Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) organizează acţiuni de protest, în perioada 26-27 aprilie, între orele 9.30-21.00, în faţa sediului Guvernului, în cele două zile de protest transportatorii neefectuând nicio cursă.

Potrivit Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), protestatarii pot aduce în faţa sediului Guvernului până la 6.000 de maşini - taxiuri, autobuze şi microbuze. Totodată, în cele două zile de protest, transportatorii participanţi la protest nu vor efectua nicio cursă.

"Nu vrem ca România să ajungă pe lista ţărilor cu risc ridicat de a deveni stat eşuat, pentru că cineva are interese să lase libere activităţile nefiscalizate.Noi nu cerem bani de la stat, nu cerem subvenţii şi avantaje, cerem doar să ni se respecte dreptul la a ne desfăşura activitatea fără concurenţă neloială din partea celor care nu respectă prevederile legale, dar care sunt protejaţi în România şi au ajuns să ne depăşească numeric pe noi, cei care respectăm legislaţia în vigoare. Noi nu cerem să cadă guvernul, nu vrem să schimbăm guverne în această ţară, ci să avem un guvern stabil care să înţeleagă pericolul reprezentat de piraţii din Transporturi şi ce ar înseamnă dacă toate firmele de transport şi taximetrie, care actualmente respectă legea, nu ar mai plăti taxe şi impozite la stat. În acest moment, faptul că piraţii din piaţă ne-au depăşit numeric ne aduce în pragul falimentului", se arată într-un comunicat de presă al Confederaţiei, remis marţi MEDIAFAX.

„Luni 24 aprilie, am primit aprobarea de la Primăria Capitalei, pentru a organiza acţiunile de protest în zilele de 26 şi 27 aprilie, în faţa sediului Guvernului, cu până la 6.000 de maşini, între orele 9.30-21.00. Pe 10 martie, domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-a promis că va promova OUG pentru modificarea a două articole din Legea 38/2003, în aşa fel încât activitatea neautorizată de transport să fie sancţionată, iar aplicaţiile de tip UBER să fie obligate să se autorizeze, astfel încât să funcţioneze legal, dacă vor să-şi desfăşoare activitatea în România. Cât timp există o legislaţie clară, nu este posibil ca unii transportatori să se supună legilor şi alţii să funcţioneze sfidând aceeaşi legislaţie, fără a fi sancţionaţi. Această Ordonanţă de Urgenţă a plecat spre avizare, către Ministerul Dezvoltării şi Ministerul de Interne, pe data de 17 martie 2017. Din informaţiile noastre, Ministerul Afacerilor Interne susţine această ordonanţă. Aşteptam ca din 17 martie şi până acum această OUG sa fie pusă în dezbatere publică, avizată şi promovată de Primul Ministru. Dar se pare că interesele sunt atât de mari în această econoimie subterană din transporturi, încât nici până în prezent MDRAP nu a trimis aviz către MT, aşa cum a procedat MAI. Se pare ca cineva vrea inenţionat sa ne scoată în stradă. Chiar nu înţelegem de ce este nevoie să organizăm proteste pentru a apăra economia României, în locul Guvernului şi Parlamentului. Dacă vom fi invitaţi la negocieri în prima zi de protest şi vom ajunge la o convenţie cu reprezentanţii Guvernului, acţiunea nu se va prelungi”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Transportatorii cer scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat, aşa cum s-a întâmplat în ţările europene, unde statul a vrut să-şi protejeje transportatorii autorizaţi; scoaterea în afara legii a tururor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România şi neautorizat; scoaterea în ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitaţii şi nu au câştigat dreptul de a le opera sau eliminarea din textul de lege a termenilor „permanent” şi „în mod repetat”, care blochează posibilitatea de acţiune a autorităţilor, pentru a-i opri pe transportatorii neautorizaţi.

Totodată, sindicaliştii vor anularea hotărârii de Consiliu General prin care s-a decis introducerea RATB pe toate traseele dintre Bucureşti şi Ilfov care au fost scoase la licitaţie şi câştigate, apoi operate, conform legii, de transportatorii privaţi.

"CGMB comite astfel două abuzuri majore: face concurenţă neloială transportatorilor privaţi care au investit peste 25 de milioane de euro în afacerile pe care le pune acum în pericol, iar al doilea abuz este că CGMB a decis să subvenţioneze din banii bucureştenilor transportul din Ilfov", potrivit sursei citate.

După ce vestea lansării vechiului telefon Nokia 3310 a făcut furori pe internet lunile trecute, reprezentanţii companiei au lansat oficial noul model.

Noul Nokia 3310 păstrează designul clasic al emblematicului telefon, cu mici modificări adaptate la prezent. Astfel, noul model de 3310 nu are ecranul monocrom, ci un ecran color mult mai mare decât cel original. Noul display are diagonala de 2,4 inci şi rezoluţia de 320 x 240 pixeli. Telefonul are o cameră de 2 MP şi un slot pentru card microSD.

