Noi locuri de munca si investitii majore in Parcul Industrial de la Ciorani. Ce spune presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader

Publicat in Politica 18 Iulie 2018 2130 ori
Google+ WhatsApp
Noi locuri de munca si investitii majore in Parcul Industrial de la Ciorani. Ce spune presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader
Noi locuri de munca si investitii majore in Parcul Industrial de la Ciorani. Ce spune presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader

Miercuri, 18 iulie 2018, a fost semnat contractul de cesiune între Parcul Industrial Ploieşti, al cărui acţionar unic este Consiliul Judeţean Prahova şi 7 investitori privaţi, ce îşi vor desfăşura activitatea la sediul din Ciorani. Parcul Industrial Ciorani ( component al Parcului Industrial Ploieşti) se află în imediata apropiere a DN1D, Ploieşti – Urziceni, având acces direct la sistemul naţional de căi ferate, prin Gara Ciorani; astfel, este o locaţie oportună pentru unităţile de producţie care folosesc calea ferată pentru transportul materiei prime sau a produselor finite. După viabilizarea terenului, în baza contractului încheiat cu antreprenorii respectivi, aceştia vor fi sprijiniţi cu racordarea la reţeaua de iluminat stradal; reţeaua de apă potabilă, reţeaua de canalizare menajera şi pluvială; reţeaua de gaze naturale; reteaua de energie electrică .
Suprafaţa totală a parcului este de 45 de hectare, iar prin investiţia realizată astăzi cu cele 7 firme s-a ocupat o suprafaţă de 20 de hectare .
Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 17 milioane de euro, iar domeniul de activitate principal este legat de sectorul zootehnic, în special de creşterea porcinelor. Prin acest obiectiv de investiţie se înfiinţează câteva zeci de locuri de muncă, într-o primă fază, urmând ca pe parcurs să fie făcute noi angajări.
Administraţia judeţeană are în vedere o dezvoltare armonioasă şi durabilă a judeţului, punând în prim plan cetăţenii Judeţului Prahova şi asigurarea unui cadru optim pentru realizarea investiţiilor. Acestea conduc implicit la creşterea calităţii vieţii şi la dezvoltarea infrastructurii rutiere, de servicii şi socio-economice.

"7 companii au cesionat astăzi, 18 iulie, o suprafață de aproximativ 20 ha de teren în Parcul Industrial Ploieşti, al cărui acţionar unic este Consiliul Judetean Prahova.

Companiile vor aduce parcului investiții de circa 17 milioane de Euro şi vor înființa câteva zeci de locuri de muncă.

Felicitări echipei Parcului Industrial Ploieşti pentru efortul depus în atragerea de investitori, care vor aduce beneficii economice şi sociale locuitorilor județului nostru, beneficii mult dorite!", a scris pe facebook Bogdan Toader, presedintele Consiliului Judetean Prahova.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.