Guvernul a adoptat Ordonanta Gratierii

Publicat in Politica 31 Ianuarie 2017 Actualizat: 31 Ianuarie 2017 1189 ori
Google+ WhatsApp
Guvernul a adoptat Ordonanta Gratierii
Guvernul a adoptat Ordonanta Gratierii

UPDATE: „Ordonanta de urgenta a Codului penal si Codului de Procedura Penala a fost adoptata. Am pus in concordanta deciziile CCR. Am tinut cont de observatiile si sugestiile CCR”, a anuntat Iordache.

El a precizat ca s-a pastrat pragul de 200.000 de lei pana in care cei care au cauzat prejudiciu prin abuz in functie nu mai raspund penal. Intrebat daca Liviu Dragnea beneficiaza de actualele modificari, Iordache a spus ca ordonanta nu s-a dat in vafoarea unor persoane particulare.

Abuzul in serviciu: S-a eliminat punerea in miscare la plangerea prealabila. Cuantumul a ramas in valoare la 200 de mii de lei. Nu va fi nimeni sanctionat sub aceasta suma, dar prejudiciul se va recupera in civil

A doua masura aprobata vizeaza regimul de executare al pedepselor.

Se vor construi trei penitenciare noi.

Al treilea proiect aprobat vizeaza modificarea OUG pentru articolul 296 penal si articolul 135 Cod de procedura penala. 

Intrebat de ce aceste proiecte s-au discutat la aceasta ora, Iordache a raspuns ca acum a fost sedinta de guvern si ca era pe odinea de zi. reporterul ii aminteste ca nu este adevarat, ca nu erau pe ordinea de zi. Iordache raspunde agresiv ca numai guvernul isi stabileste prioritatile

declaratie in curs de actualizare

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat marti, la conferinta de presa pe tema proiectelor gratierii si modificarii codurilor penale (amnistia  mascata), ca nu vor beneficia de gratiere "violatorii, criminalii, persoanele acuzate de fapte de coruptie si recidivistii" si ca principala conditie este "recuperarea prejudiciului". 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.