Totuşi, cei care vor cumpăra acest telefon nu o vor face pentru a face poze sau pentru a vorbi pe messenger, ci pentru autonomia bateriei. Bateria noului Nokia 3310 păstrează tradiţia, iar reprezentanţii companiei susţin o autonomie până la 22 de ore de convorbire şi până la 31 de zile de stand by. Bateria de 1220mAh poate fi scoasă, la fel ca în cazul originalului, iar încărcarea se face acum prin intermediul unui port Micro USB.De asemenea, celebrul joc Snake revine, şi el mai ambiţios şi mai colorat.

Noul Nokia 3310 este şi mai colorat decât vechiul model fiind disponibil în varianta clasică de albastru mat, gri, dar şi în nuanţe pastelate de galben şi de roşu. Telefonul ar urma să coste 49 de euro şi va fi disponibil începând cu al doilea trimestru al lui 2017, a fost anunţat în februarie 2017.

Se pare că preţul a fost mărit la 59 de euro pentru cumpărătorii din Europa. Astfel clienţii din Austria, Norvegia si Cehia au trebuit să plătească 59 de euro pentru pre-comenzile inregistrate.

Toată lumea îşi doreşte să avanseze în carieră şi, în ciuda faptului că poate faci totul ca la carte - nu întârzii niciodată, abia dacă îţi iei o zi liberă şi întotdeauna îţi respecţi deadline-urile - promovarea întârzie să apară.

Potrivit Huffington Post, există câţiva paşi simpli ce trebuie urmaţi dacă vrei să ai succes în viaţa profesională.

Primul Pas: Dincolo de dezvoltarea abilităţilor necesare pentru slujbă, învaţă despre industria companiei, concurenţi, ultimele evoluţii şi provocări din domeniu

Dezvoltarea profesională este importantă, dar de ce să te opreşti acolo? Dacă vrei cu adevărat să îţi impresionezi şeful, învaţă tot ce poţi despre domeniul şi industria în care activezi. Astfel, îţi poţi transfera cunoştinţele de pe hârtie în viaţa reală şi este o modalitate foarte bună de a adăuga valoare muncii tale.

Pasul 2: În loc să ai întotdeauna un răspuns, împiedică apariţia întrebării

Ai un sentiment bun atunci când poţi să răspunzi la întrebările şefului tău, pe loc, fără să apelezi la hârtii, dar dacă vrei cu adevărat să-l impresionezi, fă în aşa fel încât întrebarea să nu apară. Anticipează ceea ce vrea să ştie şi dă-i tu update-uri fără să-ţi ceară acest lucru. O să îi salvezi timp şi energie, iar şeful îţi va aprecia entuziasmul.

Pasul 3: În loc să îţi asumi greşelile atunci când sunt descoperite, fii tu cel care le dezvăluie

Prea mulă lume încearcă să îşi acopere greşelile atunci când le comite, din frica consecinţelor. Fii diferit. Da, toată lumea greşeşte, dar tu vei ieşi în evidenţă dacă eşti cel care recunoaşte primul. În acest mod, îi arăţi şefului tău că eşti de încredere şi proactiv.

Pasul 4: În loc să ceri instruire, ocupă-te singur de asta

Fă-ţi training singur, în timpul liber. Nu trebuie să fie ceva scump, există cursuri online gratuite sau foarte ieftine. În timp ce restul coelgilor îl roagă pe şef să le asigure instruiri, tu îi poţi spune ce ai făcut deja singur, iar iniţiativa ta va fi cu siguranţă răsplătită. Vei economisi banii companiei şi vei continua să îţi extinzi competenţele în acelaşi timp.

Pasul 5: În loc să faci ce ţi se spune să faci, fii proactiv

Aproapte toată lumea poate face ceea ce li se cere. Pentru a-ţi impresiona superiorul, trebuie să fii proactiv. Dacă întâmpini o problemă, rezolv-o. Vezi dacă cineva are nevoie de ajutor, oferă-te. Fă un ghid pentru noii angajaţi, orice poţi pentru a face diferenţa.

Pasul 6: Cosntruieşte-ţi relaţii cu celelalte departamente

La un moment dat, sarcinile jobului se vor extinde şi cel mai probabil vei avea nevoie şi de alt departament. Interacţiunile de la persoană la persoană sunt mai de efect, decât cele dintre departamente. Poţi să-ţi ajuţi enorm şeful dacă îi spui: ”Mă ocup eu de asta. Cunosc pe cineva care ne poate ajuta imediat”.

Pasul 7: Fii cel calm într-o criză

Puţine lucruri atrag cu adevărat atenţia şefului, iar capacitatea de a rămâne calm în timpul unei crize este unul dintre ele. În orice situaţie neplăcută, care are tendinţa de a agita spiritele, încearcă să îţi păstrezi calmul şi emoţiile stăpânite.

Implementarea procesului de fu­ziune dintre Banca Car­pa­tica şi Patria Bank (fosta Nextebank), care a primit aprobarea prealabilă a BNR pe 29 no­iem­brie 2016, a primit undă verde şi din partea Curţii de Apel Bucureşti, permiţând celor două bănci să finalizeze în perioada imediat următoare toţi paşii procedurali şi operaţionali pentru implementarea efectivă a fuziunii.

