ALERTĂ, virusul mortal descoperit în Africa! Experții OMS, trimiși de urgență în Ghana

Publicat in Ştiri Internaţionale 12 Iulie 2022 619 ori
Google+ WhatsApp
ALERTĂ, virusul mortal descoperit în Africa! Experții OMS, trimiși de urgență în Ghana
ALERTĂ, virusul mortal descoperit în Africa! Experții OMS, trimiși de urgență în Ghana

După îngrijorările provocate de COVID-19, în decursul ultimilor doi ani, apoi de cele cauzate, de ceva luni încoace, de variola maimuței – cu cazuri depistate și în România, mai nou s-a dat alerta, de această dată în Africa, în privința unui alt virus periculos.

E vorba despre virusul Marburg. Totul, după ce, recent, Ghana a raportat două cazuri suspecte de infectare cu acest virus. Este o febră hemoragică virală extrem de infecțioasă, cu o rată a mortalității de până la 88%, potrivit downtoearth.org.in.

Cei doi pacienți au prezentat simptome ce au inclus diareea, febra, greața și voma. Aceștia au fost duși la un spital din regiunea Ashanti. Au fost prelevate probe de la pacienții respectivi, care au fost confirmate pentru virusul Marburg în urma unei analize preliminare efectuate de Institutul Memorial Noguchi pentru Cercetări Medicale din această țară. Probe au fost trimise, pentru confirmare suplimentară, la Institutul Pasteur din Senegal.

Experții OMS, trimiși de urgență în Ghana

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a trimis experți pentru a veni în sprijinul autorităților sanitare din Ghana. „Autoritățile sanitare sunt la fața locului, investighează situația și se pregătesc pentru un posibil răspuns la focar", a declarat Francis Kasolo, reprezentantul OMS în Ghana, citat, recent, de abc.net.au.

„Febra hemoragică Marburg este o afecțiune gravă, cu risc crescut de mortalitate. Este cauzată de virusul Marburg, care face parte din aceeași familie cu virusul ce produce febra hemoragică Ebola. Aceștia sunt unii dintre cei mai virulenti patogeni cunoscuți; deși ambele boli sunt rare, au rată de mortalitate crescută" – potrivit medicalstudent.ro.

Perioada de incubație variază de la 2 la 21 de zile. Boala începe brusc, cu febră mare, cefalee severă și stare de rău. Durerile musculare sunt o caracteristică comună. În a treia zi pot apărea diaree apoasă severă, dureri abdominale și crampe, greață și vărsături, conform ondacero.es.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.