Doamnă Tamara Buciuceanu-Botez,

Numele meu este Cristi Șelaru. V-am descoperit, la fel ca cei mai mulți dintre români, prin intermediul televiziunii. Noi, cei care nu eram din București, nu vă puteam vedea la teatru. Vă vedeam la televizor, cei care aveam așa ceva, iar unii dintre noi, pe scenele caselor de cultură sau ale teatrelor, când mergeați în turnee.

Ne-au marcat rolurile dumneavoastră, însă filmul unei generații, ”Liceenii”, v-a urcat pe piedestalul pe care scrie, pentru eternitate, ”Doamna comediei românești”. Nu toți românii v-au iubit, asta o știați și dumneavoastră. Nu toți v-au apreciat la adevărata valoare, nici atunci, în timpul vieții, nici acum, când mergeți lângă bunii dumneavoastră prieteni plecați la Domnul.

Ați fost ”profesoara” de care se temeau toți. Noi, românii, avem un ”profesor” la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis. Da, și el a văzut seria ”Liceenii”. Și el, dar și soția lui, și ea profesoară. Așa cum probabil intuiți, un președinte este foarte ocupat. Conduce țara, are familie, are probleme de sănătate și multe altele. Dar, un președinte are și consilieri. Este imposibil să nu fi aflat că dumneavoastră, ”profesoara Isoscel”, ați trecut la Domnul. Fie din presă, fie de la consilierii săi. Nu s-a ”obosit” să transmită un banal mesaj de condoleanțe. Conturile pe care le deține pe rețelele de socializare, Facebook, Twitter, Instagram, le folosește pentru mesaje politice sau pentru condoleanțe când are loc un atentat sau moare vreo personalitate mondială. Dumneavoastră nu meritați așa ceva din partea ”profesorului” de la Palatul Cotroceni.

În ziua înmormântării dumneavoastră, îmi cer iertare eu, în locul lui, și vă spun rămas bun, Tamara Buciuceanu-Botez! Condoleanțe tuturor celor care v-au fost alături în ultimii ani și celor care v-au iubit!

Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat vineri, la Bistriţa, că liderul şi candidatul USR Dan Barna nu va intra în turul al doilea, având în vedere scandalul declanşat în legătură cu proiectele cu fonduri europene, în care a fost implicat în calitate de consultant.

"E din ce în ce mai clar că Barna nu va intra în turul doi. El, de acum până pe 10 noiembrie, va trebui să explice chestiunile legate de fonduri europene. Eu îmi impun pe acest subiect rezervă totală, nu sunt acuzatorul lui şi mai am un principiu umanitar, şi anume să nu tragi cu puşca într-o ambulanţă. Să explice domnul Barna cum stau lucrurile, sunt convins că are argumente", a afirmat Paleologu.

Candidatul PMP i-a adresat şi o întrebare lui Dan Barna, prin intermediul jurnaliştilor, fiind curios să afle cu cine va vota acesta în turul al doilea, cu Klaus Iohannis sau cu Theodor Paleologu.

Paleologu a reclamat, de asemenea, faptul că niciunul dintre candidaţii consideraţi cu primele şanse la alegerile prezidenţiale nu doreşte o dezbatere cu contracandidaţii, nominalizându-i în acest sens pe Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna şi Mircea Diaconu.

Jurnalistul Victor Ciutacu dinamitează USR. După ce jurnaliștii de la RISE Project au făcut o anchetă privind afacerile cu fonduri europene ale liderului USR, Dan Barna, în care au arătat că acesta și-a implicat și sora în afaceri, iar multe din contracte au fost date unor firme de casă care mai apoi au dat faliment, Ciutacu spune că doar cine trebuie ajunge în vizorul DNA.

"Șansele de revenire al lui Nicușor Dan depind de influența lui Florian Coldea. Dacă mai are, revine, dacă nu, nu. Este dovada că domnul Dan Barna nu a făcut față provocării. Când Nicușor Dan a servit cauza cum trebuie, a fost președinte, când nu, a apărut steaua Dan Barna, care fie a servit cum trebuie cauza, fie nu, și acum este.

Nicușor Dan numai printr-un miracol nu a ajuns la DNA cu toate procesele intentate unor firme de construcții. Ajunge la DNA cine trebuie, urcă cine trebuie, cade cine trebuie", a declarat  Victor Ciutacu la România TV.

Banca Comercială Română (BCR) oprește sistemul informatic care gestionează operațiunile cu carduri, în noaptea de vineri spre sâmbătă (18-19 octombrie), potrivit unui comunicat al băncii.

