Miting neautorizat prin care se incearca debarcarea Guvernului PSD – Grindeanu prin forta strazii. Elemente care au instigat o parte mica din acea fractiune a populatiei prost informata despre legitimitatea unei legi de gratiere a unor pedepse, au blocat duminica seara, incepand cu orele 17.00 circulatia in Piata Universitatii din Capitala.

 

Dupa orele 18.00, in Piata Universitatii si-a facut aparitia, imbracat intr-o geaca de culoare rosie, insusi presedintele Romaniei Klaus Iohannis, care i-a salutat pe protestatari si care a dat tonul plecarii catorva mii de persoane, mobilizate in piata prin retelele de soocializare, sa purceada la un mars pe b-dul Magheru, din Piata Universitatii spre Piata Victoriei, in fata Guvernului Romaniei.Klaus Iohannis s-a raliat prin prezenta sa unui miting neautorizat, dovedind astfel ca este interesat de caderea Guvernului, sprijinand practic un protest impotriva guvernului legitim ales, pe care l-a obstructionat inca dinainte de formarea sa, dar si a parlamentului legitim ales. Asta intrucat protestatarii au strigat continuu sloganurile: “Parlament penal, mars la Tribunal!”; “DNA sa vina sa va ia!”; “Mergeti la inchisoare, nu la guvernare!”; "Dragnea nu uita Romania nu-i a ta!; "PSD, ciuma rosie!"; Insusi Iohannis a declarat: “Luptam cu gasca celor cu probleme penale!”

In cele cateva minute pe care le-a petrecut alaturi de protestatari, inconjurat de SPP-isti, Iohannis a avut grija sa li se permita jurnalistilor sa vina alaturi de domnia sa pentru a-si manifesta indignarea fata de proiectul de ordonanta privind gratierea unor pedepse: "Am venit aici in Piata Universitatii, ca si miile de romani, ca sa-mi arat indignarea. O gasca de oameni politici cu probleme penale vrea sa schimbe legislatia din Romania vrea sa slabeasca statul de drept. Asa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil sa se schimbe legislatia si zeci, sute de politicieni certati cu legea sa se gasesca cu dosarele curate si sa continue faradelegile. Romanii, pe buna dreptate, sunt indignati."

Este absolut nemaivazut ca un presedinte in functie sa iasa in strada sa protesteze impotriva Guvernului si Parlamentului noi si legitim alese, fapt care poate fi calificat drept o tentativa de stat impotriva legislativului si executivului alese prin vot democratic.

In opinia noastra, Klaus Iohannis a incalcat grav Constitutia care spune despre Presedintele Romaniei:

Art. 80 – Rolul Presedintelui

(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.

(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate."

Prezenta lui Iohannis in Piata Universitatii, alaturi de importante efective ale SPP, si pornirea in mars catre Guvern la bordul limuzinei sale Mercedes S500, alaturi de protestatari, reprezinta o instigare impotriva Guvernului si Parlamentului legitim alese in decembrie 2016.

Spre cinstea lor, desi mitingul a fost neautorizat si a blocat circulatia, jandarmii nu au intervenit in forta, dovedind maturitate in actiune spre deosebire de protestele neautorizate din timpul regimului Basescu, unde s-a ajuns la raniri grave a unor persoane.

Prezenta lui Klaus Iohannis la manifestatiile din Capitala demonstreaza faptul ca protestele nu apartin societatii civile, e de parere jurnalistul Patrick André de Hillerin.

 

Acesta sustine ca statul de drept nu exista, din moment ce niciun jandarm nu l-a amendat pe Iohannis, potrivit prevederilor legale. Iata mesajul postat de jurnalist pe facebook:

"Sunt de părere că în prezența Președintelui legea nu poate fi decât respectată. Iar legea spune că un protest pentru care nu s-au făcut demersurile legale necesare, se lasă cu amenzi. Hai să-l vedem pe jandarmul ăla care-l amendează, în spiritul democrației, pe Iohannis. Dacă nu-l amendează, mă piș pe el de stat de drept."

Puterea de cumpărare a românilor a crescut în 2016, comparativ cu 2015. Anul trecut, în ţara noastră s-a înregistrat o majorare cu 12% a puterii de cumpărare, în contextul în care şi la nivel european a fost identificată o evoluţie pozitivă a acestui aspect, potrivit unui studiu GfK privind puterea de cumpărare pe bătrânul continent. La nivel naţional, cei mai bogaţi români sunt locuitorii capitalei, urmaţi de cei din judeţele Timiş şi Cluj. Totuşi, deşi în creştere, puterea de cumpărare din România rămâne una dintre cele mai scăzute la nivel european.

