O româncă însărcinată a căzut când sărea zidul lui Trump de la granița dintre Mexic și SUA și a murit! Anchetă de amploare DIICOT și FBI

Publicat in Ştiri Naţionale 02 Iulie 2019 883 ori
Google+ WhatsApp
O româncă însărcinată a căzut când sărea zidul lui Trump de la granița dintre Mexic și SUA și a murit!  Anchetă de amploare DIICOT și FBI
O româncă însărcinată a căzut când sărea zidul lui Trump de la granița dintre Mexic și SUA și a murit! Anchetă de amploare DIICOT și FBI

• Anul trecut, US Border Patrol, Poliția de Frontieră americană, a capturat și expulzat 449 de români intrați ilegal în SUA și doar 194 de cubanezi aflați în aceeași situație.

• Teritoriul sterp și periculos dintre Mexic și statul american California, cu gardurile sale înalte de 5 metri, câinii care patrulează și potecile secrete, a devenit poligonul de încercare pentru disperarea a mii de români în căutarea unei vieți mai bune.

• Munca de traficant pe ruta București – Mexic – SUA nu e deloc simplă. Pentru sume între 10.000 și 20.000 de euro de familie, rețelele de interlopi din Craiova recrutează în general cetățeni de aceeași etnie, romi vulnerabili, mulți dintre ei lipsiți de școală, care vin din Dolj, Vâlcea, Brăila sau Mehedinți.

• Migrația e însoțită de întâmplări care îmbină stinghereala omului simplu ajuns la capătul lumii, umorul involuntar și drame atroce. Stenograme mai vechi, dar și evenimente din prezent, descrise de surse judiciare pentru Libertatea, alcătuiesc tabloul uman al migrației românilor spre SUA.

Un vehicul al poliției americane de frontieră patrulează pe lângă gardul care separă Colonia Libertad din Mexic de Statele Unite ale Americii.

 Un traficant se plânge că ”e foarte greu cu oamenii proşti”

Un traficant e înregistrat de DIICOT când se lamentează la telefon, ca un manager de firmă exasperat, că oamenii cu care are de-a face nu-l ascultă, nu-i înțeleg indicațiile și-l bat la cap.

Domn: Cătălin?

Cătălin: Da.

Domn: Băi, băiatule, acum am terminat cu aceşti nebuni. Că sunt nebuni. Sunt oameni la care trebuie să le dai zece explicaţii ca să le intre în cap o dată.

Cătălin: Lasă, nu mai.

Domn: E foarte greu să comunici cu oamenii, indiferent că sunt români sau ţigani, nu mă interesează, dar e foarte greu cu oamenii proşti, că le spui un lucru şi după aia te mai întreabă încă o dată.

Cătălin: Eu n-am mai, te-am sunat o dată.

Domn: Nu se poate. Deci, aşa e lumea în ziua de astăzi. Nu ai ce să faci. Acum i-am lăsat acolo, la terasă, pe alţii, am plecat acasă, ca să vin să iau nişte acte să-i scriu pe caiet şi spuneau ei: ”Domne, la noi aici la terasă ce facem aici?”. Staţi dracului aici! Deci, oamenii vor să ajungă în America şi nu ştiu ce să facă la terasă în România.

Cătălin: Şi acolo ce mai fac? Că te întreabă în America cum.

Domn: Trebuie să le scriu pe bilet: vă rugăm să ne spuneţi…

Cătălin: În America te sună şi te întreabă, dar aici ce face?

Domn: Nu, în America se duc la cerşit, că altceva nu ştiu ce să facă.

Parola către vameșii mexicani: ”Ruinele Maya”

Odată ajunși la 10.000 de kilometri de țară, lucrurile se complică și totul trebuie ținut în mână. Traficanții din România au legături multiple cu grupurile infracționale organizate din Guatemala, Honduras și Mexic, conform documentelor anchetatorilor DIICOT și FBI. 

Citeste continuarea>>Citeste continuarea>>

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.