SCANDAL în Consiliul Local Ploieşti! George Botez: "Suntem PENIBILI"!

Publicat in Politica 21 Iunie 2017 2039 ori
Google+ WhatsApp
SCANDAL în Consiliul Local Ploieşti! George Botez: "Suntem PENIBILI"!
SCANDAL în Consiliul Local Ploieşti! George Botez: "Suntem PENIBILI"!

Un adevărat scandal s-a iscat în şedinţa de azi a Consiliului Local Ploieşti, după ce angajaţii primăriei şi-au dovedit în mai multe rânduri incompetenţa. Prima "rundă" a avut loc chiar înainte de aprobarea ordinii de zi, în condiţiile în care s-a propus suplimentarea acesteia cu un proiect privind aprobarea listei cu lucrările de reparaţii curente la unităţile de învăţământ preuniversitar şi antepreşcolar din Ploieşti. Problema a apărut în momentul în care, chiar în timpul şedinţei, s-a depistat faptul că unele lucrări care figurau în proiect erau deja executate, iar altele lipseau. În context, au fost solicitate explicaţii de la Direcţia de Investiţii, care a arunct vina pe consilierul primarului, Eugen Prună, care ar fi cerut expres ca proiectul să fie întocmit degrabă şi băgat pe ordinea de zi, cu toate că el ar fi fost la curent cu  problemele pe care le avea acesta. Având în vedere situaţia creată, proiectul nu a mai fost introdus pe ordinea zi.

Nervii consilierilor locali au fost din nou puşi la încercare când a fost vorba despre adoptarea primului proiect de pe ordinea de zi care prevedea aprobarea depăşirii valorii estimate initial de 88.000.000 lei fara TVA la data atribuirii a doua contracte de delegare de gestiune prin concesiune a serviciului de salubritate in municipiul Ploiest incheiate cu S.C. Rosal Grup S.A., cu incadrarea in limita de 10%.

Preşedintele de şedinţă George Botez a cerut specialiştilor din primărie, respectiv şefei de la Economic, Nicolaeta Crăciunoiu, dar şi celor de la Juridic să explice de ce un astfel de proiect este necesar în condiţiile în care legea prevede posibilitatea depăşirii acelei valori cu maxim 10%. După îndelungi discuţii, pe alocuri cu ton ridicat, Juridicul a decis că nu e nevoie de proiect, Botez cerând ca acest departament să întocmească o notă scrisă în acest sens. Lucru extrem de greu de îndeplinit, se pare, din moment ce a fost nevoie de două pauze de aproape o oră pentru ca sarcina să fie dusă la îndeplinire.

"Suntem penibili", a spus Botez în plenul şedinţei, după ce şi primarul Adrian Dobre s-a pierdut cu firea, ţipând la subordonaţii săi. Cu toate strădaniile, consilierii au decis să voteze până la urmă proiectul pentru a fi siguri că sunt în legalitate.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.