IRONIA SORȚII! Cum a ajuns Fiscul din Ploiești să se mute într-unul din BLOCURILE lui SOV

Publicat in Politica 07 Martie 2018 542 ori
Google+ WhatsApp
IRONIA SORȚII! Cum a ajuns Fiscul din Ploiești să se mute într-unul din BLOCURILE lui SOV
IRONIA SORȚII! Cum a ajuns Fiscul din Ploiești să se mute într-unul din BLOCURILE lui SOV

Premieră în lumea justiției! Un imobil de 9 etaje în suprafața totală de 2.155 de mp, confiscat în favoarea statului în baza sentinței din dosarul prăbușirii Fondului Național de Investiții, în care a fost implicat Sorin Ovidiu Vîntu, urmează să fie transmis cu titlu gratuit Ministerului Finanțelor.

Și, mai apoi, Fiscul din Ploiești urmează să amenajeze acolo un sediu secundar. Reamintim că este pentru prima data cand un astfel de imobil, confiscat în favoarea statului, urmează să fie reutilizat și transmis unei instituții publice. Marți șefa DNA, Codruța Kovesi, s-a arătat nemulțumită de recuperarea prejudiciilor din dosare, precizând totodată că aceasta este prioritatea DNA.

Directorul Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), Cornel Calinescu, a facut anuntul la o dezbatere la care au luat parte magistrati, diplomati si reprezentanti ai Fiscului, pe tema recuperarii prejudiciilor.

Potrivit raportului ANABI (Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate), in anul 2017, Agentia a fost sesizata cu un numar total de 17 cereri de reutilizare a unor imobile, dintre care doar 3 vizau bunuri individualizate. Din cele trei cereri, doua au fost respinse, iar una admisa. Cu privire la cererea admisa, ANABI a demarat procedurile de reutilizare publica a unui imobil confiscat prin propunerea initierii de catre Ministerul Finantelor Publice a unei hotarari de Guvern privind transmiterea cu titlu gratuit in domeniul public al statului si in administrarea unei institutii publice (ANAF), in scopul utilizarii ca sediu secundar.

Este vorba despre un imobil alcatuit din teren in suprafata de 480 mp si constructie cu regim de inaltime S+P+9 in suprafata utila totala de 2.155,72 mp, situat in strada Gheorghe Doja din Ploiesti (Prahova). Imobilul a ajuns in posesia statului prin confiscare speciala in dosarul caderii FNI, in care Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat definitiv la 8 ani de inchisoare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.