Puterea medie de cumpărare sau venitul disponibil pe cap de locuitor înregistrată în România anul trecut este de 4.181 euro, potrivit studiului GfK privind puterea de cumpărare în Europa. Această sumă duce ţara noastră pe locul 33 din cele 42 de state incluse în cercetare, menţinându-se, practic, poziţia ocupată în urmă cu doi ani. Venitul înregistrat de România reprezintă aproximativ o treime din media europeană. În comparaţie cu 2015, România a crescut cu aproape 12% puterea nominală de cumpărare pe cap de locuitor.

Bucureştenii, cei mai bogaţi români

În ceea ce priveşte situaţia pe judeţe, în ţara noastră cei mai bogaţi locuitori sunt cei din Bucureşti, care au cea mai mare putere de cumpărare: 6.288 de euro pe cap de locuitor, cu 50 de procente peste media pe ţară. Această cifră plasează locuitorii capitalei la aproximativ acelaşi nivel cu locuitorii din Polonia (locul 29 în Europa).

Locuitorii judeţului Timiş ocupă poziţia a doua cu 4,987 euro pe cap de locuitor şi cei din Cluj, cu 4,931 euro pe cap de locuitor. Top 10 este completat de judeţele Ilfov, Braşov, Constanţa, Sibiu, Arad, Prahova şi Argeş. Judeţele aflate în top 10 sunt, de fapt, singurele cu o putere de cumpărare peste media naţională, toate celelalte 32 situându-se sub aceasta. 

Ultimul loc între cele 42 de judeţe din România este ocupat de Vaslui. Puterea de cumpărare a locuitorilor acestei regiuni este de doar 3.054 de euro. Aceasta este cu 28% sub media pe ţară şi la aproximativ acelaşi nivel de venit disponibil cu locuitorii Serbiei sau Macedoniei (poziţia 35, respectiv 36 în Europa).

13,672 euro pe cap de locuitor, puterea de cumpărare medie la nivel european

Comparativ cu 2015, anul trecut la nivel european puterea de cumpărare medie a crescut uşor. Venitul net disponibil al populaţiei variază substanţial între cele 42 de ţări incluse în studiul citat. Cea mai mare putere medie de cumpărare o găsim în Liechtenstein, Elveţia şi Luxemburg, în timp ce cea mai slabă se înregistrează în Belarus, Moldova şi Ucraina. Ucrainenii au doar a opta parte din puterea medie de cumpărare a locuitorilor Liechtenstein-ului. 

Conform studiului, suma disponibilă consumatorilor europeni în 2016 pentru cheltuieli şi economisire a fost de aproximativ 9.180 miliarde de euro. Acest lucru corespunde unei puteri medii de cumpărare pe locuitor de 13.672 de euro pentru cele 42 de ţări analizate.

Creşterea scăzută a puterii de cumpărare medie la nivel european se datorează în principal efectelor cursului de schimb şi stagnării ratelor de creştere în unele dintre cele mai mari ţări. Cu toate acestea, multe ţări au rate de creştere de peste 5 procente, inclusiv Islanda, Bulgaria, România, Estonia, Cehia, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Malta, Slovacia, Luxemburg şi Letonia.

Cabral a scris pe blogul său un articol emoţionant despre oamenii dragi pe care i-a pierdut, din diverse cauze. Vedeta nu i-a uitat pe aceştia şi i-a amintit în articolul de pe blogul său.

Postarea de pe Facebook, în care Cabral a promovat articolul de pe blog, a adunat aproape 4.000 de like-uri, semn că utilizatorii au apreciat foarte tare faptul că vedeta îşi aminteşte cu drag pe cei care i-au fost aproape şi pe care i-a pierdut.

"Au trecut anii. Repede, fără să-i simt, s-au dus.

Acum, că ştiu că sunt parşivi… stau cu ochii pe ei, nu-i mai las să zboare.

Sunt atent la clipe, la momente, la lucrurile mici şi inofensive care construiesc, de fapt, viaţa.

Au trecut anii. Cum au venit… aşa s-au şi dus.

Dar n-au venit degeaba, mi-au adus prieteni.

Oameni mişto, de ispravă, suflete frumoase.

Prietenii mei. Unii veseli, alţii hâtri. Ciufuţi sau plăcuţi, leneşi incurabili sau mici tractoraşe muncitoare… oameni cărora le zâmbesc în minte doar şi numai când mă gândesc la ei.

Au trecut anii. Şi mi-au luat din prieteni.

Unii s-au dus cu trupurile găurite de acele prin care-şi injectau mizeriile alea.

Alţii au fost pe partea greşită a drumului, în spatele unui volan blestemat.

Câtorva dintre ei le-au ars zilele în clubul ăla blestemat.

