Unde s-a ajuns! Membrii CSM, turnatori la SRI

Publicat in Politica 04 Mai 2018 998 ori
Google+ WhatsApp
Unde s-a ajuns! Membrii CSM, turnatori la SRI
Unde s-a ajuns! Membrii CSM, turnatori la SRI

Consiliul Superior al Magistraturii a declasificat Protocolul incheiat cu Serviciul Roman de Informatii in 2012. Este vorba despre Protocolul despre care s-a facut vorbire in cadrul CSM, pentru prima data, abia in sedinta Plenului din 4 aprilie 2018, cand vicepresedintele CSM, Codrut Olaru, a sustinut ca se impune declasificare acestuia.Protocolul declasificat si publicat vineri, 4 mai 2018, pe site-ul CSM a fost semnat in 2012 de fostele sefe CSM, judecatoarea Alina Ghica si procuroarea Oana Haineala, si de sefii SRI, George Maior si Florian Coldea.Acesta contine trei pagini si este format din patru capitole, cel mai relevant fiind capitolul III, in care sunt stabilite "Regulile cooperarii".

Concret, la Capitolul III sunt prevazute obligatiile pe care si le asuma atat SRI, dar mai ales CSM, care prin semnarea acestui protocol a reusit sa transforme membrii Consiliului si intregul aparat CSM in informatori ai SRI. Sustinem aceasta intrucat CSM s-a angajat in fata Serviciului Roman de Informatii sa comunice date si informatii pe care le detin chiar despre judecatorii si procurorii de scaun, dar si sa includa in dosarele de cercetare ale CSM informatiile transmise de SRI.

Halucinant, CSM a fost de acord ca pentru valorificarea unor informatii, in activitatile sale, sa ceara acordul SRI. Acest lucru este prevazut la art. 5 alin. (2) in protocol si arata asa: "In cazul in care una din Parti intentioneaza valorificarea informatiilor, potrivit competentelor proprii, este obligatorie obtinerea acordului prealabil al Partii care a obtinut datele si informatiile."

De altfel, Protocolul mai dezvaluie un lucru extrem de grav. Anume ca cercetarea magistratilor se facea pe baza informatiilor SRI. Acest lucru este prevazut la art. 5 alin. (4) al Capitolului III din Protocol, unde se precizeaza ca datele si informatiile transmise de SRI pot fi introduse in dosarele de cercetare ale CSM.

De atlfel, la urmatorul alineat al art. 5 se vorbeste si despre posibilitatea remiterii de catre SRI a unor documente clasificate la CSM, pe care sa le inapoieze apoi in 30 de zile Serviciului de Informatii, fara posibilitatea multiplicarii acestora. La ce or fi folosit aceste documente clasificate si cine din CSM avea acces la ele? In cazul in care aceste documente erau introduse si in dosarele de cercetare ale CSM, oare magistratii vizati de verificarile CSM aveau acces la ele? N-am prea crede!

Fara alte comentarii, publicam in continuare Protocolul CSM-SRI din 2012:

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.