Administratorul public al judeţului şi parlamentari, la Ziua Drapelului- FOTO

Publicat in Politica 26 Iunie 2017 369 ori
Google+ WhatsApp
Administratorul public al judeţului şi parlamentari, la Ziua Drapelului- FOTO
Administratorul public al judeţului şi parlamentari, la Ziua Drapelului- FOTO

Administratorul Public al judeţului Prahova, Fabioara Ionescu, a participat la evenimentele prilejuite de sărbătorirea Zilei Drapelului Naţional.
Fabioara Ionescu a subliniat importanţa Zilei Drapelului Naţional, amintind că acesta este un simbol sfânt al unităţii naţionale, simbol pe care înaintaşii noştri l-au apărat cu demnitate şi onoare; de aceea avem datoria de a cultiva pentru generaţiile viitoare conştiinţa apartenenţei la ţară, la neam, la valorile tradiţionale, păstrând vie memoria eroilor precum şi a celor care au contribuit la crearea statului român modern.
La evenimentul de astăzi au mai participat subprefectul Emil Drăgănescu, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, consilieri judeţeni; parlamentari de Prahova; reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

Ziua Drapelului a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998 şi este marcată în fiecare an de către autorităţile publice prin organizarea unor manifestări cultural-istorice. În 1834, voievodul Ţării Româneşti , Alexandru Ghica a atribuit armatei ca steag tricolorul, cu cele 3 culori – roşu, galben şi albastru – consfinţirea steagului având loc prin decret în timpul Revoluţiei Paşoptiste - când s-a precizat că pentru stindard ,,culorile sunt albastru închis, galben deschis şi roşu carmin”, dispuse vertical, aranjate în ordinea următoare: „lângă lemn vine albastru, apoi galben şi apoi roşu “. Ziua Drapelului a fost instituită pentru a marca data de 26 Iunie 1848, când guvernul a hotărât că tricolorul - roşu, galben şi albastru - reprezintă steagul naţional al ţării.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.