Potrivit sursei citate, între orele 01:00-05.00, în zilele menționate, sistemul de carduri va fi oprit.

Cardurile BCR nu vor putea fi folosite nici în rețeaua BCR și nici în alte rețele de acceptare.

În acest interval orar, nu vor putea fi utilizate echipamentele BCR: ATM-uri (Bancomate), MFM-uri (Mașini multifuncționale), POS.

De asemenea, in aplicatiile George/George Go, nu vor putea fi efectuate operatiuni specifice cardului: blocare card, deblocare card, modificari limite tranzactionare (ATM/POS), rambursare card de credit.

Tranzacțiile la ASV-uri (Automate de schimb valutar) nu vor fi afectate.

Tranzacțiile la APT (Ghișee rapide) vor putea fi efectuate numai cu autentificare cu cartonaș cu cod de bare (nu va putea fi utilizată functionalitatea de autentificare cu card BCR), relatează sursa precizată.

DLAF susține că verificările pe proiectul „Punți comunitare”, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba și în care a fost implicată și firma lui Dan Barna, liderul USR, au fost declanșate anterior publicării informațiilor de către Rise Project și fără legătură cu demersurile jurnalistice.

"Acțiunea de control referitoare la proiectul „Punți comunitare”, cod SMIS 56760, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba, a fost declanșată anterior publicării informațiilor de către Rise Project și fără legătură cu demersurile jurnalistice. Verificările preliminare cu privire la proiectele „SES-am Deschide-te!”, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Alba și „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, al cărui beneficiar este Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, au fost demarate ca urmare a informațiilor apărute în mass-media privind posibile încălcări ale legii ce pot afecta interesele financiare ale UE în România, demers procedural obișnuit în activitatea instituției", precizează Departamentului pentru lupta antifraudă, într-o precizare remisă MEDIAFAX.

Reprezentanții DLAF transmit că etapa verificărilor preliminare este premergătoare unei acțiuni de control și are drept scop evaluarea primară a informațiilor sesizate și analiza necesității deschiderii unei acțiuni de control.

"Atât în etapa verificărilor preliminare, cât și în etapa acțiunii de control, DLAF analizează modul de respectare a legii în proiectele verificate, stabilind, după caz, doar la finalul demersului DLAF, prin Nota de control, care sunt persoanele fizice sau juridice implicate în derularea proiectului și dacă au fost identificate suspiciuni de fraudă care ar putea duce la urmărirea lor penală de către parchetul competent. Acțiunile de control se desfășoară cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor, precum și a garanțiilor procedurale statuate de lege, inclusiv a prezumției de nevinovăție recunoscute în cadrul procesului penal", precizează Departamentul.

Instituția susține că beneficiază, prin lege, de autonomie funcțională și decizională.

"Deși DLAF este, din punct de vedere organizatoric, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului și în coordonarea Prim-Ministrului, instituția beneficiază, prin lege, de autonomie funcțională și decizională, independent de alte autorități și instituții publice și acționează ca atare. În consecință, Șeful Departamentului nu solicită și nu primește instrucțiuni de la nicio autoritate, instituție sau persoană în realizarea atribuțiilor sale referitoare la declanșarea și desfășurarea controalelor ori la întocmirea și valorificarea actelor de control.DLAF respinge categoric orice asociere sau încercare de asociere a activității sale cu alte evenimente din spațiul public și reasigură opinia publică și partenerii săi, naționali sau europeni, de respectarea legii și a procedurilor în vigoare, în îndeplinirea atribuțiilor sale de protejare a intereselor financiare ale UE în România", se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Liderul USR, Dan Barna, a cerut, vineri, ca DLAF să trimită de urgență documentele la DNA, pentru că știe că ”asta e comanda politică pe care au primit-o”. El a menționat că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la Rise, cât și colegilor din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

O situaţie cel puţin bizară a fost semnalată de un ploieştean, la o shaormerie din vecinătatea Gării de Sud din municipiu, unde mai mulţi saci de cartofi, care, cel mai probabil, ar fi urmat să ajungă ulterior pentru consumul clienilor, au fost depozitaţi pe trotuar, în mizerie.

Un cititor al ziarului Telegrama.ro a trimis, revoltat, mai multe fotografii, însoţite de mesajul "Aşa se depozitează cartofii la această shaormerie din faţa Gării de Sud Ploieşti".