Unuia i s-a oprit inima aia mare din piept.

Altul a adormit înainte-vreme, pe fotoliul unde citea.

Pe unul mi l-a furat marea, marea pe care-o iubea atât.

Pe ea mi-a luat-o bătrâneţea când eu… eu eram prea mic pentru a şti să fiu lângă ea. Doamne, ce femeie ai acum la tine!", este o parte a textului scris pe blog de Cabral.

"Ce încărcătură emoţională! Ai scris cu sufletul şi m-ai făcut să plâng în hohote. Eu te numesc "gigantul bun", dar acum ai arătat şi cât este de pură inima ta", l-a lăudat o doamnă pe Cabral.

"Îţi dau like pt ceea ce ai scris... fiecare dintre noi am pierdut prieteni... exact aşa cum ai scris! Respect", i-a comentat o altă persoană lui Cabral pe Facebook.

Citeşte integral textul lui Cabral aici

Un caz cu iz penal ne-a fost semnalat la redactie de catre o sursa care a forit sa-si pastreze anonimatul si al carui protagonist este un barbat in varsta de 30 de ani!

 

Keo Fabian obisnuieste sa poarte conversatii pe Facebook cu minore, unele dintre ele foarte mici, chiar si in varsta de 12 ani! Cazul este cu atat mai grav cu cat, asa cum reiese din capturile din galeria foto, tanarul le pune pe fete sa-si minta parintii si sa vina la intalnire, la el acasa!

"Le abureste, le duce acasa isi face treaba si apoi pa. Fa un articol sa stie lumea despre el. Si fetele sa nu mai puna botul!", ne-a scris sursa noastra.

Intr-una dintre conversatiile avute pe facebook cu o minora, Keo o minte pe fata spunandu-i ca are 20 de ani si o invita sa ramana la el peste noapte, fapt care i-ar putea aduce barbatului multi ani de inchisoare.

 

Tehnocrații au ascuns un raport despre situația gravă privind securitatea din cluburi și mall-uri. Este o acuzație a fostului șef al Corpului de Control al Guvernului Cioloș. Valentin Mircea spune că raportul a fost trimis autorităților competente, dar că nimic nu s-a schimbat și că acest raport nu a fost niciodată dat publicității.

''Un raport al Corpului de Control al Prim Ministrului din 2016, care nu a fost dat inca publicitatii, dar care a fost transmis autoritatilor competente, pentru a lua masuri, arata un tablou ingrijorator: multe spatii comerciale din Bucuresti, inclusiv malluri si supermarket-uri, nu par sa indeplineasca conditiile de securitate la incendiu.
Masurile nu au fost luate iar dezastrele continua. Pana cand???
Precizare: nu voi mai comenta nimic pe acest subiect. Vad ca reprosurile vin la adresa mea, pentru ca am respectat o procedura standard, tipica administratiei, desi nu m-a obligat nimeni sa cercetez aceste aspecte, ci am facut-o din proprie initiativa. Dar nu e de vina cine este preocupat, ci cel care zice (ba e prea devreme, ba ca e prea tarziu). Am mai trait asa ceva'', a scris Valentin Mircea pe Facebook.

 

Duminică, 22 Ianuarie 2017 13:27

MAE, atenționare de călătorie în Italia

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că, în urma recentelor evenimente seismice şi a condiţiilor meteorologice severe, există un risc semnificativ de avalanşe (nivelul 4 din 5) în sectorul muntos din regiunile Marche, Abruzzo şi Molise, datorită creşterii uşoare a temperaturii, începând de vineri. 


"Compania italiană de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că anumite porţiuni din străzile naţionale 80 'del Gran Sasso d'Italia', 696 'del Parco Regionale Sirente-Velino', 5 'Tiburtina Valeria' şi 81 'Piceno Aprutina' din regiunea Abruzzo sunt momentan închise, din cauza riscului producerii de avalanşe. Se recomandă evitarea deplasărilor, cu excepţia celor absolut necesare, în zonele muntoase din cele trei regiuni centrale menţionate", se precizează într-un comunicat al MAE remis AGERPRES


Potrivit sursei citate, pentru informaţii actualizate cu privire la starea vremii şi la condiţiile de trafic, MAE recomandă consultarea site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/, al Serviciului Naţional de Prognoză a Ninsorilor şi a Avalanşelor: http://www.meteomont.gov.it/ şi al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale: www.stradeanas.it. De asemenea, informaţii cu privire la operaţiunile de intervenţie în zonele afectate sunt disponibile pe site-ul Serviciului de Protecţie Civilă, la adresa: www.protezionecivile.gov.it.


Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +3906 835 233 58; +3906 835 233 56; +3906 835 233 52; +3906 835 233 44, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care sunt într-o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Roma: +393451473935. 

