Sarbatoare mare la Nisporeni. Mircea Cosma si Ludmila Sfirloaga au oferit Placheta Centenar primarului, la implinirea a 400 de ani de la fondarea localitatii

Publicat in Politica 26 Mai 2018 1872 ori
Google+ WhatsApp
Sarbatoare mare la Nisporeni. Mircea Cosma si Ludmila Sfirloaga au oferit Placheta Centenar primarului, la implinirea a 400 de ani de la fondarea localitatii

Weekend de sărbătoare la Nisporeni. Timp de două zile orăşenii vor petrece cu ocazia celor 400 de ani de la fondarea localităţii. Primăria a pregătit o serie de manifestări culturale. În prima zi, autorităţile au inaugurat bustul domnitorului Alexandru cel Bun.

"Acest bust care cântăreşte 180 de kilograme din bronz a fost făcut de sculptorul Jitliţchi din Chişinău. Postamentul a fost o donaţie a bunilor mei prieteni familia Rusanovschi. Costul lui cred că este de mai mult de o mie de euro", a declarat primarul oraşului Nisporeni, Grigore Robu. 

La eveniment au venit şi oaspeţi din România.

"Eu vin la Nisporeni aproape ca acasă. Foarte multe delegaţii au venit să fie alături de fraţii de la Nisporeni de la Breaza de la Lugoj. Primarul ne-a făcut o surpriză deosebită dezvelind bustul domnitorului Alexandru cel Bun", a spus vicepreşedintele Consiliului judeţean Prahova, Ludmila Sfârloagă.


La bustul marelui domn al Moldovei a tinut o prelegere si presedintele Societatii Cultural-Istorice "Mihai Viteazul" Ploiesti, Mircea Cosma, promotor al programului Centenar si al ideii de reunire a fratilor de pe ambele maluri ale Prutului. Cosma i-a oferit primarului din Nisporeni placheta Romania 100, realizata de SMV Ploiesti.

Iata momentul emotionant, de la inaugrarea bustului domnitorului Alexandru cel Bun:

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.