Rodica Paraschiv, deputat PSD Prahova: Agricultura românească, readusă pe drumul cel bun

Publicat in Politica 22 Mai 2018 455 ori
Google+ WhatsApp
Rodica Paraschiv, deputat PSD Prahova: Agricultura românească, readusă pe drumul cel bun
Rodica Paraschiv, deputat PSD Prahova: Agricultura românească, readusă pe drumul cel bun

Se spune că omul sfințește locul. Echipa Ministerului Agriculturii, condus de specialistul Petre Daea, face progrese în a readuce agricultura românească pe drumul cel bun.

Programul de guvernare social-democrat sprijină agricultura românească, îi sprijină pe agricultorii români să redevină o putere în economia noastră. Cu ajutor din partea Uniunii Europene sau al statului, fermierii au posibilitatea să își dezvolte afacerile. Astfel, anul acesta, România – deși este țara cu cele mai multe ferme – a fost primul stat care a finalizat depunerea cererilor de subvenții pentru agricultură la Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că și în 2018 subvențiile vor veni la timp. Față de anul precedent, a crescut atât numărul cererilor – sunt peste 855 de cereri unice de plată pentru o suprafață de 9,7 milioane de hectare – mai mult cu 250.000 de hectare comparativ cu anul anterior. În 2018, APIA a autorizat deja la plată o sumă mai mare cu 700 de milioane de euro față de anul trecut – 2,665 miliarde de euro față de 1,95 miliarde de euro.

Într-un an în care specialiștii spun că seceta va da bătăi de cap agricultorilor, dezvoltarea sistemului de irigații, care a căzut pradă distrugerilor ani la rând, este în atenția reprezentanților Ministerului Agriculturii.

În guvernarea PSD, sistemul de irigații renaște, iar fermierii vor avea și anul acesta apa necesară irigațiilor în regim gratuit. Ministerul de resort anunță tot mai des cum sunt puse în funcțiune sistemele de irigații, investițiile crescând foarte mult în ultima perioadă, astfel că, la nivel național, până la finalul anului 2020, se preconizează că investițiile în acest domeniu vor ajunge la peste 1 miliard de euro.

În acest an, 1,2 milioane de hectare de terenuri agricole sunt pregătite de irigații sistematice, o suprafață cu aproape 380.000 de hectare mai mare decât anul trecut, fiind semnate contracte de irigații pentru mai mult de 800.000 de hectare.

Și în județul Prahova sunt circa 5.000 de hectare de teren care au sisteme de irigații performante – în zonele Mizil, Drăgănești, Filipești – fermierii beneficiind de programul național “apă gratis”.

Rodica Paraschiv,

deputat PSD de Prahova

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.