MAE recomandă totodată consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale.

Guvernul nici nu vrea să audă de retragerea Proiectelor de Ordonanțe de urgență care au scos lumea în stradă în ultima săptămână. Ministrul Justiției îi transmite președintelui Klaus Iohannis că nu va retrage aceste proiecte care ar fi foarte necesare și deci după o dezbatere publică și o eventuală corectare a lor se va merge pe adoptarea lor în cadrul guvernului:

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a spus sâmbătă, la Antena 3, referindu-se la scandalul grațierii, că președintele Iohannis trunchiază, iar el a spus ferm că nu va retrage acest proiect de ordonanță de urgență.

”Mesajul lui Klaus Iohannis este clar pentru mine, trebuie să avem o dezbatere transparentă. Nu putem rămâne impasibili la situația din penitenciare”, a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, sâmbătă, la o Ediție specială de la Antena 3, după ce șeful statului a cerut retragerea proiectelor referitoare la graţierea şi modificarea Codurilor penale.

Totuși, șeful de la Justiție s-a arătat ferm în a nu retrage aceste ordonanțe.

”Eu, ca ministru al Justiției, în niciun caz nu voi retrage aceste proiecte (grațierea și amnistia - n.r.). La Ministerul Justiției sunt multe puncte de vedere de completare a proiectului care vizează grațierea. Nu putem să stăm cu niște proiecte în sertare și să așteptăm proiecte-minune”, a adăugat ministrul Justiției.

Guvernul va da un răspuns la solicitarea preşedintelui Iohannis privind retragerea proiectelor referitoare la graţierea şi modificarea Codurilor penale la întoarcerea premierului Sorin Grindeanu în ţară, a spus zilele trecute Iordache.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache a declarat miercuri că România trebuie să dea o lege a graţierii de care ar putea beneficia aproximativ 2.500 de persoane.

"În acest moment, gradul de încărcare la nivelul penitenciarelor din România este peste 150%. România, în luna mai, este sub imperiul unei decizii CEDO care ne poate obliga, datorită faptului că în cele 40 de penitenciare şi locuri de deţinere, în toate aceste 40 de locuri, există hotărâri de condamnare a României pentru relele tratamente şi pentru condiţiile inumane pe care le au aceşti oameni. România nu poate face peste noapte să acopere cele aproape 9.000 de locuri cât avem în acest moment excedent de deţinuţi în aceste locuri de deţinere", a precizat Florin Iordache, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul Justiţiei a adăugat că în astfel de condiţii Guvernul poate veni cu un act normativ privind graţierea care să nu vizeze faptele penale grave.

Victor Ponta a continuat seria atacurilor la adresa lui Klaus Iohannis, după ce sâmbătă, fostul prim-ministru a întrebat pe pagina sa de Facebook dacă acum președintele și "propaganda" vor cere din nou demisia Guvernului PSD sau de data aceasta "nu au reușit să facă să «moară oameni» și poate mai încearcă o dată".

"Este piroman si Romania va "arde" pana tot controlul revine la Iohannis si la "Sistem"", i-a răspuns Victor Ponta unei fane pe Facebook.

În urma tragediei care a avut loc în clubul Bamboo, pompierii prahoveni au efectuat o serie e controale inopinate la cluburi şi discoteci.

 

În scopul prevenirii unor evenimente nedorite, în perioada 21-22 ianuarie, ISU Prahova a derulat, în baza dispoziţiei Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, o serie de acţiuni inopinate de verificare la obiective cu afluenţă de persoane din categoria cluburi şi discoteci.


La aceste activităţi în teren, derulate cu precădere, pe timpul nop?ii, după ora 23.00, au fost angrenaţi, alături de pompieri (inspectori de prevenire şi personal din subunităţile de intervenţie) şi reprezentanţi ai inspectoratelor de poliţie şi de jandarmi.


Astfel, s-au executat 8 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, unde au fost constatate 34 deficienţe, dintre care 15 au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 34 sancţiuni contravenţionale (22 avertismente şi 12 amenzi), în cuantum de 22000 lei.

Printre cluburile verificate de pompierii ISU se numara si BAHA, unde au fost descoperite mai multe nereguli. Principalele nereguli identificate în teren au constat în: exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni/improvizaţii, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, nefuncţionarea iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare, neactualizarea/neelaborarea actelor de autoritate şi evidenţelor specifice de apărare împotriva incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, blocarea/reducerea gabaritului căilor de evacuare, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă, neactualizarea planurilor de evacuare ale utilizatorilor în cazul produceriii unei situatii de urgentă.

Pagina 1 din 1998
loading...