Patria Bank şi Banca Comercială Carpatica vor deveni astfel o singură bancă, ce va continua să fie listată la Bursă şi va purta numele de Patria Bank.

Prioritatea celor două bănci este confirmarea datei fuziunii în cursul acestei săptămâni, în măsură să permită informarea în consecinţă a clienţilor si începerea integrării sistemelor şi operaţiunilor.

“La acest moment, data estimativă a implementării fuziunii este 1 mai 2017, dată condiţionată de emiterea hotărârii judecătoreşti prin care s-a constatat legalitatea hotărârilor adunărilor generale ale acţionarilor celor două bănci privind aprobarea fuziunii prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica (societate absorbantă) şi Patria Bank (societate absorbită) şi s-a dispus înregistrarea în Registrul Comerţului a menţiunilor corespunzatoare referitoare la fuziune.”, se specifică într-un document al Patria Bank.

Noua bancă care va fi prezentă în 73 de oraşe la nivel naţional, prin 111 sucursale, are peste 240.000 clienţi şi 3,81 miliarde lei în active.

Patria Bank (fosta Nextebank), instituţie controlată de fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund, a devenit acţionarul majoritar al Băncii Carpatica după ce a cumpărat în două etape o participaţie de 64,16% la banca controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea pentru suma de 144 milioane de lei.

Luni, 24 Aprilie 2017 18:11

Cartierul Albert va avea canalizare

Cartierul ploieştean Albert va avea, în sfârşit, canalizare. Consiliul Local a aprobat, azi, proiectul privind studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii "Extindere reţele subterane de canalizare, inclusiv racorduri, în municipiul Ploieşti, cartier Albert, străzile Republicii (parţial), Amaradiei, Gilortului, Lotrului, Buda (parţial), prelungire Buda".

Polițiști din cadrul Secției nr. 1 Ploiești au depistat o femeie în vârstă de 34 de ani, din municipiu, care apela la mila trecătorilor folosindu-se de un minor de un an.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire a unui minor în scop de cerșetorie.
De asemenea, au fost sesizați reprezentanții D.G.A.S.P.C.

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 09.20, la vederea unui echipaj rutier, pe o stradă în municipiul Ploiești, un autovehicul a oprit pe marginea părții carosabile, după care, la scurt timp, și-a reluat deplasarea.
Polițiștii au oprit autovehiculul și, în urma verificărilor, s-a stabilit că cei doi ocupanți ar fi schimbat locurile între ei, după ce bărbatul care, la momentul legitimării efectuate de polițiști, se afla pe locul pasagerului din față, ar fi condus autovehiculul, fără a poseda permis în acest sens.
În cauză, s-a deschis dosar penal atât pentru conducere fără permis, cât și pentru fapta persoanei care a încredințat vehiculul.

Sâmbătă, 22 aprilie a.c., n echipaj al Poliției Bușteni a depistat un conducător auto care se deplasa pe DN 1, sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În aceeași zi, polițiști ai Postului de Poliție Puchenii Mari au oprit pentru verificări un autovehicul care se deplasa pe DJ 100B, în comuna Gorgota. În urma verificărilor, s-a stabilit că șoferul avea o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Duminică, polițiștii Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească, în timp ce acționau pentru combaterea alcoolului la volan, au depistat un bărbat din Berceni care se deplasa cu un moped, deși ar fi consumat alcool. Etilotestul a indicat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot duminică, polițiștii din Sinaia au depistat un bucureștean care circula pe o stradă din localitate, pentru care aparatul etilotest a relevat o concentrație de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu toții au fost transportați la unități medicale pentru a le fi prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în fiecare cauză în parte întocmindu-se dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Sâmbătă seara, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, deplasându-se la locul producerii unui accident rutier soldat cu pagube materiale, a constatat că unul din conducătorii auto, domiciliat în comuna Fântânele, ar fi sub influența alcoolului.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind transportat la spital, i-a fost prelevată o mostră de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat recoltarea celei de-a doua mostre, conform procedurii legale.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Vineri, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 2 Florești au depistat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Filipeștii de Pădure, față de care Judecătoria Câmpina a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 10 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și profanare de cadavre sau morminte. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.

Vineri, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 8 Bălțești au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe raza comunei.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce conducea regulamentar autoturismul pe D.J. 102 M, în comuna Bălțești, conducătorul unui autoturism intrat în coliziune cu un atelaj hipo care nu era echipat cu lumini sau elemente fluorescent-reflectorizante, condus de către un bărbat din localitate. Se pare că acesta din urmă ar fi pătruns pe sensul de mers Măgurele-Podenii Noi, deși inițial s-ar fi aflat pe acostament.
Persoanele implicate în eveniment au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul pentru conducătorul auto fiind negativ, iar pentru conducătorul atelajului hipo fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul atelajului a fost sancționat contravențional.

Pagina 1 din 155
loading...