, respectiv, cannabis, ecstasy şi amfetamină, mai multor consumatori de pe raza municipiului Iaşi.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constat că inculpatul Spiratos Dragoș Andrei  a procurat drogurile de mare risc de la inculpatul Ernilă Tudor Constantin  care, la rândul său, le-a comandat  în mediul on-line prin intermediul platformelor de tip „onion – dark net”.

La data de 19.05.2017 inculpatul Ernilă Tudor Constantin a fost surprins în flgrant în timp ce ridica un colet ce conținea droguri de mare risc expediate din Olanda, prin intermediul serviciului poştal naţional.

La aceeaşi dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi au efectuat un număr de 8 de percheziții domiciliare  pe raza municipiului Iaşi, ocazie cu care  au fost ridicate în vederea confiscării 110 comprimate de ecstasy, mai multe doze de cannabis, 13 dispozitive de mărunțit substantele vegetale și 3 cântare electronice de precizie.

La data de 21.05.2017 Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Spiratos Dragoș Andrei  şi  Ernilă Tudor Constantin,  pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.

Pagina 1 din 2168
loading...