În imagini apar doi saci de cartofi, lăsaţi în aer liber, pe trotuar, în spatele magazinului. Desigur, în apărarea lor, reprezentanţii shaormeriei ar putea, în situaţia în care cartofii ar urma să fie folosiţi la prepararea mâncării pentru clienţi, să spună că aceştia scapă de orice contaminare în momentul în care sunt curăţaţi de coajă. Până la urmă, nici în pământ, unde cresc cartofii, nu-i tocmai un mediu steril, nu? Pe de altă parte, pe bună dreptate, există nişte prevederi privind depozitarea materiei prime în industria alimentaţiei publice şi s-ar putea ca situaţia de aici să cam încalce unele dintre aceste reguli sanitare, dincolo de faptul că nu aduce nici o reclamă prea bună pentru magazin.

"Ph-online.ro" solicită pe această cale o reacţie din partea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova!

Un şofer de 26 de ani a fost depistat, joi seară, în traficul din Ploieşti, conducând deşi se afla sub influenţa drogurilor. Individul a fost tras pe dreapta pe Bd. Republicii, în zona Cablul Românesc.

"La orele 18:05, pe Republicii, în zona Cablului Românesc, a fost depistat în trafic un conducător auto în vârstă de 26 de ani, din municipiul Ploiești care, în urma testării cu aparatul DRUGTEST , rezultatul a fost pozitiv. Conducătorul auto a fost transportat la spital în vederea recoltării probelor biologice", a anunțat IJP Prahova.

În cauză, polițiștii au deschis dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fiind sub influența substanțelor stupefiante.

Astăzi, în intervalul orar 16:30-18:30, pe raza municipiului Ploiești, a avut loc o amplă acțiune în care au fost angrenați un număr de 223 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, dar și 41 de jandarmi.


Activitatea a fost desfășurată atât în zona intrărilor/ieșirilor din municipiu, în zona societăților comerciale de alimentație publică din împrejurul unităților de învățământ, în zona piețelor agroalimentare din municipiul Ploiești, dar și pe principalele trasee RATP, în zona parcurilor, a gărilor și a autogărilor .


Scopul acțiunii a fost acela de a identifica și sancționa persoanele care încalcă legislația rutieră, persoanele care efectuează acte de comerț ilicit în zona piețelor, persoanele bănuite de comiterea de furturi din buzunare pe principalele trasee RATP, precum și a persoanelor care încalcă normele de conviețuire socială.


Astfel, timp de două ore, cei 264 de lucrători, au legitimat 851 de persoane, au fost verificați 20 de agenți de pază, precum și 4 sisteme de alarmă, dar și 5 sisteme de supraveghere.


Totodată, au fost controlate 188 de societăți comerciale, 380 de participanți la trafic, precum și 32 de bagaje.


În cauză, au fost constatat și aplicate 217 sancțiuni contravenționale în valoare de 68.315 lei, dar și două infracțiuni la regimul rutier, ocazie cu care au fost întocmite două dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Dintre contravențiile constatate, amintim sume de bani nefiscalizate, bunuri alimentare oferite spre vânzare fără a deține documente de proveniență, bunuri lactate al căror termen de valabilitate era expirat, dar și nerespectarea măsurilor minimale de securitate a unităților.

Mai mult, în urma neregulilor constatate, au fost reținute trei permise de conducere, cinci certificate de înmatriculare, precum și trei seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind confiscată și cantitatea de 642 kg de produse alimentare în valoare de 6.117 lei, oferite spre vânzare în mod ilegal.

Acțiunile de acest gen vor fi desfășurate constant, în vederea prevenirii producerii de fapte antisociale, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică.

Sursa: IJP Prahova

O tânără mămică din Gorj a murit în urma unei operații de cezariană. Femeia a născut un băiețel sănătos, la spitalul din Târgu Cărbunești, dar la scurt timp starea ei de sănătate s-a agravat și a intrat în stop cardio-respirator. Tânăra a fost transferată la spitalul din Craiova abia după 5 ore de la intervenție, iar acolo a decedat. Rudele acuză medicii care au operat-o pe tânără de malpraxis. În schimb, medicii vorbesc despre un caz asemănător cu cel al Andreei Bălan.

Un celebru magistrat italian a vorbit, într-un interviu la România TV, cum ajung fetele din Romania să fie
traficate în Italia, cum este ținut ascuns acest fenomen de amploare și cum copilele pur și simplu dispar din orice documente oficiale. 

Pagina 1 din 4073