Pedepse mai blande pentru EVAZIUNEA FISCALA

Publicat in Politica 23 Noiembrie 2016 811 ori
Google+ WhatsApp
Pedepse mai blande pentru EVAZIUNEA FISCALA
Pedepse mai blande pentru EVAZIUNEA FISCALA

Guvernul va discuta in sedinta de astazi, in prima lectura, un proiect de modificare a legii evaziunii fiscale. Ministerul de Finanțe și ANAF aduc legislația la nivel european, punând în prim plan recuperarea banilor la buget și nu pedepsirea contribuabilului cu închisoarea.Totodată se introduce în textul Legii decizia ÎCCJ care a statuat că prejudiciul în cazul evaziunii fiscale este compus din impozitul nedeclarat și neplătit și majorările și dobânzile aferente.

 

Iata cum arata un draft al proiectului de OUG.


Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziuniifiscale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 672 din 27 iulie 2005, cu modificările ulterioare, se modifică și se completează, după cum urmează:

2. După articolul 9 se introduce un nou articol, art. 9¹,cu următorul cuprins:
”Art. 9¹
(1) Faptele prevăzute la art. 8 și 9, sunt considerate infracțiuni numai dacă valoarea prejudiciului este mai mare de 20.000 de euro, inclusiv, în echivalentul monedei naționale la data emiterii actului constatator.
(2) Pentru infracțiunile prevăzute la art.8 și 9, acțiunea penală se pune în mișcare numai la plângerea prealabilă a organului fiscal. Organul fiscal retrage plângerea prealabilă dacă prejudiciul este achitat integral de făptuitor.”

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.