A două rundă de negocieri de pace între Ucraina și Rusia! Delegațiile celor două țări se întâlnesc miercuri tot în Belarus

Publicat in Ştiri Internaţionale 02 Martie 2022 1299 ori
Google+ WhatsApp
A două rundă de negocieri de pace între Ucraina și Rusia! Delegațiile celor două țări se întâlnesc miercuri tot în Belarus
A două rundă de negocieri de pace între Ucraina și Rusia! Delegațiile celor două țări se întâlnesc miercuri tot în Belarus

A două rundă de negocieri între delegațiile ruse și ucrainene e programată să aibă loc miercuri, 2 martie, după ce prima rundă de negocieri s-a încheiat fără un rezultat concret.

Delegaţia din Rusia şi cea ucraineană vor relua discuţiile în vederea opririi războiului din Ucraina soldat deja cu mii de victime, morţi şi răniţi, dar şi cu pagube însemnate. Negocierile vor avea loc miercuri, la granița dintre Belarus și Polonia, a transmis agenția de presă rusească RIA, citată de CNN.

Prima rundă de negocieri a avut loc la granița Ucrainei cu Belarus, în regiunea Gomel, după ce, inițial, Zelenski îi spusese lui Putin că e deschis pentru negocieri în orice altă locație în afară de Belarus, venind cu alte variante precum Varşovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku.

Discuţiile ruso-ucrainene au avut loc luni şi au durat cinci ore. Delegaţia rusă a fost condusă de consilierul prezidenţial Vladimir Medinski, care a declarat mai devreme că delegaţia rusă este pregătită să discute cu partea ucraineană atât timp cât va fi nevoie pentru a ajunge la acorduri.

„Aceste discuții au avut loc pe un fundal de bombardamente și împușcături care vizează teritoriul nostru... Sincronizarea bombardamentelor cu procesul de negocieri a fost evidentă", a declarat Volodimir Zelenski.

În ziua primei runde de negocieri, Vladimir Putin a făcut o serie de amenințări care i-au speriat pe oamenii de rând de pretutindeni. Liderul rus a pus în alertă forțele nucleare ale Rusiei.

Liderul Rusiei a avut o întâlnire cu Sergei Shoigu, ministrul rus al Apărării, și șeful Statului Major General, Valery Gerasimov, și le-a ordonat să ridice gradul de alertă pentru arsenalul nuclear, în condițiile tensiunilor crescute cu vestul după ce a invadat Ucraina.

Într-o adresă la televiziunea de stat, liderul Rusiei a folosit ca argument declarațiile agresive ale liderilor NATO și sancțiunile economice împotriva Moscovei.

Țările vestice nu numai că întreprind acțiuni neprietenoase împotriva țării noastre în sfera economică, mă refer la acele sancțiuni pe care toată lumea le cunoaște bine, dar oficialii de rang înalt ai principalelor țări NATO fac și declarații agresive împotriva țării noastre", a declarat Vladimir Putin.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.