RUSINE, DNA! Dosarul lui Orban, bazat pe denunturile unei persoane aflate in stare de constrangere

Publicat in Politica 05 Martie 2018 1043 ori
Google+ WhatsApp
RUSINE, DNA! Dosarul lui Orban, bazat pe denunturile unei persoane aflate in stare de constrangere
RUSINE, DNA! Dosarul lui Orban, bazat pe denunturile unei persoane aflate in stare de constrangere

Infrangere de proportii pentru parchetul Laurei Kovesi. Trimis in judecata pentru folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, presedintele PNL Ludovic Orban (foto dreapta, aplecandu-se cu respect in fata denuntatorului Tiberiu Urdareanu) a fost achitat definitiv, luni 5 martie 2018, de Inalta Curte. Decizia a fost luata de Completul de 5 judecatori ICCJ compus din magistratii Iulian Dragomir, Simona Daniela Encean, Ioana Bogdan, Leontina Serban si Silvia Cerbu, care a mentinut sentinta de la fond, de achitare a lui Orban in temeiul art. 16 lit. b teza I din Codul de procedura penala, potrivit caruia “fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Decizia ICCJ de achitare a lui Orban, una cat se poate de normala, este devastatoare pentru DNA. Asta intrucat presedintele PNL a fost victima unei inscenari judiciare, dosarul fiind facut de vestita procuroare DNA Claudia Rosu, plecata intre timp la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, pe baza unui denunt formulat de o persoana aflata in stare de constrangere – ne referim la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu (foto cu spatele), vizat la acea vreme de anchetele DNA – precum si pe baza unei inregistrari realizate de acelasi afacerist. Cu acest dosar, fara probe concrete, Ludovic Orban a fost eliminat in mod fraudulos din campania electorala pentru Primaria Capitalei. Speram ca macar acum, in fata unei atat de grave inscenari judiciare, PNL sa inceapa sa isi schimbe discursul public, sa se comporte ca un partid cu adevarat liberal si sa condamne abuzurile DNA.

Iata minuta ICCJ:

“Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale nr.50 din data de 31 ianuarie 2017 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala, in dosarul nr.1996/1/2016, privind pe inculpatul Orban Ludovic.

In baza art.275 alin.(3) Cod procedura penala, cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea prezentei cauze raman in sarcina statului. In baza art.275 alin. (6) Cod procedura penala onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pana la prezentarea aparatorului ales pentru intimatul inculpat Orban Ludovic, in suma de 70 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata, in sedinta publica, astazi 5 martie 2018”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.