Fonduri de la CJ Prahova si Primaria Ploiesti pentru reabilitarea Catedralei Sf. Ioan

Publicat in Politica 08 Martie 2018 1657 ori
Google+ WhatsApp
Fonduri de la CJ Prahova si Primaria Ploiesti pentru reabilitarea Catedralei Sf. Ioan
Fonduri de la CJ Prahova si Primaria Ploiesti pentru reabilitarea Catedralei Sf. Ioan

Autorităţile judeţene au anunţat că se vor implica în amplul proiect de reabilitare a Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul din centrul Ploieştiului. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a declarat astăzi că instituţia poate aloca până la două milioane de lei, solicitarea fiind ca lucrările să se încheie înainte de Ziua Naţională a României, prilej cu care, în 2018, se sărbătoresc 100 de ani la formarea României Mari. Vestea vine în contextul în care şi Primăria Ploieşti a promis că va aloca în acest an fonduri pentru acest obiectiv.

Lucrările au început în urmă cu aproximativ 10 ani, cu intenţia de reabilitare a imobilului situat aproape de kilometrul zero al oraşului, dar şi de extindere, în conformitate cu schiţele arhitecturale iniţiale ale lui Toma T. Socolescu. Amploarea construcţiei şi în unele momente lipsa finanţărilor au făcut ca lucrările să se întindă pe o perioadă foarte mare, însă vestea bună este că acestea s-ar putea încheia în toamnă, spun reprezentanţii CJ Prahova, care au anunţat că vor aloca un milion de lei acum şi încă un milion pe parcursul anului, în urma unei rectificări bugetare. De asemenea, Primăria Ploieşti a promis că va contribui cu 200.000 de lei, existând şanse ca şi Ministerul Culturii să contribuie cu fonduri.

"Vrem ca până la 1 Decembrie să se încheie construcţia. Vorbim despre o clădire emblematică, atât pentru Ploieşti cât şi pentru judeţul Prahova. Ne dorim ca lucrările de reabilitare să se încheie înainte de Ziua Naţională, pentru că, dacă e să ne aducem puţin aminte, catedrala a fost ridicată în memoria eroilor care s-au jertfit pentru ţară şi reprezintă un reper important în contextul celebrării centenarului Marii Uniri", a afirmat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul este cea mai impunătoare biserică din Ploiești, situată în centrul orașului, fiind construită între anii 1923 şi 1937, pe locul unei biserici omonime ce data din 1841, lăsată moștenire de către bulgarii refugiați pe aceste meleaguri, arată istoricii. (sursa: www.actualitateaprahoveana.ro) 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.